Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

kubawislak 05.09.2009 09:44

1 Załącznik(ów)
Ma ktoś ten obrazek tyle że większy? Bo che sobie wrzucić to jako tapetę na pulpit.

West 05.09.2009 09:53

co zrobic w firefoxie zeby po kliknieciu w jakis link otwieral sie on na nowej karcie w tle ??
sciagnalem juz tab mix plus ale nie moge go rozkminic odnosnie ustawien.

Ofsajd 05.09.2009 09:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez West (Post 789397)
co zrobic w firefoxie zeby po kliknieciu w jakis link otwieral sie on na nowej karcie w tle ??
sciagnalem juz tab mix plus ale nie moge go rozkminic odnosnie ustawien.

Kliknij środkowym klawiszem myszy(scrollem) ew. lewy klawisz + ctrl

puchaty1906 05.09.2009 09:58

West - jesli masz scrolla to przez nacisniecie na scrolla, powinien sie otworzyc w nowej karcie.

West 05.09.2009 10:46

smiga,
myszke mialem zle skonfigurowana i mi nie dzialal ś.p.m.
dzieki

mcovalski 05.09.2009 10:49

Możecie podać najlepszą stronę z torrentami bez konieczności rejestracji ?Raz znalazłem pewną stronę na której była możliwość przejścia do innych ale generalnie były wszystkie torrenty. Osobiście mam dość już mininovej.

szprotson 05.09.2009 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 789415)
Możecie podać najlepszą stronę z torrentami bez konieczności rejestracji ?Raz znalazłem pewną stronę na której była możliwość przejścia do innych ale generalnie były wszystkie torrenty. Osobiście mam dość już mininovej.

isohunt.com

123

dawidex44 05.09.2009 12:53

Pewna czterdziostotysięczna strona ze sportowymi multimediami poszukuje nagrywaczy (kto może nagrywać z tv). Jeśli nie możesz nagrywać, a masz szybki internet też się przydzasz;) Mozesz robić reuploady. Chętnych prosze o zgłoszenie się na PW

mcovalski 05.09.2009 13:20

dziękuje szprotson. A zna ktoś stronę gdzie znajdę utwory karaoke do ściągnięcia (głównie polskie) za free?
I może ktoś jeszcze poda inne strony z torrentami.(j.w.)

nero 05.09.2009 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 788919)
Przy przedłużaniu umowy na abonament (ale właśnie abonament :>) najlepszą ofertę dostałem właśnie podczas rozmowy telefonicznej, chyba dzwoniąc pod nr *400? i jednego się nauczyłem - nie chodzić do salonów z takimi sprawami, bo tam traktują wszystkich tak samo czy to nowy, czy używany :) abonent/klient.
Więc jak nie dostaniesz w orange satysfakcjonującej Cię oferty, to sprawdź u konkurencji co są w stanie Ci zaoferować w zamian za przeniesienie numeru do ich sieci - może się okazać, że wyjdziesz na tym dużo lepiej ;)

Będę musiał tam zadzownić obecnie napisałem do nich e-mail, konkurencja mnie nie interesuje cała rodzinka i znajomi siedzą w Orange.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez węgorz2 (Post 788937)
ale masz numer z orange na karte a nie abonament ? wiec jak tak to jestes dla nich anonimowy

niby tak, ale potrafią sprawdzić jak często są doładowania na ten numer. Abonament ma być na tym numerze.

Cytat:

Lepszej oferty jak przez sklep na orange.pl chyba nigdzie nie uzyskasz, niestety.
tak jak pisałem jakieś 4 miesiące temu byłem w Orange i Pani mi zaproponowała pare bonusów więcej niż normalnemu Kowalskiemu, później poszedłem do innego salonu i dowiedziałem się, że mi nic nie przysługuje.
Wniosek pracownicy są źle poinformowani, a to znaczy że jeśli gdzieś mi powiedzą "nic Panu nie przysługuje" nie oznacza że tak jest.

Cytat:

Tak z ciekawości zapytam: na jakiej podstawie uważasz, że jakieś niezłe bonusy Ci się należą?
4 lata w POPie z doładowaniem rzędu 500zł rocznie?
To żart?! Przecież Ty jesteś 'normalny Kowalski', nawet bardziej niż przeciętny.
Dlaczego tak uważam ? bo 6 miesięcy temu zadzownił do mnie gościu z specjalną ofertą abonamentową, ale spławiłem go bo nie miałem czasu gadać, a następnie byłem w Orange i tam też Pani dorzucała bonusy które wiem, że normalny Kowalski nie dostanie.

Nie uważam, że na telefon wydaję Bóg wie jak dużo, ale wiem że ludzie dostają bardzo korzystne oferty gdy płacą abonament 2 lata przez 25 zł, więc dlaczego mi się ma nie należec gdy doładowywuje 4 lata przez 40 zł ?

Pisząc, że nie mają mnie traktować jak przeciętnego Kowalskiego nie miałem na myśli, że wydaje tak dużo na telefon że mają mnie traktować jak VIP'a, tylko lepiej (pod względem oferty) niż nową osobę która nie zostawiła u nich ani złotówki.

StelmiOriginal 05.09.2009 15:55

Mam pytanie, jakim programem zrobić coś takiego, że jeżeli mam mp3 na pulpicie zeby zamiast szpetnej ikonki winampa pojawiła się okładka albumu, alby była ona wyświetlana w kazdym programie do odtwarzania muzyki?

Nitrox 05.09.2009 16:02

Coś mi sie dzieje z przeglądarką FF, czasami mi zamula i na reakcje musze czekac pare sekund,
również aby sie zalogować na forum czy na poczte, musze robić to po pare razy aby wkońcu zaskoczyło.
Wiecie może co sie dzieje i co mam zrobić ?? ??
Zaznaczam ze IE chodzi bez żadnego problemu.

nero 05.09.2009 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 789281)
Jeśli ktoś ma kartę Visa Electron z mBanku lub Inteligo to bardzo prosiłabym o priv! :)

Skrzynka pełna.

W razie czego służe pomocą, mam karte w obu bankach pare lat.
Pozdrawiam

Romy S. 05.09.2009 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 789458)
Pisząc, że nie mają mnie traktować jak przeciętnego Kowalskiego nie miałem na myśli, że wydaje tak dużo na telefon że mają mnie traktować jak VIP'a, tylko lepiej (pod względem oferty) niż nową osobę która nie zostawiła u nich ani złotówki.

Podobnie niestety jest np. w telewizji kablowej ASTER
Coś koło 10 lat jestem ich klientem, nie napiszę ile płacę za TV (analog+cyfra) i internet bo się Żona załamie.
Teraz natomiast jako człowiek nowy za połowę moich wydatków można mieć to samo plus internet 2x szybszy.

:-/

Mistel 05.09.2009 16:42

pilna sprawa!!!!

potrzebuję telefon do jakiegoś chirurga szczękowego który przyjąłby mnie jeszcze dziś!!! W Krakowie oczywiście. Może być płatny!!!!

Nitrox 05.09.2009 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 789510)
pilna sprawa!!!!

potrzebuję telefon do jakiegoś chirurga szczękowego który przyjąłby mnie jeszcze dziś!!! W Krakowie oczywiście. Może być płatny!!!!

Spróbuj tutaj http://denta-med.com.pl/index.php?id=onas

EDIT: spróbuj jeszcze tutaj http://linemed.pl/services/links/cId...9kowo-twarzowa

Mistel 05.09.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nitrox (Post 789512)

Dzięki. Dzwoinłem i nie ma już u nich żadnego chirurga szczękowego...

Ponawiam pytanie!!!!

brzydki.brzydal 05.09.2009 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 789415)

www.piratebay.org

swirson 05.09.2009 19:16

na którym kanale sopcast jest mecz?

wroobel88 05.09.2009 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szyszunia_ABG (Post 789393)
Hej mam takie pytanko, jaki pub polecicie w Krakowie z bilardem w którym jest fajna atmosferka? i żeby to jeszcze był czynny w niedziele:)

Klub Studio na miasteczku AGH :p

nero 05.09.2009 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 789477)
Podobnie niestety jest np. w telewizji kablowej ASTER
Coś koło 10 lat jestem ich klientem, nie napiszę ile płacę za TV (analog+cyfra) i internet bo się Żona załamie.
Teraz natomiast jako człowiek nowy za połowę moich wydatków można mieć to samo plus internet 2x szybszy.

:-/

No nie za fajnie, a nawet bardzo głupie :-/
a może byc tak zrezygnować i wziąc pakiet na żone - nowy klient ?

Dostałem dzisiaj wiadomość mailową z Orange, że w poniedziałek skontaktuje się ktoś ze mną telefonicznie i poda oferte abonamentową. Zobaczymy co ciekawego usłysze.

anka1906 06.09.2009 11:59

pasek od zegarka ;)
chyba taśma do podłączenia wyświetlacza np w tel komórkoiwym

Proud 06.09.2009 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wroobel88 (Post 789575)
Klub Studio na miasteczku AGH :p

ale słaba jakość stołów jest :foch:

choć z drugiej strony jak ktoś się nauczy grać na takich to na dobrych będzie wymiatał. :D

putinm 06.09.2009 12:29

Będe miał format kompa a chcialbym jakoś zachować zakładki hasła historie itd w MOZILLI. Jest gdzieś jakis plik z tymi danymi? A może wystarczy cały folder z mozilla zgrac na plyte i potem na nowym dysku wgrac?

gris 06.09.2009 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez putinm (Post 789834)
Będe miał format kompa a chcialbym jakoś zachować zakładki hasła historie itd w MOZILLI. Jest gdzieś jakis plik z tymi danymi? A może wystarczy cały folder z mozilla zgrac na plyte i potem na nowym dysku wgrac?

Skopiuj plik bookmarks -tam są Twoje zakładki
http://forumarchiwum.gry-online.pl/S...asp?ID=8603058

kubawislak 06.09.2009 14:29

- oblicz rozciągłość km Polsk. Ale nie znając, ze 1stopien to ileś tam km.
- oblicz różnice czasu słonecznego między skrajnymi punktami Polski
- skutki wprowadzenia w Polsce czasu letniego
- Oblicz wysokość słońca we wskazanych miejscowościach w dowolnym dniu roku. np dla Krakowa
i jeszcze jedno pytanie: jak jest po niemiecku: Lekcja Wychowawcza

pirat.z.karaibow 06.09.2009 15:43

Gdzie mogę śledzić na żywo wyniki z II ligi?

palikot 06.09.2009 16:00

ile druzyn wychodzi z kazdej grupy el.do mistrzostw swiata?, są baraże jak kiedyś?

kalvin 06.09.2009 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 789893)
Gdzie mogę śledzić na żywo wyniki z II ligi?

tu
http://www.livemecz.pl/pilka_nozna

kubawislak 06.09.2009 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 789900)
ile drużyn wychodzi z każdej grupy el.do mistrzostw swiata?, są baraże jak kiedyś?

Jedna drużyna oraz dwie najlepsze drugie. i pozostałe drugie grają w barażach.
Od siebie powiem, ze nie wierze w awans naszych w barażach.

Pawel.Busko 06.09.2009 16:35

Powie mi ktoś najlepiej z Jaworzna jak wygląda połączenie komunikacyjne między Krakowem a Jaworznem właśnie? Chodzi mi o powszechne dni tygodnia. Z góry dzięki

_gilardino_ 06.09.2009 16:59

Ile mniej więcej kosztował ostatni wyjazd do Wrocławia? (bilet+transport)

Mistel 06.09.2009 17:37

Wszyscy słyszeli piosenkę "Poszła do Adama". Wie ktoś o jakiego Adama w niej chodzi?

Nitrox 06.09.2009 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 789944)
Wszyscy słyszeli piosenkę "Poszła do Adama". Wie ktoś o jakiego Adama w niej chodzi?

Adama Nawałke

LuKaS TSW 06.09.2009 17:46

a nie o Adama Musiała?

a ja mam pytanie gdzie w Krakowie można kupić puszki z napojem WSP? bo chciałbym porównać z BG

wierny 06.09.2009 18:07

Wchodzę na mój komputer, chce włączyć partycje D i wyskakuje mi że dysk w stacji dysków d jest niesformatowany, Chcesz go sformatować teraz?
Stało się to nagle a mam tam dużo ważnych rzeczy?? Wie ktoś co się mogło stać??

shad 06.09.2009 18:57

Chciałbym pooglądać sobie filmy w komórce, mam już dobry odtwarzacz na symbiana - divxplayer. Jednak po pierwsze nie potrzebuję mieć na karcie pamieci 700MBajtowego filmu, chciałbym go zmniejszyć tj.rozdzielczość, ewentualnie zubożyć dźwięk, czym to najlepiej zrobić? No i jakim program wstawić do takiego pliku na stałe napisy do filmu? Jest jakiś konkretny, prosty program?

A może ktoś po prostu zna inne rozwiązanie?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Mario Nh 06.09.2009 19:01

Robiłem porządki na komputerze i chyba usunąłem nie to co powinienem. Od tego momentu przestało odtwarzać mi dźwięk w filmach. ( używając jakiegokolwiek Playera ). Ktoś pomoże ?

Jajo. Jedne filmy odtwarza normalnie, inne już nie. ;/

_ukoL 06.09.2009 19:05

Realne jest poprawienie kondycji w tydzień? Jakby to powiedzieć, przygotowanie formy ( siły fizycznej ) na jeden mecz. Kwestia wydolności podczas 90 minut gry. Oczywiście bez żadnych środków dopingujących ale jakieś wspomagacze a'la powerade czy tiger tylko może bardziej profesjonalne, ktoś zna się na takich rzeczach? :-)

koyoot 06.09.2009 19:07

Hmmm, raczej niemozliwe jest cos takiego. Jedynie kondycje fizycna poprawisz ale w ciagu 7 dni ustawienie formy meczowej? Raczej niewykonalne.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl