Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

wujekWojtek 01.10.2011 14:09

Kaźmierczak to raczej defensywny pomocnik. Mógłby być następcą Sobola z podobnym uderzeniem z dystansu + świetna gra głową, czyli coś czego nie ma chyba nikt w naszej drużynie poza Diazem i Bitonem.

Dżalamidze - świetny na skrzydle, mógłby sie wpasować do gry ofensywnej.

Wojtek Kowalczyk, bramkarz, 18 lat - zagrał dopiero pierwszy mecz w Xlasie, ale może być dobrym bramkarzem, trzeba go bacznie obserwować, wolałbym jego niż Jovanovica

Może udałoby się jakiegoś utalentowanego obronce ze szkółki Legii wyciągnąć ;p skoro Barca może Realowi i vice versa to my też. A nie można negować faktu że Legia ma naprawdę dobre talenty tam.

Piotson 01.10.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1172254)
Kaźmierczak to raczej defensywny pomocnik. Mógłby być następcą Sobola z podobnym uderzeniem z dystansu + świetna gra głową, czyli coś czego nie ma chyba nikt w naszej drużynie poza Diazem i Bitonem.

Wojtek Kowalczyk, bramkarz, 18 lat - zagrał dopiero pierwszy mecz w Xlasie, ale może być dobrym bramkarzem, trzeba go bacznie obserwować, wolałbym jego niż Jovanovica

Może udałoby się jakiegoś utalentowanego obronce ze szkółki Legii wyciągnąć ;p skoro Barca może Realowi i vice versa to my też. A nie można negować faktu że Legia ma naprawdę dobre talenty tam.

Tsssoooo?

Jeżeli chodzi Ci o bramkarza Lechii to jest to Pawłowski, a nie Kowalczyk.
Nie wiem ale ja też wolę bramkarza na bramce niż obrońcę.

Po za tym OT uważam, że Kaźmierczak nadałby się, Sobol już nie ten wiek, Dżalamidze to taki trochę jeździec bez głowy, a ten bramkarz zaliczył jeden mecz, bardzo dobry występ, ale dla bramkarza liczy się regularność, a nie jeden dobry mecz gdy potem już tak bronić niekoniecznie będzie.

tomasz_19 01.10.2011 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1172251)
Koncem roku, a nie koncem sezonu ?

tak z końcem tego roku
http://www.transfermarkt.de/de/nika-...er_136039.html

GaoFeng 01.10.2011 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1172254)

Zgadzam sie, Wojciech Pawlowski mial swietny debiut i moze zostac naprawde dobrym bramkarzem! Innym ciekawym i mlodym zawodnikiem Lechii Gdansk jest Rafal Janicki, rocznik 1992: gral wczoraj na prawej obronie, ale jest raczej srodkowym obronca. Ma dobre warunki fizyczne, dobra gra glowa, niezla technika i przede wszystkim wygrywa wiele pojedynkow defensywnych.

wujekWojtek 01.10.2011 14:50

Oczywiście że Pawłowski. Mój błąd, taki freudowski. Wiadomo też ze regularność jest ważna, ale to był jego dopiero pierwszy mecz.

Dzalamidze, jeździec bez głowy, ale właśnie skrzydłowy to jest idealna pozycja dla takiego. Poza tym też jest młody, można go ustawić.

Dzisiaj Maciej Jankowski z Ruchu kolejne 2 gole, już ma 5. Rocznik 1990. Całkiem niezły jest.

River 01.10.2011 15:37

Chryste. Raptem jakis malolat zaliczy 1 (slownie: jeden) wyskok w meczu polskiej ligi tak jak wczoraj Pawlowski w Lechii (notabene to Buzala bardziej strzelal w niego niz on sam bronil) czy Wozniak w Zaglebiu tydzien temu a juz sie te "talenty" widzi w Wisle:rotfl:

Przypomne tylko, ze te "talenty" sa owocem polskiego systemu szkolenia a nie La Masii w Barcelonie.

TOMEK 11 01.10.2011 17:47

http://www.transfermarkt.de/en/ivan-...eler_2893.html

Oldpara 01.10.2011 18:44

Aż żal że sie ten Ntibazonkiza marnuje w błocie po drugiej stronie Błoń. Z taką szybkością, dryblingiem i strzałem były idealny do taktyki Maskaanta w której gramy 3 szybkimi, kreatywnymi pomocnikami z przodu.

Lysy 01.10.2011 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1172333)
Aż żal że sie ten Ntibazonkiza marnuje w błocie po drugiej stronie Błoń. Z taką szybkością, dryblingiem i strzałem były idealny do taktyki Maskaanta w której gramy 3 szybkimi, kreatywnymi pomocnikami z przodu.

Za kogo miałby on grać? za Kirma? Ilieva? Małeckiego? Już wolałbym powrót Ćwielonga lub Paulisty ;D

TOMEK 11 01.10.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1172341)
Za kogo miałby on grać? za Kirma? Ilieva? Małeckiego? Już wolałbym powrót Ćwielonga lub Paulisty ;D

za Kirma

,,

Sancezz 01.10.2011 20:39

Za dużo nie można oczekiwać i dokonywanie wielu zmian nie ma sensu. Obrona oczywiście jest do poprawienia. Bo nie możemy grać w obronie Pjalicem, Diazem, Lameyem...
Na środku obrony w pierwszym składzie powinien zostać Jovanovic i na liście transferowej na pozycji nr1 powinien znajdować się Mihai Pintilii - reprezentant Rumunii i kapitan swojego zespołu Pandurii Targu. Zaraz za nim sprowadzeni powinni zostać ofensywnie grający boczni obrońcy.Lewy obrońca Willian Rocha i prawy Marcos Rocha.

Aldek 01.10.2011 21:07

Moim zdaniem w zimie powinniśmy pozyskać lewego obrońce+stopera ,lewy obrońca Dudu z Widzewa a co do stopera to doświadczony w granicach 30 lat z ligi portugalskiej lub greckiej w takich ligach są dobrzy goście w naszym zasięgu.
Wtedy do lata zgrywa się obrona i na puchary jest solidna obrona.

Dudu Chavez X Jovanovic

W lecie po zdobyciu tytułu sprowadzamy kogoś do środka taki defensywny pomocnik potrafiący rozegrać uderzyć z dystansu np Mila lub Kazimierczak jeżeli po kontuzji wróci do formy + napastnik na ławke Piech .

Wtedy mamy skład Pareiko Dudu Chacez X Jovanovic Sobolewski Melikson Mila Małecki Iliev Dudu B

+ZMIENNICY
Jovanic Paljic Czekaj Bunoza Jaliens Wilk Jirsak Kirm Genkov Piech Boguski

tomasz_19 01.10.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aldek (Post 1172409)
Moim zdaniem w zimie powinniśmy pozyskać lewego obrońce+stopera ,lewy obrońca Dudu z Widzewa a co do stopera to doświadczony w granicach 30 lat z ligi portugalskiej lub greckiej w takich ligach są dobrzy goście w naszym zasięgu.
Wtedy do lata zgrywa się obrona i na puchary jest solidna obrona.

Dudu Chavez X Jovanovic

W lecie po zdobyciu tytułu sprowadzamy kogoś do środka taki defensywny pomocnik potrafiący rozegrać uderzyć z dystansu np Mila lub Kazimierczak jeżeli po kontuzji wróci do formy + napastnik na ławke Piech .

Wtedy mamy skład Pareiko Dudu Chacez X Jovanovic Sobolewski Melikson Mila Małecki Iliev Dudu B

+ZMIENNICY
Jovanic Paljic Czekaj Bunoza Jaliens Wilk Jirsak Kirm Genkov Piech Boguski

Chavez ostatnimi czasy ma obniżkę formy...
Sobol młodszy już nie będzie
Małeckiego mam nadzieję, że sprzedadzą w tym okienku...
Iliev jest zbyt słaby kondycyjnie by grać cały mecz, jako dżoker jak najbardziej...

na tych zawodnikach chcesz opierać drużynę na puchary? to bez sensu...

co do reszty, zgadzam się... potrzebujemy prawdziwego asiora na środek obrony, skrzydłowego oraz zawodnika który byłby łącznikiem między obroną a atakiem

Dariook 02.10.2011 03:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1172333)

Ale zal ci go bo ma czarny kolor skóry? czy dlatego ze moze nie lubi taplać sie w błotku?

Skoro tak do siebie idealnie oboje pasują to niech Maaskant idzie...

tofik 02.10.2011 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1172261)

No tak, nie doczytałem. Czyli np Kaza czy Dudu można podpisać w zimie, a przyjdą w lecie. Albo już teraz ich próbować wykupić po zaniżonej cenie. Ostatnia szansa by ich kluby zarobiły.

cfa 02.10.2011 09:58

Peter Zanev z Litexu jako lewy obrońca z dobrej strony pokazał się w meczach przeciwko Wiśle, z tego co pamiętam ma epizod w Celcie Vigo. Przypuszczam, że byłby lepszy od Diaza i Pajlicia.

Aldek 02.10.2011 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1172435)
Chavez ostatnimi czasy ma obniżkę formy...
Sobol młodszy już nie będzie
Małeckiego mam nadzieję, że sprzedadzą w tym okienku...
Iliev jest zbyt słaby kondycyjnie by grać cały mecz, jako dżoker jak najbardziej...

na tych zawodnikach chcesz opierać drużynę na puchary? to bez sensu...

co do reszty, zgadzam się... potrzebujemy prawdziwego asiora na środek obrony, skrzydłowego oraz zawodnika który byłby łącznikiem między obroną a atakiem

Chaveza zostawiam bo nie jest tragiczny(pomijam dwa ostatnie mecze)w lidze jeden z najlepszych stoperów ze Skonto z Łoweczem z APOELEM grał dobrze, zresztą nie ma sensu na nowo wymieniać całej lini obrony.

Sobolewski jeszcze rok może pograć ma wpływ na drużyne a w pucharach gra przyzwoicie w tym roku więc zostawiłbym go na przyszły sezon pucharowy.

Małecki niech zostanie indywidualność której potrzebujemy pokazał z APOELEM w Krakowie jak ważne jest mieć gracza który w pojedynke wygra mecz,dodatkowo Wiślak prawdziwy.

Ilieva dałem do pierwszego składu bo te 70 minut wytrzyma a na zmiane Kirm bo nie spodziewam się abyśmy robili hurtowe transfery i sprowadzali kolejnego klasowego skrzydłowego.

FajQ 02.10.2011 10:25

Ja sądzicie Biton jest wart 1,6 mln euro jak podają media ? Coś mi się wydaję że to zdecydowanie za dużo.

vaazon 02.10.2011 10:33

Na pewno jest wart 1 mln euro, może troszkę więcej. Zobaczymy czy utrzyma formę przez cały sezon.

filemon 02.10.2011 11:09

Jeśli chodzi o lewych obrońców, których każdy z nas widział, są w naszym zasięgu finansowym to wszyscy się zgodzą, że albo Dudu (26), albo Petar Zanev (25).

Osobiście uważam, iż za graczy ofensywnych zbyt dużo kasy chce się w Polsce, więc albo można ich zgarnąć w stosunkowo młodym wieku i/lub kreować samemu [od początku] (Chrapek, Małecki, etc.), albo ściągać z zagranicy, gdzie są tańsi (vide Rudnev z Zalaegerszegi za bodajże 600 tys €).

Jedyni, których się kupi w normalnej (czyt.: nie kosmicznej) wartości w stosunku do umiejętności to obrońcy (hm, Olkowski?), bramkarze (wierzę, że Pawłowski z Lechii się dobrze rozwinie) lub środkowi pomocnicy.

Naprawdę ciekaw jestem jakby radzili sobie w pierwszej drużynie Wisły tacy zawodnicy jak w/w Pawłowski, Olkowski, Chrapek, może też Machaj (Lechia) czy Madera (Widzew).

a, i z zagranicy ode mnie propozycja: http://www.transfermarkt.de/de/mika-...ler_49298.html
Mika Ojala, nie wiem czy był wymieniany. Inter Turku, 23 lata, idealnie pasowałby do naszego ustawienia (którego fanem nie jestem jednakże) jako prawy napastnik/skrzydłowy. W zeszłym sezonie 23 mecze; 15 bramek; 12 asyst.

River 02.10.2011 11:11

Jezeli kwota wykupu 1,6mln euro jest prawdziwa to juz teraz mozna powiedziec "zegnaj Davidzie".

Juz widze jak Wisla wyklada ponad poltora mln euro za Bitona nawet jesli strzelilby w lidze 20 bramek i jeszcze cos dorzucil w PP i LE.

mitmichael 02.10.2011 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 1172518)
Ja sądzicie Biton jest wart 1,6 mln euro jak podają media ? Coś mi się wydaję że to zdecydowanie za dużo.

Charleroi spadło z ligi wiec nawet za milion go sprzedadzą bo takim ekipom potrzebne sa kazde pieniadze

markowywislak 02.10.2011 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1172528)
Charleroi spadło z ligi wiec nawet za milion go sprzedadzą bo takim ekipom potrzebne sa kazde pieniadze

ale jeżeli po Bitona zgłosi sie np klub który daje za niego 1.6 to wtedy Charleoi powie że Wisła ma prawo wykupu ale za 1.6 i po Davidzie niestety!

tomasz_19 02.10.2011 12:20

myślę, że na dzień dzisiejszy to nie atak jest naszym głównym problemem a obrona...

potrzebujemy na teraz LO (Dudu - ograny w Polsce, zna realia)

oraz ŚO... hmm tu liczę oczywiście na kunszt Stana... mam nadzieję, że ŚO dołączy do nas bo przecież Holendrzy nie są głupi i widzą co się dzieje na środku defensywy...

moja propozycja... http://www.transfermarkt.de/en/ivica...ler_24558.html Ivica Krizanac...

kończy mu się kontrakt w czerwcu... http://www.transfermarkt.de/en/marin...ler_47474.html

lider klasyfikacji strzelców ligi chorwackiej... http://www.transfermarkt.de/en/ivan-...ler_45832.html

a_r_e_n_a 02.10.2011 12:30

Nie sadze by kwota 1,6 mln za Bitona byla realna. Predzej spodziewam sie czegos w okolicach 500tys. Przeciez przed przyjsciem do nas byl to kolejny no-name, wiec bez przesady. Stan zna nasze mozliwosci finansowe i nie zezwolilby na tak niekorzystna kkwote wykupu. Wszystko to medialne bzdury, ktore maja na celu wzbudzic zainteresowanie.
To tylko moje przypuszczenia ale do kwoty 800tys. warto go wykupic i pomyslec nad przyszloscia Genkova. Sa to dwaj napastnicy o bardzo zblizonym sposobie gry, chociaz mam wrazenie, ze Biton jest lepszy technicznie i mlodszy.
Co do propozycji zakupowych to chcialbym widziec tego Dudu i Dzalamidze z Widzewa. Chlopak ma potencjal, ale ewidentnie nie ma z kim grac. Na skrzydlo super sprawa, wysoka dynamika, extra technika. Zdarzaja mu ssie slabsze mecze, ale to mlodziutki chlopak i u nas moglby popracowac nad stabilizacja formy.
Tesknie tez za jakims dobrym polakiem z naszej ligi, ale ciezko mi podac kandydature. Tak dla rownowagi.

Marcin_fan 02.10.2011 12:37

Jakiś Polak?? Może któryś obrońca ze Śląska?? Młody Socha albo Celeban ??

Baala 02.10.2011 12:41

Polacy którym się kończą kontrakty i mogliby się przydać:

- Głowacki, tu chyba najbardziej liczę że do nas wróci, ma swoje lata ale to dalej dobry dtoper ktory gra w mocnym klubie. Mam nadzieje że Głowacki chciałby zakończyć kariere u nas
- Dudka, ciekawe czy jego powrót byłby realny, jako następca Sobola na defensywnego pomocnika i w zależności od kontuzji może właściwie wszędzie zagrać w obronie. Gra w podstawowym składzie we Fracji i kłopot z pensją może być. Choć z tym u nas ostatnio co prawda bardzo powoli idzie do góry.
- Kuszczak, też raczej SF, ale jakby przyszedł to w końcu mielibyśmy dwóch dobrych bramkarzy. Dodatkowo ktoś kto grał w Man Utd nie pękałby w ważnych meczach w pucharach
- Celeban, widze go za Lameya, jako drugiego prawego obrońcę, a i w lidze na środku może zagrać. W końcu byłby stoper, który głową potrafi grać.
- Jodłowiec, tu pewnie niktórzy go nie szanują, ale dla mnie to solidny grajek. Szczególnie jako defensywny pomocnik, mimo, że większość meczy gra jako stoper.

Antystenes 02.10.2011 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1172555)
Polacy którym się kończą kontrakty i mogliby się przydać:

- Głowacki, tu chyba najbardziej liczę że do nas wróci, ma swoje lata ale to dalej dobry dtoper ktory gra w mocnym klubie. Mam nadzieje że Głowacki chciałby zakończyć kariere u nas
- Dudka, ciekawe czy jego powrót byłby realny, jako następca Sobola na defensywnego pomocnika i w zależności od kontuzji może właściwie wszędzie zagrać w obronie. Gra w podstawowym składzie we Fracji i kłopot z pensją może być. Choć z tym u nas ostatnio co prawda bardzo powoli idzie do góry.
- Kuszczak, też raczej SF, ale jakby przyszedł to w końcu mielibyśmy dwóch dobrych bramkarzy. Dodatkowo ktoś kto grał w Man Utd nie pękałby w ważnych meczach w pucharach
- Celeban, widze go za Lameya, jako drugiego prawego obrońcę, a i w lidze na środku może zagrać. W końcu byłby stoper, który głową potrafi grać.
- Jodłowiec, tu pewnie niktórzy go nie szanują, ale dla mnie to solidny grajek. Szczególnie jako defensywny pomocnik, mimo, że większość meczy gra jako stoper.

hmm.. trochę powrotów Polaków z zagranicy do Wisły mieliśmy..przypomnij jak możesz który się sprawdził?

Fiti 02.10.2011 13:21

Kosowski, Cleber...

filemon 02.10.2011 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1172566)
Kosowski, Cleber...

Z tego co się orientuje Cleber to nie Polak :)
Oczywiście wiem o co Ci chodziło, o ile wartości powrotu Kosy nie kwestionuje, ogromny wkład w mistrzostwo jesieni, o tyle Cleberem nie był "tym" Clebim sprzed wyjazdu, grał po prostu dużo słabiej.

Fiti 02.10.2011 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1172576)
Z tego co się orientuje Cleber to nie Polak :)
Oczywiście wiem o co Ci chodziło, o ile wartości powrotu Kosy nie kwestionuje, ogromny wkład w mistrzostwo jesieni, o tyle Cleberem nie był "tym" Clebim sprzed wyjazdu, grał po prostu dużo słabiej.

Oczywiście mój błąd niedopatrzenie myślałem że chodziło o powroty do Wisły.
To nie był "ten" Cleber ale i tak jak na nasze warunki było lepiej niż poprawnie. Przynajmniej ja tak myślę.

bkl 05.10.2011 08:06

A może tak podpisać kontrak z Kubą Błaszczykowski w Czerwcu mu się koniczy kontrakt z BVB a nie jest zadowolony z pozycji w BVB
O to artykuł o KUbie
Błaszczykowski odejdzie z BVB już w grudniu?
http://.................../viewtopic.php?t=8338

Aldek 05.10.2011 08:25

Niestety zarobki...

Ale jego powrót byłby dobry na przyciągnięcie kibiców, linia pomocy Melikson Błaszczykowski...

arti 05.10.2011 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1172556)
hmm.. trochę powrotów Polaków z zagranicy do Wisły mieliśmy..przypomnij jak możesz który się sprawdził?

Kosowski, a sięgając wstecz to praktycznie cały zaciąg z 1998, potem Frankowski, Kuźba (1), Majdan (?), Kłos (?), Niedzielan dopóki się nie połamał.
Kwestia czy się ściąga zgranego gracza (Żuraw) czy kogoś kto coś jeszcze chce osiągnąć i ma dobre zdrowie. Pod to drugie np. podchodził Kowalczyk (Lubin), ale akurat na PO mamy dobrego Jovanovica.
Jestem przeciwny Głowie ( kiedy on będzie kończył - najwcześniej w lecie 2012), a Kuszczak i Dudka to spokojnie sobie znajdą klub na Zachodzie za 2-3x więcej pieniędzy niż u nas więc to s/f.

bkl 05.10.2011 08:40

Ale Kuba to już półka bo zaden z naszych skrzydłowych nie doruwnuje mu a do tego Kuba moze grac w ataku ale to tylko mazenia

bkl 05.10.2011 09:46

Nasz skład powinien wygladać Tak
Bramka
Grzegorz Sandomierski(KRC Genk)
Marian Kelemen(Śląsk Wrocław)
Filip Kurto(Wisła Kraków)
Lewa Obrona
Nikola Mijalović
Junio Diaz
Stoper
Gordan Bunoza(Wisła Kraków)
Kamil Glik(Torino)
Arkadiusz Głowacki(Trabzonspor)
Tomasz Jodłowiec(Polonia Warszawa)
Prawa Obrona
Marko Jovanović(Wisła Kraków)
Marcin Wasilewski(Anderlecht)
Lewe Skrzydło
Tomasz Kupisz(Jagielonia Białystok)
Ivica Iliew (Wisł Kraków)
Defensywny Pomocnik
Przemysław Kazimierczyk(Śląsk Wrocław)
Czarek Wilk(Wisła Kraków)
Ofensywny Pomocnik
Maor Melikson (Wisła Kraków)
Radosław Majewski (Nothingam Forest FC)
Sebastian Mila(Ślask Wrocław)
Prawe Skrzydło
Waldemar Sobota(Ślask Wrocław)
Kalu Uche (Neuchâtel Xamax FC)
Atak
Dawid Nowak(GKS Bełchatów)
Dudu Biton(Wisła Kraków)
Arkadiusz Piech(Ruch Chorzów)

anthony09 05.10.2011 09:51

haha :D dobre zielsko pali gość nade mną:D. Taki skład był możliwy ale gdybyśmy byli w ok. 2002-2004 roku, gdzie nie liczono się tak z gotówką jak dzisiaj ;/
Lista gdzieniegdzie ciekawa, takie nazwiska jak
Radosław Majewski, Kalu Uche, Marcin Wasilewski, Arek Głowacki, może Tomasz Kupisz (wzgląd: potenciał) przyjąłbym z otwartymi rękami ale reszta to typowi przeciętniacy dla Józefa Wojciechowskiego za grube miliony euro ...

bkl 05.10.2011 10:15

Ja oczywiscie mówie o piłlkarza w zasiegu gdyby Cupiał sypnął groszem
I sprzedaniu naszego obecnego składu

bkl 05.10.2011 10:28

Bramkarze
Jovanic Milan 350.000 €
Sergiej Pareiko 1.000.000 €
Lewa Obrona
Dragan Palić 750.000 €
Stoper
Kew Jalins 1.900.000 €
Prawa Obrona
Miachael Lamey 700.000
Defensywny Pomonik
Sobolewski 800.000 €
Tomas Jirska 650.000 €
Skrzydłowy
Andraz Kirm 2.300.000 €
Patryk Małecki 2.500.000 €
Rafał Boguski 800.000 €
Ofensywny Pomocnik
Łukasz Garguła 650.000 €
Cwetan Genkow 1.300.000 €

13700000 Euro plus coś dożuci Cupiał i budujemy nowy zespół

Wycena ze strony transfermarkt.de

arti 05.10.2011 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bkl (Post 1173878)
Bramkarze
Jovanic Milan 350.000 €
Sergiej Pareiko 1.000.000 €
Lewa Obrona
Dragan Palić 750.000 €
Stoper
Kew Jalins 1.900.000 €
Prawa Obrona
Miachael Lamey 700.000
Defensywny Pomonik
Sobolewski 800.000 €
Tomas Jirska 650.000 €
Skrzydłowy
Andraz Kirm 2.300.000 €
Patryk Małecki 2.500.000 €
Rafał Boguski 800.000 €
Ofensywny Pomocnik
Łukasz Garguła 650.000 €
Cwetan Genkow 1.300.000 €

13700000 Euro plus coś dożuci Cupiał i budujemy nowy zespół

Wycena ze strony transfermarkt.de

:rotfl::rotfl::rotfl:
Teraz to dałeś do pieca na maksa!:rotfl: Niemniej wielkie dzięki, że pokazałeś wszystkim jakie głupoty są na tej stronie.
Pareiko - 1m (jakby był o 7 lat młodszy to kto wie)
Jovanic - 0,35m (zwykle gość od wycierania ławek)
Jaliens - 1,9m - rekord bzdury
Lamey - 0,7m - chyba rubli
Paljic - 0,75m (:3 albo 4)
Jirsak - 0,65m - jak wyżej
Sobol - gra ostatni albo przedostatni sezon - może nawet 1m się uda wynegocjować...:lol:
Boguski - 0,8m - nie gra od dwóch lat, pewnie na modela go ktoś kupi
Kirm - 2,3m - o jedno zero za dużo
Mały - jedyny oprócz Genkova, który przy dobrych wiatrach może osiągnąć taką wartość
Garguła - 0,65m odkąd jest w Wiśle gra g.... albo wcale...

Realna wycena w/w na dziś to bardzo bardzo naciągane 4m euro

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl