Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Ma_niek 11.01.2016 10:57

Chodzi o ten wywiad :

http://weszlo.com/2016/01/03/ci-co-s...zebys-polewal/

Z bohaterem tego wywiadu na fb mam nawet kilku wspolnych znajomych :)

WhiteDoctor 11.01.2016 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1425975)
nie ma czegoś takiego jak "prawdziwy" wiślak
wśród piłkarzy
dla nich to jest zawód
tylko
koniec kropka
a im wcześniej to zrozumiecie tym szybciej oszczędzicie sobie nerwów, stresów itp...

Brożek
Głowa

PiVoSH92 11.01.2016 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1425979)
taaaaa
jedyna prawda i słuszna słuszność
twoja twojszość

no comments

tylko kim ty kur.wa jesteś żeby pisać "Nie dość że głupi [...]"
znamy się
wiesz coś o mnie?

dajesz tylko świadectwo o tym kim jesteś i jak oceniasz ludzi

Czemu cię oceniam tak jak oceniam? Oceniam twoją forumową twórczość, a raczej "tfurczość", bo mając pod ręką w klubie dwóch prawdziwych Wiślaków twierdzisz, że tacy ludzie nie istnieją.

Co do Małeckiego - napatoczył się do tego zacnego grona, bo dla mnie prawdziwym Wiślakiem przestał być kiedy zaczął olewać treningi i mecze, potem obiecując, że będzie umierał za Pogoń. Może się jeszcze zrehabilituje, ale do poziomu Głowy czy Sobola nie doskoczy.

emjot 11.01.2016 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1425993)
Czemu cię oceniam tak jak oceniam? Oceniam twoją forumową twórczość, a raczej "tfurczość", bo mając pod ręką w klubie dwóch prawdziwych Wiślaków twierdzisz, że tacy ludzie nie istnieją.

Co do Małeckiego - napatoczył się do tego zacnego grona, bo dla mnie prawdziwym Wiślakiem przestał być kiedy zaczął olewać treningi i mecze, potem obiecując, że będzie umierał za Pogoń. Może się jeszcze zrehabilituje, ale do poziomu Głowy czy Sobola nie doskoczy.

gratuluję otwartego umysłu
bez odzewu

17wojownik 11.01.2016 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1425987)
Brożek
Głowa

Mączyński - wychowanek i krakus.

LanceTS 11.01.2016 14:32

Sobol.

Błaszczykowski też przeciez czasami przyjezdza jeszcze na reymonta i mówi że chcialby w Wisle jeszcze kiedyś zagrać.

hawaiisurfer 11.01.2016 15:03

Dla mnie Głowa i Sobol to tacy piłkarze. Brożek trochę mniej.

serek.c2 11.01.2016 15:05

Brożek mniej? Czego to ja się nie dowiem...

PiVoSH92 11.01.2016 15:08

Brożek taki się nie wydaje, bo to chyba introwertyk, ma pewne problemy z wyrażaniem siebie (coś o tym wiem ;) ) więc nigdy jego miłość do Wisły nie będzie tak medialna, ale o ile nie zrobi czegoś głupiego na koniec kariery (coś ostatnio mówi się o Pogoni?) to na zawsze zapamiętam go jako tego oddanego, zawsze walczącego do końca chłopaka, który pozwolił w ciszy i spokoju odejść Frankowskiemu i Żurawskiemu :D Wiem, że to dość subiektywne, ale jednak wydaje mi się, że Brożek zawsze walczy do końca, ma tą złość i agresję w pozytywnym znaczeniu i gra nawet wtedy, gdy zdrowie nie do końca pozwala.

hawaiisurfer 11.01.2016 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1426010)
Brożek taki się nie wydaje, bo to chyba introwertyk, ma pewne problemy z wyrażaniem siebie (coś o tym wiem ;) )

O to mi właśnie chodziło. Może źle się wyraziłem, wybaczcie.

Paweł 11.01.2016 15:38

Za to Sobol to ekstrawertyk, jakich mało.

PiVoSH92 11.01.2016 15:44

Cóż, o każdego to ujawnia się inaczej - może i nie lubi udzielać wywiadów, ale nie ma problemów z okazywaniem emocji. Brożek za to ewidentnie tak, co widać chociażby po wywiadach pomeczowych - czy hattrick, czy 5 w dupę podobny wyraz twarzy, ton głosu itp. W każdym razie - to temat na dobrą dyskusję przy wódce, nie na popołudnie w robocie :D

brylant17 12.01.2016 15:34

Nasza była gwiazda Sebastian Leszczak trenuje z Górnikiem Zabrze.

bridgeburner 12.01.2016 17:06

A jaki był płacz i zgrzytanie zębów swego czasu
ze taki "talent" wypuszczamy :haha:
Licze, ze niejaki KH zrobi podobna kariere

jendrus 12.01.2016 21:15

http://sportowybar.wp.pl/martykul.ht...1&wid=18098670

wolfu 12.01.2016 23:48

Jeśli ktoś już pisał to przepraszam, ale jeśli nie - Ostoja Stjepanović piłkarzem greckiego AEL Limassol :)

gypsy 16.01.2016 17:17

Wywiad z Tomkiem Frankowskim na temat sytuacji Wisły

http://katowickisport.pl/pilka-nozna...2,1,12446.html

dj_ibutti 19.01.2016 23:54

BTW: Zgadujcie kto jest manadzerem Handzlika? Niejaki pan Bolek. Co za niespodzianka.

WhiteDoctor 20.01.2016 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1426831)
BTW: Zgadujcie kto jest manadzerem Handzlika? Niejaki pan Bolek. Co za niespodzianka.

a konkretniej BMG-SPORT

nie wiem czy tam Gołoś się z nimi nie kręcił kiedyś..

i nie tylko Handz(7)ik ale też:
-Brożek
-Chrapek
-Uryga
-Goncerz
-Boguski
-Głowacki
-Kuczak
-Gulczyński
-Czekaj

Cisse99 20.01.2016 08:10

hohoho Sebastian Leszczak jedzie na obóz do hiszpani z Górnikiem Zabrze.
http://katowickisport.pl/pilka-nozna...1,1,12447.html

manson777 20.01.2016 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteDoctor (Post 1426834)
a konkretniej BMG-SPORT

nie wiem czy tam Gołoś się z nimi nie kręcił kiedyś..

i nie tylko Handz(7)ik ale też:
-Brożek
-Chrapek
-Uryga
-Goncerz
-Boguski
-Głowacki
-Kuczak
-Gulczyński
-Czekaj

jest i Gołoś i Dawidowski
a ten "żart" z nazwiskiem Handzlika to prostacki jest panie kolego
na poziomie gimnazjum

Dariook 20.01.2016 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1426839)
jest i Gołoś i Dawidowski
a ten "żart" z nazwiskiem Handzlika to prostacki jest panie kolego
na poziomie gimnazjum

Dlaczego? rozwin swoja mysl.

Zachowanie Handzlika bylo prostackie i na poziomie gimnazjum, czyt. nie brac z niego przykladu!...delikatnie kur.wa mowiac.

mistico 20.01.2016 11:11

Emilian Dolha w Rapidzie Bukareszt

WhiteDoctor 20.01.2016 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mistico (Post 1426849)
Emilian Dolha w Rapidzie Bukareszt

https://www.youtube.com/watch?v=CsZeNMiAaW4

tego filmiku i tej muzy nie zapomnę :-D

Dariook 20.01.2016 11:40

https://www.youtube.com/watch?v=nIsChfDPNWA

Niezapomniany wystep :)

manson777 20.01.2016 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1426847)
Dlaczego? rozwin swoja mysl.

Zachowanie Handzlika bylo prostackie i na poziomie gimnazjum, czyt. nie brac z niego przykladu!...delikatnie kur.wa mowiac.

Nie ma takiej potrzeby
gdyż i tak tego nie zrozumiesz (cie)...
szkoda czasu i klawiatury

Dariook 20.01.2016 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1426859)
Nie ma takiej potrzeby
gdyż i tak tego nie zrozumiesz (cie)...
szkoda czasu i klawiatury

A co tu do rozumienia?

Moze chlop jest fajnym kumplem, moze zajebiscie kreci hula-hopem, moze fajnie sie z nim wyrywa dupy...nie wiem i szczerze to huj to kogo obchodzi?

Jestesmy na forum Wislackim i oceniamy go okiem kibica Wisly...a moim okiem zachowal sie jak zwykla szmata.

manson777 20.01.2016 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1426865)
A co tu do rozumienia?

Moze chlop jest fajnym kumplem, moze zajebiscie kreci hula-hopem, moze fajnie sie z nim wyrywa dupy...nie wiem i szczerze to huj to kogo obchodzi?

Jestesmy na forum Wislackim i oceniamy go okiem kibica Wisly...a moim okiem zachowal sie jak zwykla szmata.

życzę równie pogłębionej i błyskotlwiej refleksji w momencie kiedy Ty zmienisz pracę/żonę/miejsce zamieszkania/obywatelstwo wpisz sobie co tam sobie chcesz

Dariook 20.01.2016 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1426870)
życzę równie pogłębionej i błyskotlwiej refleksji w momencie kiedy Ty zmienisz pracę/żonę/miejsce zamieszkania/obywatelstwo wpisz sobie co tam sobie chcesz

:haha:

10 znakow

Reserve 20.01.2016 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1426870)

To inaczej, wyobraź sobie coś takiego:

Pewien człowiek się rodzi, nazwijmy go przykładowo Konrad (akurat otwarłem spis imion polskich i na losowej stronie najbardziej rzuciło mi się w oczy). Rodzice zabierają go ze szpitala, matka karmi go własną piersią, ubierają go, wychowują. Dopingują go do coraz cięższej pracy nad sobą, reszta rodziny zastanawia się co z niego wyrośnie. Jak w każdej rodzinie jedni widzą w nim wielki talent i wróżą karierę choćby lekarza, inni mówią że będzie sprzątał ulice. Ale wszyscy zgodnie, cała wielka rodzina cieszą się jego sukcesami.

A on po ukończeniu 18 lat stwierdza że ma to wszystko w dupie, wypierdala z domu do kolegi bo u niego jest PS4 a on ma tylko PS3. A ojciec tego kolegi jest znany w mediach co z automatu stawia go wyżej niż jego własnego bo on ma tylko co najwyżej solidną pracę i nie wyróżnia się w towarzystwie. Ale w sumie jak będą tęsknić to może wpaść na kawę. No, pod warunkiem że kiedyś kupią tą lepszej jakości.

I tak się właśnie zachował Handz(7)ik. U nas nie miał źle. Pensja którą mu oferowali jak na nastolatka jest wspaniała. Tylko on wybrał Legię.

A praca? No cóż, w pracy nikt nie stoi i nie dopinguje za Tobą gdy siedzisz przy biurku, sprzątasz ulicę, wypisujesz receptę, etc. A jeśli masz w niej dobrą atmosferę, jesteś w dobrych kontaktach z pracownikami i z szefem, a w dodatku masz szansę wybić się ponad resztę pracowników, bo szef widzi w Tobie potencjał - to czy zamienienie tego na za....... w korpo za trochę więcej kasy, pomimo tego że nie żyje Ci się źle - czy jest to dobry wybór? Jak dla mnie nie. Jeśli masz tak zrobić - wypierdalaj i nigdy nie wracaj. Choćby ta firma miała bez Ciebie zbankrutować.

Dlatego właśnie będę przekręcał jego nazwisko. Nie wiem co musiałby zrobić żebym mógł o nim kiedyś powiedzieć "O ....a, Handzlik. Ten to był koleś, aż miło było na niego popatrzeć.". Choćby zrobił karierę większą niż Messi to i tak będzie się za nim ten smród ciągnął. Wisła go wychowała a ten jak gdyby nigdy nic przechodzi do jednego z największych wrogów i konkurentów. I jeszcze bezczelnie mówi że kiedyś chciałby wrócić. Niech wypierdala. Jak najdalej.

manson777 20.01.2016 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1426878)
To inaczej, wyobraź sobie coś takiego:

Pewien człowiek się rodzi, nazwijmy go przykładowo Konrad (akurat otwarłem spis imion polskich i na losowej stronie najbardziej rzuciło mi się w oczy). Rodzice zabierają go ze szpitala, matka karmi go własną piersią, ubierają go, wychowują. Dopingują go do coraz cięższej pracy nad sobą, reszta rodziny zastanawia się co z niego wyrośnie. Jak w każdej rodzinie jedni widzą w nim wielki talent i wróżą karierę choćby lekarza, inni mówią że będzie sprzątał ulice. Ale wszyscy zgodnie, cała wielka rodzina cieszą się jego sukcesami.

A on po ukończeniu 18 lat stwierdza że ma to wszystko w dupie, wypierdala z domu do kolegi bo u niego jest PS4 a on ma tylko PS3. A ojciec tego kolegi jest znany w mediach co z automatu stawia go wyżej niż jego własnego bo on ma tylko co najwyżej solidną pracę i nie wyróżnia się w towarzystwie. Ale w sumie jak będą tęsknić to może wpaść na kawę. No, pod warunkiem że kiedyś kupią tą lepszej jakości.

I tak się właśnie zachował Handz(7)ik. U nas nie miał źle. Pensja którą mu oferowali jak na nastolatka jest wspaniała. Tylko on wybrał Legię.

A praca? No cóż, w pracy nikt nie stoi i nie dopinguje za Tobą gdy siedzisz przy biurku, sprzątasz ulicę, wypisujesz receptę, etc. A jeśli masz w niej dobrą atmosferę, jesteś w dobrych kontaktach z pracownikami i z szefem, a w dodatku masz szansę wybić się ponad resztę pracowników, bo szef widzi w Tobie potencjał - to czy zamienienie tego na za....... w korpo za trochę więcej kasy, pomimo tego że nie żyje Ci się źle - czy jest to dobry wybór? Jak dla mnie nie. Jeśli masz tak zrobić - wypierdalaj i nigdy nie wracaj. Choćby ta firma miała bez Ciebie zbankrutować.

Dlatego właśnie będę przekręcał jego nazwisko. Nie wiem co musiałby zrobić żebym mógł o nim kiedyś powiedzieć "O ....a, Handzlik. Ten to był koleś, aż miło było na niego popatrzeć.". Choćby zrobił karierę większą niż Messi to i tak będzie się za nim ten smród ciągnął. Wisła go wychowała a ten jak gdyby nigdy nic przechodzi do jednego z największych wrogów i konkurentów. I jeszcze bezczelnie mówi że kiedyś chciałby wrócić. Niech wypierdala. Jak najdalej.

jego życie
jego decyzja
jest dorosły
on poniesie konsekwencje

nie ma o czym dyskutować bo jak widzę "gadał dziad do obrazu..."
przekręcanie nazwiska itp. prymitywne pogrywki jak widzę cieszą Was niewymownie
co pokazuje jak wielkie macie kompleksy

ps. a teraz niech popracuje wyobraźnia... to Twoje nazwisko jest przekręcane, wyśmiewane...
wiem wiem Ty nigdy itp... :haha:

AntyMod 20.01.2016 15:29

kolego manson777 - dobra rada : nie brnij dalej w ten temat bo sie coraz bardziej pograzasz, a jesli wychowanie i uksztaltowanie pilkarskie ( od dziecka) w barwach Wisly - gre w tym klubie i przywiazanie do barw klubowych porownujesz ze zmiana pracy czy zmiana miejsca zamieszkania to ja nie mam wiecej nic do napisania ...

Dariook 20.01.2016 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1426879)

ps. a teraz niech popracuje wyobraźnia... to Twoje nazwisko jest przekręcane, wyśmiewane...
wiem wiem Ty nigdy ... :haha:

Się nie: zeszmaciłes, sprzedałes, s....iles, zaprzedałes, s.......iles, zhanbiłes..itp

Reserve 20.01.2016 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez manson777 (Post 1426879)
jego życie
jego decyzja
jest dorosły
on poniesie konsekwencje

nie ma o czym dyskutować bo jak widzę "gadał dziad do obrazu..."
przekręcanie nazwiska itp. prymitywne pogrywki jak widzę cieszą Was niewymownie
co pokazuje jak wielkie macie kompleksy

wiem wiem Ty nigdy itp... :haha:

Jest dorosły, podjął decyzję, a jedną z konsekwencji to właśnie chociażby niegroźne przekręcanie nazwiska. Ot co.
Ja kompleksów nie mam żadnych. Kopię sobie rekreacyjnie i to mi wystarcza. Z resztą, co ja się będę tłumaczył...
Widzę że nie zrozumiesz niektórych wartości. Pojęcie honoru i szacunku do własnej osoby widać jest Ci obce. Zakładam że jak ktoś zaoferowałby Ci tysiąc złotych za zrobienie gały to miałbyś teraz pełne usta roboty. No cóż, nie brnijmy dalej w ten temat. Poszerzyłeś właśnie moją wąską listę ignorowanych. Gratuluję.

@Dariook: Jak się rzadko z Tobą zgadzam to teraz uderzyłeś w sedno. Podpisuję się obiema rękoma.

Kocur 20.01.2016 15:48

Taka ciekawostka jeszcze - cytat:
Cytat:

"Wracając jeszcze do Handzlika - Wisła zaproponowała mu 3-letni kontrakt i pensję w wysokości 9 tysięcy złotych miesięcznie (!) co jak na 17-latka, który w dorosłej piłce jeszcze nic nie osiągnął jest kwotą bardzo wysoką. Do tego liczne premie uwzględnione w umowie. A nowy trener Tadeusz Pawłowski zagwarantował mu, że pojedzie z pierwszą drużyną Wisły na zgrupowanie oraz dostanie szansę na grę w sparingach.
Kasa jaką dostaje człowiek po studiach z doświadczeniem znającym języki obce.

Przepadnij judaszu!

edit. po studiach z doświadczeniem - nie od razu po obronie ;)

manson777 20.01.2016 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1426881)
kolego manson777 - dobra rada : nie brnij dalej w ten temat bo sie coraz bardziej pograzasz, a jesli wychowanie i uksztaltowanie pilkarskie ( od dziecka) w barwach Wisly - gre w tym klubie i przywiazanie do barw klubowych porownujesz ze zmiana pracy czy zmiana miejsca zamieszkania to ja nie mam wiecej nic do napisania ...

w nic nie brnę
brną panowie o ksywkach których nie chce mi się powtarzać i spamiętywać

:alleluja: z godnościom osobistom i honorem :lol:

Marcin_fan 20.01.2016 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1426886)

Przepadnij judaszu!

Stary powiem więcej. Jakiś czas temu widziałem oferte pracy. Wymagania wyższe wykształcenie i znajomość angielskiego i francuskiego. Pensja- to było ok 1800zł

PiVoSH92 20.01.2016 16:51

9k zaraz po studiach? Chyba doktoranckich :D Większość znajomych po studiach, mgr. inż. z 2-3 letnim doświadczeniem w branży dostaje 3-3,5k na rękę max :D młodemu się w dupie poprzewracało, miał na wyciągnięcie ręki b. dobry kontrakt z perspektywami na rozwój w najbliższych latach i trenera, który chciał na niego stawiać. W zamian za to poszedł po kasę. Zwykły zdrajca i tu nie ma chyba żadnych wątpliwości.

brylant17 20.01.2016 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1426886)

Przepadnij judaszu!

Dostając 9 tys+możliwość wyjazdu z pierwszą 11 do tego możliwość trenowania z pierwszym zespołem, to nic tylko brać w jego w wieku bym się cieszył...Ale nie Pan piłkarz woli pewnie 15 tys...i grę w rezerwach

picasso 20.01.2016 19:25

poza tym uczciwiej z jego strony byloby powiedzenei,ze chodzi o kasę.a nie jakas ściema o szansie na rozwój.gdyby powiedział "ide tam bo mi więcej zapłacą" to przynajmneij jasno postawilby sprawe i pewnei mneijsze byloby ciśneinei na nia niego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl