Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

TIR_DO_SŁUBIC 03.07.2018 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1506989)
Jakiś pozytyw na dzisiaj poza Kokoszką?

Tak. Nikt nie złożył wniosku o rozwiązanie kontraktu.

cfa 03.07.2018 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1506990)
Tak. Nikt nie złożył wniosku o rozwiązanie kontraktu.

Uff to dobrze.

sandomingo 03.07.2018 19:13

Jeżeli tylko kasa od Legii za Carlitosa i Wojtkowskiego wystarczy na spłatę długu wobec miasta i pensje do końca roku to nic tylko ładnie zapakować i odesłać do stolycy.

Jesteśmy w takiej sytuacji, że Legia nie jest dla nas rywalem - zupełnie inne cele. Oni walczą o grupę LE my o przetrwanie... Takie czasy...

Enigmovsky 03.07.2018 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1506992)
Jeżeli tylko kasa od Legii za Carlitosa i Wojtkowskiego wystarczy na spłatę długu wobec miasta i pensje do końca roku to nic tylko ładnie zapakować i odesłać do stolycy.

Jesteśmy w takiej sytuacji, że Legia nie jest dla nas rywalem - zupełnie inne cele. Oni walczą o grupę LE my o przetrwanie... Takie czasy...

Wojtkowskiego nie powinniśmy teraz sprzedawać, przed nim cały sezon w pierwszym składzie Wisły i to prawdopodobnie on będzie rozgrywającym, mamy rozpierniczony środek pola i nie możemy się pozbywać kolejnych graczy z tej pozycji
Zresztą on jest ciągle młody i zaliczył zbyt mało meczy by się czymś szczególnym wykazać a na pewno stać go na więcej.

maciekkk 03.07.2018 19:26

To jasne to co piszesz najlepiej by został. Ale jeśli to czy go puścimy ma decydować o tym czy przetrwamy jako klub to wybór będzie prosty.

Enigmovsky 03.07.2018 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1506994)
To jasne to co piszesz najlepiej by został. Ale jeśli to czy go puścimy ma decydować o tym czy przetrwamy jako klub to wybór będzie prosty.

Sam Carlitos zdecydowanie wystarczy, cena za Wojtkowskiego będzie szła stopniowo w góre, teraz na nim kokosów nie zbijemy.
Małe prawdopodobieństwo że brak finalizacji transferu Kamila zdecyduje w jakiś znaczący sposób na funkcjonowanie klubu, choć oczywiście w pełni rozumiem te obawy.

cfa 03.07.2018 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enigmovsky (Post 1506995)
Sam Carlitos zdecydowanie wystarczy, cena za Wojtkowskiego będzie szła stopniowo w góre, teraz na nim kokosów nie zbijemy.
Małe prawdopodobieństwo że brak finalizacji transferu Kamila zdecyduje w jakiś znaczący sposób na funkcjonowanie klubu, choć oczywiście w pełni rozumiem te obawy.

Teraz tylko jedno pytanie się nasuwa, czy Wojo nie zacznie stroić fochów jak go nie puszczą?

pomeran 03.07.2018 19:41

Car(L)itos rozumiem. Trudna sytuacja finansowa zrozumiem. Ale No do .... Wafla. Mam nadzieje, ze z tym Wojtkowskim to plotki a nawet jesli sie interesuja to zobaczą środkowy palec. To jest 'poki' co jedyny chłopak, na którym mozemy zarobić w przyszłości konkretne pieniadze. Duże większe niz jakies 1.5 mln euro.

sandomingo 03.07.2018 19:47

Nie znam Wojtkowskiego i nie wiem co on ma w głowie ale bardzo prawdopodobne, że po otrzymaniu oferty ze stolycy i jej ewentualnym odrzuceniu przez nas zacznie mieć muchy w nosie i tyle będzie z niego pożytku.

Inna sprawa - taki transfer Wojtkowskiego byłby sygnałem dla jemu podobnych że warto przyjść do Wisły i trochę się wypromować. I idealnie wpisuje się w nową politykę klubu.

Ogryzek 03.07.2018 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1506999)
Nie znam Wojtkowskiego i nie wiem co on ma w głowie ale bardzo prawdopodobne, że po otrzymaniu oferty ze stolycy i jej ewentualnym odrzuceniu przez nas zacznie mieć muchy w nosie i tyle będzie z niego pożytku.

Inna sprawa - taki transfer Wojtkowskiego byłby sygnałem dla jemu podobnych że warto przyjść do Wisły i trochę się wypromować. I idealnie wpisuje się w nową politykę klubu.

To wszystko kwestia ceny. Jeśli cwelka sypnie konkretną kasę - niech idzie. Za jakieś "drobne" nie ma mowy. Będzie musiał grac u nas. Ma jeszcze 2 lata kontraktu. Fochami nic nie wskóra.

Ale jeśli jest rozsądny - to wie że ten sezon będzie jego. Niemal pewny plac i szansa na zabłyśnięcie.

Dariook 03.07.2018 20:01

w kosmos.,.,

sandomingo 03.07.2018 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1507000)
To wszystko kwestia ceny. Jeśli cwelka sypnie konkretną kasę - niech idzie. Za jakieś "drobne" nie ma mowy. Będzie musiał grac u nas. Ma jeszcze 2 lata kontraktu. Fochami nic nie wskóra.

Ale jeśli jest rozsądny - to wie że ten sezon będzie jego. Niemal pewny plac i szansa na zabłyśnięcie.

Tylko co to znaczy konkretna kasa w przypadku Wojtkowskiego. Gość widać, że potencjał ma ale sezon w zasadzie stracony przez kontuzje. Nie sądzę żeby dali za niego więcej niż milion złociszów.
Ale najprawdopodobniej i to trzeba będzie przyjąć

czaro 03.07.2018 20:43

Co do Surmy, to nie chce mi się tego komentować. Ostatnie dni to ciągłe strzały we własne stopy.

Co do Kokoszki, to - moim zdaniem - Głowacki ma ograniczone możliwości i znajomości, a Wisła słabą pozycję negocjacyjną, stąd ten, a nie inny wybór. Słabe, ale chyba trzeba się z tym pogodzić, jeśli przyjąć, że to skutek braku doświadczenia dyrektora sportowego i problemów finansowych klubu. Mogli Urygi nie przeganiać rok temu, on nam żadnych numerów nie wycinał, znosił szyderę kibiców, grał jak potrafił.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enigmovsky (Post 1506995)
Sam Carlitos zdecydowanie wystarczy

Miliony długów, rozwiązana umowa dzierżawy stadionu, stałe ryzyko złożenia przez któregoś z zawodników wniosku o rozwiązanie kontraktu, ale "sam Carlitos wystarczy". Sprzedawać, jeśli tylko cena godziwa.

pomeran 03.07.2018 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1507009)
Co do Surmy, to nie chce mi się tego komentować. Ostatnie dni to ciągłe strzały we własne stopy.

Co do Kokoszki, to - moim zdaniem - Głowacki ma ograniczone możliwości i znajomości, a Wisła słabą pozycję negocjacyjną, stąd ten, a nie inny wybór. Słabe, ale chyba trzeba się z tym pogodzić, jeśli przyjąć, że to skutek braku doświadczenia dyrektora sportowego i problemów finansowych klubu. Mogli Urygi nie przeganiać rok temu, on nam żadnych numerów nie wycinał, znosił szyderę kibiców, grał jak potrafił.

Miliony długów, rozwiązana umowa dzierżawy stadionu, stałe ryzyko złożenia przez któregoś z zawodników wniosku o rozwiązanie kontraktu, ale "sam Carlitos wystarczy". Sprzedawać, jeśli tylko cena godziwa.

A moze tak kogolwiek innego, a nie goscia, ktory daje potencjalną szanse na zarobek ? To że ze średniaka tez sie da drogo upchnąć zawodnika pokazała Wisła, tyle że ta z Płocka. Wojtkowski i Sadlok to 2-och gosci ktorych powinnismy trzymać do samego konca.

Enigmovsky 03.07.2018 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1507009)

Nie wiem czy zauważyłeś ale to jest nawiązanie do wypowiedzi w której pisze o długu wobec miasta, nie wspomniane jest o pozostałych, czytaj uważnie.

czaro 03.07.2018 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1507015)
A moze tak kogolwiek innego, a nie goscia, ktory daje potencjalną szanse na zarobek ?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enigmovsky (Post 1507016)
Nie wiem czy zauważyłeś ale to jest nawiązanie do wypowiedzi w której pisze o długu wobec miasta, nie wspomniane jest o pozostałych, czytaj uważnie.

Tak, ja umiem czytać, po prostu uważam, że więcej wskazuje na to, że potrzebujemy każdych pieniędzy i to na już, a do tego - przy całej mojej sympatii do Wojtkowskiego - ten chłopak może wypalić, a może nie wypalić.

wolfy 03.07.2018 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1506710)
o Palciciu to było głośno na naszym forum przed podpisaniem kontraktu z nim... każdy pisał o tym że to połamaniec, a mimo to nasze magiki z zarządu go przyjęły z otwartymi rękami...

Jak się bierze zawodników za free i na małych kontraktach to cudów nie ma.

mitmichael 03.07.2018 22:17

Jezeli mamy kogos sprzedac zeby sie ratowac to sa to Carlitos i Arsenic, zaden Wojtkowski bo to bylaby kpina. Gosc ma 20 lat, kontrakt jeszcze na 2 lata, moze grac w nastepnym sezonie bardzo dobrze, dostawac wiecej szans przez co pojawia sie zainteresowani jego uslugami. A co teraz mozemy za niego dostac od Legii 100/200/300tys? bo ile on gral w poprzednim sezonie? ktos pisal, ze w 22 meczach ale pewnie nawet 200 minut nie osiagnal i oni maja potem zarobic na jego transferze zamiast nas? nie mozemy sobie na to pozwolic.

!!IRIVER!! 03.07.2018 22:19

Wojtkowski lubi się z Carlosem stąd nie zdziwi mnie jego ewentualne przejście tam. Byłaby to większa szkoda niż Carlos, chociaż ....a jak o tym myślę że nasz goleador tam idzie to mnie .... strzela.

Karherop 03.07.2018 23:24

@wolfy
Carlitos to były cuda. Imaz cud. Llonch cuda.
Dla mnie po prostu zawsze trafią się jakieś niewypały.

Podobno Legia kupując Wojtkowskiego i tak by go chciała wypożyczyć do Sosnowca. Może więc sam Wojtkowski nie bedzie naciskał na transfer.

St Yabol 04.07.2018 04:19

Wiktoruk nie podpisze kontraktu z Miedzią, w której był ostatnio na testach. Teraz testy w Rakowie, ciekawe co jest na rzeczy. Kasa czy umiejętności? Ale chyba to drugie.

mr_kwolf 04.07.2018 07:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1506710)
o Palciciu to było głośno na naszym forum przed podpisaniem kontraktu z nim... każdy pisał o tym że to połamaniec, a mimo to nasze magiki z zarządu go przyjęły z otwartymi rękami...

o Carlitosie też było głośno na naszym forum przed podpisaniem kontraktu z nim... każdy pisał o tym że to jakiś przebieraniec, a mimo to nasze magiki z zarządu go przyjęły z otwartymi rękami...

"a nie, czekaj".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1507035)
Wiktoruk nie podpisze kontraktu z Miedzią, w której był ostatnio na testach. Teraz testy w Rakowie, ciekawe co jest na rzeczy. Kasa czy umiejętności? Ale chyba to drugie.

Niemożliwe, przecież skauci z forum po CV już widzieli w nim nowego Messiego. W tej Miedzi tez się na piłce nie znają?

pomeran 04.07.2018 07:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1507034)
@wolfy
Carlitos to były cuda. Imaz cud. Llonch cuda.
Dla mnie po prostu zawsze trafią się jakieś niewypały.

Podobno Legia kupując Wojtkowskiego i tak by go chciała wypożyczyć do Sosnowca. Może więc sam Wojtkowski nie bedzie naciskał na transfer.

Przede wszystkim to Wojtkowski w tej kwestii ma póki co, niewiele do powiedzenia. Jesli natomiast jestesmy w tak tragicznej sytuacji, ze musimy go sprzedać- to po prostu moze trzeba zastanowic sie czy nie lepiej zacząć to wszystko od nowa. Bo za pol roku/rok nie bedzie kogo sprzedać a i tak długi nie znikną. Myśle, że większość kibicow Wisły nie ma ochoty oglądać konania klubu a'la Widzew czy Ruch.

_ukoL 04.07.2018 07:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1507036)
Niemożliwe, przecież skauci z forum po CV już widzieli w nim nowego Messiego. W tej Miedzi tez się na piłce nie znają?

Nie znają się. Podobnie jak w reszcie polskich klubów.

Pulpet 04.07.2018 07:42

O co właściwie chodzi ze Surmą? Pamiętam że rzucił koszulką- z czego się jakoś tłumaczył. Pamiętam że poszedł do ległej - ale już nie pamiętam czy uciekł czy bez spinek odszedł. Coś jeszcze?

szprotson 04.07.2018 07:50

hm.....mam trochę kasy na koncie.
Co, kogo moge kupic?

swoja droga dziwne ze nie odzywaja sie ogarnieci ludzie teraz, z chęcia wykupu kart pilkarzy.

tomasz_19 04.07.2018 08:49

Z tym Wojtkowskim to bym się nie zapędzał za bardzo... gość jest połamańcem, co go pchną to on upada z kontuzją, także na niego tak specjalnie bym nie liczył w tym sezonie. Ale mam nadzieję, że mimo wszystko stanie na nogi i powalczy o fajny zagraniczny kontrakt... dajcie spokój, legia to ogóry...

Karherop 04.07.2018 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1507037)
Przede wszystkim to Wojtkowski w tej kwestii ma póki co, niewiele do powiedzenia. Jesli natomiast jestesmy w tak tragicznej sytuacji, ze musimy go sprzedać- to po prostu moze trzeba zastanowic sie czy nie lepiej zacząć to wszystko od nowa. Bo za pol roku/rok nie bedzie kogo sprzedać a i tak długi nie znikną. Myśle, że większość kibicow Wisły nie ma ochoty oglądać konania klubu a'la Widzew czy Ruch.

Jesli oglosimy bankructwo to jakim bedziemy w przyszlosci partnerem dla takiego miasta, lv betu, firm zewnetrznych? Zostawimy kilkanaście podmiotów na lodzie i bedziemy mieli opinię kretaczy ala meresinski.

Teraz jesteśmy po prostu biedni.

Poza tym, z obecnym czynszem za grę przy Remonta 2.5 mln rocznie to sobie możemy pomarzyć o szybkim wyjściu z długów.

A jak wyladujemy w 4 lidze to przez 3 lata nawet nie pomarzyny o grze na Reymonta.

Marcinnno 04.07.2018 09:24

Wojtkowski to mega talent dla mnie. Trochę za mało szans dostawał. Moim zdaniem powinien teraz cały sezon grać i dopiero go sprzedać. Nie możemy wszystkich do 7 puścić.

funkykoval 04.07.2018 09:41

Ciekawe czy na Carlosie jeżeli pójdzie do Legii zaciąży klątwa Krzysia M. - chcę do Ligi Mistrzów, chcę pograć w pucharach, chcę ..... Mam przeczucie, że tak właśnie będzie....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl