Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

dynek.pl 18.10.2011 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1177872)
Tak się patrze na skład Fulham i za bardzo nie wiem na czym budować optymizm przed czwartkowym spotkaniem. Goście z Odense przesuwali, i to dosłownie, nasz blok defensywny jak chcieli,to ciekawe co zrobi Fulham?

Duff, Riise, Dempsey. Szczególnie ci dwaj pierwsi mogą budzić niepokój. Duff i Norweg potrafią jak mało kto na skrzydle zakręcić,i do tego ich mocne wrzutki. W ostatnim spotkaniu z Stoke,które przegrali 2-0 w sumie nic nie pokazali,poza strzałem w poprzeczkę. Tyle,że gdzie Stoke a gdzie my. Kto zagra na bokach obrony u nas,chyba nie ma większego znaczenia.

Do tego w ataku Zamora i Johnson czyli goscie, ktorzy potrafia wykorzystywac setki.
Wczoraj sprawdzilem, ze najwyzsza porazka Wislakow w pucharach to 0:4 z Malmoe.
Boje sie, ze ekipa Maaskanta wpisze nowy rekord do naszej historii - juz w Enschede bylo blisko.

a_r_e_n_a 18.10.2011 10:02

Roberto zastosuje ultra-ofensywną taktykę z Lameyem, Wilkiem, Nunezem, Jaliensem...Efekt murowany(znaczy się bramka). Każdy wynik niższy niż 3 gole w naszej bramce będzie sukcesem. Niestety gramy dziadostwo, trener mocny jest tylko w gadce...i ogrywa swoich zimków.

Fajnie by było zobaczyć w 1 składzie Bitona, Gnekova, Gargułe, Wilka, Jirsaka, Iliewa, Marco...Reszta w zasadzie bez wyboru.

Serce zawsze wierzy i zawsze za Wisłą, ale rozum, coż...z natury pesymista.

arti 18.10.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1178242)
Do tego w ataku Zamora i Johnson czyli goscie, ktorzy potrafia wykorzystywac setki.
Wczoraj sprawdzilem, ze najwyzsza porazka Wislakow w pucharach to 0:4 z Malmoe.
Boje sie, ze ekipa Maaskanta wpisze nowy rekord do naszej historii - juz w Enschede bylo blisko.

0-4 z Malmoe?? Nie przypominam sobie. Chyba 1-4 w ćwierćfinale PEMK 78/79.
4-0 dostaliśmy od Barcy.
A wracając do meczu to liczę na remis 0-0, może 1-1. Wtedy więcej ludzi przyjdzie u nich na rewanż bo będzie wrażenie, że jeszcze nie awansowali. A namto pozwoli wyjść z twarzą.

Romuald 18.10.2011 14:35

Zagrać ofensywnie nic do stracenia nie mamy a w przypadku groznych kontr ratować się faulami taktycznymi,ze środkowymi pomocnikami problemów nie mamy to kartkowiczów zawsze można zmienić po przerwie.Jeżeli zagramy tradycyjnie defensywnie to bramki i tak dostaniemy stałe fragmenty gry grozne wrzutki z czego angielskie kluby są znane a nasi obroncy nie potrzebują wielu okazji by popelnić błąd na wage straty gola.

Tominho 18.10.2011 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1178373)
Zagrać ofensywnie nic do stracenia nie mamy a w przypadku groznych kontr ratować się faulami taktycznymi,ze środkowymi pomocnikami problemów nie mamy to kartkowiczów zawsze można zmienić po przerwie.Jeżeli zagramy tradycyjnie defensywnie to bramki i tak dostaniemy stałe fragmenty gry grozne wrzutki z czego angielskie kluby są znane a nasi obroncy nie potrzebują wielu okazji by popelnić błąd na wage straty gola.

Za typowy faul taktyczny w europejskich pucharach, to można z miejsca dostać czerwoną kartkę (co innego w polskiej lidze)... Tak więc, to chyba nie jest dobry pomysł :)

Romuald 18.10.2011 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1178385)
Za typowy faul taktyczny w europejskich pucharach, to można z miejsca dostać czerwoną kartkę (co innego w polskiej lidze)... Tak więc, to chyba nie jest dobry pomysł :)

Tacy surowi są arbitrzy w pucharach? szczerze to nie przypominam sobie meczu gdzie zawodnik fauluje albo przytrzymuje za koszulke w środku pola i dostaje czerwień( nie mam na myśli typowego faulu na czerwień)

Martwi mnie ,że Sobolewski nie zagra liczyłem ,że jest oszczędzany na czwartkowy mecz a tu kontuzja poważniejsza.

arrosmay 18.10.2011 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1178387)
Tacy surowi są arbitrzy w pucharach? szczerze to nie przypominam sobie meczu gdzie zawodnik fauluje albo przytrzymuje za koszulke w środku pola i dostaje czerwień( nie mam na myśli typowego faulu na czerwień)

W pucharach nie pamiętam takiego czegoś, ale w tegorocznym Copa America była sytuacja, że chyba w 93 minucie Rincon z Wenezueli dostał czerwoną kartkę za przytrzymywanie za koszulkę w ćwierćfinale z Chile. Ale chyba były 2 identyczne faule pod rząd i dlatego z miejsca go wyrzucił.

sayek89 18.10.2011 16:28

To może... nie musi, być najtrudniejszy mecz od poprzednich dwóch. Fulham mimo iż obecnie gra przeciętnie w Lidze Angielskiej to jednak jest solidna ekipa. Osobiście chciał bym żeby Wisła grała tak przeciętnie jak Fulham, bo obecnie w pucharach gramy żenująco słabo...

Voin 18.10.2011 17:41

Cytat:

„Przed treningiem powiedziałem Juniorowi, że spróbuję go na pozycji defensywnego pomocnika i właśnie to ćwiczyliśmy w trakcie wtorkowych zajęć. Nie jestem pewien, czy tak zagramy z Fulham, ale muszę mieć jakieś opcje w defensywie i na pozycji defensywnego pomocnika. W obronie mogą zagrać właśnie Junior i Michał Czekaj, a jako defensywny pomocnik Daniel Brud oraz także Junior, którego sprawdzałem dziś na tej pozycji” – wyjaśnił trener.
Hmmm.... czyżby apele kibiców coś dały? :P

!!IRIVER!! 18.10.2011 17:51

Nie jest pewien, czy tak zagrają z Fulham, znaczy tak nie zagrają z Fulham, a w weekend z ŁKS. :P

0 22 18.10.2011 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1178224)
W Holandii strzelili i zbyt wiele to nie dało.

Co innego mecz u siebie, a co innego mecz na wyjeździe. Piłkarze takich klubów jak Spartak czy Fulham nie są przyzwyczajeni do poziomu dopingu na polskich stadionach. Jeśli kibice w sile powiedzmy 20 tysięcy weszliby w mecz na pełnej ....ie (tak jak na Legia - Spartak) i tak samo zrobiliby piłkarze (tak jak na Legia - Spartak) to istnieje MINIMALNA szansa na pozytywny wynik. Tamci się pogubią, tu się włączy fantazja etc.

Ale nie życzę Wam tego, wręcz przeciwnie - chce się dobrze bawić oglądając popisy Fulham :)

sayek89 18.10.2011 18:39

Żeby liczyć na korzystny rezultat (nawet remis) to musielibyśmy zagrać tak jak z Lechem w Poznaniu. Inaczej będzie kiepsko, a cała Polska następnego dnia już od rana będzie dalej mówić jaka to Wisła nie jest...

PS: Jako kibic oczywiście wierze w wygraną...

lucas8 18.10.2011 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1178507)
Co innego mecz u siebie, a co innego mecz na wyjeździe. Piłkarze takich klubów jak Spartak czy Fulham nie są przyzwyczajeni do poziomu dopingu na polskich stadionach. Jeśli kibice w sile powiedzmy 20 tysięcy weszliby w mecz na pełnej ....ie (tak jak na Legia - Spartak) i tak samo zrobiliby piłkarze (tak jak na Legia - Spartak) to istnieje MINIMALNA szansa na pozytywny wynik. Tamci się pogubią, tu się włączy fantazja etc.

Ale nie życzę Wam tego, wręcz przeciwnie - chce się dobrze bawić oglądając popisy Fulham :)

Rozbrajasz mnie kolego :D Wasza drużyna w tym momencie jest w takiej nieziemskiej formie, że zespoły mogą przed wami paść na kolana. Na mistrza idziecie zresztą jak zawsze powtarzacie, tylko przypomnij bo wyleciało mi z głowy, kiedy ostatni rok zajeliście 1 miejsce w lidze :)? Jakoś chyba niedawno jak na tak wypasioną ekipę ;>

No i odnośnie popisów drużyny. Zobaczymy co zrobi z wami Amica za kilka dni. Zapewne padną na kolana po wielka Legia przyjeżdza :D

0 22 18.10.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1178520)
Rozbrajasz mnie kolego :D Wasza drużyna w tym momencie jest w takiej nieziemskiej formie, że zespoły mogą przed wami paść na kolana. Na mistrza idziecie zresztą jak zawsze powtarzacie, tylko przypomnij bo wyleciało mi z głowy, kiedy ostatni rok zajeliście 1 miejsce w lidze :)? Jakoś chyba niedawno jak na tak wypasioną ekipę ;>

No i odnośnie popisów drużyny. Zobaczymy co zrobi z wami Amica za kilka dni. Zapewne padną na kolana po wielka Legia przyjeżdza :D

Obawiam się, że wykraczasz poza przedmiot tego tematu.

P.S. Pisze się 'bo', a nie 'po'. Rozumiem, rozumiem - emocje :)

lucas8 18.10.2011 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1178524)
Obawiam się, że wykraczasz poza przedmiot tego tematu.

P.S. Pisze się 'bo', a nie 'po'. Rozumiem, rozumiem - emocje :)

Dobrze, że przynajmniej błędy potrafisz wyłapać :). Co do emocji no masz rację, niezły ubaw :)

elmuchacho 18.10.2011 23:50

http://cc.fulhamfc.com/forum/topics/...ames-in-europe
anglicy się nas boją! hahahahaha

WislaFan123 19.10.2011 02:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elmuchacho (Post 1178610)

Mysle ze nie boja, ale jednak faktycznie nasz home record jest bardzo dobry, nie liczac teraz meczu z Odense, to ostatni mecz w pucharach na R22 ktory przegralismy, to byl bardzo wyrownany mecz z Blacburn Rovers 1:2 dokladnie 5 lat temu... Patrz na kilka ciekawych statystyk. Patrzac na mecze od Odense wstecz, i nie liczac glupiego meczu z Dinamo Tibilisi ktory i tak wygralismy 4:3, Barcelona jest jedyna druzyna ktora w tym wieku w pucharach strzelila nam 3 badz wiecej bramek na Reymonta (3:4 w 2001). Rowniez do meczu z Odense, tylko Real wygrala z nami roznica 2 bramek, przy czym naprawde tamten mecz dla Realu do latwych nie nalezal - mielismy w nim troche sytuacji. W 35 meczach w pucharach na R22 przegralismy 8 razy, ale jednak druzyny ktore z nami wygraly to m.in Real, Barca, Lazio, Anderlecht, Blackburn i teraz Odense, 2 wpadki z Iraklisem (ktorego i tak przeszlismy) i Z Vitoria gdzie i tak juz bylo pozrabiane po porazce 3:0 na wyjezdzie. A z drugiej strony wyniki takie jak 4:1 z Saragossa, 4:1 z Parma, 1:0 z Interem, 1:0 z Barca, 3:1 z Pao, 3:1 z Basel czy 5:0 z Beitarem sa naprawde wymowne. Mamy do du* marketing i ogolnie zarzadzanie, ale ktorego dnia, 30 tys bedzie regularnie, kwestia czasu, bo potencjal jest ogromny. Wtedy naprawde mozemy zrobic Krakowska Old Trafford ;)

Tyle na dzis, jutro samolot do KRK, a w czwartek zdzieramy gardla. Taka notka, mozna Guliemu przekazac zeby jeszcze zmotywowac C przed meczem, pokazalem pewnej osobie, ktora jest w Fulhamie na bardzo wysokiej pozycji, filmiki z naszym dopingiem z trybun i nie tylko..

Goal celebration against Apoel CL Q4:

http://www.youtube.com/watch?v=w4h4Qv6IYWs#t=1m12s

Singing on the game against Litex CL Q3:

http://www.youtube.com/watch?v=1rFNDPBxyrM&#t=6m07s

and regarding the game in London, singing at Trafalgar Square 3 years ago before the game against Tottenham:

http://www.youtube.com/watch?v=ThjgV7twlNQ#t=2m02s

and at white hart lane:

http://www.youtube.com/watch?v=mCNke-OhLmc#t=4m02s

Zawodnicy je widzieli i byli pod wrazeniem, a to napewno nie bylo nasze maximum i trzeba sprawic zeby sie jeszcze bardziej zdziwili na meczu. Po meczu na Tottenhamie bylo o nas glosno, jednak ostatnimi czasy kibicowsko mowi sie o Lechu odkad zrobili na meczu wyjazdowym z City "Za Bary", teraz duzo druzyn to robi w Premiership i tak jak my mowimy ze jedziemy Glasgow albo Eintracht, to oni ze robia Lecha - nawet komentatorzy w TV uzywaja tego stwierdzenia, wiec czas to zmienic! Wiec kazdy na stadion i sie spiac zeby pokazac kto najlepiej sie bawi w Europie :)

yarow 19.10.2011 03:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1178520)
[...] Na mistrza idziecie zresztą jak zawsze powtarzacie, tylko przypomnij bo wyleciało mi z głowy, kiedy ostatni rok zajeliście 1 miejsce w lidze :)? Jakoś chyba niedawno jak na tak wypasioną ekipę ;>

[...] D

Może treść sygnaturki, którą w "stopce" posiada 0 22 będzie dla Ciebie jakąś "podpowiedzią" :). 9 Mistrzostw Polski przecież mają ;)

lucas8 19.10.2011 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1178617)
Może treść sygnaturki, którą w "stopce" posiada 0 22 będzie dla Ciebie jakąś "podpowiedzią" :). 9 Mistrzostw Polski przecież mają ;)

Nie zrozumiałeś o co mi chodziło w tym pytaniu. Kolega poprostu dał do zrozumienia, że "wyżej sra niż dupę ma" ;)

For_FuN_ 19.10.2011 12:40

Oby przyjechaly rezerwy, ktore malo powaznie podejda do tego w meczu. W innym przypadku licze na najmniejszy wymiar kary...ale pewnie skonczy sie na 0 : 3.

milosz 19.10.2011 13:22

Z Onetu : Mark Schwarzer: musimy wyładować się na Wiśle .
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Może pewność siebie ich zgubi. Byle było w miarę równo co do wyniku, w końcu gramy u siebie. Nikła porażka, remis ... byle nie dać ciała .

skeba 19.10.2011 14:29

Cytat:

8 Mp mają, już im nie dodawajmy.

yarow 19.10.2011 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas8 (Post 1178680)
Nie zrozumiałeś o co mi chodziło w tym pytaniu. Kolega poprostu dał do zrozumienia, że "wyżej sra niż dupę ma" ;)

... ależ oczywiście, że zrozumiałem ;)

Wypowiedź moja dotyczy bowiem w ogóle sposobu odbierania rzeczywistości przez Kolegę 0 22 i przekazywania tych informacji dalej (informacje w Jego sygnaturce, w "stopce"). Legia bowiem nie posiada 9 tytułów Mistrza Polski. :) (Sukcesy mistrzowskie więc ostatnie, do których nawiązałeś w pytaniu do Kolegi są tak wirtualne jak te dodatkowo przypisane Mistrzostwa).

yarow 19.10.2011 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1178717)
8 Mp mają, już im nie dodawajmy.

Jak wyżej, w moim poscie.

Co do realnych sukcesów (MP) to chyba jednak mają ich tylko 7.

CH. 19.10.2011 15:20

Cytat:

Przedmeczowe ciekawostki:
Fulham zamówiło do swojej szatni 60 kg lodu!
http://www.facebook.com/WislaKrakow?ref=ts

Elefant 19.10.2011 16:41

Tak czytam forum i się zastanawiam, czy jutro z domu wychodzić.
Może lepiej z łózka nie wstawać.

Fulham przyjeżdza. Noo..

Licze na miłą niespodziankę. A jeżeli nawet nie, to przyjmę każdy wynik ze spokojem (no prawie każdy).
Ciekawe czy Maaskant zamiesza w składzie . Wielkiego wyboru jednak nie ma, jedyne nad czym się zastanawiam to czy wybiegnie Genkow z Dudu od początku. Ja osobiście byłbym za, zawsze to jakaś odmiana.

Nie wiadomo czy na lepsze, ale zdecydowanie wolą ludu jest jakaś zmiana:-D

A jutro o 21 na forum ... Jak będzie dobrze to Anglicy przyjechali w rezerwowym składzie i w ogóle nas zlekceważyli. Jak żle to kolejna odsłona histeriodramatu pt." Maaskant out".:lol:

Donki 19.10.2011 16:47

Jak cos to konferencja jest tez na OSI ;)

Antystenes 19.10.2011 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 1178765)
Jak cos to konferencja jest tez na OSI ;)

Sory za OT, ale macie na cyfrze OSI?

Donki 19.10.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1178768)
Sory za OT, ale macie na cyfrze OSI?

Konferencja sie skoczyła. OSI jest na kanale 108 :)

Romuald 19.10.2011 17:50

Slyszał ktoś pytanie na które Maaskant odpowiadał o 15 tysiącach widzów ? sprzedano tyle biletow czy ten dziennikarz przypuszczał ,że tyle kibiców będzie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl