![]() |
Nie mówili, że będziemy grac samymi juniorami under 18 tylko, że będziemy mieszać doświadczenie z młodością. A jak byśmy mieli grac tylko juniorami to popatrz na wynik w poprzednim sezonie z CLJ i przełóż to na ekstraklasę.
|
My mamy bardzo młodą kadrę z bardzo zawyżającym średnią Wasylem i ciut mniej Boguskim. Reszta poniżej 30 roku życia. Większość kadry pierwszej drużyny pomiędzy 22 a 27 rokiem życia. Nie ma co narzekać.
Górnik znowu ciśnie po bandzie w drugą stronę i wątpię, aby kolejny raz udało im się wykręcić taki sezon. Raczej się będą bili o byt, bo taki Kurzawa, który w pojedynkę swoimi SFG zrobił im z 15-20 punktów trafia się bardzo rzadko. |
Co do Górnika to ciekaw jestem jak sie okaże, że w tym sezonie bez Wieteski i Kurzawy, za to z kolejnymi młodymi w kadrze będą walczyć o spadek to nie będzie kolejnego odwrotu od mitu stawianiana młodych i zdolnych Polaków.
Brosz podobną sytuację zaliczył już z Piastem, ciekawe czy w Górniku dadzą mu szansę wyciągnąć zespół z ewentualnego kryzysu..... |
Notośmy już dostali premię za awans Legii do LM...
|
Spokojnie, za awans do grupy LE ponoc tez jest:D
|
Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie sądził, że im się to uda. Może w LE, ale wątpię.
|
Cytat:
|
Niestety 0, slownie - zero.
|
Velez w Grecji,ostrzegałem żeby nie godzić się na rozwiązanie kontraktu.Szkoda,ze zarząd nie kierowal sie interesem klubu,tylko interesem pilkarza.Ostrożnie szacując straciliśmy 100.000-200.000 euro (myślę,że tyle odstepnego mogliśmy dostać gdyby nie rozwiązali kontraktu) Velez okazał się kanalią kłamiąc i wykorzystując rzekomo chorą córkę.Mam tylko nadzieję,że ta sytuacja coś nauczy zarząd.
|
Cytat:
|
Cytat:
Prawda taka, że pewnie Velez miał niepłacone od dłuższego czasu i wspólnie doszli do porozumienia, że lepiej jest rozstać się w zgodzie i puścić w świat info, że "to nie tak że Wisła tonie i wszyscy uciekają gdzie się da". |
Dajcie już spokój z tym Velezem.
Przecież Głowa powiedział, że zostaną tylko ci którzy rozumieją sytuacje i chcą grać w Wiśle. Zapewne z Velezem doszli do porozumienia jakiegoś i tyle. Nikt nie wie co dzieje się za kurtyną i możemy tylko snuć domysły. Szkoda tylko, ze mogliśmy na nim coś zarobić, anie zarobiliśmy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
eh kolejny piłkarz potraktował nas jak szmatę. Carlitos Velez LLonch kto następny?
|
Cytat:
|
W jakich pucharach - pucharów w Wiśle nie będzie, ale Aris dopiero wrócił do I ligi greckiej i pewnie z niej zleci z powrotem...
|
Cytat:
Imaz i Basha. Więcej już z ery hiszpańskiej nie zostało. Chorwaci maja swoją klasę i swój charakter i nie wywina numerów. Tak czy siak, werwe po Velezie trzeba załatać. Dziwię się, że jeszcze nawet żaden SO do nas w tym okienku nie pzyszedl. Chocby z 1 ligi. Ktoś tam musi być komu zależy aby się wypromować. W końcu odeszli Glowacki Gonzalez i Velez. |
Na środek obrony mamy Wasyla, Sadloka, Arsenicia i Świątkę. Wydaje mi się, że przy naszej sytuacji 4 środkowych obrońców to optymalny zestaw. Tym bardziej, że kilka męczy próbował też grać tam Bartkowski i Basha.
|
Zapomniałeś o naszym "wonderkidzie" L A S K O S I U.
|
Cytat:
Arsenic kontuzja Wasyl kontuzja Basha kombinuje jak się zmyć. Jasne. Wylecza się. Ale skoro w poprzednim sezonie na środku obrony graliśmy łącznie 7 gośćmi to nie wiem czy teraz 3 wystarczy (w tym tylko 2 klasycznych SO). |
Jest jeszcze Piotr Żemło ale to też poziom 2 ligi
|
A kto przedłużył Żemło?
|
Bardzo ciekawy transfer na rynku młodzieżowym. Damian Korczyk z Wisły Kraków, który od stycznia trenował z pierwszą drużyną, został zawodnikiem Pogoni Szczecin. W Wiśle wiązano z nim spore nadzieje, był określany jako potencjalny następca Sadloka.
https://twitter.com/a_delimat/status...46191060176901 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tego co piszą dalej ma pójść jeszcze jeden: Brat reprezentanta Polski. Buksa?
|
No i co pan panie Głowacki na to?
|
Ktoś tu pisał, że po akcji z Surmą kilku młodych postanowiło poszukać innych klubów. Sprawdziło się. Więc to nie tyle wina Głowackiego, a tych co zrobili z niego głupka...
|
Cytat:
Jak widac mlodzi moga zrobic dokladnie to samo co Velez czy Carliros. Ewentualnie sa slabi i nie pasuja do polityki wychowywania i sprzedazy z zyskiem. :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl