Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

fialo 15.12.2014 10:36

No to łyknij to, że NIC sie nie zmieni (jak juz to na gorsze) i na wiosnę będziemy musieli się męczyć z asami pokroju Jankowskiego czy Garguly. No i najprawdopodobniej bez Stilicia :)

South 15.12.2014 11:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1385152)
Trzeba zrozumieć jedno, że nie piszę żeby ludziom narobić nadziei i potem patrzeć jak to znowu zatapiają się w smutku. Tak jak kolega wyżej piszę, Gawliński do bagna by nie wszedł, bo to nie ten poziom. Skoro osoba która sama narzekała na to co dzieje się w Wiśle i tak samo była sceptyczna jak nie jedna osoba tutaj, nagle reaguje bardzo pozytywnie na te informacje, to musi być w tym prawda. A prawda jest tylko jedna, żeby Wisła nie poszła całkiem na dno, to Cupiał musi znowu wyłożyć kasę, co się stanie.

Jaki ....a gawlinski ?

jonaf 15.12.2014 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1385152)
Trzeba zrozumieć jedno, że nie piszę żeby ludziom narobić nadziei i potem patrzeć jak to znowu zatapiają się w smutku. Tak jak kolega wyżej piszę, Gawliński do bagna by nie wszedł, bo to nie ten poziom.

trudno wierzyć w słowa o wpłacie 19 mln PLN osobie, która myli nazwisko nowego prezesa [Gaszyński] z wokalistą zespołu WILKI [Gawliński]. Fakt, i ten i ten to Robert ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1385153)
No to łyknij to, że NIC sie nie zmieni (jak juz to na gorsze) i na wiosnę będziemy musieli się męczyć z asami pokroju Jankowskiego czy Garguly. No i najprawdopodobniej bez Stilicia :)

Dlaczego bez Stilicia? Kontrakt ważny ma do końca czerwca :) chyba, ze insynuujesz sprzedaż zawonika za grosze, bo mało kto wyłoży poważne pieniądze za zawodnika, którego może mieć po 6 miesiącach za darmo...

szprotson 15.12.2014 11:08

no Robert. Ten od Baśki i Wilków.

fialo : a czym różni się Twoje info od informacji uzytkownika sayek? Dowód etc ?

fansorina 15.12.2014 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1385155)
Jaki ....a gawlinski ?

No Roberta Gawlińskiego nie znasz z Wilków ,będzie widoczniie śpiewał na przerwach meczów :)

fialo 15.12.2014 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1385157)
fialo : a czym różni się Twoje info od informacji uzytkownika sayek? Dowód etc ?

Tym, że w cuda to przestalem wierzyć, jak się dowiedziałem, że święty Mikołaj nie istenieje. Od tamtej chwili, jestem dużo bardziej powściągliwy :)

gigant 15.12.2014 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1385160)
Tym, że w cuda to przestalem wierzyć, jak się dowiedziałem, że święty Mikołaj nie istenieje. Od tamtej chwili, jestem dużo bardziej powściągliwy :)

No widzisz. Ty przestałeś wierzyc w cuda, a ja wyruchałem Ci tabun napalonych lasek.

fialo 15.12.2014 11:49

Kurde, tylko co na to Twoja teściowa? :mysli:

gigant 15.12.2014 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1385168)
Kurde, tylko co na to Twoja teściowa? :mysli:

Ciiiiiiiiii.... Nic nie wie bo też nie wierzy w cuda :P

ABGwislakABG 15.12.2014 12:03

Tak jak pisałem wczoraj na SB- Cupiał powiedział, że na święta da 30 melonów. Z tym, że jemu chodziło o spotkanie wigilijne i melony (w sensie owoc), a nadgorliwi zrozumieli to jako potoczne określenie milionów (w sensie kasa). I zgrywa się to z jakimiś światłami na którymś piętrze do świtu w klubowym budynku. No znajdźcie mi teraz tak łatwo i o tej porze taką ilość świeżych owoców w naszym klimacie :D

63.5 Kg 15.12.2014 13:10

Urzadzilem sobie dzisiaj dluzsza rozmowe z Sarkim jadac z nim na lotnisko...
I musze zasmucić jego przeciwnikow ponieważ na chwile obecna zostaje w Wisle na pewno...

Kobold 15.12.2014 14:29

Mogłeś spytać czy kaske dostał :)

WhiteDoctor 15.12.2014 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1385176)
I musze zasmucić jego przeciwnikow ponieważ na chwile obecna zostaje w Wisle na pewno...

on to sobie może zapewniać... podejrzewam, że przychodzi oferta na jakieś 300k euro i następnego dnia go nie ma bo mu Franek coś dyskretnie zasugeruje i tyle...

arti 15.12.2014 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1385176)

Szkoda... byłoby jednego dziada mniej. Ale niedawno ponoć mówił co innego więc może teraz to taka zasłona dymna:)
Takich Sarkich tzn. mających niezłą szybkość i nic więcej jest w Małopolsce na pęczki. A pewnie wśród nich znalazłoby się kilku, którym chciałoby się nauczyć kilku zwodów, celnego wrzucania piłki w pole karne itp. Tylko trzeba pojeździć, ściągnąć takiego chłopaka i dać mu wsparcie przez jakiś czas.

wiertar 15.12.2014 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1385204)
on to sobie może zapewniać... podejrzewam, że przychodzi oferta na jakieś 300k euro i następnego dnia go nie ma bo mu Franek coś dyskretnie zasugeruje i tyle...

rozumiem ze pomyliles sie kolego i chciales napisac 300zl ;)

Vinci 16.12.2014 06:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1385164)
No widzisz. Ty przestałeś wierzyc w cuda, a ja wyruchałem Ci tabun napalonych lasek.

Aż żal, że na tym forum nie ma fejsbukowej opcji aj lajk it,,,,:lol:
gigant specjalnie dla Ciebie powinni ją stworzyć...

shaggy 16.12.2014 08:59

Dzisiejszy Dziennik Polski pisze o pożegnaniu sezonu na które zaprosił Cupiał piłkarzy i sztab szkoleniowy.
Jest też wątek o przelewie z Telefoniki na 5 baniek, możliwych 2-3 transferach oraz ofercie dla Stilicia ... z Korei

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...kowe,id,t.html

lekko optymistycznie...

luczyk 16.12.2014 10:02

hmm, onet podaje, że 12 baniek spłaciliśmy a jeszcze 5 ma wpłynąć. zdaje sobie sprawę, ze źródła ale kwoty zaczynają się zbliżać do tychże 19 o których mówił sayek, oczywiście jeszcze zostaje opcja, że to pismaki z forum korzystali ale kto wie może coś jest na rzeczy

fran23 16.12.2014 10:33

Onet nie potrafi porządnie przepisać z krakowskiej czy tam z dziennika polskiego.

sayek89 16.12.2014 11:17

Czyżby sen o którym pisałem okazał się prawdą?

palikot 16.12.2014 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1385263)
Czyżby sen o którym pisałem okazał się prawdą?

Powinieneś jakąś prowizję wziąć od tego info :D

CelticusABG 16.12.2014 11:27

Tylko kasa trochę inna, od tej o której mówiłeś :)

Ale tak to jest z panem Cupiałem... Jednego dnia chce sprzedać część swoich udziałów, a drugiego budzi się i znów marzy o Lidze Mistrzów :)

sayek89 16.12.2014 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CelticusABG (Post 1385268)
Tylko kasa trochę inna, od tej o której mówiłeś :)

No wiesz, oficjalnie może być podana inna kwota.

CelticusABG 16.12.2014 11:42

No tak :) Miejmy nadzieję, że Twoje dalsze info również się spełni i nasza Wisła odzyska swój blask :)

michalg 16.12.2014 11:44

Ja zbyt wiele razy cieszyłem się poprawą sytuacji w Wiśle przedwcześnie, więc tym razem wole podejść sceptycznie do pojawiających się informacji. Choć osoba Gaszyńskiego w roli prezesa klubu napawa mnie pewną nadzieją na poprawę sytuacji ekonomicznej klubu.

palikot 16.12.2014 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 1385272)
No wiesz, oficjalnie może być podana inna kwota.

A co ty jesteś z BBC czy Russia Today? :D

PiVoSH92 16.12.2014 15:03

Bardziej na miejscu - KGB, CIA, ABW czy MI6?

huberix 16.12.2014 15:08

Czyli co ? Wraca wielka Wisła ? :D
Takie infrormacje dają duzy optymizm i chcąc czy nie chcąc, cieszę się jak dziecko.
Jeszcze nie tak dawno wielu z nas było kompletnie pesymistycznie do tego nastawionych, a teraz pojawia się ogromna nadzieja. To tylko wpis w gazecie, ale coś musi być na rzeczy. Tyle pieniędzy nie załatwi wszystkich problemów, ale dzięki niej znikną najważniejsze.
Sayek89 miał rację i wielkie graty za informacje. Nam pozostaje wierzyć i wspierać klub finansowo poprzez swoją obecność na stadionie wiosną i w kolejnych sezonach. :) Tylko Wisła !

siemstein 16.12.2014 15:24

Nie podniecajmy się, na Wielką Wisłę poczekamy jeszcze z 2 lata. W tym i przyszłym sezonie fajnie byłoby osiągnąć grupę LE. To jeśli chodzi o kwestie sportowe. Z finansami tak łatwo nie będzie. Najpierw zobaczmy jakie transfery będą, później będziemy wyrokować. Fajnie by było, gdyby udało się znaleźć drugiego Meliksona i drugiego Bitona :)

Vinci 16.12.2014 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1385291)
Sayek89 miał rację i wielkie graty za informacje. Nam pozostaje wierzyć i wspierać klub finansowo poprzez swoją obecność na stadionie wiosną i w kolejnych sezonach. :) Tylko Wisła !

Graty to narazie mamy w budżecie...również dobre informacja mogła być inspirowana wpisem na forum. ile już takich było w minionych 10 latach? Waldemar Kita, tajemniczy udziałowiec z Emiratów.... ludzie....:lol:

Przyjdzie wiosna i ewentualne transfery i można delikatnie zacząć się cieszyć...póki co pozostaje czekać lub relaksować się tym euforycznymi wpisami młodszych kolegów na forum...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl