Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

KOMINEK 18.02.2013 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1299405)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

- Powiedziano mi, że Wisła ma problemy finansowe i Bednarz zapytał: "Co sądzisz o rozwiązaniu kontraktu? Jesteś dla nas za drogi, a my właśnie reorganizujemy klub". Zastanowiłem się i odszedłem. Na zakończenie współpracy dałem klubowi wielki prezent - zrezygnowałem z kilkumiesięcznej pensji - przekonuje na łamach "Gazety Wyborczej" Valckx.

To ten co zdaniem co niektórych wszystkiemu jest winien

Czyli człowiek zatrudniny w najwyższych władzach Wisły nie ma pojęcia jaka jest sytuacja finansowa klubu :mysli:

arti 18.02.2013 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1299417)
Oczywiście trzeba się zastanowić nad słowami Valcksa, ale potwierdza On to co większość z nas już od dawien dawna wie. Cupiał jest po prostu prostym człowiekiem, niezbyt inteligentnym, który otacza się klakierami - miernotami typu "mierny, bierny ale wierny".

Słowa Cupiała powtórzone przez Valcksa o natychmiastowym awansie do LM są tylko potwierdzeniem tego, że JEDYNYM WINNYM OBECNEJ SYTUACJI W WIŚLE JEST CUPIAŁ. To On kazał podjąć ryzyko i On za to powinien zapłacić. Jeśli nie potrafi myśleć, przewidywać to naprawdę nie mam słów. To tak jakby za błędną decyzję o nieprzygotowanym i nieudanym szturmie podjętą przez generała rozstrzelać kapitana, który tą operacją dowodził.

No i płaci.
2 przegrane sezony = mniej pieniędzy z canalplus, sprzedaż najlepszych graczy za zaniżoną wartość, brak pucharów w obecnym i pewnie przyszłym sezonie, mniejsza liczba widzów + tańsze bilety/karnety, a przy tym konieczność przepłacania grupy zgranych dziadów.

mitmichael 25.02.2013 17:45

Melikson nie zawiódł Francuzów. Bitches love me!
http://www.weszlo.com/news/13924-Mel...tches_love_me_

wolfy 25.02.2013 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1299435)
Czyli człowiek zatrudniny w najwyższych władzach Wisły nie ma pojęcia jaka jest sytuacja finansowa klubu :mysli:

Może przed przyjściem Łysego nie było problemów? Wywiad z Cupiałem rzuca na to zupełnie nowe światło: boss twierdzi że pieniądze są, ale piłkarze na nie nie zasłużyli...

WISŁAZWE 26.02.2013 06:25

Krótka relacja z weekendowych spotkań byłych Wiślaków. Zapraszam do lektury: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=27695

_ukoL 26.02.2013 13:13

Jean Paulista podpisał półroczny kontrakt ze SKRĄ Częstochowa.

FraMat 26.02.2013 13:16

Jean Paulista (rocznik 1977) - jak Kosowski. Podejrzewam, że w dzisiejszym składzie Wisły mógłby się zmieścić

_ukoL 26.02.2013 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1301056)
Jean Paulista (rocznik 1977) - jak Kosowski. Podejrzewam, że w dzisiejszym składzie Wisły mógłby się zmieścić

To samo pomyślałem ! Widziałem go w sparingach i gierkach treningowych i muszę przyznać, że technika i ruchy boiskowe zostały. Pewnie wydolność już nie ta ale nie wierzę, że okazałby się gorszy od wielu tuzów z obecnej "jedenastki".

laxa 26.02.2013 14:19

W Moskwie docenili Petrescu, tylko w Wiśle było inaczej

....Wielkich sukcesów polska piłka osiągać nie będzie, skoro wasi zawodnicy to "hobby players". Grają tylko wtedy, gdy im się chce - komentował rumuński szkoleniowiec postawę swoich podopiecznych z Krakowa, domyślając się, że to oni stali za jego zwolnieniem...

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

HEDu 27.02.2013 19:51

No coz, Biton kolejny gol na Cyprze.

wolfy 27.02.2013 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 1301335)
No coz, Biton kolejny gol na Cyprze.

Na Cyprze Sikorski też by strzelał. Tam nawet jakby na niego śpiewali, to i tak by nie zrozumiał. A zarabia x razy mniej.

Frajerzy. Ewidentnie brakuje im tam kogoś z głową do interesów. Najlepiej łysą...

ChG 04.03.2013 18:13

Cytat:

Bezrobocie mocno doskwiera byłemu piłkarzowi Wisły Kraków, Janowi Frederiksenowi. 30-latek zdradził na łamach duńskich mediów, że przez moment myślał nawet o zakończeniu kariery. Wziął jednak na celownik Wyspy Brytyjskie i marzy o grze w Premier League bądź Championship.

Frederiksen kompletnie zawiódł w krakowskiej drużynie, dlatego na początku roku bez żalu rozwiązano z nim umowę. Duńczyk od tamtego czasu bezskutecznie rozgląda się za nowym pracodawcą. Był na testach w amerykańskim D.C. United, lecz nie przekonał do siebie trenera Bena Olsena.
Były wiślak obecnie nie prowadzi żadnych rozmów i spędza czas w domu. - To naturalne, że w takiej sytuacji pojawiają się myśli o zakończeniu kariery. Perspektywa spędzenia wiosny bez klubu jest straszna, jednak na razie nie zawieszę butów na kołku. Sądzę, że pogram jeszcze w piłkę przez kilka lat - zauważył.

30-latek postawił sobie ambitny cel, bo chciałby kontynuować karierę na Wyspach Brytyjskich. Jego agent sonduje w tej sprawie tamtejsze kluby. - Mam nadzieję, że uda mu się znaleźć coś w Premier League. Nie pogardzę krótką, kilkumiesięczną umową. Jeśli nie, to może trafię do Championship - przyznał.
wis.la/v4a71
:help:

Marcinnno 10.03.2013 08:08

Bramka Mariusza Pawełka podczas meczu z Wisłą :http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...kow_1_2/68395/

Dodam jeszcze, że parę razy po zwycięstwach Polonii parę razy Pawełek paradował w szaliku '' Dawid Zapisek''.

nh79 10.03.2013 20:54

http://francja.goal.pl/mecz/valencie...osc-19435.html

Melikson tez strzela

http://skrotymeczow.net/mecz,15563,v...1-3_lille.html

leszekm 16.03.2013 11:26

Kalu Uche: Chciałbym jeszcze zagrać w Wiśle

http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/p...ad_312337.html

mitmichael 16.03.2013 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1303838)

wis.la/h9h67

Super by było - uwielbiałem tego goscia. Na dodatek dalej jest w formie i bardzo by sie Nam taki zawodnik z doswiadczeniem przydał

KrzychooR 16.03.2013 12:27

Ha nie udało mu się na zachodzie to wraca z podkulonym ogonem jakie to...a nie... moment... jemu się jednak udało...? Co nie zmienia faktu że Wisłę miał głęboko w... No ale przynajmniej jakąś karierę zrobił...

Kocur 16.03.2013 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1303844)
Super by było - uwielbiałem tego goscia. Na dodatek dalej jest w formie i bardzo by sie Nam taki zawodnik z doswiadczeniem przydał

Super ...

Jakby własnymi zębami przystrzygł trawę na stadionie, potem publicznie przeprosił że zachował się jak ostatni .....k, zrzekł się pensji na rzecz szkółki juniorskiej a potem strzelił 5 bramek w jednym meczu żydkom to powiedziałbym że może może jest szansa ...

AgresywnyChomik 16.03.2013 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1303857)
Super ...

Jakby własnymi zębami przystrzygł trawę na stadionie, potem publicznie przeprosił że zachował się jak ostatni .....k, zrzekł się pensji na rzecz szkółki juniorskiej a potem strzelił 5 bramek w jednym meczu żydkom to powiedziałbym że może może jest szansa ...

Czas pokazuje ze to jednak Kalu mial racje spier***** z Wisly

Watts 16.03.2013 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1303860)
Czas pokazuje ze to jednak Kalu mial racje spier***** z Wisly

Zdrowy rozsądek pokazuje, że jedno z drugim ma niewiele wspólnego.

AgresywnyChomik 16.03.2013 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1303861)
Zdrowy rozsądek pokazuje, że jedno z drugim ma niewiele wspólnego.

hmm,

Dzis widzimy wiecej tego jak wielka niekompetencja jest u wladzy w Wisle SSA.

Ja moge sie domyslac ze klub kiedys nie byl lepiej zarzadzany niz obecnie.

Chlop mial calkiem przyzwoita kariere, gral przeciw najlepszym, zarobil sporo.

Co czekaloby go w Wisle? Gra co roku o LM (buhehe) i Zdzisek Kapka w tle?

To co bylo z UCHE rozkladam na rowno miedzy nasz zarzad, zawodnika, managera.

Jestem daleki od tego aby w jakikolwiek sposob pisac o "chujku" czy "strzyzeniu trawy zebami".

Wnioskuje po tym jak potoczyly sie drogi Wisly i Kalu jestem gotowy stwierdzic ze to nigeryjczyk jest wiekszym profesjonalista.

Uwazam ze Ty rowniez nie chcialbys grac w rozjebanej od srodka Wisle przeciw Ruchowi Radzonkow majac mozliwosc wystepu przeciw n.p: Betisowi.

Kocur 16.03.2013 14:18

Przecież nie chodzi o to że odszedł z Wisły ale w jaki sposób odszedł.

Bez jaj że już nikt nie pamięta jak się gość zeszmacił.

pawelo84 16.03.2013 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1303847)
Ha nie udało mu się na zachodzie to wraca z podkulonym ogonem jakie to...a nie... moment... jemu się jednak udało...? Co nie zmienia faktu że Wisłę miał głęboko w... No ale przynajmniej jakąś karierę zrobił...

Nie udało mu się na zachodzie?

- Gwiazda Almeiri, świetne mecze w lidze Hiszpańskiej. Gole strzelane Realowi
- Podstawowy piłkarz kadry Nigerii, gole na Mistrzostwach Świata w RPA
-Obecnie lider strzelców ligi tureckiej?

Jedyny obok Błaszczykowskiego zawodnik Wisły, o którym można powiedzieć że zrobił karierę na zachodzie.

huberix 17.03.2013 15:02

Ja do Uche żalu nie mam. Sam bym chyba na jego miejscu uciekł. Znaczy ja nie bo jestem kibicem Wisły , ale wiecie o co chodzi. Z resztą wiadomo chyab , że taki zawodnik chce się rozwijać itd. Zachował się jak ch... , ale jeśli będzie chciał wrócić do Wisły i przeprosi to powitam go owacjami na stojąco i będę głośno skandował jego imię

Charlie 17.03.2013 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1303907)

Jedyny obok Błaszczykowskiego zawodnik Wisły, o którym można powiedzieć że zrobił karierę na zachodzie.

Marcelo jeszcze przyzwocie sobie radzi w PSV.

_ukoL 17.03.2013 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1303907)

Czytaj do końca i ze zrozumieniem.

Kocur 17.03.2013 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1303981)
Ja do Uche żalu nie mam. Sam bym chyba na jego miejscu uciekł. Znaczy ja nie bo jestem kibicem Wisły , ale wiecie o co chodzi. Z resztą wiadomo chyab , że taki zawodnik chce się rozwijać itd. Zachował się jak ch... , ale jeśli będzie chciał wrócić do Wisły i przeprosi to powitam go owacjami na stojąco i będę głośno skandował jego imię

Niech ktoś powie że to tylko żart :shock:

Natkan 17.03.2013 17:37

W takim razie ja przywitam Dolhe owacjami na stojąco jak wróci

Krzysiek 17.03.2013 19:09

Dudu Biton kolejne dwie bramki w barwach APOEL-u.

arti 17.03.2013 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1303838)

wis.la/h9h67

Ten wywiad to g.... prawda moim zdaniem.
Pismak sobie napisać żeby łyknąć parę groszy za wierszówkę.
Jeśli jednak to prawda to... chciałby zagrać... jak będzie miał 40 lat i już nie będzie kompletnie żadnego bogatszego łosia chętnego na usługi KU.
Grajek oczywiście fantastyczny jak na nasze warunki, ale zawsze tak nie będzie. Jeszcze max 3-4 lata (gry u urasów, na Cyprze itp.) i do widzenia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl