![]() |
Cytat:
|
nie mam dosłownie żadnych informacji o lokalizacji sektora gości
najwczesniej będe mógł podać jakieś info pod koniec tygodnia Jeśli uda się wogole doprowadzić do spotkania z miastem temat będzie poruszony a relacje znajdziecie na stronie SKWK. Cytat:
Jeśli już do czegoś dojdzie to napewno jakiś temat forumowy w miejscu gdzie nie znamy bezporednio ludzi i nie jesteśmy ich w stanie zweryfikować nie będzie brany pod uwagę jako kluczowy. Osobiście jestem za wzorem z napisem (albo identycznym jak na C, albo podobnym), bo wydaje mi się, że lepiej by się to komponowało z trybuną wschodnią. Nie widze sensu, żeby np napis na wschodniej był a na zachodniej nie. La Furia Dell' Est - spokojnie to tylko net. Bierz poprawkę, że to tylko net. Dużo tutaj ludzi, którzy w życiu nawet na meczu nie byli. Klawiatura wszystko przyjmie. |
Cytat:
Miasto to pewnie ma w dupie gdzie ten sektor będzie a Wiśle powinno na tym cholernie zależeć by go na tym A nie było. Cytat:
Tu masz np gdzie widać dobrze kolor. http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Gdybyś mógł zrobić te fotki dla porównania to był bym wdzięczny. Pewnie nie tylko ja. Cytat:
Ale w dalszej części wypowiedzi masz na myśli wzór krzesełek? Sugerujesz, że jak kogoś nie znacie to jego propozycja nie będzie brana pod uwagę, bo jesteście alfą i omegą i to wy macie prawo i obowiązek wybrać i wymyślić w swoim gronie wzór na zachodnią? Cytat:
|
Krzeselka to najmniejszy problem, jak dla mnie sa ok, wiadomo bylo ze bede sie roznic, nawet gdyby zamowienie bylo ok, to wezcie na poprawke ze krzeselka na E sa 1. brudne 2. starsze i nie da sie wyprodukowac identycznych kolorow. A ze minimalnie roznia to mi nie przeszkadza.
Co do wzoru na Ai B, to zadnych napisow, w ostatecznosci widizalbym tam tylko napis "KRAKOW", lecz to jest raczej skomplikowane do zrobienia, bo jest piec sektorow, a liter szesc... |
Nie no błagam, dość już wzorów na naszym stadionie... to co jest wystarczy. Chyba nie chcecie, żeby stadion wyglądał jak krakowski strój ludowy albo choinka...
|
Optymalnym miejscem dla gości jest ich stare miejsce na E (czyli według nowych oznaczeń C5 i część C4), tylko jeden bufor, trudniej tam coś zniszczyć, trudniej stamtąd rzucać niż z narożnika.
A temat gości na A chyba tylko jakiś poroniony pomysł który nie może być brany na serio, kurde, dajcie spokój ;) |
mała zabawa:
znajdz różnice :D http://www.stadionwisly.info/files/gallery/269/1.jpg http://www.11.pl/_pliki_/zdjecia/12769543862200.jpg znalezione na forum Lecha. Podobieństwo wewnątrz rzuca się w oczy :P |
Szczerze? Nie bardzo, no chyba że jestem ślepy.
|
Szczególnie podobne są te trybuny za bramkami :lol:
|
Chodzi o pewny schemat podobieństwa. Nie znacie się na zabawie:foch:
|
Ja tam nie widzę żadnego podobieństwa, stadion z pierwszego linka aż tchnie urodą, smakiem i klasą, natomiast od tej supermarketopodobnej szopy z drugiego linka czuć fetor.
PS. Sztywniaki. |
Na pierwszym zdjeciu po lewo jest robotnik, a na drugim nie ma. Idac dalej mysle ze to bedzie wlasnie taka roznica na przyszlosc ze na ten drugi stadion nikt nie bedzie przychodzil skoro nawet robotnikom sie to nie widzi :D
|
Najgorsze z tego wszystkiego to juz jak widze roznica w kolorze na nowych trybunach od starych krzeselek na D i E, sa jakies jasniejsze, te na D i E maja ladniejszy wyrazisty kolor... i co z akcentami żółtego wkoncu bo niby na E jest a na D jeszcze nie...
|
Cytat:
|
Moim skromnym zdaniem nie powinno być żadnego wzoru na A/B. Za dużo by tego było, na D "Biała Gwiazda" na C napis na obu poziomach. A/B powinno być czyste w kolorze niebieskim. Takie moje zdanie :)
|
Cytat:
|
abstrahując od dyskusji nt. wzoru na zachodniej - kto do cholery jasnej x lat temu zdecydował o tym, że krzesełka będą w kolorze niebieskim? od kiedy niebieski jest głównym kolorem kojarzonym z Wisłą..
|
Cytat:
A jakbyśmy mieli czerwone trybuny to drugiego takiego w Polsce stadionu by nie było, a niebieskie to w Chorzowie, na Ruchu, Lechu, w Zabrzu itd |
PS: osobiście jestem by nie dawać wzorów na A/B
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Ale jak SKWK widzi tylko czubek własnego nosa i chcą mieć radoche, że to "ich" projekt i nie dopuszczają do siebie kto wie czy wielu nie lepszych wzorów niż oni by wymyślili to już lepiej dać wolną rękę Obtułowiczowi i niech da tam co chce i pewnie wybierze jak w pierwotnym projekcie - same niebieskie:-D Jestem w stanie zrozumieć samozachwyt i samouwielbienie SKWK i też pewnie chciałbym, żeby mieć jakiś wkład w wygląd stadionu i zrobić wg. własnego widzimiesie projekt, ale dla dobra kibiców i estetyki stadionu lepiej nic tam nie dawać. A jak już dawać :-/ to niech będzie kilkanaście- kilkadziesiąt projektów i postarajmy się wybrać demokratycznie najlepszy. Ale jak SKWK nie bierze pod uwagę opinii i projektów ludzi, których nie zna...to o czym ta dyskusja? EDIT: Jak już SKWK chce koniecznie w swoim gronie wybrać wzór na zachodnią to proponuję niech przedstawią ten wzór przy okazji najbliższego meczu pucharowego w KRK i kibice, którzy będą na stadionie niech zadecydują czy: 1. Czy na zach. ma być ten wzór 2. Czy tylko niebieskie krzesełka Trzeba by tylko zorganizować jakieś głosowanie... |
Na Legii tak rozwiązano sprawę bodaj z patronami poszczególnych trybun - sonda internetowa.
Mi się pomysł z patronami nie podoba, aczkolwiek to tylko taki przykład. |
Nie ma już co kombinować z nowymi wzorami i trzeba zrobić symetrycznie to co na C tylko bez napisu
A sonda internetowa kiedyś byłaby jak najbardziej na miejscu. Tylko musiałyby być jakieś zasady które uniemożliwiłyby wybranie jakiegoś dziwnego projektu. Przykładowo że najpierw wstępny wybór przez SKWK 5 projektów, później sonda internetowa a na końcu z dwóch pierwszych projektów znowu wybór SKWK i nie ma szans żeby przeszła jakaś szmira, a tak to decyduje 10 osób na powiedzmy 100 tys zainteresowanych |
Cytat:
|
Ja jestem za AB bez zadnych wzorów, gdyż jest to tandetne. Ewentualnie gdyby bylo duzo kasy to zmienić na E krzesełka tak, by były kopią sektora D, z tym że bez Białej Gwiazdy :)
|
Sondę można zrobić, ale tylko i wyłącznie jako element opiniodawczy. Nie wyobrażam sobie sytuacji jak na Legii gdzie kibice w ogólnodostępnym sondażu wybierają wzór krzesełek, sytuacja chora. Ktoś tą decyzję musi podjąć, wolę, żeby to była znana wszystkim organizacja kibicowska niż anonimowi internauci.
Mój typ to A/B ze wzorem jak na C tyle, że bez napisów, a E podobnie jak D tyle, że bez gwiazdy. Chcecie spójności stadionu, a gdzie ona będzie jeśli połowa stadionu będzie z motywem czerwonego kwadratu a druga całą niebieska? Trzymajmy się schematu. |
róbcie ankiety i pikiety a Adidas powie ze dorzuca sporą kase to zrobią biały adidas na niebieskim tle i tyle z tego będzie.
|
Cytat:
Cytat:
w przypadku ankiety internetowej co zrobić ze zdaniem osób które nie mają możliwości wzięcia w niej udziału? chyba, że jak napisał "wiślacki" będzie to element opiniujący a nie decydujący. Ok w takim razie wycofuję informację odnośnie sektora gości. Poczekajmy aż któryś serwis potwierdzi czy to A czy tez nie. a do tego czasu można pisać, że kogoś popier.. z tym sektorem gości na A, że ktoś upadł na mózg chcąc go tam zrobić. |
najlepsze wyjscie to AiB bez napisów niebiesko-czerowne
|
Moze warto byłoby na dachu od strony Boga umieścic wieelki napis WISŁA KRAKÓW tzn Wisła na wsch, Kraków na zach. zeby na następnych google maps cały świat zobaczyl gdzie jest serce Krakowa?
|
Cytat:
. ostatnio rozmawiając ze znajomym podczas oglądania RPA2010 mówiłem by zamiast robić wzór na A/B pomyśleć i próbować przeforsować teraz albo w przyszłości podświetlany napis Wisła Kraków na zewnątrz stadionu. Wg mnie bardziej ciekawsza sprawa. Może też powalczyć też aby na znakach prowadzących na stadion miejski udało się dodać element wiślacki. |
Ja pierdzielę, ludzie!
Chcecie mieć wpływ na wygląd stadionu - zróbcie projekt i prześlijcie do SKWK. Jak zostaniecie zignorowani, wtedy narzekajcie. Niby kto ma się tym zajmować, jak nie Stowarzyszenie Kibiców. Kto inny próbuje jak może dbać o to, żeby stadion jakoś wyglądał? Najłatwiej napierdalać sprzed monitora, trudniej zrobić coś samemu... |
A propo wybierania przez internet to przy wyborze wzoru na wschodniej wybór też został dokonany przez internet bo żadnego spotkania nie bylo a można było zorganizować, zaprosić kibiców (tak jak teraz w czwartek) i porozmawiać o krzesełkach, a wszystko się odbyło w ciągu 24h z jakąkolwiek informacją o możliwości złożenia projektów o godzinie 23, a czas był do 10 dnia następnego. Ja wiem że mało czasu było, bo miasto działało jak działało ale później można było jeszcze dużo czasu zanim zostały zamówione krzesełka. Jeszcze na dniu otwartym nie wiedzieli jaki będzie ostateczny wzór, a dodatkowo biorąc pod uwagę że będzie jeszcze trybuna zachodnia to jakby jakieś krzesełka zostały to by je tam zamontowali i żadnych problemów by nie było ze strony wykonawcy
|
Juz jedna podobna sonda przez internet na Legii byla.. i gdyby sie nie otrzasneli to zostalby wybrany najgorszy projekt krzeselek.. absurdalne, ale prawdziwe, nieprzychylni im wybierali najgorszy schemat, w tym ja.. ale nic z tego nie wyszlo bo zostal wybrany poza internetem
Cytat:
nie jest tak rozowo zeby powiedzieli; ok, drodzy kibice ...powiedzcie co wam sie nie podoba to zmienimy, dajcie swoj projekt to go zaktualizujemy.. i tak dalej tu trzeba ganiac, prosic, nalegac.. bo inaczej by to s*******ili, rozmowy z nimi to meczarnie.. najlepiej byloby dla nich gdyby kibice nic nie probowali wskorac.. zrobiliby wszystko po swojemu na od******* byle szybko i ciach, przeciez to nie oni beda przychodzic na mecze i korzystac ze stadionu.. raczki umyc, kibic to zlo i tyle |
Cytat:
Możesz wskazać w którym miejscu? |
przeraża mnie to chcecie decydować o najważniejszych decyzjach przez internet ,****a prawie jakbyście oddali władze żydom
sprawy które wymagają przedyskutowania,przemyślenia w wiślackim gronie wy chcecie załatwić jednym kliknięciem... dramat |
Cytat:
|
Najpierw zacznijcie od sondy, czy w ogóle ma coś być na A/B!
Dając pod głosowanie projekty z góry zakładacie, że kibice je będą chcieli widzieć na trybunach. A jak ja nie chcę to co mam zrobić? Ja i wielu innych? Gdzie mamy iść z tym? Do SKWK? Żart... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl