Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

WRzŚ 19.03.2010 02:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 872613)
Dodatkowo, zwróćcie uwagę ze ciężko na tak małym sektorze ułożyć ładną gwiazdę .

na tej wielkosci sektora można zrobić niemal wszystko:-)

QBAS 19.03.2010 05:32

Wcześniej już pisałem że wybrany projekt jest wg mnie ok.

Co do gwiazdy w dacie to nie wiem czy to jest najlepszy pomysł.. Jak to już ktoś napisał - gwiazda jest jedna.. Jeśli o mnie chodzi to przerwa w dacie może być i nie wygląda to źle. Nie mam czasu na szukanie, ale wydaje mi się, że na europejskich stadionach w wielu przypadkach data jest przedzielona z powodu takiej ilości sektorów na trybunach

Proud 19.03.2010 07:56

Ja oponowałem za jednolitym kolorem na całej trybunie. Ale skoro miało być coś napisane, to fajnie że wybrano taką koncepcję.

Chciałem tylko zauważyć, że skoro na wschodniej są napisy, na D jest gwiazda, to aby wyglądało to w symetrycznie trzeba coś napisać na Zachodniej. Tak aby to wszystko się komponowało. :)

Kuba 19.03.2010 08:21

Crazy
oczywiście złośliwie te projekty umieściłem, bo skoro nie potrafisz zachowac umiaru w krytyce i zrozumieć, ze stety lub nie ale musimy się wszyscy liczyc w opiniami innych.
Dla mnie koniec tematu
Jak bede mial wiecej czasu to wkleje projekty, ktote mielismy do wyboru.

ps. na ew riposty nie odpowiem, bo w pracy jestem.

Co do zagospodarowania przestrzeni miedzy 19 a 60 to po zaakceptowaniu projektu jakos dogadamy się ws tego co bedzie na srodku. Narazie propozycjami są: biała gwiazda, korona, herb Krakowa (raczej niemozliwe)

Wicked 19.03.2010 08:38

her Krakowa byłby jak najbardziej na miejscu

rav 19.03.2010 09:06

błagam, żadnych koron i herbów... brakować będzie już tylko bombki choinkowej...

Pero 19.03.2010 09:15

Do Pan Darka. Jeśli będzie Pan wystosowywał następne pytania do prezydente to proszę zadać pytanie odnośnie krzesełek. Dlaczego zrezygnowano ze składanych, jakie przyniosło to oszczędności? Czy są jakieś inne istotne zmiany w projekcie o których nie wiemy tzn. że zrezygnowano z czegoś w zamian za tańszy zamiennik.

Mam jeszcze pytanko odnośnie hali. Rozumiem że koncepcja tzn. wizualizacja przedstawiona kiedyś przez Wisłe i Salwator nie jest w ogóle w żaden sposób wiążąca i że teraz miasto ogłosi konkurs na projekt i wykonawce. Projekt może się zupełnie różnić od tego przedstawionego na wizkach. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Dive Pirate 19.03.2010 09:17

Projekt zajebisty, elegancko komponuje się z D, gdyby udało się coś zdziałać z tym pustym sektorem byłoby pięknie. :)

PvD 19.03.2010 09:18

To była wizualizacja jak się nie mylę architekta Dunikowskiego, który projektował cały kompleks przy R22

WILU TS 19.03.2010 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 872662)
Do Pan Darka. Jeśli będzie Pan wystosowywał następne pytania do prezydente to proszę zadać pytanie odnośnie krzesełek. Dlaczego zrezygnowano ze składanych, jakie przyniosło to oszczędności? Czy są jakieś inne istotne zmiany w projekcie o których nie wiemy tzn. że zrezygnowano z czegoś w zamian za tańszy zamiennik.

Mam jeszcze pytanko odnośnie hali. Rozumiem że koncepcja tzn. wizualizacja przedstawiona kiedyś przez Wisłe i Salwator nie jest w ogóle w żaden sposób wiążąca i że teraz miasto ogłosi konkurs na projekt i wykonawce. Projekt może się zupełnie różnić od tego przedstawionego na wizkach. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Dokładnie tak jak piszesz,ma zostać ogłoszony konkurs międzynarodowy.

Tenzen 19.03.2010 10:36

Cytat:

Na trybunach wschodniej i zachodniej zastosowany zostanie mniej więcej taki sam model krzesełek jak na wcześniej wybudowanych trybunach za bramkami. Będą to więc, niestety, krzesełka jednolite, nieskładane.
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22881

No to tyle jeśli chodzi o spełnianie standardów. A miała być klasa Elite, niektórzy się łudzili, że może i D i E wymienią na składane.

Może pojechali po kosztach i kupili najtańsze krzesełka by wyrównać koszty z montażem dachu zza trybuny na zachodniej?

orzeu 19.03.2010 10:37

Jesli ma tam byc korona lub herb Krakowa to faktycznie lepsza bylaby juz pusta przestrzen. Co za duzo to niezdrowo jednak.
Herb Krakowa i Herb Wisły mozna ewentualnie wrzucic na A i B jesli jest faktycznie taki zamiar.

Dagobert 19.03.2010 10:40

w sumie to trzeba się cieszyć, że nie mamy Pepsi albo innej reklamy na krzesełkach. napis Wisła z 1906 to całkiem niezłe rozwiązanie. nie ma co narzekać. Majchrowski kiedyś w ogóle chciał stadion w barwach miasta a kto wie co mogłoby mu przyjść do głowy więcej...
wiec krzesełka ok

Marceli_szpak 19.03.2010 10:41

Tak się zastanawiam, po co znów wracamy do tematu "składanych krzesełek"? Przecież wiadome, że nie wymontują z D (czyli tam, gdzie by się takie najbardziej przydały) i nie zamontują ich na C (bo pewnie nie dopasowaliby koloru reszty). Nie wymontują z D i nie wkręcą na ich miejsce nowych składanych -bo wiadomo brak pieniążków. Po co wracamy do tematu składanych krzesełek, skoro na A, B i C będą siedzieć (jakto niektórzy brzydko mówią) -"pikniki". Skoro do tej pory poradzono sobie na D i E ze staniem, to i na A, B i C sobie z tym kibice poradzą. Także w myśl zasady, że "nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem..." może dajmy sobie już z tym tematem spokój.
A swoją drogą, prezentowane składane krzesełko z Legii (w opcji: białej) nie kojarzy się wam z.... pisuarem?

orzeu 19.03.2010 10:56

Marceli skladane krzeselka nie sa dyktowane esttetyka tylko funkcjonalnoscia.

Tenzen 19.03.2010 11:11

Tylko kiedy ten temat się skończył? W przetargu była mowa o składanych, zapewniano, że będzie klasa Elite która wymaga składanych.

Pikniki też nie będą siedzieć bo krzesełka będą brudne. A dla całej reszty krzesełko będzie zawadzać. Stadion powinien być dla kibiców chyba...

Maciuś 19.03.2010 11:12

Krzeselka skladane maja zdecydowana przewage nad zwyklymi i to jest fakt niezaprzeczalny.

crazykaro 19.03.2010 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 872710)
Tylko kiedy ten temat się skończył? W przetargu była mowa o składanych, zapewniano, że będzie klasa Elite która wymaga składanych.

Pikniki też nie będą siedzieć bo krzesełka będą brudne. A dla całej reszty krzesełko będzie zawadzać. Stadion powinien być dla kibiców chyba...

Do klasy Elite nie są wymagane krzesełka składane,, których plusem jest to że są trochę wieksze i wygodniejsze, a jak się złożą to łatwiej jest przejsc przez trybunę i nie można po nich chodzić. Czyszczenie nie składających się siedzeń znajdujących się pod dachem nie jest potrzebne bo nie brudzą się jak te co były na dawnym A/B C.
A znając zycie architekt obliczał pojemność stadionu dla nieskładanych krzesełek. A na Lechu po zmianie siedzonek na składane pojemność będzie mniejsza o 5 tys

zbymak 19.03.2010 11:28

Czytam własnie wywiad z Majchrowskim i na temat stadionu mowi że jezeli bysmy chcieli odsunąć Obtulowicza to poślizg na budowie wyosiłby okolo roku.Co ciekawsze Majchrowski pisze że z Euro jeszcze nic straconego bo są wielkie klopoty w Wroclawiu i że z Euro zostalismy wyruchani przez Poznań i mamy jakies dowody ktorymi maja zająć sie prawnicy.Dalej podtrzymuje date lipcową a oddanie trybuny Zachodniej na sierpien

radekogi 19.03.2010 11:30

Hmmm ciekawy jestem jak w przypadku nie składanych krzesełek rozwiążą sprawe barierek, bo z tego co pamiętam, mają one sie znajdować za krzesełkami w każdym rzędzie. Martwi mnie to, że szerokość stopnic była projektowana własnie pod składane krzesełka i z tego powodu będzie dosyć ciasno w przejściach.

Pero 19.03.2010 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 872715)
A znając zycie architekt obliczał pojemność stadionu dla nieskładanych krzesełek. A na Lechu po zmianie siedzonek na składane pojemność będzie mniejsza o 5 tys

Jeślito okazałaby się prawdą to... aż brak mi słów. Zdecydowanie największą przewagą krzesełek składanych jest to że nie można po nich chodzić co sprawiłoby że każdy w kulturalny sposób kierowałby się do wyjścia ze stadionu :)

Arapaho 19.03.2010 12:06

^^^^ Bez przesady róznica niewielka może byc - ale krzesełka mają mniej wiecej podobny wymiar na oko nawet wydaja mi sie mniejsze niz nieskładane

orzeu 19.03.2010 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 872716)
Czytam własnie wywiad z Majchrowskim i na temat stadionu mowi że jezeli bysmy chcieli odsunąć Obtulowicza to poślizg na budowie wyosiłby okolo roku.Co ciekawsze Majchrowski pisze że z Euro jeszcze nic straconego bo są wielkie klopoty w Wroclawiu i że z Euro zostalismy wyruchani przez Poznań i mamy jakies dowody ktorymi maja zająć sie prawnicy.Dalej podtrzymuje date lipcową a oddanie trybuny Zachodniej na sierpien

O tym akurat wszyscy wiedza od ponad dwoch lat. Obudzil sie...
Ale heca moze byc ciekawa jesli rzeczywiscie znalezli jakies dowody na podstolikowe machinacje Poznania. Skad ten wywiad?

PiotrG 19.03.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 872715)
Do klasy Elite nie są wymagane krzesełka składane,, których plusem jest to że są trochę wieksze i wygodniejsze, a jak się złożą to łatwiej jest przejsc przez trybunę i nie można po nich chodzić. Czyszczenie nie składających się siedzeń znajdujących się pod dachem nie jest potrzebne bo nie brudzą się jak te co były na dawnym A/B C.

Pojemność się zmniejszy, bo genialni architekci stadionu Lecha obliczyli pojemność dla krzesełek węższych niż standardowe (czyt. takie jakie są montowane na Legii, będą we Wrocławiu, na SN, w Gdańsku, czy chociażby Lubinie) oraz dla mniejszych odstępów między krzesełkami. To czy siedzisko jest składane czy nie ma drugorzędne znaczenie, liczy się jego szerokość i odstępy między nimi. Projektanci stadionu Lecha uczyli się fachu eksperymentując na ich stadionie, co zresztą widać.
---
Co do barierek na C - zamontują po prostu siedziska w inny sposób (nie na stopnicach a na stelażu przykręconym do stopnicy) i z barierką nie będzie problemu. Tylko w przejściu będzie ciaśniej, z wiadomego powodu.
Cytat:

Czytam własnie wywiad z Majchrowskim i na temat stadionu mowi że jezeli bysmy chcieli odsunąć Obtulowicza to poślizg na budowie wyosiłby okolo roku
Poślizg i tak będzie z oddaniem stadionu pod klucz, może nie cały rok ale będzie, a im dłużej ZIKIT się łudzi, że Wisła dołoży kasę tym bardziej ten termin się przeciąga.
---
Obtułowicz kiedyś coś fantazjował o teatrze, imo jakby kiedyś był nadmiar kasy (albo zwykła konieczność wymiany) to można wymienić krzesełka na takie:
http://i274.photobucket.com/albums/j...5/DSC02818.jpg
http://i274.photobucket.com/albums/j...5/DSC02832.jpg

zbymak 19.03.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 872731)
O tym akurat wszyscy wiedza od ponad dwoch lat. Obudzil sie...
Ale heca moze byc ciekawa jesli rzeczywiscie znalezli jakies dowody na podstolikowe machinacje Poznania. Skad ten wywiad?

Dodatek Gazety Krakowskiej

element 19.03.2010 12:31

Lepsza jakość
http://stadionwisly.info/files/chair...eselek_big.jpg

Mixu 19.03.2010 12:42

Nie wiem jak wam ale ta nowa trybuna kojarzy mi się z PSG ;)

Co do "pustego" sektora, ciężko będzie coś tam umieścić by nie gryzło w oczy. Stawiam na to że pozostanie pusty

troj88 19.03.2010 12:47

Jedna Biała Gwiazda już jest, drugiej nie potrzeba. Faktycznie gryzło by się, bo co za dużo to niezdrowo.

licoo 19.03.2010 12:54

Szkoda że mimo wszystko nie wygrał projekt z jednolitym czerwonym kolorem i napisami takimi jak te w wygranym. Podobno zaważyło to, że ani trybuna D ani E jakoś kolorystycznie nie pasowały do C, a wystarczyło np. dać narożniki białe i wtedy by wszystko elegancko pasowało i do niebieskiej trybuny D i CAŁEJ czerwonej C. No cóż szkoda:( Mam nadzieję że w trakcie żadego meczu, nie będę widział prześwitujących pustych niebieskich miejsc ( czerwone pewnie by się zlały z koszulkami kibiców i nie było by ich tak widać ).

P.S. Może ktoś znający się na rzeczy zrobi jeszcze taki projekt o którym ja mówię, cała C czerwona z wyjątkiem białych narożników.

Arapaho 19.03.2010 13:01

Dobra skończmy trajkotać o krzesełkach - na C są wybrane i temat zamkniety, odświeżymy kiedy sie obudza z krzesełkami na A/B :).

Wie ktoś kiedy oświetlenie pod dachem na C zaczną montować?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl