![]() |
Kierunek słowacki w naszej polityce transferowej wydaje się dobry.
Peter Singlar się sprawdził, to solidny obrońca. Reprezentacja naszych sąsiadów gra nieźle w eliminacjach, widać że są tam przyzwoici piłkarze. Marki w Europie jeszcze nie mają, a wymagania finansowe mają bardzo umiarkowane. Poziomem raczej nie ustępują naszym ligowcom, za to chcą nawet i 2 razy mniejszych pieniędzy. Bozoka Wisła obserwowała od dawna, więc transfer wydaje się jak najbardziej realny. Zawodnik drogi nie jest, wiec wiele nie ryzykujemy. No i ze Słowakami nie ma żadnego problemu z aklimatyzacją. Język niemal ten sam, do domu mają blisko. Dziwię się tylko, że tak późno wchodzimy na ten rynek. Słowacja powinna być pod naszą lupą od dawna. |
Słysze tutaj ciągle o Sobolu, że jeszcze nie podpisał, że najpierw powinni o to zadbać, ale jakby ktoś się zastanowił nad tym, to przecież Sobol jest teraz na URLOPIE, więc nie bardzo może cokolwiek podpisać, poczekamy na pierwsze treningi, wtedy sprawa się wyjaśni.
|
Wydaje mi się że Bednarz zagrał tutaj najlepiej dla ... siebie. Dokonał taniego transferu prawie całkowicie nieznanego w Europie grajka, który wydaje się być ciekawym zawodnikiem (wiek, funkcja kapitana w poprzednim zespole, szybkość). Jak się spiszę cena podrośnie i sprzeda tu Łysy wygra... jak zawiedzie to nie będzie grał i tak jest tani. Pozbędziemy się wysokich kontraktów a zastąpimy ich niskimi. Czyli Bednarz wygrywa na obydwu frontach, zarówno finansowym jak i sportowym (w obu przypadkach).
Ciekawie to Jacuś wymyślił... Ja tam w niego wierze, przecież w przeszłości kupowaliśmy za o wiele drożej i nie zawsze wychodziło a my byliśmy stratni i sportowo i finansowo, to i leciały głowy ludzi z zarządu, trenerów, rzeczników... czyli brakowało pewnej ciągłości która jest niezbędna przy budowaniu dobrego klubu... Teraz i kasa się zgadza (przy obecnym kryzysie) i wynik sportowy jest ok. Może to jest to światełko w tunelu które pozwoli przeżyć nam ten trudny sezon? A może ugramy coś jeszcze (LM? :D). TYLKO WISŁA |
Cytat:
Peter z Czech przyszedł no offence ;) bo tak na dobrą sprawę to nie ma skąd sprowadzać dobrych i nie za drogich na bałkanach się cenią, to samo będzie w Czechach na Ukrainie czy Rumunii jedynie Węgry zostają... ale tam piłka jest na takim poziomie, że szkoda wspominać |
Cytat:
|
Cytat:
|
Pozbywanie się wysokich kontraktów jest dobre,jeśli dotyczy zawodników relatywnie nie zasługujących swoją grą na takie pieniądze.Jednak gdy wylewa się dziecko z kąpielą(jak to było z Kosą),to już nie jest błąd,ale katastrofa-i to wcale nie piękna jak w Greku Zorba.Kupiono Lobo,któremu zafundowano wyższy kontrakt niż chciał Kosa.Czemu w takim razie nie pożegnać Sobola i nie sprowadzić znowu Strąka-będzie full oszczędności.
|
Cytat:
hmm... nie zgodzę się, kojażysz może Hamsika, Filipa Holosko, albo Martina Skrtela? |
z Kosowskim to była inna sprawa...tam był konflikt chyba pomiedzy nim a Cupiałem...
|
Cytat:
|
Cytat:
Dokladnie tak bylo, Kosowski cos chlapna do Cupiala na jakiejs imprezie( chyba swiatecznej cos o pieniadzach) i tylko dlatego pozbyto sie Kosowskiego ze tak sobie Cupial zazyczyl. Ale Kamil juz wczesniej mial na pienku z Cupialem ktory skutecznie blokowal podwyzke i naewt z tego powodu cos po gazetach rozpowiadal ze na pampersy mu wystarcza |
Cytat:
|
Cytat:
|
czy Baretto był nie wypałem,tak naprawde nie dostał nigdy szansy..a wtedy co grał to na mnie robił wieksze wrażenie niz Sobol w tamtym czasie..
A w rezerwach hiszpańskich mysle że gra wielu takich Uche.. Bo to czesto II lub III liga hiszpańska..Bywa ,że z rezerw zawodnicy odchodza do I ligowych klubów hiszpańskich po 1,2 miliona euro..co nie znaczy,że nie ma tam tańszych zawodników.. Warto tam poszukać,bo nawet nasi polscy "Królewscy" z Realu czyli Glik i Król teraz sa rozchwytywani,i padaja wysokie ceny szczegolnie za tego pierwszego!A Król poszedł do Jagi za 70 tyś euro ,Glik pewnie podobnie! |
akurat Barreto można było wyczuć,
bo po pierwsze to on u nas nie chciał grać... stąd tyle tych wypożyczeń |
Cytat:
Choc na transfer liczę bardzo - to sa zawodnicy na poziomie naszych ligowców, za dużo mniejsze pieniądze. Bo jak się słyszy, że jakiś król strzelców III czy IV ligi ma kosztować tysiące euro to chyba pora dać sobie spokój z krajowym podwórkiem aż co poniektórzy nie spokornieją... |
Cytat:
W przypadku Słowaków jeszcze tak się nie dzieje. A nazwiska które podałeś tylko potwierdzają tezę, że Słowacy to nie ogórki i w piłkę potrafią kopnąć prosto. |
Cytat:
|
Czyli chłop ma kosztować 100 000 ojro, a cena na forum dochodziła do 400 tys €, ach ta propaganda :-)
|
Dotarł ten Bożok ?
|
Cytat:
|
Cytat:
a nikt nie zna tematu bliżej |
Cytat:
Jakbysmy pozyskali wszystkich tych ktorzy juz siedzieli w samolotach i lecieli do nas ,to bysmy od 4 lat regularnie w grupwej LM grali :lol: A dobrze ze ktos napisal ze to nie Sobolowi sie nie spieszy tylko Radzie. ...punktow zastanawiiania sie nad tym zawodnikem niewidze. |
Cytat:
|
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21177
No to zapewne w piątek będziemy mieli pierwszy transfer. Sumy transferu pewnie nie podadzą. |
Cytat:
Cytat:
a z tym Bożokiem. Jak mi pokaza jego zdjecie w koszulce Wisly (ciekawe czy pozwola je zrobic na murawie?...) to uwierze. |
Mnie ciekawi jak wyglada sprawa z Niedzielanem. Calkiem niedawno za posrednictwem mediow, obwiescil jak bardzo jest sfrustrowany i ze zamierza odejsc. Mial o tym rozmawiac zaraz po zakonczeniu sezonu ze swoim menadzerem. Licze, ze wszystko (kontrakt) rozwiaze sie na dniach, bo w tej sprawie nie ma powodow by zwlekac, skoro obu stronom zalezy na tym samym.
|
http://www.futbalportal.sk/index.php...lanok&id=11749
Słowacy chyba też już przekonani, że Bożok będzie grał u Nas |
Mnie ciekawi bardzo czy zawodnik za 100 tys euro może okazać się wzmocnieniem a nie jedynie uzupełnieniem kadry pierwszego zespołu - mowa oczywiście o Słowaku...
Kwota 400 tys euro, która padła na jednym z portali internetowych odnosi się do Leandro, który został na tyle wyceniony przez węgierski klub a my go odpuściliśmy tak się wydaje... Powiem wprost Cupiał w tej chwili chce dostać się do LM jak najtańszym kosztem - zobaczymy co z tego wyjdzie... Poza Słowakiem trafi do nas jeszcze dwóch zawodników w tym okienku (transfery bezgotówkowe) przed wyjazdem na zgrupowanie do Austrii, gdzie będziemy testować kilku graczy w tym z Brazylii i Argentyny ale nie sądzę by zdołali przekonać do siebie trenera Skorżę - to tyle z moich informacji... Co do prawego obrońcy to będzie nim na 90% Słowak, którego transfer ma być dopięty do soboty... |
Cytat:
|
prawnik25 skąd ty to wiesz? wymyśliłeś?
|
Cytat:
|
Cytat:
Zobaczymy! |
Nie rozumeim po co brać 31 letniego Krajcika który będzie zarabiał tyle co Baszcyński chciał zarabiać. Zawodnicy w tym samym wieku, obaj boczni obrońcy, i o podobnych umiejętnościach (jeśli Krajcik okaże się być porónywalny do Baszcza to max co mu wróżę). Więc czy nei lepiej w takiej sytuacji przedłużyć kontrakt legendą i cieszyć si grą lojalnego zawodnika ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
dla mnie Fonfara byłby dobrą opcją. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak czytając niektóre komentarze o Bożoku dochodzę do wniosku, że niektórym ten transfer nie pasuje. Nie wiem czemu. Piłkarz młody, z klubu, który nie żąda astronomicznych kwot za swoich graczy, rozegrał trzydzieści meczów w podstawowym składzie, a więc kontakt z piłką ma ( a nie, że przyjeżdża po dłuższej przerwie ). No na chudy okres transferowy transfer w sam raz. Z Singlarem też było, że nie pasuje. A w meczu z Barcą na Reymonta zagrał bardzo dobrze, a i wkład w zdobycie i obronę mistrza też jakiś ma.
A propos, to patrząc na jego zdjęcie na stronce TWSD to taki drugi Stilić może być:-D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl