![]() |
oficjalnie Carlitos w legii więc po rybach, teraz gramy tym co mamy :):) czyli ...
|
przyjmując nawet ze od kilku lat nie rywalizujemy z Legią ze wzgledu na naszą sytuacje to 3 "transfery" z Wisły do Legii a w zasadzie to wzieli bo chcieli...uwazam, ze coś mocno jest NIETAK...i to nie chodzi o fakt ze jakis gracz przechodzi z jednego do drugiego klubu za kase czy nie....PONIEWIERAJĄ NAMI...a jest taka zasada...tak cie szanuja jak Ty sam siebie szanujesz i jak sobie pozwalasz...i to jest takie .......enie o szansach, strategiach, filozofii....czyny, czyny są identyfikacją...mojej akcpetacji jako kibica nie ma - jestem jednostką....ale jednostka robi skale...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To, że Carlitos odejdzie to było jasne. To, że strajkował i szantażował Klub sprawiło, że to zwykły dobrze grający w piłkę najemnik, by nie powiedzieć qrwiszon. Gość powinien zostać sprzedany za grubą kasę za granicę i to było wiadome już wtedy, gdy jednostronnie przedłużali jego kontrakt. Zarząd chciał dać jemu znaczącą podwyżkę negocjując nowy kontrakt nie wiedząc jak to się skończy. Chcieli dać dużą kasę Llonchowi, zatrudniliśmy Sulijcia za 75 tys. miesięcznie , więc chcieliśmy żyć "na kreskę". Ta sprzedaż Carlitosa za 0,5 mln euro do Legii to jest zachowanie żula na głodzie alkoholowym.
|
Byłbym w stanie zrozumieć działania Zarządu w sprawie Carlitosa gdyby dzisiaj wyłożył 4,9 mln złotych na stół i podpisał umowę z miastem.W momencie zerwania rozmów przez naszą prezes za cholerę nie jestem w stanie zrozumieć sprzedaży naszej jedynej deski ratunku za frytki.
|
Ja nie rozumiem, płaczecie i narzekacie, aby płakać i narzekać, czy jest jakiś sens tego dialogu? Jeżeli macie jakiś cel, to albo stwierdzić, że a) Sarapata-Dukat oszaleli i sprzedali Carlitosa za 0,5 mln, chociaż to takie oczywiste, że mogli za 2,5 mln; albo stwierdzić, że b) Sarapata-Dukat przyjęli korzyść majątkową za to, by puścili taniej tego piłkarza do Legii.
Innych rozwiązań tej krytyki nie widzę. Macie jeszcze możliwość trzecią: c) zarząd miał dobry powód, aby sprzedać Carlitosa za tyle, a wynikał on z kalkulacji, co się Wiśle opłaca w danych okolicznościach. Bo że Wasza wiślacka duma nie pozwala sprzedawać takich piłkarzy, jak Carlitos tego nie akceptuję, bo to jest głupota. Zakontraktujcie za tę dumę Cristiano Ronaldo, to przeproszę. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A może zarząd sprzedaje co się da, kosi kasę a potem się zmywa ?
|
Cytat:
S.......ono kontrakt. |
Jak to s.......ono kontrakt? Kto s.......ił? Naszą Pani Prezes świetny radca prawny? Nie możliwe przecież zarzekała się na wszystko że kontrakt jest sporządzony zgodnie z prawem.
|
Watpie ze Pani Prezes zajmuje sie kontraktami pilkarskimi. To ze cos zjebano nie oznacza, ze bylo nie zgodne z prawem.
Ile ty masz lat? |
Ej niemozliwe. Przeciez to ludzie oddani Wisle kompetetni... No nie moze byc.
Wszystko spoko tylko szkoda, ze nie maja kompetencji. |
O tym, ze nie maja kompetencji to chyba bylo wiadomo od samego poczatku, wiec co w tym zaskakujacego???
|
Aha czyli wg Twojego wielkiego doświadczenia w pisaniu kontraktów sportowych kontrakt był zgodny z prawem t.tylko że coś zjebano.Kolego jeśli coś zjebano w kontrakcie to jest to kontrakt nie ważny czyli de facto nie zgodny z prawem.
|
Cytat:
|
A wzieliscie pod uwage fakt, ze zarowno Pani Marzena i Pan Damian, slusznie wielokrotnie przez was opisywani jako niekompetentni, bedac niekompetentnymi, powierzali takie rzeczy kompetentemu Junco, po czym mogl wyleciec za swoja niekompetencje??? Pewnie nie.
|
A idźcie w huj z tym zarządem. Ja .......e banda amatorów
|
K**wa zajebisie ,teraz bede cały sezon ogladał Krzysia Mączynskiego i Carlitosa całującego elke.No brawo zarząd,pogratulować.
jakim trzeba byc desperatem zeby sprzedawać go za taką kase,i to jeszcze do Legii.Trzeba go bylo wytransferwac nawet na Jamajke ,wszedzie ,byle nie do cwelki.Zarzad idz ty w ....u,Wisła i tak jest juz wrakiem,ale upodleń ciagle wam mało. |
Gdyby kontrakt był zjebany, to za Carlitosa dostalibyśmy okrągłe 0 zł.
|
Ch.uj wi tak na prawdę.
|
Cytat:
|
Cytat:
To oczywiście tylko hipoteza. |
Ludzie, jak wam się chce ciągnąć ten temat? Nikt nie s.......ił kontraktu. Jego główną wadą było to, że był po prostu bardzo krótki. A dlaczego krótki? Bo jako biedny klub podpisywaliśmy z zawodnikami maksymalnie asekuracyjne i bezpieczne bieda-kontrakty (rok+rok itd.). Zawodnika, któremu tal jak Carlitosowi do końca kontraktu zostało 12 miesięcy nie sprzeda się za grube miliony. A jako że klub jest teraz w bardzo ciężkiej sytuacji to musieliśmy go sprzedać tam gdzie to było możliwe. Widocznie jedyną opcją była Legia (bo gdzie indziej Carlitos nie chciał iść lub nie było innych konkretnych ofert). Też wielkim fanem obecnego zarządu nigdy nie byłem ale to co się obecnie dzieje to nie wina tego, że ktoś coś bardzo wybitnie s.......ił tylko po prostu smutna rzeczywistość biednego klubu.
|
Króla strzelców ekstraklasy i najlepszego ligowca nie sprzeda się za miliony bo ma tylko roczny kontrakt?Żartujesz prawda?
|
Nie żartuje. 28 letniego zawodnika, z 12 miesiącami kontraktu, z bardzo kiepskim CV, w dodatku mając bardzo kiepską pozycję negocjacyjną z powodu problemów finansowych nie sprzedasz za miliony. Sprawa jest prosta.
|
Kolego umowmy się Carlitos przerasta ta ligę o 2 głowy. W przeszłości za dużo większe pieniądze były sprzedawane dużo starsze ogorki, które nawet do pięt Carlitosowi nie dorastali. Jestem przekonany, że gdyby taki Carlitos grał w Niecieczy to by go za większe pieniądze sprzedali nie mówiąc o innych poważniejszych klubach.
I nie ma tu nic do rzeczy, że ma 28 lat i kiepskie CV. Jedyne co miało znaczenie to niestety coś nas przycisnęło do sprzedaży myślałem, że chęć spłaty długu za stadion i podpisanie nowej umowy. Niestety się pomyliłem. |
Cytat:
Wszystkim zależało na czasie, ale to my byliśmy pod ścianą, a piłkarz i manager o tym doskonale wiedzieli, więc mogli postawić warunek: albo zgadzacie się na ofertę Legii, albo się sądzimy. Zresztą, gdyby byli tacy pewni nieważności kontraktu sprawa trafiła by do sądu już parę miesięcy temu. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl