![]() |
Grunt, zeby nie odpasc w trakcie imprezy i nie obudzic sie w tym samym miejscu na drugi dzien.... z kacem.
|
Nie ma sensu dopatrywać się spisku tam gdzie wystarczy zwykła głupota.
|
Zewsząd dobiegają głosy, że sarapata wyciągała pieniądze z klubu, że były tam grube wały, mówią to poważne osoby, ale przyjdzie taki czaro z wieśniakiem i będą "racjonalnie" .......ić głupoty.
Walą mnie szczerze niesprzyjające okoliczności i tego typu pierdy, fakty są takie, że jesteśmy na skraju przepaści dzięki rządom tej pani i nie ma na to ....a żadnego usprawiedliwienia. Klub wizerunkowo na dnie, dzięki rządom tej dyletantki nikt nam nie chce pomóc, każdy kojarzy Wisłę z bandytami przez nią. Gdzie są ....a te jej obiecane pozwy? Jadczak sobie bekę z niej toczy na twitterku. Pół roku temu nie przewidziała, że stworzy się taki zator?? Zatrudniała kolegów i koleżanki żeby zdążyli się nażreć zanim wszystko .......nie i takie są fakty, słowa Bogusia to pewnie tez jebany przypadek co? Umniejszanie "zasług" tej pani to jest działanie na szkodę Wisły Kraków!!!!!!!!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie mówię, że wierzę Iwanowi, albo nie wierzę. Jednak nie zbijam jego tez pisząc, że to psychiczny alkoholik. To nie fair. |
Nie znam szczegółów... ale info ze strony Zbymaka wydaje się być prawdziwe (nie tylko on tak twierdzi...). TS ustąpił ze swoich warunków i powinno dojść do transakcji.
Oficjalne informacje dopiero w poniedziałek. |
Cytat:
|
Przez przypadek powieliłem post.
|
Cytat:
Drugą bajką jaką ktoś z niewiadomego powodu tutaj (i na TT) rozprowadzał było to, że Sarapata chciała zrezygnować, ale RN nie przyjęła rezygnacji. W Polsce rezygnację z zarządu składa się w trybie umowy zlecenia z KC - przyjmujący zlecenie może je wypowiedzieć w każdym czasie, a do skuteczności rezygnacji jako czynności jednostronnej jej przyjęcie czy też nieprzyjęcie przez jakiś inny organ bądź pozostałych członków zarządu jest kompletnie bez znaczenia. |
Zbymak na tt:
Sorry za zamieszanie ale informacja goni informacje .Wczoraj jeszcze byl warunek Wisly kasa i stary zarzad zostaje co ustalono dzis jeszcze szczegolow nie znam ale jest dogadane wszystko i zostalo doszlifowac szczegoly |
Cytat:
|
Odnośnie czego? Dogadania się czy stawiania warunków przez panią prezes?
|
Patrząc ile postów i informacji zamieszcza ten zbymak to co raz mniej poważnie go traktuje.
|
Z tego co zrozumiałem to taki warunek był wczoraj ale dziś już się chyba z tego wycofali. Mam nadzieję...
|
Tez tak to rozumuje ze dogadano sie bo wycofali sie z >jakiegoś< warunku
oby ,bo juz kurna od piatku jak na igłach siedze. |
Cytat:
|
Cytat:
Bardzo bym chciał, ale jestem sceptyczny. FraMat - może Ci to się wydawać nie fair ale Iwan jest dla mnie mało wiarygodnym źródłem, bardzo delikatnie ujmując. Gdyby ktoś go przycisnął - TS, policja - w kwesti jego rewelacji to jak myślisz, co by zrobił? Jam55 - no akurat Sarapata nie ma co robić tylko odpowiadać Iwanowi. Bądźmy poważni... Teraz to albo finalizuje rozmowy, albo szykuje się do gaszenia światła. |
Cytat:
|
Sarapata to nikomu nie odpowiada.
Pewnie nadal szykuje pozwy. |
Cytat:
|
To naprawdę grubo musi być że Sarapata stawia w takiej sytuacji inwestorom warunki i chce zostać na stołku. Tu przecież nie chodzi o te kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie pensji prezesa tylko o na zapanowanie nad sytuacją i przykrycie grubszych spraw. Ciekaw jestem jakie argumenty były w grze po obydwu stronach.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Spokojnie, jeśli było działanie na szkodę spółki to obecny zarząd i tak pójdzie siedzieć. Zgłoszą się bowiem wierzyciele do klubu,, klub nie będzie im w stanie płacić, to pójdą do sądu z wnioskiem o upadłość, otworzy się postępowanie upadłościowe, wejdzie syndyk, pozwie parę osób, sądy wydadzą wyroki i zarząd i inne osoby pójdą siedzieć.
Spadek do IV ligi zarządu nie ratuje, bo wtedy musi ogłosić upadłość a wówczas zgłoszą się wierzyciele..Długi trzeba spłacać, jak są nie spłacane to wierzyciele się irytują i idą do sądów a te robią już porządek z odpowiednimi organami. Jedyną szansą zarządu jest ugadanie się z inwestorami, że Ci nie zawiadomią organów ścigania o tym co się działo w spółce. Nie sądze aby potencjalni udziałowcy nie byli w stanie wymusić sprzedania klubu na TS. Wystarczy zagrozić wyjściem do mediów. Gorzej z grupami, które zgodnie z opinią medialną stoją za obecnym zarządem a niestety reprezentują świat przestępczy. Jeśli jest to prawda, wówczas może być niebezpiecznie dla potencjalnych nabywców. |
Cytat:
|
Cytat:
Tak, rzadko spotykane, ale rzadko spółki są prowadzone w tak skrajnie nieodpowiedzialny sposób. |
Cytat:
Zajmijcie sie innym tematem a nie medrkowaniem o czyms o czym nie macie pojecia. ;) |
Cytat:
Na pewno niespłacane były ugody z miastem, a to już pretekst do takich zarzutów. Nie stwierdzam, że na pewno tak będzie w takim wypadku, ale twoje stwierdzenie, że na pewno nie, jest błędne, co zresztą sam potwierdziłeś w kolejnym poście. |
Cytat:
Ułatwię - nigdzie niczego Ci nie przypisałem, prostowałem tylko dwie bajki, które przewijają się w dyskusji, korzystając z okazji, że poruszyłeś sprawę prawdziwości jednej z nich. Na marginesie - zwracam uwagę wszystkich czytających na taką drobnostkę, że stronami w ewentualnej umowie sprzedaży Wisły byłyby nabywca i TS, a SA byłaby tylko przedmiotem. Zarząd TS jest 6-osobowy. Note bene, oprócz Sarapaty zasiada tam także m.in. Dukat. |
Cytat:
Inna sprawa, że ostatnie przecieki sugerują, że i tych ugód nie realizują. |
Cytat:
Przeczytaj lepiej prawo upadłościowe albo przestań się udzielać jako prawnik od siedmiu boleści :) |
Prawo upadłościowe to jedno, ale gdyby te plotki się potwierdziły, to przecież jest też odpowiedzialność z KK.
Cytat:
|
http://www.tswisla.pl/wladze/
Jeśli info na stronie jest aktualne, to zarząd jest 5 - osobowy i nie ma tam Dukata |
Cytat:
|
Cytat:
A mianowicie napisałem, że niewypłacalność spółki jest wtedy kiedy zarząd nie realizuje ugód zawartych z wierzycielami... to nieprawda. Bo tak na prawde to nie jest zadna podstawa do ogłoszenia stanu upadłościowego spółki. O wymagalności roszczeń musi zdecydować najpierw odpowiedni sąd a nie porozumienie miedzy stronami. Dopiero jak sąd zdecyduje o wymagalnosci roszczeń i jak dluznik nie bedzie w stanie spłacać zobowiązań(nie będzie miał odpowiednich przychodów na pokrycie bieżącej działalności i na spłatę sądownie wymagalnych zobowiązań) to wtedy zgodnie z prawem sąd w postępowaniu może uznać dłużnika za niewypłacalnego. I wtedy dopiero gdy taka niewypłacalność się pojawi zgodnie z prawem upadłościowym zarządca spółki ma 30 dni na rozpoczęcie postepowania upadlosciowego spółki, jesli tego nie zrobi w tym terminie to dopiero wtedy sąd moze uznac odpowiedzialnosc cywilną, majatkowa zarzadcy lub odpowiedzialnosc karną. Czyli podsumowując. Jeśli Sarapata zrobi wszystko zgodnie z prawem to nic jej nie grozi. :) Cytat:
czym jest spółka akcyjna i jaka odpowiedzialnosc obowiązuje zarząd w takiej spółce, żeby potem móc odpwiednio stosować przepisy prawa upadłościowego w tym wypadku ;) Jest naprawde duzo opracowań w interncie na ten temat, wiedza jest powszechna, poczytajcie sobie o tym jak macie wątpliwości. |
Jaki sens ma ta dyskusja o upadłości i braku złożenia wniosku? Nawet gdyby... to w sytuacji gdy osoby z zewnątrz podejmują się wiarygodnej próby przejęcia spółki w celu jej dofinansowania wówczas prezes spółki jest mocno kryty...
|
Cytat:
|
Wolfy, jak możesz bronić zarządu?
Sarapata jest nieudolna, i to dzięki niej jesteśmy w tym miejscu. Nie pisz tylko że TS uratował Wisłę, bo wyciągnął nas z bagna, tylko po to żeby wepchnąć głębiej. Mąż Sarapaty drukuje magazyn/program R22, koleżanka w ciąży rzecznikiem prasowym - nachapali się już? To wypier! Ci ludzie niszczą nasz ukochany klub! |
|
Baba to się nadaje do sprzątania,a nie zarządzania klubem
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl