![]() |
na pewno powinien być bardzo widoczny i pokazywać się do gry. Sivakov w meczach, w których grał, był niewidoczny w rozgrywaniu akcji, często tracił piłkę albo hamował grę. Jest dobry w odbiorze, ale w środku wolę oglądać Jirsaka, albo nawet Sobola z Wilkiem, co się sprawdziło w meczu z Lechią. Jak na razie Sivakov mnie nie przekonuje, ale jest to młody zawodnik , który już ma swoją wartość, dlatego jeśli cena wykupu nie byłaby wygórowana, to dobrze by było żeby z nami został.
|
Cytat:
|
dywagacje raczej nierealne, bo sam Sivakov wykluczył możliwość pozostania w Polsce.
|
Boguski już "normalnie" trenuje.
Jednak trener Maaskant wątpi, żeby jeszcze w tym sezonie pojawił się chociaż raz na ekstraklasowych boiskach. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uje_normalnie/ |
Radzę jednak palić mniej jointów, szczególnie przy wizytach na forum. A na przyszłość: plotki typu "pewna pani powiedziała innej pani" - to żadne info.
Bez podania sensownego źródła trudno się do tego odnieść. |
Cytat:
Czytaj mniej gazet pokroju Fakt i oddychaj glebszymi wdechami... Sivakov nawet w jednym z ostatnich wywiadow mowil ze sam nie wie co bedzie, ze jak bedzie mozliwosc to zostanie a moze jednak wroci ale NIGDZIE nie podkreslal ze NIE ZOSTANIE... |
Może właśnie za malo czytam Fakt, bo moja wiedza na ten temat jest gdzieś z marca, kiedy wypowiedział się, że Wisła, to tylko krótki epizod, którego nie ma zamiaru przedłużyć. Może cos ostatnio zmienił w swoim podejściu i tego nie słyszałem, ale to nie powód, żeby jakaś "mądrala" robiła mi wycieczki osobiste.
|
Już dawno chciałem to napisać, apropo niektórych "napalonych" na nagłą super grę i w ogóle.
Pamiętacie jak krytykowaliście Chaveza? Że wolny, że nie myśli, że kiepsko z techniką, podania niecelne. Już po kilku meczach niektórzy chcieli go wywalać, a naprawdę linia defensywy to taka formacja, która zgrywa się najdłużej, czasami i latami. Wiadome było,że jak chłopak gra w reprezentacji, nawet Hondurasu-to coś pokaże. Nie narzekajcie na Jaliensa, lub inaczej. Narzekajcie po danym meczu i niech to będzie chwilowe, gość który ma ponad 400 meczów w Eredivise i (chyba?) 55 w europejskich pucharach musi coś umieć. Napewno się przyzwyczai. Oboje mogą być stoperami nie do przejścia- lepszymi niż Głowa i Marcelo. Boków obrony nadal nie mamy, Cikos jedynie coś pokazuję, podłącza się do akcji ofensywnych. Paljić jak na skrzydłowego, nawet sobie radzi na boku defensywy. Narazie widzę w Wiśle największe błędy w obronie, o moc ofensywy narazie jestem spokojny ;) |
Nie wiem czy w dobrym temacie i czy było... http://www.youtube.com/watch?v=lzXQ2...rec_grec_index
|
Cytat:
a w temacie już 3 raz. |
Cytat:
Być może coś się zmieniło (zawodnik gra słabo więc może jego wartość spadła na tyle, że nas na niego stać), ale nic na ten temat oficjalnie nie powiedziano. Nic więc nie usprawiedliwia Twojego chamstwa - wiesz tyle samo co wszyscy tutaj, czyli nic. Nie wiemy nawet, czy nasz trener jest zainteresowany zostawieniem go w drużynie. |
Cytat:
I dlatego doceniam Chaveza, jego waleczność, to, że kasuje wiele podań, robi zdecydowane wślizgi. Ale martwi mnie, jak bieporadnie stara się rozgrywać. Brakuje mu zdecydowania. Ma do rozegrania piłkę i stoi i kombinuje. Nagle okazuje się, że doskakuja juz do niego i albo na pałę wybija gdziekolwiek, albo podaje na zawał do Pareiki. Reasumując: przekonał mnie, że jest wartościowym ogniwem składu, ale nie może zostać jako podpora defensywy. Musimy znaleźć kogoś NAPRAWDĘ "opokowego". |
Cytat:
To mnie ciekawi kto zagra z Jaliensem na środku obrony w meczu z Polonią Warszawa. |
Cytat:
Kowalski albo Sobol, chociaż ja bym dał Czekaja i tak wszystko będzie już przesądzone i raczej jeden nowy element w składzie nie zrobi nam kompromitacji |
Cytat:
|
Wisła Kraków
Cytat:
|
Cytat:
E: Liczyłem na wiekszy szok. Wczoraj to widzialem juz nowy image bułgarskiego pościgu |
Wydaje mi się, że wystarczy obejrzeć glaerię z wczoraj ;)
|
Cytat:
|
Czytalem, ze Maor Melikson dostal powolanie do szerokiej kadry Izraela na mecz eliminacji do ME z Litwa 4 czerwca. Ciekawe czy zostanie wybrany do 18stki meczowej
|
Genkov, Boukhari i Jovanić widziani dziś w Galerii Krakowskiej ~15.00. Kilkaset metrów później Rios z partnerką zmierzający w stronę GK ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
W dodatku wydaje mi się, że szli z wózkiem dziecięcym, ale nie jestem pewien. Na sto procent był to Rios ;) EDIT: Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:-p Na Rynku spotkany Małecki z dziewczyną (w sensie płeć, nie status), na Floriańskiej Cikos z kolega - wychodził od jubilera :D |
fajny wywiad Riosa, jest młody i coraz bardziej przypomina Jirsaka. my niestety potrzebujemy mocnych psychicznie grajków. co z tego że mają umiejętności... ehh, jak tu z nich to wydobywać w każdym meczu?
|
Melikson: nie wiedziałem, że mogę zmienić kadrę
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Gwiazdor Wisły przekonuje, że przez najbliższy czas nie ma zamiaru ruszać się z Krakowa. - Mam pewien dług wdzięczności wobec Wisły. Wykupili mnie za dobre pieniądze z mojego poprzedniego klubu, w dodatku w połowie sezonu. Nie byłoby fair, gdybym myślał teraz o promowaniu się i o innych klubach. Chcę tu zostać przez lata i spróbować odwdzięczyć się Wiśle - dodaje pomocnik. Obeicujaco :) |
http://www.malopolskatv.pl/iv-pielgrzymka-sportowcow/ - Rafał Boguski przemawia z ambony w Łagiewnikach. Powiem, wam że to co robi Boguś mi się podoba, nie ma wytatuowanego Papieża nie chodzi z różańcem na szyi a w łagiewnikach pokazuje, że religia jest dla niego ważna. Do Patryka nic nie mam, ale odnoszę wrażenie że to takie trochę na pokaz w jego przypadku, bo z tego co wiem na wczorajszej pielgrzymce sportowców go nie było.
|
Mały podobno codziennie chodzi do kościoła, więc ten jeden raz mógł sobie odpuścić :)
|
Przez lata to może nie ale jeszcze rok mógłby zostać, pokazać się w LM/EL, zdobyć drugie mistrzostwo i wtedy odejść za dobrą sumę
|
Wczoraj jechałem autem przed Łukaszem Gargułą ;D Fajną ma rejestracje w tej swojej becie ;D
|
Widzisz, ja uważam, że pielgrzymka sportowców jest bardziej na pokaz, niż codzienne chodzenie do Kościoła.
|
Cytat:
|
Lepiej nie podawać publicznie takich informacji.
|
Orientuje się może ktoś jak prezentuje się Mączyński w ŁKS?Ciekawe czy nie byłby dobrym zmiennikiem?
|
Dajcie już spokój z tym Mączyńskim, chłopak jest słaby i wcale już nie młody.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli natomiast miałby znowu "brylować" Jirsak raz na 8 meczy to nie widzę powodu żeby Mączyński nie miał dostawać szans. |
Wróci w lipcu. Maaskant oceni jego przydatnosc do zespolu. Jesli nie bedzie go widzial w skladzie to pewnie odejdzie juz na dobre. I tyle:)
|
Cytat:
Ja nie porównywałbym Mączyńskiego do Jirsaka, bo uważam że Krzysztof jest piłkarzem słabszym od Czecha i to znacznie. To jednak sybiektywne opinie i pewnie obaj będziemy zgodni, że najlepiej gdyby pojawił się trzeci, po prostu lepszy od obu wymienionych powyżej piłkarzy zawodnik. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl