Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

gdsmk 08.01.2016 09:20

Tak tylko dla rozluźnienia chciałem zauważyć, że w prasie pojawiają się w ostatnich godzinach takie nagłówki:

- Konrad Handzlik odchodzi do Legii!
- Ondrasek i Małecki wracają do Wisły!
- Jovanić wygrał z Wisłą ! 2mln dla byłego bramkarza? Czy to koniec Wisły?
- Jankowski odejdzie do Ruchu?
- Gdzie zagra Sadlok?
- Nowy sponsor w Wiśle?
- Wojciechowski kupi Białą Gwiazdę?
- Smuda przeprosił się z Wisłą ! Zostanie Dyrektorem Sportowym?!

I wtedy wchodzi nasza strona oficjalna, cała na biało:

-"Opłatek u Kardynała Dziwisza".

Revolver 08.01.2016 09:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1425698)
Tak tylko dla rozluźnienia chciałem zauważyć, że w prasie pojawiają się w ostatnich godzinach takie nagłówki:

- Konrad Handzlik odchodzi do Legii!
- Ondrasek i Małecki wracają do Wisły!
- Jovanić wygrał z Wisłą ! 2mln dla byłego bramkarza? Czy to koniec Wisły?
- Jankowski odejdzie do Ruchu?
- Gdzie zagra Sadlok?
- Nowy sponsor w Wiśle?
- Wojciechowski kupi Białą Gwiazdę?
- Smuda przeprosił się z Wisłą ! Zostanie Dyrektorem Sportowym?!

I wtedy wchodzi nasza strona oficjalna, cała na biało:

-"Opłatek u Kardynała Dziwisza".

Ku*wa, gdyby tak pozyskać Dziwisza na sponsora. Coca-Cola mogłaby się schować przy sukienkowym.

maxipiter 08.01.2016 10:31

[QUOTE=element;1425654]Niby jak? to nie są pieniądze Cupiała tylko Telefoniki.

A Telefonika czyja jest jak nie Cupiała????

bódyń 08.01.2016 11:11

Z konferencji:
nie są prowadzone żadne rozmowy z Wojciechowskim.
Smuda nie pelni zadnej funkcji w Wisle.
Wisla spłaciła wszyskie zobowiazania wynikajace z obowiązkow licencyjnych.
Wisla zredukowala koszty o 50 % i jest stabilnym klubem i patrzy z optymizem
Nie jest prawdą, że Wisla jest w tragicznej sytuacji
Uzgodnione warunki: Ondrasek i Małecki. W najbliższych dniach przejdą test medyczne i nie jest to koniec. I nie sa wykluczone nastepne transfery.
Nastąpi wymiana murawy na stadionie

Coglin 08.01.2016 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1425719)
Z konferencji:
Uzgodnione warunki: Ondrasek i Małecki. W najbliższych dniach przejdą test medyczne i nie jest to koniec. I nie sa wykluczone nastepne transfery.

oczywiście: "na dzisiaj" ;)

Kaan 08.01.2016 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1425719)
Z konferencji:

Już po konferencji? Czy coś nowego padło? Hmm... a sponsor(y):-)?

szprotson 08.01.2016 11:42

Na dzień dzisiejszy wiemy dużo więcej.
Na temat dnia jutrzejszego będziemy rozmawiać jutro.
Zawodnik Sadlok jest dalej aktywnym piłkarzem klubu Wisła Kraków.
A Patryk Małecki wg trenera jest piłkarzem technicznym.

Podsumowując.
Na dzień dzisiejszy - istniejemy i mamy się lepiej niż gorzej.\

Na dzień dzisiejszy, plotki, będzie, na dzisiaj, formalny punkt widzenia, chcemy, będziemy.

E : na dzisiaj celem jest awans do 8.
....

bódyń 08.01.2016 11:49

jak bedzie sponsor poinformuja o tym.
Handzlik dostal dobra oferte ale wybral inny klub. Pawlowski z nim rozmawial. Wynika z konferencji ze jest zawodnikiem Wisly do czerwca.
Nie ma ofert dla Burligi, Sadloka Cierzniaka.

Mnie napawa malym optymizmem ze Wisla jest stabilna finansowo. Bylo to podreslone kilka razy. Informacje o zlej sytuacji sa nieprawdziwe.

Dalej konferencja:
Pawlowski: mamy odpalic od 1 meczu a nie od 3-4 kolejki . "mamy pojechac do Wrocławia i wygrać". Po to jest caly sztab szkoleniowy.
Sarki nie jest gotowy i trzeba bedzie poczekac.

swiety37 08.01.2016 11:50

"wynikajace z obowiązkow licencyjnych" tak dosłownie powiedziano?
Bo to nie to samo co "wynikające z podpisanych kontraktów" ? :)
Chyba że to drugie jest wymogiem licencyjnym? :)

szprotson 08.01.2016 11:53

wymog licencyjny jest taki by klub nie miał długów.
Płacenie pensji nie jest wymogiem.

bódyń 08.01.2016 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1425732)
"wynikajace z obowiązkow licencyjnych" tak dosłownie powiedziano?
Bo to nie to samo co "wynikające z podpisanych kontraktów" ? :)
Chyba że to drugie jest wymogiem licencyjnym? :)

Tak zwrocilem uwage na to uwage i dlatego tak napisalem. Nie jest to rownoznaczne ze splacono wszytsko jak mowiono. Oczywiscie jest to możliwe ale z wypowiedzi wynikalo, ze "obowiązki lcencyjne"

63.5 Kg 08.01.2016 12:01

Nie mogę zrozumieć co się dzieje z Sarkim? 8 miesięcy?

cierpliwy 08.01.2016 12:05

Sarki chleje i baluje zamiast dbać o zdrowie i formę, to jak ma się wyleczyć?

coni 08.01.2016 12:08

Sarki do Żabki chodzi po alko, sam widziałem

KOMINEK 08.01.2016 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1425730)
Na dzień dzisiejszy E : na dzisiaj celem jest awans do 8.
....

Łżesz na dzień dzisiejszy Tadzio powiedział że puchary :foch:

Konfa jak konfa żadnych szczegółów a mówcami porywającymi lud to żaden z nich nie jest. Mnie martwi jak Dunin potrafi ogarnąć zarządzanie TS i SA ludzi do roboty mało o pracy ogrom

szprotson 08.01.2016 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1425738)
Łżesz na dzień dzisiejszy Tadzio powiedział że puchary :foch:

Nie ....... ! :)

Stan na 11:15 - na dzien dzisjeszy puchyar
Stan na 11:35 - na dzien dzisiejszy pierwsza ósemka

Ja cytuje to co wypowiedziało urządzenie nazywające się Dunin.
Jakub Sage vide Gizmo

Co do Sarkiego jak jak pisałem na SB> Niemozliwym jest nie wiedzieć kiedy wróci się na boisko. Po wypowiedzi Teda widze ze chłop z Sarkim nie ma w ogóle kontaktu. Zresztą, 8 miesięcy to juz jest za długo na powrót po ACL. Wiem co mówie jako specjalista od tych urazów ehehe

swiety37 08.01.2016 12:33

to teraz rozwiązanie kontraktu bo do gry się nie nadaje a po 2-3 latach wypłata odszkodowania? :/

Viper 08.01.2016 12:40

^^ jak najbardziej, wymogiem licencyjnym jest brak zaległości w wypłatach. Tylko jeśli klub porozumie się z piłkarzem że ten dostanie np kasę we wrześniu to już nie jest zaległość. Jednak ja rozumiem to tak, że spłacili wszystkie aktualne należności dotyczące kontraktów. Chyba, że już zdążyli podpisać ugody...

gdsmk 08.01.2016 13:02

Tak jak mówiłem, do Sarkiego jeszcze nie napisali że hajs już się zgadza. Wejdźże któraś na Tindera i mu napisz.

Zooey_Deschanel 08.01.2016 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1425753)
Wejdźże któraś na Tindera i mu napisz.

Mistrz! :lol:

irman 08.01.2016 15:05

No. Więc przełomowa konferencja się odbyła. Jest kilku nowych sponsorów, są widoki na wejście nowego kasiastego właściciela, jest nowy obiecujący i mogący pochwalić się licznymi sukcesami trener.

Cieszy również, że nasza sytuacja finansowa jest stabilna i absolutnie nie ma żadnych powodów do niepokoju. Nagła manna z nieba w postaci pieniędzy na spłatę bieżących zobowiązań wobec pracowników klubu i zawodników powiększy pewnie zadłużenie klubu wobec chojnego darczyńcy z obecnych 100 mln do milionów 105.

Niezależnie od tej niezwykle istotnej konferencji, cieszą również nowi utalentowani i chętni do wytężonej pracy zawodnicy (świetny transfer z Pogoni) oraz nowe twarze w zarządzie (podobno ten Kapka to świetny fachowiec).

Dawno już z takim optymizmem nie czekałem na zbliżającą się rundę wiosenną.

jendrus 08.01.2016 15:58

A to nie jest tak ze za kontuzje zus coś placu. ? Jak pracownik na zwolnieniu lekarskim niezdolny do pracy. Proszę o odp

enzo 08.01.2016 17:05

Powiem szczerze, że jestem zadowolony po tym co usłyszeliśmy - nie ma gruszek na wierzbie, ale przynajmniej nie czuję jakiegoś mydlenia oczu, jak t ostatnio bywało. Niemniej na rzetelne oceny przyjdzie pora za kilka kolejnych miesięcy.

szprotson 08.01.2016 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1425799)
A to nie jest tak ze za kontuzje zus coś placu. ? Jak pracownik na zwolnieniu lekarskim niezdolny do pracy. Proszę o odp

musisz chyba byc powyzej 30, 40 dni by Zus płacił ?

dj_ibutti 08.01.2016 17:20

Czyli Wiśle na rękę jest to, żeby Sarkiemu do końca kontraktu płacił ZUS :D

picasso 08.01.2016 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1425807)
musisz chyba byc powyzej 30, 40 dni by Zus płacił ?

ZUS płaci jezeli zwolnienie chorobowe trwa powyżej 33 dni i wyplaca 80% pensji.ale tak jest gdy doyczy to umowy o pracę.pilkarze sa na kontraktach nie wiemy jak one są skonstruowane.może być zastrzeżenie,ze "czy sie stoi czy się lezy cały kontraakt sie należy' a moze byc,ze w przypadku kontuzji dostaja np 50 % .tego nei wiemy.

Griszka30KR 08.01.2016 18:39

To nie istotne,ale obaj panowie na tej konferencji wygladli jakby byli tu za kare ,albo uśwaidomili sobie w jakie bagno wdepneli.To tylko moje odczucie,na ocene oczywiscie przyjdzie czas,ale jakoś tego nie czuję.

mitmichael 08.01.2016 18:42

„Dokumenty zostały przekazane do Warszawy i według naszej wiedzy zostaną rozpatrzone pozytywnie” na to chyba wszyscy czekali bo gdyby sie nie udało i gdyby nam odjeli 10 punktow to nie byłoby juz ratunku a tak teraz moga sie zajmowac tylko i wyłacznie sprawami czysto pilkarskimi.

arti 08.01.2016 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1425792)
No. Więc przełomowa konferencja się odbyła. Jest kilku nowych sponsorów, są widoki na wejście nowego kasiastego właściciela, jest nowy obiecujący i mogący pochwalić się licznymi sukcesami trener.

Cieszy również, że nasza sytuacja finansowa jest stabilna i absolutnie nie ma żadnych powodów do niepokoju. Nagła manna z nieba w postaci pieniędzy na spłatę bieżących zobowiązań wobec pracowników klubu i zawodników powiększy pewnie zadłużenie klubu wobec chojnego darczyńcy z obecnych 100 mln do milionów 105.

Niezależnie od tej niezwykle istotnej konferencji, cieszą również nowi utalentowani i chętni do wytężonej pracy zawodnicy (świetny transfer z Pogoni) oraz nowe twarze w zarządzie (podobno ten Kapka to świetny fachowiec).

Dawno już z takim optymizmem nie czekałem na zbliżającą się rundę wiosenną.

Trzymasz formę...:lol:
Wczołgajmy się jakoś do top 8 - ciężko tu nawet marzyć o czymkolwiek więcej.

Karherop 08.01.2016 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1425830)
To nie istotne,ale obaj panowie na tej konferencji wygladli jakby byli tu za kare ,albo uśwaidomili sobie w jakie bagno wdepneli.To tylko moje odczucie,na ocene oczywiscie przyjdzie czas,ale jakoś tego nie czuję.

A ja mam wprost przeciwne odczucia.
Pierwsze konferencje poprzedników:
Basałaj - wiele bajek, zapowiedz marnotractwa i kiepskiego zarządzania - wiele prostych spraw nie zostało zrealizowanych. Zdecydowanie za dużo obietnic, choć jak nikt wcześniej i później nie posiadał tyle środków $ jak Basałaj.
Bednarz - chaos, tragedia, wiszenie nad przepaścią - a fakt faktem, że gdy przechodził Bednarz nie było tak źle, jak było chociażby miesiac temu. Już na wstępie ogłaszając, że jest źle popełnił niewybaczalny grzech.
Gaszyński - miało być sprawnie, duże zapowiedzi, olbrzymie nadzieje i wyszła.. kicha. Może i nie w pełnym stopniu z jego winy, ale nie sprostał zadaniu.

I w końcu Dulin - może i nudnie, ale jak dla mnie bardzo rzeczowy człowiek, który na pewno nie buja w chmurach jak poprzednicy. Nie rozwlekał tematów, wiele nie obiecywał - poza wzmocnieniami i licencją. Tyle wystarczyło by uspokoić kibiców. No i kwestia płynności. Czuć że Cupiał sypnął kasą, może też dlatego że ma człowieka który nie wyrzuca ich w błoto. Wolę nudną stabilizacje i krok po kroku w dobrą stronę.

Z tej konferencji na pewno pozytywne jest to że Pawłowski zamierza bacznie monitorować drużyny juniorskie, o czym wspominał też Sege. Jest paru grajków z lepszymi papierami od Handzlika i trzeba na nich chuchać i dmuchać.
A co do jego warsztatu trenerskiego - na pewno ma większą charyzmę niż Moskal, a jak ustawi drużynę - czas pokaże.

R33 08.01.2016 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1425853)
Czuć że Basałaj sypnął kasą, może też dlatego że ma człowieka który nie wyrzuca ich w błoto.

No na pewno sypnął bo dużo jej wcześniej dostał, a co do drugiej części zdania to z perspektywy Basałaja na pewno jest dużo ludzi co nie wyrzucają w błoto.

:D

Karherop 08.01.2016 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1425863)
No na pewno sypnął bo dużo jej wcześniej dostał, a co do drugiej części zdania to z perspektywy Basałaja na pewno jest dużo ludzi co nie wyrzucają w błoto.

:D

foux pas :P

Revolver 09.01.2016 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1425867)
foux pas :P

Kolejne..."FAUX" ;)

Dzimi 10.01.2016 00:42

Pawłowski z konferencji mówił, że to zaszczyt poprowadzić Wisłę Kraków, ponieważ to najbardziej rozpoznawalny w Europie polski klub.

Myślę że aktualnie jesteśmy już rozpoznawali tak samo jak Lech Poznań i Legia. A jeszcze 2-3 sezony bez załapania się na puchary, i na arenie europejskiej będziemy noł-nejmami.

ferrekin 10.01.2016 02:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1425920)
Myślę że aktualnie jesteśmy już rozpoznawali tak samo jak Lech Poznań i Legia. A jeszcze 2-3 sezony bez załapania się na puchary, i na arenie europejskiej będziemy noł-nejmami.

nie bój się,
kto się interesuje piłką nożną ten będzie wiedział co to Wisła Kraków

yoda79 10.01.2016 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ferrekin (Post 1425922)
nie bój się,
kto się interesuje piłką nożną ten będzie wiedział co to Wisła Kraków

Tak sobie tłumacz. Dzimi ma rację, za 2-3 sezony nikt o Wiśle w Europie nie będzie wiedział. Nie rusza mnie to, ale nie czarujmy się - Schalke było sto lat temu.

leszekm 11.01.2016 15:37

"Do końca 2016 roku, na podstawie osiągniętego jesienią porozumienia z konsorcjum banków, Wisła musi zostać wyprowadzona z grupy Tele-Fonika. Przesunięcie terminu o rok to niewątpliwie sukces negocjacyjny pani prezes kablowego koncernu, ale zyskanie dodatkowego czasu nie oznacza, że piłkarski klub najtrudniejszy okres ma za sobą. Sprzedaż nastąpić musi, a Bogusław Cupiał wciąż nie podjął decyzji, czy przekaże drużynę w czyjeś ręce, czy wykupi spółkę za własne pieniądze."

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...tyka,id,t.html

St Yabol 12.01.2016 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez O testach Małeckiego
Dziś od godziny 11.00 piłkarz rozpoczął cykl badań lekarskich w Krakowskim Szpitalu Specjalistycznym im. Jana Pawła II, gdzie wykonano m.in. EKG, badanie EEG, które monitoruje czynności mózgu, oraz próbę wysiłkową.

Nie mogli tego sprawdzić z 5 lat temu jak zaczęło mu odbijać? :)

element 12.01.2016 17:28

5 lat temu to się śliniłeś pod jego rajdy, asysty i bramki. A jak ci tak sprawia przyjemność srania się do niego to przybij sobie piątkę z legionistami Stanowskim i Cwiąkalą z weszlo.

http://skwk.pl/pilkanozna/12-wazne-p...aly-wraca.html

PS. https://twitter.com/SKWK1906/status/686919802217181184

KOMINEK 12.01.2016 18:07

o to to Mały to jest prawdziwy Wiślak z krwi i tatuażu ma podejście do kibiców do trenerów zawsze koszulką nie rzuci nic tylko się cieszyć.

A tak na poważnie życzę mu wszystkiego najlepszego żeby się chłop odbudował i żeby psychika wytrzymała, szczególnie po pierwszych niepowodzeniach. Przychodzi do Wisły więc tak jak każdemu zawodnikowi Wisły życzę wszystkiego najlepszego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl