![]() |
Cytat:
Jeszcze co do bezpośrednich meczów. Z Łęczna z Termalica z Legią i z Zagłębiem mamy lepszy bilans. Że Śląskiem i Stała gorszy. Z Jaga i warta jeszcze gramy. Natomiast gdyby się zdarzyło że my Termalica i Zagłębie kończymy z tą samą ilością punktów to w malej tabeli wygrywa Zagłębie przed nami a trzecia jest termalica |
Cytat:
A tak bardziej ogólnie to zostały 3 mecze więc możemy zdobyć: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 lub 9 punktów. |
No i statystycznie to statystyka się nie sprawdza w bukmacherce. Bo wtedy by każdy wygrywał, wystarczyłoby się oprzeć na statystykach. W związku z tym zapewne wg tych założeń Mogiela zdobycze punktowe nasze, Zagłębia itp bedą inne niż założenia.
I pozostaje tylko pytanie, w którą stronę to pójdzie, czy my akurat wygramy 2 razy? A może Zagłębie wygra mecz teraz? |
Jakby się statystyka nie sprawdzała to by bukmacherzy bankrutowali.
|
Cytat:
|
Statystycznie to skończyło się patrzenie na rywali do spadku, od następnego meczu trzeba zacząć zapierdalać i punktować za pełną pulę.
|
Tylko, że bukmacher ma tak kursy ustawione, że słabiej płaci za niespodziankę niż potrąca za spodziewany wynik. Po prostu wyjściowy kurs przy braku faworyta jest zawsze niższy niż wskazuje rachunek prawdopodobieństwa i tu sama matematyka robi robotę.
Na 10 spotkań może z 6-7 się sprawdzi, reszta to niespodzianki, a wszystko tak przeliczone, żeby być na plusie. Uważam, że mamy większe szanse na utrzymanie niż ZL ale boje się BBT, bo oni są w gazie i świetnie punktują w tym roku. Żeby się nie okazało, że polecimy razem z Miedziowymi. |
Cytat:
|
będzie tak :
wygramy z jagiellonią co wprowadzi nas w euforie i przedluzy nadzieje , potem w....... od radomiaka , i panowie statystycy z Pepe na czele wyjmą kalkulatory :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Bardziej chodzi mi w mojej wypowiedzi o to, że czas zacząć patrzeć się na siebie samych i skończyć z kalkulowaniem co będzie, jak drużyna X zremisuje, a Y nie wygra. Przede wszystkim pełna pula z naszej strony, następnie patrzenie na to, co zrobią rywale, nie na odwrót.
|
Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony do przegonienia Zagłębia potrzebujemy 2 punkty. Tyle, że nas BBT goni. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie rozumiem dlaczego nikt nie bierze pod uwage Slaska do spadku :-) oni maja tylko 3 punkty, a graja z Pogonia, Stala Mielec i Gornikiem Zabrze. Wcale nie jest powiedziane ze te mecze wygraja ;-)
A wyobrazam sobie, ze Zaglebie, ktore z meczu na mecz gra lepiej jakos wyszarpie ze dwa zwyciestwa. My tak samo. A Slask na przyklad dwa zremisuje i z Pogonia przegra. Niemozliwe? Mozliwe :-) A juz najbardziej bym sobie marzyl, zeby polecialo i Zaglebie i Slask a sloniki i my sie utrzymali ;-) |
to jeszcze żydy niech spadną , jak już sie bawimy w pobożne życzenia :)
|
Cytat:
|
Nieeee, zydy musza byc w tej lidze, zeby co roku nie bylo watpliwosci, ze to Wisla rzadzi w Krakowie :-)
|
Cytat:
Cytat:
Co więcej wszyscy zakładają, że Zagłębie to raczej nie poszaleje z punktami. Tj. być może zremisuje w Radomiu ale Raków i Lech to raczej nie dadzą im nic ugrać. Można również brać pod uwagę Jagiellonię z 35 punktami ale to raczej mało prawdopodobne. |
Cytat:
|
I od +/- 10 kolejek dostajemy pomoc na wyciągnięcie dłoni od innych klubów, ale nie potrafimy z tego skorzystać.
|
I myślę, że ktoś przed nami da nam jeszcze prezent albo dwa, tyle, że my musimy coś wygrać, najlepiej dwa razy, a to są dla nas raczej niedostępne rejestry kunsztu piłkarskiego i profesjonalizmu.
|
Cytat:
Ktos ma jakies watpliwosci z tej kwestii? |
Temat powinien zmienić nazwę na "walka innych drużyn o utrzymanie Wisły"
|
W tym temacie najwięcej jest obecnie wejść, więc publikuję jeszcze tutaj skrót z derbów mojego autorstwa.
https://youtu.be/IxiaqwwLaeo |
Cytat:
|
Nie wiem, co to ma wspólnego z walką o utrzymanie.
Chyba że to komentarz do polityki personalnej właścicieli w kontekście walki o utrzymanie. W końcu prezes wspomniał, że jesteśmy gotowi na spadek, a trener, że jest gotowy na kontynuację pracy w przypadku spadku, zanim na dobre zaczęła się walka o utrzymanie. Tak morale się nie buduje. Być może na starcie 1. ligi prezes ogłosi, że jest gotów na brak awansu, a Królewski potem powie, że to było optimum. Trochę mu zazdroszczę. Mieć na tyle dobry biznes i fajne życie, pewnie też odpowiednią psychikę, żeby na móc sobie pozwolić na luzie i na od....... być właścicielem klubu w ekstraklasie. Ja bardziej przejmowałem się losami swoich klubów w football managerze. |
Słuchajcie Zagłębie chyba wygra mecz. Oznacza to ze nie utrzymamy sie trzema remisami.
|
Jest plus tego wyniku. Nasi jutro nie grać na remis. TYLKO ZWYCIĘSTWO!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl