Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

flamengista 17.06.2009 08:22

Kierunek słowacki w naszej polityce transferowej wydaje się dobry.

Peter Singlar się sprawdził, to solidny obrońca. Reprezentacja naszych sąsiadów gra nieźle w eliminacjach, widać że są tam przyzwoici piłkarze. Marki w Europie jeszcze nie mają, a wymagania finansowe mają bardzo umiarkowane. Poziomem raczej nie ustępują naszym ligowcom, za to chcą nawet i 2 razy mniejszych pieniędzy.

Bozoka Wisła obserwowała od dawna, więc transfer wydaje się jak najbardziej realny. Zawodnik drogi nie jest, wiec wiele nie ryzykujemy.

No i ze Słowakami nie ma żadnego problemu z aklimatyzacją. Język niemal ten sam, do domu mają blisko.

Dziwię się tylko, że tak późno wchodzimy na ten rynek. Słowacja powinna być pod naszą lupą od dawna.

Nehiar 17.06.2009 08:26

Słysze tutaj ciągle o Sobolu, że jeszcze nie podpisał, że najpierw powinni o to zadbać, ale jakby ktoś się zastanowił nad tym, to przecież Sobol jest teraz na URLOPIE, więc nie bardzo może cokolwiek podpisać, poczekamy na pierwsze treningi, wtedy sprawa się wyjaśni.

Blat Wywiad 17.06.2009 08:32

Wydaje mi się że Bednarz zagrał tutaj najlepiej dla ... siebie. Dokonał taniego transferu prawie całkowicie nieznanego w Europie grajka, który wydaje się być ciekawym zawodnikiem (wiek, funkcja kapitana w poprzednim zespole, szybkość). Jak się spiszę cena podrośnie i sprzeda tu Łysy wygra... jak zawiedzie to nie będzie grał i tak jest tani. Pozbędziemy się wysokich kontraktów a zastąpimy ich niskimi. Czyli Bednarz wygrywa na obydwu frontach, zarówno finansowym jak i sportowym (w obu przypadkach).
Ciekawie to Jacuś wymyślił...

Ja tam w niego wierze, przecież w przeszłości kupowaliśmy za o wiele drożej i nie zawsze wychodziło a my byliśmy stratni i sportowo i finansowo, to i leciały głowy ludzi z zarządu, trenerów, rzeczników... czyli brakowało pewnej ciągłości która jest niezbędna przy budowaniu dobrego klubu...

Teraz i kasa się zgadza (przy obecnym kryzysie) i wynik sportowy jest ok.

Może to jest to światełko w tunelu które pozwoli przeżyć nam ten trudny sezon? A może ugramy coś jeszcze (LM? :D).

TYLKO WISŁA

szczebrzeszcz 17.06.2009 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 746762)
Kierunek słowacki w naszej polityce transferowej wydaje się dobry.

Peter Singlar

południowy :-)
Peter z Czech przyszedł

no offence ;)

bo tak na dobrą sprawę to nie ma skąd sprowadzać dobrych i nie za drogich

na bałkanach się cenią, to samo będzie w Czechach na Ukrainie czy Rumunii

jedynie Węgry zostają... ale tam piłka jest na takim poziomie, że szkoda wspominać

ciacho 17.06.2009 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nehiar (Post 746765)
Słysze tutaj ciągle o Sobolu, że jeszcze nie podpisał, że najpierw powinni o to zadbać, ale jakby ktoś się zastanowił nad tym, to przecież Sobol jest teraz na URLOPIE, więc nie bardzo może cokolwiek podpisać, poczekamy na pierwsze treningi, wtedy sprawa się wyjaśni.

Z tego co wiem to raczej rada nadzorcza nie spieszy się do podpisania, a nie Sobol.

felipe 17.06.2009 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blat Wywiad (Post 746766)
Wydaje mi się że Bednarz zagrał tutaj najlepiej dla ... siebie. Dokonał taniego transferu prawie całkowicie nieznanego w Europie grajka, który wydaje się być ciekawym zawodnikiem (wiek, funkcja kapitana w poprzednim zespole, szybkość). Jak się spiszę cena podrośnie i sprzeda tu Łysy wygra... jak zawiedzie to nie będzie grał i tak jest tani. Pozbędziemy się wysokich kontraktów a zastąpimy ich niskimi. Czyli Bednarz wygrywa na obydwu frontach, zarówno finansowym jak i sportowym (w obu przypadkach).
Ciekawie to Jacuś wymyślił...

Ja tam w niego wierze, przecież w przeszłości kupowaliśmy za o wiele drożej i nie zawsze wychodziło a my byliśmy stratni i sportowo i finansowo, to i leciały głowy ludzi z zarządu, trenerów, rzeczników... czyli brakowało pewnej ciągłości która jest niezbędna przy budowaniu dobrego klubu...

Teraz i kasa się zgadza (przy obecnym kryzysie) i wynik sportowy jest ok.

Może to jest to światełko w tunelu które pozwoli przeżyć nam ten trudny sezon? A może ugramy coś jeszcze (LM? :D).

TYLKO WISŁA

Haloooooooo, my jeszcze nikogo nie kupiliśmy... ;)

rozarian 17.06.2009 10:03

Pozbywanie się wysokich kontraktów jest dobre,jeśli dotyczy zawodników relatywnie nie zasługujących swoją grą na takie pieniądze.Jednak gdy wylewa się dziecko z kąpielą(jak to było z Kosą),to już nie jest błąd,ale katastrofa-i to wcale nie piękna jak w Greku Zorba.Kupiono Lobo,któremu zafundowano wyższy kontrakt niż chciał Kosa.Czemu w takim razie nie pożegnać Sobola i nie sprowadzić znowu Strąka-będzie full oszczędności.

tomasz_19 17.06.2009 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 746762)
Marki w Europie jeszcze nie maja

hmm... nie zgodzę się, kojażysz może Hamsika, Filipa Holosko, albo Martina Skrtela?

qchar90 17.06.2009 10:29

z Kosowskim to była inna sprawa...tam był konflikt chyba pomiedzy nim a Cupiałem...

AYALA 17.06.2009 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 746772)
południowy :-)
Peter z Czech przyszedł

no offence ;)

bo tak na dobrą sprawę to nie ma skąd sprowadzać dobrych i nie za drogich

na bałkanach się cenią, to samo będzie w Czechach na Ukrainie czy Rumunii

jedynie Węgry zostają... ale tam piłka jest na takim poziomie, że szkoda wspominać

myśle że poza Słowacją można jeszcze poszukac graczy w niższych ligach (np. 2 liga portugalska skad ściągnięto Clebera czy Pauliste ).Dla nich oferta finansowa Wisełki była jak widac korzystna.Fajnie jakby sie jeszcze kiedyś udało sprowadzic z rezerw hiszpańskiej drużyny takiego drugiego Uche:-).Pozostają jeszcze Bałkany (Mijailovic)

saklak1906 17.06.2009 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 746805)
z Kosowskim to była inna sprawa...tam był konflikt chyba pomiedzy nim a Cupiałem...

Dokladnie tak bylo, Kosowski cos chlapna do Cupiala na jakiejs imprezie( chyba swiatecznej cos o pieniadzach) i tylko dlatego pozbyto sie Kosowskiego ze tak sobie Cupial zazyczyl.

Ale Kamil juz wczesniej mial na pienku z Cupialem ktory skutecznie blokowal podwyzke i naewt z tego powodu cos po gazetach rozpowiadal ze na pampersy mu wystarcza

Blat Wywiad 17.06.2009 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 746787)

Jednak chyba teraz to powinno wypalić :)

WHITE*STAR 17.06.2009 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 746806)
myśle że poza Słowacją można jeszcze poszukac graczy w niższych ligach (np. 2 liga portugalska skad ściągnięto Clebera czy Pauliste ).Dla nich oferta finansowa Wisełki była jak widac korzystna.Fajnie jakby sie jeszcze kiedyś udało sprowadzic z rezerw hiszpańskiej drużyny takiego drugiego Uche:-).Pozostają jeszcze Bałkany (Mijailovic)

Cleber'a ściągnięto z drużyny która spadała z portugalskiej ekstraklasy do 2 ligi. Poza tym fakt, że w większości jest to dobry kierunek nie tylko dla nas. Lech np. wziął stamtąd Djurdjevic'a. Choć oczywiście zdarzają się niewypały jak Barreto.

Belzebub 17.06.2009 10:48

czy Baretto był nie wypałem,tak naprawde nie dostał nigdy szansy..a wtedy co grał to na mnie robił wieksze wrażenie niz Sobol w tamtym czasie..

A w rezerwach hiszpańskich mysle że gra wielu takich Uche..
Bo to czesto II lub III liga hiszpańska..Bywa ,że z rezerw zawodnicy odchodza do I ligowych klubów hiszpańskich po 1,2 miliona euro..co nie znaczy,że nie ma tam tańszych zawodników..
Warto tam poszukać,bo nawet nasi polscy "Królewscy" z Realu czyli Glik i Król teraz sa rozchwytywani,i padaja wysokie ceny szczegolnie za tego pierwszego!A Król poszedł do Jagi za 70 tyś euro ,Glik pewnie podobnie!

szczebrzeszcz 17.06.2009 10:49

akurat Barreto można było wyczuć,
bo po pierwsze to on u nas nie chciał grać...
stąd tyle tych wypożyczeń

felipe 17.06.2009 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blat Wywiad (Post 746814)
Jednak chyba teraz to powinno wypalić :)

Oby, choc mając w pamięci "na pewno naszych" Kokoszkę, Dolhę, czy tez "juz wsiadających do samolotu" Rumunów za Petrescu itd, to transferów DO Wisły wolę za wczasu nie opijać ;)

Choc na transfer liczę bardzo - to sa zawodnicy na poziomie naszych ligowców, za dużo mniejsze pieniądze. Bo jak się słyszy, że jakiś król strzelców III czy IV ligi ma kosztować tysiące euro to chyba pora dać sobie spokój z krajowym podwórkiem aż co poniektórzy nie spokornieją...

flamengista 17.06.2009 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 746803)
hmm... nie zgodzę się, kojażysz może Hamsika, Filipa Holosko, albo Martina Skrtela?

Nie o to chodzi. Pytasz o zdolnego Czecha, Serba czy nawet Czarnogórca - od razu śpiewają cenę z 1 mln €, a media piszą o zainteresowaniu ze strony klubów niemieckich, hiszpańskich czy włoskich. Więc taki piłkarz krzywi się tylko na ofertę z naszej ligi.

W przypadku Słowaków jeszcze tak się nie dzieje. A nazwiska które podałeś tylko potwierdzają tezę, że Słowacy to nie ogórki i w piłkę potrafią kopnąć prosto.

DjInas 17.06.2009 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 746787)

Nie zgodzę się, przecież przychodzi(co prawda na razie kontuzjowany) Garguła, tylko mi nie wypominać, że kupiony był w zimowym okienku, bo nie ważne kiedy jest kupowany zawodnik, ale kiedy przychodzi by zasilić zespół...

arth_ur 17.06.2009 12:38

Czyli chłop ma kosztować 100 000 ojro, a cena na forum dochodziła do 400 tys €, ach ta propaganda :-)

tofik 17.06.2009 13:34

Dotarł ten Bożok ?

saklak1906 17.06.2009 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 746874)
Dotarł ten Bożok ?

Podobno wsiadl do samolotu, tylko nie wiadomo gdzie bylo lotnisko docelowe:D :D

szprotson 17.06.2009 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arth_ur (Post 746856)
Czyli chłop ma kosztować 100 000 ojro, a cena na forum dochodziła do 400 tys €, ach ta propaganda :-)

bo na forum sa ceny z FM badź z transfermarktu
a nikt nie zna tematu bliżej

Wojtas 17.06.2009 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 746879)

Jakbysmy pozyskali wszystkich tych ktorzy juz siedzieli w samolotach i lecieli do nas ,to bysmy od 4 lat regularnie w grupwej LM grali

:lol:

A dobrze ze ktos napisal ze to nie Sobolowi sie nie spieszy tylko Radzie.

...punktow zastanawiiania sie nad tym zawodnikem niewidze.

saklak1906 17.06.2009 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 746879)

A jednak lot docelowy byl na Balice bo juz jest po pierwszej serii badan, jest dobrze

MCX 17.06.2009 15:21

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21177

No to zapewne w piątek będziemy mieli pierwszy transfer.
Sumy transferu pewnie nie podadzą.

maRgrabkarz 17.06.2009 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 746738)
Jest jeszcze opcja, ze klient probuje wynegocjowac dla siebie jak najlepsze warunki i w tym celu wypuszcza przerozne teksty, ale kiedy na koniec okaze sie, ze widmo gry z juniorami Domzale jest coraz blizej, rura mu jednak zmieknie :)

i tak pewnie jest. ja to przedstawie obrazowo: film akcji, cwaniak ze spluwa idzie na bande przeciwnika pewny ze za plecami ma grupe ziomow ktorzy na pewno beda go wspierac. niestety dla niego gdy robi sie goraco, on sie odwraca z nadzieja w oczach ze za plecami czeka wsparcie a tam... nie ma nikogo. i musi sie szybko wycofac by zachowac zycie... ten ze spluwa to "nasz" Kirmie. :-D
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 746923)
Jakbysmy pozyskali wszystkich tych ktorzy juz siedzieli w samolotach i lecieli do nas ,to bysmy od 4 lat regularnie w grupwej LM grali

jakby wszyscy dolecieli to bysmy mieli po 5 zawodnikow na kazda pozycje, czego nawet trener Skorza by nie pochwalal :D

a z tym Bożokiem. Jak mi pokaza jego zdjecie w koszulce Wisly (ciekawe czy pozwola je zrobic na murawie?...) to uwierze.

Eustachy 17.06.2009 15:48

Mnie ciekawi jak wyglada sprawa z Niedzielanem. Calkiem niedawno za posrednictwem mediow, obwiescil jak bardzo jest sfrustrowany i ze zamierza odejsc. Mial o tym rozmawiac zaraz po zakonczeniu sezonu ze swoim menadzerem. Licze, ze wszystko (kontrakt) rozwiaze sie na dniach, bo w tej sprawie nie ma powodow by zwlekac, skoro obu stronom zalezy na tym samym.

żuraw_9 17.06.2009 16:01

http://www.futbalportal.sk/index.php...lanok&id=11749

Słowacy chyba też już przekonani, że Bożok będzie grał u Nas

prawnik25 17.06.2009 16:59

Mnie ciekawi bardzo czy zawodnik za 100 tys euro może okazać się wzmocnieniem a nie jedynie uzupełnieniem kadry pierwszego zespołu - mowa oczywiście o Słowaku...

Kwota 400 tys euro, która padła na jednym z portali internetowych odnosi się do Leandro, który został na tyle wyceniony przez węgierski klub a my go odpuściliśmy tak się wydaje...

Powiem wprost Cupiał w tej chwili chce dostać się do LM jak najtańszym kosztem - zobaczymy co z tego wyjdzie...

Poza Słowakiem trafi do nas jeszcze dwóch zawodników w tym okienku (transfery bezgotówkowe) przed wyjazdem na zgrupowanie do Austrii, gdzie będziemy testować kilku graczy w tym z Brazylii i Argentyny ale nie sądzę by zdołali przekonać do siebie trenera Skorżę - to tyle z moich informacji...

Co do prawego obrońcy to będzie nim na 90% Słowak, którego transfer ma być dopięty do soboty...

prober 17.06.2009 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maRgrabkarz (Post 746937)
a z tym Bożokiem. Jak mi pokaza jego zdjecie w koszulce Wisly (ciekawe czy pozwola je zrobic na murawie?...) to uwierze.

Jakby jeszcze udało się nie uwieczniać dźwigu i rozkopanej murawy w tle (vide zdjęcie Garguły) to będzie super ;)

brasilia79 17.06.2009 17:06

prawnik25 skąd ty to wiesz? wymyśliłeś?

sqallpl 17.06.2009 17:11

Cytat:

Co do prawego obrońcy to będzie nim na 90% Słowak, którego transfer ma być dopięty do soboty...
Nie wiem skad masz te informacje i czy jestes wiarygodny, ale mam wielka nadzieje ze bedzie to Krajcik. Cos mi mowi, ze jezeli to on i podpisze, to bedzie najwiekszym wzmocnieniem.

Lord of WC 17.06.2009 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 746966)

A z moich informacji wynika, że na 75% ma być to piłkarz z Kraju Kawy.. Być może jeszcze w tym tygodniu pojawi się w Krakowie.
Zobaczymy!

Angmir 17.06.2009 17:36

Nie rozumeim po co brać 31 letniego Krajcika który będzie zarabiał tyle co Baszcyński chciał zarabiać. Zawodnicy w tym samym wieku, obaj boczni obrońcy, i o podobnych umiejętnościach (jeśli Krajcik okaże się być porónywalny do Baszcza to max co mu wróżę). Więc czy nei lepiej w takiej sytuacji przedłużyć kontrakt legendą i cieszyć si grą lojalnego zawodnika ?

Angmir 17.06.2009 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lord of WC (Post 746983)
A z moich informacji wynika, że na 75% ma być to piłkarz z Kraju Kawy.. Być może jeszcze w tym tygodniu pojawi się w Krakowie.
Zobaczymy!

A ja dodam od siebie, że mam nadzieje że to będzie Fonfara (którego transferu do nas jestem dużym fanem od dłuższego czasu). Przynajmniej będziemy mieli piłkarza na długie lata, a o jego umiejętności jestem spokojny, już teraz jest 3 Prawym obrońcą ligi (po Mynarzu i Rzeźniczaku, zbiliżony do Wojtkowiaka)

koyoot 17.06.2009 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 746985)
Nie rozumeim po co brać 31 letniego Krajcika który będzie zarabiał tyle co Baszcyński chciał zarabiać. Zawodnicy w tym samym wieku, obaj boczni obrońcy, i o podobnych umiejętnościach (jeśli Krajcik okaże się być porónywalny do Baszcza to max co mu wróżę). Więc czy nei lepiej w takiej sytuacji przedłużyć kontrakt legendą i cieszyć si grą lojalnego zawodnika ?

Widac malo sie interesujesz pilka nozna bo szybszy od Baszcza, lepszy technicznie(paradoksalnie wazna rzecz dla bocznego obroncy) niezly odbior i przede wszystkim usposobiony ofensywnie. I to cholernie. Dla mnie to byloby najwieksze wzmocnienie przed LM.

Proud 17.06.2009 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 746988)
Widac malo sie interesujesz pilka nozna bo szybszy od Baszcza, lepszy technicznie(paradoksalnie wazna rzecz dla bocznego obroncy) niezly odbior i przede wszystkim usposobiony ofensywnie. I to cholernie. Dla mnie to byloby najwieksze wzmocnienie przed LM.

to jak taki dobry to czemu we Włoszech nie został? w jakimś niezłym średniaku. Bo jak dla mnie zawodnik o umiejętnościach Baszcza, tylko szybszy, lepszy technicznie i bardziej ofensywny to powinien grać np w Juventusie :D

dla mnie Fonfara byłby dobrą opcją.

mhl_pl 17.06.2009 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 746442)
Hmm, moim zdaniem to własnie szumu medialnego sporo (Leandro, Bozok, Słoweńcy itd) a konkretów póki co malo ;) Tzn jedyne konkrety to Kowalski, Zieńczuk, Baszczyński out.

Samo testowanie mnei nie cieszy, już to przerabialiśmy, także proponuje powstrzymać optymizm.

Mi sie wydaje że jednak jest spokojniej niż dawniej. Przynajmniej do Wisły nie przychodzi Agali, Kluivert, Tristan tylko nazwiska są bardziej realne dla polskiej piłki..

7 kotów 17.06.2009 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 746966)
Mnie ciekawi bardzo czy zawodnik za 100 tys euro może okazać się wzmocnieniem a nie jedynie uzupełnieniem kadry pierwszego zespołu - mowa oczywiście o Słowaku...

Kwota 400 tys euro, która padła na jednym z portali internetowych odnosi się do Leandro, który został na tyle wyceniony przez węgierski klub a my go odpuściliśmy tak się wydaje...

Powiem wprost Cupiał w tej chwili chce dostać się do LM jak najtańszym kosztem - zobaczymy co z tego wyjdzie...

Poza Słowakiem trafi do nas jeszcze dwóch zawodników w tym okienku (transfery bezgotówkowe) przed wyjazdem na zgrupowanie do Austrii, gdzie będziemy testować kilku graczy w tym z Brazylii i Argentyny ale nie sądzę by zdołali przekonać do siebie trenera Skorżę - to tyle z moich informacji...

Zaraz kolego sympatyczny zarobisz bana i na tym sie zakonczy Twoje okienko transferowe.

Stavanger 17.06.2009 18:22

Tak czytając niektóre komentarze o Bożoku dochodzę do wniosku, że niektórym ten transfer nie pasuje. Nie wiem czemu. Piłkarz młody, z klubu, który nie żąda astronomicznych kwot za swoich graczy, rozegrał trzydzieści meczów w podstawowym składzie, a więc kontakt z piłką ma ( a nie, że przyjeżdża po dłuższej przerwie ). No na chudy okres transferowy transfer w sam raz. Z Singlarem też było, że nie pasuje. A w meczu z Barcą na Reymonta zagrał bardzo dobrze, a i wkład w zdobycie i obronę mistrza też jakiś ma.

A propos, to patrząc na jego zdjęcie na stronce TWSD to taki drugi Stilić może być:-D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl