![]() |
Cytat:
|
Brać bez zastanowienia Ilari Äijälä. Co sezon gościu ma zainkasowane na koncie ok 10 asyst grając na pozycji lewego obrońcy. A Diaz, Pjialic to nie to... Prawa strona obstawiona przez Jovanovica a do środka sprowadzić jeszcze Mihai Pintilii'ego
Czemu by też nie przetestować Kurzawy z Lens http://www.transfermarkt.de/de/layvi...er_126710.html |
ja bym spróbował wyjąc Mile w miejsce Garguły ale to raczej nie możliwe
|
http://this11.com/boards/abBrtErajI.jpg Dla mnie taka 11 byłaby bardzo optymalna ;)
Dla tych którzy nie znają nazwisk Mike Havenaar i Tadanari Lee: Obaj są jednymi z najskuteczniejszych napastników J-League, 1 jest Havenaar z 16 trafieniami, 3 jest Lee z 13. Havenaar ostatnio w swoim 3 występie w kadrze strzelił dwie bramki ( ma 194 cm i ma 24 lata gra w Ventforet Kofu jednym ze słabszych klubów tamtejszej ligi, oraz ma korzenie holenderskie ) Tadanari Lee to napastnik Sanfrecce, w ostatnich latach bacznie obserwowany przez Herthę, ostatecznie nie zakupiony, a szkoda bo piłkarz bardzo bramkostrzelny. PS: Ciastek dzięki za poprawę, Mea Culpa... Jovanović, nie Jovanić, już mi się myli :D |
Kolejny geniusz taktyczny który wystawia na stoperze naszego rezerwowego bramkarza .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wykupić Bitona, sprowadzić Mile i w razie zakończenia kariery przez Sobola Kazimierczaka, do napadu tego młodego chłopaka z poloni bytom (nie pamiętam nazwiska) na pewno mielibyśmy z niego pożytek. już interesuje się nim legia i lech i znając naszych działaczy to pójdzie do któregoś z tych klubów a jest to wielki talent
|
Cytat:
|
Cytat:
Oraz dokupić tego Pana: http://www.transfermarkt.co.uk/en/ki...ler_91225.html tani a młody i skuteczny. |
Ciekawy zawodnik godny uwagi
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=16386 |
Cytat:
|
Wlasnie skonczyl sie mecz Lechia vs. Lech i kolejny bardzo udany wystep mlodego bramkarza Wojciecha Pawlowskiego. Sadze, ze jest to jeden z najwiekszych talentow bramkarskich w Polsce.
Prawy obronca GKS Belchatow, Filip Modelski, rozegral rowniez kolejny dobry mecz! Wygrywal wiele pojedynkow defensywnych i czesto wlaczal sie do gry ofensywnej. Fajnie byloby zobaczyc takich utalentowanych polskich zawodnikow w Wisle Krakow! |
A ja tak kwestią że może ktoś pamięta:
http://www.transfermarkt.de/de/spas-...er_124869.html WIEDZIAŁEM, że się tak skończy, wiedziałem :) A już się rospisywali że przebijają ofertami po 2-2.5 mln Ojro :D |
Cytat:
Kupisz, Modelski ?, Pawłowski?, Borysiuk, Krychowiak, Sobiech, Klich*, Możdzeń za wcześnie wyjechał, za duży przeskok ale mimo to, że to Craxa to życzę mu powodzenia Ale pisząc Pawłowski mam na myśli i bramkarza i napastnika, bo ten też fajnie wygląda jak na 19 lat. Swoje pieniądze zainwestowałbym w Kupisza, Krychowiaka. A teraz wytłumaczcie mi dlaczego Marcin Kowalczyk przeszedł do Zagłębia a do Wisły nie ?? Taki zawodnik i do Zagłębia ?? Podobna sytuacja co z Golańskim. Dlaczego zawodnicy grający w lepszych ligach przechodzą do średniaka T-ME ?? |
jeśli chodzi o młodych polaków to jankowski, świerczok, kupisz tych widział bym w Wiśle. jak widać w Polsce też można znaleźć młode talenty.
co do Wojciecha Pawlowskiego to jeszcze bym się mu dokładnie przyglądał widać ze ma talent ale rozegrał dopiero kilka meczy. Fajnie było by aby w pierwszej jedenaste grało przynajmniej 5 polaków. edit: jak nazywa się ten młody chłopak z Lechii co zagrał wczoraj b.dobry mecz z lechem na boku obrony. ciekawy zawodnik ale widziałem go dopiero pierwszy raz |
Rafał Janicki.
|
Dodał bym jeszcze Jana Pawłowskiego- dobry zawodnik może z niego wyrosnąć... dla mnie Świerczok/Jankowski/Pawłowski- mamy z czego wybierać taka prawda...
Co do Marcina Kowalczyka to akurat się cieszę, Jovanovic jest dużo lepszy... |
Andriuskevic 21 lat - bardzo ciekawy zawodnik dobry ciąg na bramkę potrafi dobrze rozegrać piłkę
Abdou Traore 22 najlepiej wyszkolony technicznie zawodnik w polskiej lidze potrafi wkręcić obrońce w ziemie znakomicie wykonuje swoją prace jako podwieszony napastnik myślę że powinien grać w miejscu Meliksona ,Maor na bok pomocy.Kupisz z Jagi 21 lat robi wiater odał bym Jrsaka i Boguskiego na testy zaprosił bym /Jankowski/Pawłowski bardzo udany występ z Lodóweczkami napastnik Arkadiusz Woźniak 21 lat boczny obrońca Rymaniak 21lat Zagłebie Świerczok coś tam szczela, prawy pomocnik Dzalamidze 19 lat jeszcze można go dopracować dobra szybkość |
Cytat:
wczoraj rozegrał dobry mecz przeciwko lechowi ( na jego stronie gral krivets pozniej tonev i nie poszaleli w tym meczu) |
^^ Juz wczesniej o nim wspomnialem.
Cytat:
|
Jankowski to zdeklarowany Legionista - wiem, że jakby dostał swoje $ u nas, to by poszedł, jednak:
1.) za dużo kosztuje 2.) wcale taki dobry nie jest (w sensie i Biton i Genkow lepsi) |
Cytat:
Krychowiak vs. Rosja U-21: http://www.youtube.com/watch?v=Sui4Pu6t8QQ |
Chciałbym,aby zimowe okienko transferowe skończyło się sprowadzeniem 2-3 dobrych i perspektywicznych Polaków.
Rafał Janicki (Lechia Gdańśk) - prawa bądź środek obrony Łukasz Zejdler (Banik Ostrawa) - lewy obrońca Jakub Świerczok (Polonia Bytom) - napastnik Niestety obawiam się,że sztab szkoleniowy zadowoli się obecną obroną z Lameyem,Jaliensem i Diazem na czele;/ do tego wątpie aby wykupiono Bitona na koniec sezonu,jeżeli kosztuje ponad mlion euro... |
Kupić DUDU z Widzewa!! Kolejny kapitalny mecz w tym sezonie...
|
Wszyscy, o których napiszę, to albo nasi zawodnicy, albo ci, których ktoś już zdołał wyżej wymienić. Jak najmniej zbędnych zagranicznych transferów, nasz własny Klub Kokosa, wykupienie Bitona i postawienie na młodzież. Tyle.
Na następny sezon kadra, której byłbym zwolennikiem to: Bramkarze: Kurto, Pareiko + 3ci BR Obrońcy: Skołorzyński, Nalepa, Czekaj, Chavez, Jovanović, Bunoza, +2x LO Pomocnicy: Melikson, Wilk, Szewczyk, Chrapek, Brud, Sobolewski, Iliev, Małecki Napastnicy: Biton, Genkow + 3ci napastnik Gdzie: - Trzeci bramkarz to koniecznie Polak. Albo jakiś junior, albo np. Skorupski z Górnika czy Pawłowski z Lechii. - Lewi obrońcy to tani, znani nam Petar Zanev z Litexu, Dudu z Widzewa - 3ci napastnik to jakiś junior, też Polak. Wydalibyśmy ok. 2 mln € na transfery, może by troche do kasy wpadło, gdyby ktoś kupił kogoś z zaszczytnej grupy: Jovanić, Lamey, Jaliens, Paljić, Diaz, Jirsak, Garguła, Kirm, Boguski. Tak, jestem świadom, że większości nikt nie kupi, nawet za darmo nie wezmie, dlatego czeka ich Klub Kokosa :D Wówczas w 22 osobowej kadrze mamy 12 Polaków i odpowiedni procent zachowany. Moim zdaniem trzeba też zmienić taktykę i do niej dobierać już ewentualne późniejsze transfery. Powinno być to 4-4-2 albo 4-1-4-1, gdzie wyglądałoby to wtedy tak: Bramkarz - Jovanović, ŚO, ŚO, LO - Małecki, Wilk, Melikson, Iliev - Biton, Genkow lub Bramkarz - Jovanović, ŚO, ŚO, LO - Wilk - Małecki, Melikson, Iliev, PP - Biton, gdzie niewpisane pozycje zależałyby po prostu od dyspozycji. Zawsze można się zastanowić nad transferami w/w przez innych Janickiego, Traore, Świerczoka czy Modelskiego. Skończmy z tą skrajną defensywą i grajmy większą ilością Polaków. |
Eric Gerets to jest facet ktorem u powinno sie zlozyc propozycje objecia funkcji trenera druzyny ktora chce miec jakiekolwiek aspiracje europejskie ...jego kariera trenerska przeplatana jest z suckesami i porazkami ale jedno wiem napewno...pamietam go jak zaczynal w Liege w 92r. mialem okazje byc na meczu prowadzonego przez niego zespolu RSC Liege w derbach z odwiecznym rywalem Standardem...wtedy wybil sie Eric Deflandre pozniej znakomity obronca reprezentacji Belgii i pilkarz Olimpique Lyon a wspominam go dlatego ze Gerets nie boi sie stawiac na mlodych lub wrecz bardzo mlodych, ma doswiaczenie i papiery na prowadzenie praktycznie najbardziej znanych druzyn ...tego typu trenerzy powinnni prowadzic Wisle...
|
Jezeli chodzi o jakiegos młodego polskiego napastnika to podobno tak samo jak Legia i Lech interesujemy sie Swierczokiem. Na orage sport bodajze to czytalem
|
Cytat:
Paweł Olkowski z Górnika Zabrze ( Prawy obrońca lub prawy pomocnik ) Piotr Celeban ze Śląska ( Środkowy obrońca ) Rafał Janicki z Lechii Gdańsk Waldek Sobota ze Śląska Jakub Świerczok z Polonii Bytom... Ty ustawiasz Jovanovica na prawej obronie, ja bym nasze ustawienie widział trochę inaczej : Pareiko - Olkowski, Jovanovic, Celeban, Nalepa - Małecki, Sobolewski, Melikson, Chrapek, Sobota - Biton Ławka: Kurto, Skołorzyński, Burliga, Bunoza, Czekaj, Wilk, Szewczyk, Brud, Iliev, Genkov |
Cytat:
|
W pierwszej kolejności pozbyłbym się z zespołu Bunozy, Diaza, Jaliensa, Lameya i Paljicia.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Chavez co potrafi pokazał wczoraj jeszcze przed bramką dla TSP gdy po podaniu Jaliensa do Chaveza mogło być sam na sam z Pareiko...
|
Wg transfermarkt po sezonie kończą się kontrakty: Kurto, Czekaj, Diaz, Sobolewski, Lamey, Nunez, Jirsak i Paljic. Mam nadzieje że z tej grupy zostaną tylko trzej pierwsi. Do sprzedania o ile znajdą się chętni frajerzy do ich kupna: Małecki, Kirm + pozbyć sie Jaliensa. Konieczne transfery: PO, 2x ŚO, 2x LO, PP, ŚP.
|
W pierwszej kolejności pozbyłbym się z zespołu Bunozy, Diaza, Jaliensa, Lameya i Paljicia.
Ja bym jeszcze Kirma,Gargule i Chaveza ... ale podstawowe pytanie : czy znajdzie sietaki sam jelen jak wlodarze Wisly ktory chcialby tych cieniasów kupic ??? ... i nie mowcie ze Bunoze trzeba zostawic bo jak widze tego chlopaka to sie zastanawiam czy jemu ktos nie zrobil krzywdy wmawiajac Mu zeby zostal zawodowym pilkarzem - popatrzcie na koordynacje ruchowa tego kolesia .... sory ale nie mam pojecia jak Gordan skonczyl szkole zaliczajac co rok WF |
a popatrz na to co robil Jaliens... ?!
|
wiecie co przeliczcie ile bramek straciliśmy w obecności danego stopera na boisku a już ktoś to liczył i zobaczcie który najlepszy
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl