Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

airborne4009 14.02.2009 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 674072)
ja bym wziął Hadjucha bo gra w nowych adidasach
poza tym ma fajne rękawice
a ten Srilanpa jest łysy i wygląda na dziadka słabego.

a ten Ettien to wogole czarny, i nie powinien u nas grać. Na bank jest jakies ale i lepiej by pojechał do domu
to było offtop

a co do Bednarza, to chodzi o Grzegorza. Nie jednemu psu burek

Bozok to Słowak, wiec przydałby sie transport % from Slovakia.
Juz był Vitlicka pamietacie...;]

Vidlicka jak cos i to byl reprezentant czeskiej mlodziezowki,a ze nie wypalil to mowi sie trudno. Niech bedzie nawet jakis indianiec byle lepszy od Pawelka.

piter116 14.02.2009 16:39

Cytat:

W styczniu Ettien był na testach w OFI Kreta, gdzie gra Arkadiusz Malarz. - Pamiętam go. Miał pojęcie o graniu, był bardzo silny, mocno stał na nogach i trudno było go przewrócić. Także wydolnościowo wytrzymywał wszystko - mówi polski bramkarz. - Miał jednak wadę: był za wolny, i to pewnie zaważyło na tym, że trener nie zdecydował się go pozyskać.
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...dobrym_CV.html

Cytat:

Według naszych informacji najbardziej prawdopodobne jest podpisanie przez Sillanpę umowy na trzy i pół roku. Wcześniej jednak zawodnik musi przejść badania lekarskie, które miałyby się odbyć w przyszłym tygodniu w Krakowie. Przyjazd Sillanpy do Hiszpanii oznacza, że Wiśle i Vaasan w krótkim czasie udało się zniwelować rozbieżności, które kilka tygodni temu wynosiły ok. 150 tys. euro. W pierwszej wersji Finowie żądali za swojego piłkarza ok. 350 tys. euro.
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...pieniadze.html

brasilia79 14.02.2009 18:08

z relacji wynika, że lepiej sie prezentuje Vanstrattan

antony1906 14.02.2009 20:06

Myślę że w sprawie Henriego przewidziałem poniekąd to co może się stać, pokazało to że testowanie bramkarza w tak krótkim czasie i pod taką presją daje za przeproszeniem gówno.
Dla przypomnienia mój post w którym przewidziałem to co może się stać:
Cytat:

Swoją drogą, jestem zdania, że bramkarz na takich testach nie pokazuje swoich prawdziwych umiejętności.
Na tej pozycji niezwykłym ważnym elementem jest psychika i koncentracja. Teraz kwestia jest tego jak się skoncentrować kiedy w głowie masz tylko 2 myśli zostanę czy nie. Co może mieć teraz w głowie Slinapa kiedy wszystko już jest ustalone ? Pewnie coś na styl: Jak teraz coś spartolę to będę pakował walizki. Czy to może go sparaliżować ? To się okaże.
Było tyle czasu aby go oglądać a nasz zidiociały trener bramkarzy wolał sobie przyćpać i włóczyć się po krakowskich galeriach. Jakby Kazimierskiego nie było na jednym meczu Wisły też nic by się nie stało, mógł śmiało polecieć do Finlandii i zobaczyć jego prawdziwie umiejętności, może Pawełek nie zawaliłby jakiegoś meczu. Poziom wywiadu Kazimierskiego na oficjalnej jakby to delikatnie powiedzieć nie przystoi osobie zajmujące tak wysokie stanowisko w naszym klubie...

Jestem zdania że zmęczenie i stawka o jaką grał Fin sparaliżowawszy go i stąd ten jego nie najlepszy występ. Z moich kontaktów z kibicami klubu Henriego wynika że ten bramkarz ratuje im dupę przed spadkiem.

Jak okaże się że weżniemy gościa który w całej swojej karierze rozegrał 13 spotkań to padnę.

Naprawdę starałem się odcinać od tematu krytyki Kazimierskiego ale z tym gościem jest coś nie tak, ten wywiad pokazał że narkotyki - nie od jednej osoby to słyszałem , wyżarły mu już chyba doszczętnie mózg.

Lemoniadowy Joe 14.02.2009 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez antony1906 (Post 674284)
. Poziom wywiadu Kazimierskiego na oficjalnej jakby to delikatnie powiedzieć nie przystoii osobie zajmujące tak wysokie stanowisko w naszym klubie...
.

po tym wywiadzie powinien sie juz pakować , klub ma zdecydować czy wydać 3-4 mln zł po 1 sparingowym meczu i na podstawie Cv zawodnika, to skandal i wlaśnie takie dzialanie doprowadzilo Wisle do takiego długu.

jak kupimy złego bramkarza to bądzcie pewni na na nastepnego Cupial juz nie da szybko kasy

Pablo84 14.02.2009 20:14

****A CUPIAŁ ŻADNEJ KASY NIE DAJE!!!ILE TO TRZEBA RAZY POWTARZAĆ!!!!!!!
On jedynie może się zgodzić, lub nie zgodzić na transfer, ale pieniędzy do klubu nie daje od 3 lat.

Poza tym, trzeba mięć naprawde zryty beret, by komentować poczynania danego bramkarza na podstawie relacji tekstowej i 45 minutach gry!

1q2 14.02.2009 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 674292)
Poza tym, trzeba mięć naprawde zryty beret, by komentować poczynania danego bramkarza na podstawie relacji tekstowej i 45 minutach gry!

Byle sie tylko nie okazalo ze klub wybierze bramkarza na podstawie jednej udanej interwencji w meczu sparingowym.

Lemoniadowy Joe 14.02.2009 20:29

Cytat:

****A CUPIAŁ ŻADNEJ KASY NIE DAJE!!!ILE TO TRZEBA RAZY POWTARZAĆ!!!!!!!
On jedynie może się zgodzić, lub nie zgodzić na transfer, ale pieniędzy do klubu nie daje od 3 lat.

no chyba sobie żartujesz to jak Cupial nie daje kasy to jakim cudem Wisla z drużyny balansującej miedzy 1 a 2 ligą od 10 lat jest zdecydowanie najlepszą druzyną w PL

Cytat:

a na jakiej podstawie zostanie podjeta decyzja przez Kazimierskiego? 4 interwencji i CV

Pablo84 14.02.2009 20:29

Ja w to nie wierze, bo była by to kompromitacja.

Maćko 14.02.2009 21:23

Powiem Wam, że mnie też zaciekawiła ta sytuacja z bramkarzami i... Przypomniałem sobie o wielkim fanie futbolu, u którego wynajmowałem w tym roku domek na Słowacji. Pogadaliśmy trochę, przy okazji powiedziałem mu, że interesujemy się Hajduchem. Z tego, co mówił, jasno wynika, że Lubos to absolutne przeciwieństwo Mariusza Pawełka - tj. wychodzi do każdej piłki, nawet w beznadziejnej sytuacji stara się "wyciągnąć", natomiast potrafi prostą piłkę zamiast złapać, lekko odbić przed siebie czy coś w tym stylu - podobno zazwyczaj nie kończy się to źle z jednego powodu - jest typem "byczka" i zawodnicy nabierają dystansu przy jego interwencjach typu wyjście do dośrodkowań. Niestety, nie mógł porównać Lubosa z Mariuszem, gdyż kompletnie nie wie, jak broni nasz bramkarz, ale pokusił się o porównanie z Muchą - "na pewno Jano, którego pamiętam jest bardziej stojący, a Lubos chce złapać nawet nierealne piłki. Mucha jest chyba trochę pewniejszy w chwycie, Hajduch to taki aktywny bramkarz, na pewno będziecie mieć z niego radość" - mniej-więcej tak to brzmiało.
Jeśli jest tak faktycznie, a mówi to człowiek, który widział Lubosa wielokrotnie w akcji, to kompletnie nie rozumiem naszego sztabu.
Cd. Sillanpy i Australijczyka - chyba nikt z nas nie widział ich na żywo, nie ma więc sensu komentować.

Maciuś 14.02.2009 21:31

Ja bym zrobil tak: postawil w jednej bramce Pawełka, Cebanu, Silanpe, Hajducha i tego kangura. I bym nap**** 100 karnych, dwoch bramkarzy z najwieksza iloscia obronionych strzalow zostaje w klubie, reszta won.
Oszczedzamy czas, kase i nerwy.

rafalek 14.02.2009 21:37

Ale przeciez karne to loteria - lepiej strzaly z dystansu albo coś...

Sam juz nie wiem kogo powinni wziąć, wg relacji Hajduch bronił bardzo dobrze, Sillanpaa zawalil gola, a Vanstrattan gra bardzo ambinie...ehh

Bóg Trybun (objawion) 14.02.2009 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 674352)
Ja bym zrobil tak: postawil w jednej bramce Pawełka, Cebanu, Silanpe, Hajducha i tego kangura. I bym nap**** 100 karnych, dwoch bramkarzy z najwieksza iloscia obronionych strzalow zostaje w klubie, reszta won.
Oszczedzamy czas, kase i nerwy.

To od razu w ramach oszczędności:

wybieramy dziesięciu najlepszych strzelców a resztę wyp***** w kosmos. I mamy wyjściową jedenastkę.*

na ławę idą juniory i mistrzostwo nasze.

*bramkarzom nie wolno strzelać, bo się wzór komplikuje!

Martinus 14.02.2009 21:57

Hmm jak dla mnie Sillanpaa zawalił wszystkie 3 bramki./przy pierwszym powinnien wyjsc do dośrodkowania 2 gol sytuacja oczywista a 3 tutaj ponosi najmniejszą winę ale również za późno skracał kąt.Oczywiscie nie zamierzam go oceniac na tej podstawie i mam nadzieję że nie zrobi tego również sztab który powinien(w założeniach) obserwowac w innych meczach.
Co do Vanstrattana to był bliski obrony karnego i dobra interwencja z tą główką.Nic więcej nie pokazali.
Jestem bardzo ciekawy jak zagrał Ettien ma ktoś jakieś informacje?

martinius028 14.02.2009 22:07

Poczekajmy pewnie redakcja skręci filmik z całego meczu może będzie tam widać coś więcej.Też mi się wydaje że Sillampa mogł sie zachować lepiej ale za mało materiału żeby coś konkretnego powiedzieć.

Pusiek 14.02.2009 22:13

Jak dla mnie Silanpaa jest trochę "przyciężkawy".. może to efekt zmęczenia,ale takie sprawia wrażenie..natomiast kangur całkiem, całkiem...chociaż obawiam się, że żaden nie prezentuje wyraźnie lepszego poziomu od Pawełka...a brać kogoś na siłę?..no nie wiem

jgw 14.02.2009 22:25

Gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta :) bierzmy tego Słowaka.

konrad1991tsw 14.02.2009 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pusiek (Post 674390)
Jak dla mnie Silanpaa jest trochę "przyciężkawy".. może to efekt zmęczenia,ale takie sprawia wrażenie..natomiast kangur całkiem, całkiem...chociaż obawiam się, że żaden nie prezentuje wyraźnie lepszego poziomu od Pawełka...a brać kogoś na siłę?..no nie wiem

A po czym wnioskujesz że "kangur całkiem, całkiem"...? Po tym że bym bliski złapania karnego ? Nie rozumiem jak nasz trener bramkarzy chce oceniac przydatnośc Silanppy (sory za pisownie), który wczoraj dołączył do zespołu (po długiej podróży), odbył 1 trening i ze sporym bagażem psychicznym (wygląda na to że od tego meczu miało zależec czy zostanie u Nas) po 45 minutach gry. Przecież wiadomo że było że nie pokaże on pełni możliwości... W ciągu tygodnia powstały 3 opcje do wybrania bramkarza: w zasadzie z tego co mi się wydaje to zarówno Vanstrattan, Silanpaa i Hajduch prezentują mniej więcej ten sam poziom... Tylko wszystko wskazuje na to że wybór bramkarza zależy od kasy... Jeśli będziemy chcieli zaoszczędzic to zostanie raczej Vanstrattan, jeśli wydamy kasę to albo Fin albo Słowak... Pozdrawiam

PS. Podobnie jak kolega poniżej uważam że najlepiej byłoby zakontraktowac Hajducha... ale to tylko moje zdanie

nesta 14.02.2009 22:45

Ja bym osobiscie z tej 3 postawil na Slowaka. Wiele pozytywnych opinii, ktore sam rowniez slyszalem, postawa w meczu z reprezentacja Francji, to raczej nie jest przypadek i chyba on ma najwyzsze umiejetnosci z kandydatow, ktorych bierzemy pod uwage.

ToTylkoJa 14.02.2009 22:48

a może wypożyczymy wam Kostię na jakieś dwa sezony, aby mógł się gdzieś ograć.

komentarz w ramach żartu:-p

eye63 14.02.2009 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 674310)
no chyba sobie żartujesz to jak Cupial nie daje kasy to jakim cudem Wisla z drużyny balansującej miedzy 1 a 2 ligą od 10 lat jest zdecydowanie najlepszą druzyną w PL

a na jakiej podstawie zostanie podjeta decyzja przez Kazimierskiego? 4 interwencji i CV

Nie wyjeżdżaj z 10 latami, skoro kolega jasno mówi o ostatnich trzech. I prawda jest taka, że Cupiał nie daje na żadne transferowe wydatki prowadzone przez Wisłę. Wszystko co "kupiliśmy", da się zmieścić w tym co sprzedaliśmy. Poza tym Cupiał nigdy nie dał pieniędzy Wiśle, pożyczył owszem, dał nigdy. Poza tym "zdecydowanie" najlepszą drużyną w Polsce patrząc na potencjał powinniśmy być, ale daleki jestem od tego stwierdzenia, żebyśmy tacy wyjątkowi byli, sądzę, że dwa zespoły są na podobnym poziomie co my, daliśmy się dogonić.

Co do bramkarzy, Silanpaa przegrał transfer tym meczem moim zdaniem. Nie wnikam, czy to bramkarz z potencjałem i czy naprawdę może okazać się dobry, po prostu gdyby Pawełek tak się zachował przy tych bramkach, to byłby tutaj armageddon. Vanstrattenowi warto by się przyjrzeć jeszcze we dwóch, trzech meczach - gdyby pokazał się z dobrej strony, to pewnie jego weźmiemy na zmiennika. Jeśli nie, to zawsze zostaje Hajduch (mój osobisty faworyt z tej trójki).

<Crasch> 14.02.2009 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 674414)
a może wypożyczymy wam Kostię na jakieś dwa sezony, aby mógł się gdzieś ograć.

komentarz w ramach żartu:-p

ten Kostia to jakiś wasz junior? jak tak to jeśli chcecie nanim nic nie zarobić w przyszlości to prosze bardzo :D przy Dowhaniu może coś z niego wyrośnie ale przy Kazimierskim....nie bardzo

it 14.02.2009 22:58

Już to pisałem parę tygodni temu, ale się powtórzę: co to za różnica jakiego bramkarza weźmiemy, jeśli będzie ich trenował obecny trener.
On by i Buffona szybko fachu oduczył.

Przypominam, że Pawełek najlepszy okres miał wtedy, gdy trenerem bramkarzy był Stignaciu.
Tak się składa, że wtedy najlepszy okres (przynajmniej z gry w Polsce) miał też Dolha, bo w Lechu już nie było tak różowo jak w Wiśle.
I nie jest to przypadek.
Kto widział rozgrzewką czy treningi prowadzone przez Stignaciu, ten wie na czym polega różnica w stosunku do sytuacji obecnej.

Dlatego czy weźmiemy Słowaka, Australijczyka, Fina czy może Eskimosa - nie ma to w zasadzie większego znaczenia.

Pablo84 14.02.2009 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 674310)

Kase dawał do roku 2004 i odpadnięciu Wisły z Pao.Od tamtej pory "żyjemy' z pieniędzy jakie wypracuje Wiślacka spółka, tzn z kasy ze sprzedaży zawodników, biletów, reklam od sponsorów.
Aczkolwiek, gdyby wszystkie te pieniądze były reinwestowane, to dług by się nie zmniejszał a tymczasem ze 110 mln złotych zrobiło się 64.Innymi słowy Cupiał nie daje a bardziej odzyskuje pożyczoną kasę.(bo gdzie się podziało 3,2 mln Euro za Żurawia, 3,5 mln euro za Błaszczykowskiego, 2 mln euro za Gorawskiego? + ekiwalent od UEFY (500 tys Euro) za użyczenie reprezentantów , 500 tyś Euro za wygranie turnieju w Chicago itp?

Gdyby Cupiał dalej bawił się w inwestowanie, nie kupowalibyśmy zawodników z kartą w ręku, nie testowali 15 bramkarzy w Indonezji, Australii, kontrakt Lewandowskiego czy Stilica nie byłby problemem.

ToTylkoJa 14.02.2009 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 674420)
ten Kostia to jakiś wasz junior? jak tak to jeśli chcecie nanim nic nie zarobić w przyszlości to prosze bardzo :D przy Dowhaniu może coś z niego wyrośnie ale przy Kazimierskim....nie bardzo

http://www.legialive.pl/sklad/2014_K...Machnowskij/pl

aaa nie pomyślałem, że możecie nie łapać jego pseudo :-p

to Kostiantyn Machnowskij. W sparingach pokazuje, że ma niezłą smykałkę do bronienia. No i co najważniejsze, Dowhań wypowiada się o nim w samych superlatywach, a jemu ufam w Legii, jak nikomu innemu:D Ale jednak na pierwszy skład to szans póki co nie ma...hmm Kazimierski, w sumie fakt, nie wiem czy chciałbym ryzykować:-p

Chesteroski 15.02.2009 01:08

Jedyna kasa od Cupiała to podobno 5 baniek od Telefoniki rocznie za reklame, ale to raczej idzie na bieżącą działalność, niestety nie ma już dobrego wuja Bogusia, który wykłada nie wiadomo jąką kasę na grajka, więc skończmy z tym mitem, raczej kreowanym przez media...

Myśle że z trójki kandydatów na bramkarzy to Skorża powinien wybierać, a jego deycyzje zzkceptuje jakaby nie była...

sandomingo 15.02.2009 09:55

Dla mnie to wygląda tak, że Skorża chyba nie chce kupować żadnego bramkarza. Jeżeli trafiłaby się jakaś darmowa perełka z łapanki, czyli z testów to może i by go wziął ale w innym przypadku to robi wszystko, żeby kogoś nie kupić.

Z tym Finem to już są kompletne jaja - z wypowiedzi Kazimierskiego wynika, że sztab szkoleniowy widział go tylko podczas kilku dni treningów w Wiśle a potem już nikt się nie pofatygował do Finlandii na jakiś mecz. Pewnie oglądali jakieś skróty na youtube, czyli profesjonalizm pełną gębą.
Potem gość przylatuje o północy na zgrupowanie a o 16 ma zagrać 45 minut, które zadecydują o jego zatrudnieniu. Super. To się nazywa przemyślany transfer.
Słowak - o nim to już Kazimierski nie mówi nic, co oznacza że jego również w meczach nikt nie obserwował.
Gramy sparing z Rużomberokiem, więc sztab obejrzał kilka filmików z grą bramkarza tego klubu i pomysł - może się go kupi ale oczywiście warunkiem decydującym jest rozegranie supermeczu przeciwko Wiśle.
Co tam, że drużyna się na mecz spóźniła i gość praktycznie wyszedł prosto z autokaru. Nie zagrał rewelacyjnie więc go nie bierzemy.

Tak to wygląda z mojej perspektywy.
Także na wiosnę i na jesień Pawełek Mariusz.

brasilia79 15.02.2009 11:24

"Na boisku treningowym pojawił się na natomiast Felix Dje Ettien, który indywidualnie pracuje z trenerem Andrzejem Bahrem.''

to może oznaczać że chcą podpisać z nim kontrakt, bo po co by ćwiczył indywidualnie?

WrbJohny 15.02.2009 11:29

Wiadomo ze w tej rundzie musimy sie pogodzic z tym ze Gargula nie zagra a w dodatku kontuzja Sobola wiec na pol roku mozna podpisac z tym kopaczem kontrakt. a jesli by sie okazal dobrym graczem to czemu i nie przedluzyc z nim pozniej umowy, konkurencja w zespole powinna dzialac motywujaco...

a co do Slowaka to podobno jest juz prawie dogadany z Wisla, no i prezentuje sie najlepiej ze wszystkich testowanych bramkarzy

jgw 15.02.2009 11:34

Pewnie Bahr chce zobaczyć jak Ettien wygląda pod względem wydolnościowym. Bramkarze pojechali to może Słowak przyjedzie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl