![]() |
Są tylko limity dla piłkarzy spoza UE. Teoretycznie moglibyśmy mieć w 23 osobowej kadrze 23 Chorwatów albo Hiszpanów.
Piłkarzy spoza UE może być 2 na boisku na raz. O czym mowa? |
Nie. Musi być minimum ośmiu graczy wyszkolonych minimum trzy lata w jednym z polskich klubów, przed ukończeniem 21 roku życia. Zasada dokładnie taka sama jak w FM.
Lis, Buchalik, Sadlok, Wasilewski, Bartkowski, Wojtkowski, Boguski. No i problem bo brakuje jednego :D Grabowski? Któryś junior? Drzazga jako czwarty napastnik? |
A to nie wiedziałem. Od kiedy obowiązuje ta zasada z 8 wyszkolonymi w Polsce? :)
|
Od dawien dawna :)
http://img.esa.sysops.pro/files/Podr...1500366488.pdf - strona 34/35 Powyżej co prawda nie ma zawartej informacji co w przypadku braku tych ośmiu zawodnikom krajowych, ale odpowiadam- w takim przypadku klub pozostawia wolne miejsca na liście i tym samym w ich miejsce nie może być zgłoszony inny, nie spełniający wymagań zawodnik. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Moim zdaniem przedłużenie Drzazgi jest spowodowane tym, że zaraz możemy pożegnać się z Balanyukiem i Ondraskiem. Więc zostaje by była rywalizacja o pozycję napastnika. Jeżeli jakimś cudem (daj Boże siły) Carlitos by został to będą zmiennicy w postaci Kolara i Krzyśka
|
Buchalik
Boguski Drzazga dla Lloncha brak pieniędzy:haha: bez komentarza, ku.rwa bez komentarza |
Co do Bogus kiego miał zapis ze kontrakt od czasu na boisku.
Buchalik i Drzazga pewnie dużo nie zarabiają AA co do Pola nie wiadomo, czy chodziło o finase |
Cytat:
Czy ja czegoś nie rozumiem, czy po prostu wpadłeś tu, przeczytałeś jakiś strzęp informacji i napisałeś pierwsze, co przyszło do głowy? Takie rzeczy to w komentarzach na stronach internetowych, tutaj rozmawiamy. |
Cytat:
|
Pewni ludzie nie rozumieją, że w transfer kasa to jedno a szansa na grę i wybicie to drugie, a niestety łatwiej wybić się z kiepskiej Holenderskiej drużyny jak z polskiej ligi
|
Cytat:
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/fzhw1gm niech w końcu już Ondrasek zejdzie z tym swoim kontraktem, budżetowo to blokuje on 2-3 inne kontrakty |
Ondrasek niestety będzie z nami do końca. Kto mu da więcej? Ma też swoje lata. Dla mnie gdyby był chociaż trochę szybszy mógłby być przydatny. Ale niestety, czeski drewnoid jest strasznie powolny.
|
Cytat:
|
To przesadzone, że chciał z niego zrobić napastnika. Z Tottenhamem w debiucie wysłał go w pole karne i ... o mało nie strzelił bramki głową.
Myślę, że jeśli jako środkowy obrońca zaliczał 8 bramek w sezonie, to gdyby grał w ataku spokojnie strzelałby 2 razy więcej. Może się zmarnował na środku obrony? ;) |
Marcelo jak na Brazylijczyka trochę drewniany do ataku , ale jako Polak to by była lepsza wersja Rasiaka
|
Cytat:
|
Cytat:
Aby nie rozmywac tematu.... Drzazga praktycznie oficjalnie wypozyczny do Puszczy, więc opierać naszą grę będziemy na "lepszych" napastnikach. Myślę że Junco już teraz kogoś ostro szuka za Carlitosa ktory jednal podobno.... mocno kręci nosem na wschodnie kierunki. A Wisła bardzo by chciała go opchnac do Dynama. |
Cytat:
Zgodzę się co do PL napastników przez wiele lat w naszej lidze napastnicy mieli problem z przekroczeniem 10 bramek, zresztą wystarczy spojrzeć na klub 100 ;) Okienko się jeszcze nie otworzyło, może ktoś z zachodu wyłoży podobna kasę co Dynamo. |
Cytat:
|
a pamiętasz może w jakim wieku odpalił na dobre Brożek Paweł ? :> około 23 lata... być może klub zabezpiecza się na ewentualność że Drzazga wystrzeli z formą?
|
Brozek w wieku 23 lat:
- mistrzostwo europy u-18 - ponad 20 goli w ekstraklasie - wyjazd z reprezentacja na Ms2006 - gole w reprezentacji i pucharach -10 goli w eliminacjach u-21 Przy calym szacunku do Drzazgi ale porownywanie go z Brozkiem to jak porownywanie , cytujac Hajte, gowna z czekoladą |
mnie chodziło o to od kiedy Brożek tak na poważnie zaczął strzelać w ekstraklasie
|
Ale tego, ze zacznie strzelac mozna bylo oczekiwac
Bo byly ku temu przesłanki Drzazge poza meczami Wisly widzialem w 5 meczach I ligi I jestem pewiem, ze takich przeslanek nie ma Ma braki motoryczne i techniczne nie do nadrobiena w tym wieku, Poziom Spiaczki/Jankowskiego z tego sezonu czy innego Janoszki to dla niego sufit |
Tylko, że Brożek od juniora trenował w profesjonalnej piłce, a Krzysiek wyszedł z piłkarskiej dupy w wieku 21 lat. I tak sobie nieźle radzi
|
Jak ten ogórek nie potrafi się przebić w słabym zespole Iszej ligi, to nie ma tu o czym dyskutować.
|
Ja bardziej wierzę w Kolara i Bałaniuka niż tego całego Drzazgę. To już jest ostatni dzwonek dla niego, żeby zaistnieć w 1 lidze, jeśli tego nie zrob,i za rok Wisła pewnie się go pozbędzie!
|
|
Cytat:
Jak wyżej. 10 znaków |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl