Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

pepe72 17.06.2018 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1505155)
To klubowi nie ma co sie dziwic. Z taka bombą tykajacą o jakiej sie mówi na twiterwch to nikt normalny nie dałby lepszych warunków tymbardziej w sytuacji takiej jak nasza.

Może byś chociaż podlinkował te twetty.
Bo jakoś nikt z nazwiska się pod tymi rewelacjami nie chce podpisać.
Patrzyłem u Janekxa ale jedyne co potwierdził, to rozwiązanie kontraktu.

regan 17.06.2018 12:50

No przecież powszechna jest opinia na TT i forum ze Cuesta ma gruby problem z kregoslupem i tylko kwestią czasu jest kiedy stanie mu sie coś poważnego. Klub w takiej sytuacji nie może ryzykować

sedonh 17.06.2018 13:02

Carlitos to mógłby trochę honoru mieć ....a, gdyby nie Wisła to dalej by się kopał po czole z półaamatorami gdzieś głęboko w ESP..

Arkadiusz.Czerepach 17.06.2018 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sedonh (Post 1505174)
Carlitos to mógłby trochę honoru mieć ....a, gdyby nie Wisła to dalej by się kopał po czole z półaamatorami gdzieś głęboko w ESP..

heheh jaja to są takie posty

ogólnie to uj w dpe tym co wogle chca zeby im jakiekolwiek pieniadze za swoja prace placic :haha:

brylant17 17.06.2018 16:11

sedonh

Sezon 16/17 13-goli
Sezon 15/16-13 goli

Jakoś istniał Carlitos bez Wisły....

borsuk 17.06.2018 19:11

Zamiast pi....lić o głupotach poczytajcie i popatrzcie co się dzieje w wiślackiej Akademii.
U-19 - utrzymani w CLJ
U-17 - na najlepszej drodze do awansu do CLJ (dziś wygrana w pierwszym meczu barażowym 6:0)
U-15 - wygrało swoją grupę CLJ i walczy o medale Mistrzostw Polski (wczoraj remis w pierwszym meczu półfinałowym)

A teraz na osłodę dla wszystkich zmartwionych. Te dwie bramki strzelił ten sam zawodnik. Ma 16 lat.
https://twitter.com/AdrianFilipek/st...08546457866240
https://twitter.com/AdrianFilipek/st...77016838508544

To jest kierunek "polityki transferowej" Wisły Kraków!!!

roztropny 17.06.2018 19:30

Nie ma sensu sugerowac sie wynikami w centralnej lidze juniorow.Przypomnij sobie co sie dzialo jak wygralismy mistrzostwo i jednoczesnie uzyskalismy wynik derbowy 10-0 w finale.Wielu zachwycalo sie jaka wspaniala mlodziez mamy,ile radosci dadza nam w przyszlosci.Skonczylo sie tym,ze z pamietnej mistrzowskiej druzyny...zaistnial tylko Bartosz.

Karherop 17.06.2018 19:47

Również bardzo mnie cieszą wyniki drużyn juniorskich, ale... licza się umiejętności indywidualne. Możemy mieć świetne roczniki, ale tylko gra w seniorach zweryfikuje ich potencjał.

Jeśli choć jeden zawodnik z każdego rocznika zaistnieje w pierwszej drużynie to będzie sukces.

regan 17.06.2018 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borsuk (Post 1505205)
Zamiast pi....lić o głupotach poczytajcie i popatrzcie co się dzieje w wiślackiej Akademii.
U-19 - utrzymani w CLJ
U-17 - na najlepszej drodze do awansu do CLJ (dziś wygrana w pierwszym meczu barażowym 6:0)
U-15 - wygrało swoją grupę CLJ i walczy o medale Mistrzostw Polski (wczoraj remis w pierwszym meczu półfinałowym)

A teraz na osłodę dla wszystkich zmartwionych. Te dwie bramki strzelił ten sam zawodnik. Ma 16 lat.
https://twitter.com/AdrianFilipek/st...08546457866240
https://twitter.com/AdrianFilipek/st...77016838508544

To jest kierunek "polityki transferowej" Wisły Kraków!!!

I co z tego jak ci zawodnicy z juniorow sa fizycznie cieniutcy i jak wejda w doroslosc to nie maja szans przebic sie nawet do 2 ligi.

borsuk 17.06.2018 20:04

Narzekajcie dalej.
Ja problem widzę w braku dopuszczenia najzdolniejszych juniorów do treningów z pierwszą drużyną i braku dawania im szans pogrania w E-klapie. Tą drogą idzie np. Zagłębie czy Cracovia. Pokazałem Wam przykład zagrań jednego zdolnego napastnika. Gdyby to był raz to moglibyście jęczeć, że "mu zeszła". Ale on wali hattricki i strzela z różnych pozycji. Ma 16 lat. Czy jest za młody, żeby wciągać go w dorosłą piłkę? Kownacki w tym wieku debiutował w E-klapie.
Jeśli "polityka transferowa" Wisły nie pójdzie tą drogą to nie uratują nas Carlitosy, Meliksony, Stilice...
A Wy dalej będziecie mieli pole do popisu w tym temacie.

I jeszcze jedno: Akademia Wisły to też Wisła Kraków.
Bez odbioru.

Ogryzek 17.06.2018 20:45

Stawianie na młodych piłkarzy, dawanie im szans - to nie fanaberia, a szansa na rozwój Wisły. Liczę na to że nowy trener będzie dawał szanse młodym piłkarzom z CLJ.

Aalcman 17.06.2018 20:46

Zając też walił bramki, jak na zawołanie. Odpalili go w Koronie, w Sandecji, teraz będzie grał w Stomilu. W seniorskiej piłce bilans ma powalający: 35 meczów w E-klapie i 0 goli. W 1. lidze: 33 występy i 2 gole.
To, że ktoś wyróżnia się w piłce juniorskiej, nie znaczy, że będzie gwiazdą w seniorach.

A przy okazji, to w kadrze pierwszego zespołu są juniorzy, więc nie płacz tak.

Ogryzek 17.06.2018 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aalcman (Post 1505214)
Zając też walił bramki, jak na zawołanie. Odpalili go w Koronie, w Sandecji, teraz będzie grał w Stomilu. W seniorskiej piłce bilans ma powalający: 35 meczów w E-klapie i 0 goli. W 1. lidze: 33 występy i 2 gole.
To, że ktoś wyróżnia się w piłce juniorskiej, nie znaczy, że będzie gwiazdą w seniorach.

A przy okazji, to w kadrze pierwszego zespołu są juniorzy, więc nie płacz tak.

Świat nie kończy się na Zającu czy Urydze.

Stała śpiewka - bo Zającowi sie nie udało. Ale Chrapkowi sie udało. Jak któryś nie daje rady, to się z nim żegany i stawiamy na innych. Stały proces, a nie jednorazowy event.

A może temu chłopakowi się własnie uda?

Karherop 17.06.2018 20:57

Obecnie większość juniorów ma wakacje. Później skończyli rozgrywki CLJ U19
Z zespołem trenuje Broda (U17), dojdzie Chorążka (19) którego jednak musimy wypożyczyć.
Z zespołem zostanie max 4-6 juniorów z rocznika 2000, reszta wedle nowych przepisów i tak by nie pograła w CLJ.
Korczyk, Laskoś, Plewka, Świątko - regularnie trenują z pierwszym zespołem już od jesieni.

St Yabol 17.06.2018 21:09

A Świątko nie był wypożyczony do Katowic?

manson777 17.06.2018 21:18

Słomka

i 10 znaków

Qadou 17.06.2018 21:22

W wariancie super oszczędnościowym ja bym skład widział tak : Lis-Bartkowski,Arsenic,Velez,Sadlok - Suljic,Basha,Augustyniak,Halilovic,Imaz - Kolar. Ustawieniem 4-2-3-1 bo wydaję mi się że do takiego wrócimy. I oczywiście nie jestem pewien czy Augustyniak z nami podpisze wgl :D

Mike88 17.06.2018 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Qadou (Post 1505220)
W wariancie super oszczędnościowym ja bym skład widział tak : Lis-Bartkowski,Arsenic,Velez,Sadlok - Suljic,Basha,Augustyniak,Halilovic,Imaz - Kolar. Ustawieniem 4-2-3-1 bo wydaję mi się że do takiego wrócimy. I oczywiście nie jestem pewien czy Augustyniak z nami podpisze wgl :D

Trzeba tu jeszcze zmieścić Wojtkowskiego. Wolałbym jego zamiast Suljicia albo Bashe.

Aalcman 17.06.2018 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1505215)
Świat nie kończy się na Zającu czy Urydze.

Stała śpiewka - bo Zającowi sie nie udało. Ale Chrapkowi sie udało. Jak któryś nie daje rady, to się z nim żegany i stawiamy na innych. Stały proces, a nie jednorazowy event.

A może temu chłopakowi się własnie uda?

Nie, to nie jest stała śpiewka "bo Zającowi się nie udało", to jest przykład, że nawet największe talenty spośród juniorów, nie dają rady w piłce seniorskiej. Tak przy okazji, uważam, że Zającowi niedźwiedzią przysługę oddali właśnie kibice domagający się jego debiutu w 1. drużynie. Chłopak się ewidentnie spalił (oczywiście, osoba ówczesnego trenera nie pomagała zaistnieniu młodych). Chociaż jego dalsze losy pokazują, że jednak nie był tak super, jak ludzie myśleli. Poza tym, Zając to niejedyna gwiazda złotej drużyny, której nie wyszło.

Przykład Chrapka jest kompletnie od czapy, bo poza 1 minutą w 2010, na serio zaczął grać w E-klapie po ukończeniu 20 lat, więc porównywanie go z debiutem Kownackiego jest lekko nietrafione.

Karherop 17.06.2018 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mike88 (Post 1505221)
Trzeba tu jeszcze zmieścić Wojtkowskiego. Wolałbym jego zamiast Suljicia albo Bashe.

Suljic bedzie mial u nas pewny plac, to najlepszy asystent od kilku lat w lidze węgierskiej, wybrany co 11 sezonu przez instat mimo ze grał tylko jedna rundę. Carrillo zostawił po sobie perełkę..

A tak poza tym z braku laku warto odświeżyć Pietrzaka na defensywnym pomocniku. Małecki na pewno tez poczuje krew po przyjściu Stolara. Ondraska pewnie nie uda się odpalić i obstawiam, że po odejściu Carlitosa on będzie pierwszym wyborem Stolara. W koncu walczak z niego..

Tak czy siak paniki kadrowej nie ma, ale musimy sprowadzić 2 środkowych pomocników. Inaczej bedziemy przegrywać z każdym rywalem w tej strefie.

I też jestem zdania że wrocimy do 451

R33 17.06.2018 23:03

A tak w ogóle to chyba nie było oficjalnego info, że Basha przedłużony. Chyba, że mi umknęło?

Karherop 18.06.2018 05:53

Nie było, ale potwierdził to na tt Dukat oraz osoba z biura prasowego.

cancer 18.06.2018 06:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1505228)
Suljic bedzie mial u nas pewny plac, to najlepszy asystent od kilku lat w lidze węgierskiej, wybrany co 11 sezonu przez instat mimo ze grał tylko jedna rundę. Carrillo zostawił po sobie perełkę..

Gorzej jak będzie robił dobre piły, a nie będzie miał tego kto wykończyć sensownie. Liczb też wtedy nie porobi.

Charlie 18.06.2018 06:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cancer (Post 1505234)
Gorzej jak będzie robił dobre piły, a nie będzie miał tego kto wykończyć sensownie. Liczb też wtedy nie porobi.

Jeszcze gorzej jak projekt Wiślackiej Wisły będzie wymagał abonamentu na pierwszy skład dla Małeckiego i Boguskiego.

_ukoL 18.06.2018 07:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1505235)
Jeszcze gorzej jak projekt Wiślackiej Wisły będzie wymagał abonamentu na pierwszy skład dla Małeckiego i Boguskiego.

Wyobrażasz sobie pierwszą jedenastkę bez Kapitana? Boguski to jeden z bardziej kreatywnych zawodników w obecnej Wiśle.

tomasz_19 18.06.2018 08:35

dlatego właśnie boję się o ten sezon z kreatywnym Boguskim u sterów...

Karherop 18.06.2018 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cancer (Post 1505234)

Na moje oko mamy naprawdę wielu zawodników w ofensywie, w zasadzie poza Brozkiem nikt jeszcze z tych formacji nie odszedł.
Jak odejdzoe Carlitos to będzie pewnie kasa na rozsadne wzmocnienie, a jak nie to pozostaje liczyc że ktoś z maszych asiorów złapie formę. Poki co nawet nie wiemy czy Kolar z Balaniukiem potrafią strzelać na pustą.

Pepinho 19.06.2018 06:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1505467)
Na moje oko mamy naprawdę wielu zawodników w ofensywie, w zasadzie poza Brozkiem nikt jeszcze z tych formacji nie odszedł.
Jak odejdzoe Carlitos to będzie pewnie kasa na rozsadne wzmocnienie, a jak nie to pozostaje liczyc że ktoś z maszych asiorów złapie formę. Poki co nawet nie wiemy czy Kolar z Balaniukiem potrafią strzelać na pustą.

Będzie kasa na załatanie budżetu i spłatę długów, w tym wynagrodzeń byłych i obecnych pracowników tego klubu. Nowa wizja budowy drużyny vide w głównej mierze oparta na zawodnikach z naszego kraju nie jest zła o tyle jeżeli ma się środki na wyróżniających się zawodników z niższych lig czy Ekstraklasy. Zdaję się, że my tych pieniędzy nie mamy stąd wymiana sztabu trenerskiego i dyrektora.

Karherop 20.06.2018 12:39

Bartosz Wiktoruk na testach sportowych. 19 latek z druzyn juniorskich Villareal. Ciekawe jak będzie wyglądał na tle Plewki, Laskosia czy Śliwy. Skoro regularnie gra w kadrach mlodziezowych to może rokowac jakieś nadzieje.

Hives4 20.06.2018 13:02

Podobna droga do Wojtkowskiego, z tym, że Wojtkowski pokopał w Eklapie i był bliski gry w pierwszej drużynie RB.

Natomiast 18 letni Błażej Skórski przebywa na testach w... Miedzi Legnica. Nie wiadomo czy chodzi o przejście na stałe czy o wypożyczenie w celu ogrania. Dziwne, że nasz osiemnastolatek trafił na testy do beniaminka Eklapy. Przeważnie juniorzy trafiali do 3 ligi.

Edit: Skórski miałby zostać włączony w transfer: kasa + Skórski za Augustyniaka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl