Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

ToTylkoJa 01.06.2010 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 907531)
PS. Oczywiście na gazeta.pl wszystko działa bez zarzutu. Na onecie i legia.com - nie da się oglądać. Profesjonalizm pełną gębą:-D

W sumie to dziwna sprawa. Legia.com, onet i gazetę.pl łączy to, że należą do iti
Dlaczego na gazecie dało się dobrze zrobić, a na dóch pozostałych już nie?
Na szczęście jako mieszkaniec Warszawy mam dostęp do TVN Warszawa i mogłem tam obejrzeć prezentację (konferencję)

Pablooo 01.06.2010 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 907623)
W sumie to dziwna sprawa. Legia.com, onet i gazetę.pl łączy to, że należą do iti
Na szczęście jako mieszkaniec Warszawy mam dostęp do TVN Warszawa i mogłem tam obejrzeć prezentację (konferencję)

Na onecie działało ok (nie tylko u mnie ;) ).
Na legia.com tylko ciągle buforowało.

Neon 01.06.2010 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa
Legia.com, onet i gazetę.pl łączy to, że należą do iti

od kiedy? Myślałem że to Agora.

Jaroo1 01.06.2010 20:04

murray wez usun ten swoj post bo jego przeczytanie grozi dlugotrwalym smiechem :D Nie no nie moge, koles sie zali ze musi 1 500 metrow przebec. Masakra, i to jest nasza gwiazda ligi? Wpierdala 5 czekolad na raz i placze ze musi biegac 600 lub 1500 metrow. Ja nie wiem czy naprawde ci pilkarze sa kalekami. Ciekawe czy sa sprawniejsi od przecietnego czlowieka...

19sebawro06 01.06.2010 20:16

skorza na konferencji mówił ze to jego spełnienie marzeń wrócić do legły po tylu latach
czego nie mówił tego jak pracował u nas ???? dwulicowiec

Donki 01.06.2010 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 19sebawro06 (Post 907644)
skorza na konferencji mówił ze to jego spełnienie marzeń wrócić do legły po tylu latach
czego nie mówił tego jak pracował u nas ???? dwulicowiec

kto to jest legła ??

Kurde a skąd wiesz że w dziecinstwie nie marzył aby trenować Legie ??

PS: Skorza jak przychodził do Wisły to nie mówił że to jego spełnienie marzen, moze wiec marzeniem było trenowanie Legii .

emj10 01.06.2010 20:23

Grzelak jakby przyszedł na choćby jeden poranny rozruch (~ 5km), jaki miałem na obozach w Bieszczadach, bądź na Mazurach to czekałby go roczny urlop. A standardowy interwał 100m - max + 100m - trucht x 10 powtórzeń oznaczałby dla niego koniec kariery. Juniorzy trenują kilka razy więcej niż taki patałach. W tamtym roku widziałem podczas Warsaw Open jak przy truchcie 10 km/h o mało co nie padał na glebę.

PS.
A co do Dysko-Boto-Polo to sprawdzają się moje opinie o kolejny zaciągach z Bełchatowa.

pawelwislak 01.06.2010 20:34

Ja za "Ległą" dostałem bana więc lepiej zrobić edita jak się da. A co do sytuacji w lidze to czuje że nam się ostro wyrówna my bez wzmocnień Legia kupi coś tu coś tam no w sumie zmiana Urban na Skorża to jednak na lepsze. Amica się osłabi jak stracą Peszko i Lewego to ciężko im będzie znaleźć jakieś gotowe zmiennictwo. A my bez zmian na plus tyle że bez Ba, Alvareza i Jopa tak że u nas kadra po prostu węższa, na Ł0:3 trochę mocniej na Bułgarskiej słabiej to pewno i Dysko-Polonia nas dojdzie w przyszłym roku.

19sebawro06 01.06.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 907663)
. Amica się osłabi jak stracą Peszko i Lewego to ciężko im będzie znaleźć jakieś gotowe zmiennictwo. A my bez zmian na plus tyle że bez Ba, Alvareza i Jopa tak że u nas kadra po prostu węższa, na Ł0:3 trochę mocniej na Bułgarskiej słabiej to pewno i Dysko-Polonia nas dojdzie w przyszłym roku.

no nie wiem czy lech się osłabi. chodzą słuchy że peszko nie odejdzie a z lewym tez nie wiadomo bo chodzi o prowizje dla niego i jego menago ( 900 tys ojro)
nam kadra skurczy się o 3-4 zawodników. w razie kontuzji (odpukać) nie będzie miał kto grac
nie zapowiada się na transfery wiec będzie ciężko a jeśli jakieś będą to ten sam poziom co ba alvarez i ( BOŻE wybacz) jop

pawelwislak 01.06.2010 21:12

Myślisz że nie sprzedadzą Lewego realnie dla nich to jest ostatnia szansa żeby skasować go na jakieś 4 mln euro ? w zimie będzie warty 1,5mln maks a po sezonie tyle co kontrakt... A co do Peszki jak on ma klauzule 500tysięcy czy ile tam to jak będzie chciał odejść i znajdzie się chętny to nawet okiem nie mrugnie dla niego to jest jeden z ostatnich momentów żeby jeszcze coś zwojować a każdy przeciętny klub na zachodzie może mu z powodzeniem dać ze dwa razy więcej niż dostanie w Lechu, jeśli zostanie to będzie wielki sukces Amici.

ToTylkoJa 01.06.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Neon (Post 907630)
od kiedy? Myślałem że to Agora.

Nie no tak masz rację. Zagalopowałem się:D
Pomyliło mi się z bojkotem 'produktów' iti i agory.

flamengista 01.06.2010 22:26

Nie dziwię się Skorży. Ja też marzę o tym, by trenować Legię...

PS. po moim trenowaniu na Łazienkowskiej byłaby tylko spalona ziemia, posypana solą;-)

wolfy 01.06.2010 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 907774)
Nie dziwię się Skorży. Ja też marzę o tym, by trenować Legię...

PS. po moim trenowaniu na Łazienkowskiej byłaby tylko spalona ziemia, posypana solą;-)

Wyślij CV. Wydaje mi się, że pasujesz jak ulał do planów ITI:)

AYALA 01.06.2010 22:44

Górnik wrócił do ekstraklasy.Ciekawe czy Allianz będzie tak samo z rozmachem jak rok temu wzmacniał drużyne ?

Wojtas 01.06.2010 22:48

Ufff to Maciek zabiera do Warszawy profesjonalny sztab ludzi :)

Jeden gdzie nie przygotowywuje zespolu do sezonu czy to Banik czy Wisla tam zostawia za soba tylko smród

a drugi "rozpracowywacz" .....heh ma szczescie Legia ze nie gra w tym roku w Pucharach :D.

Oxydrene 01.06.2010 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 907788)
Górnik wrócił do ekstraklasy.Ciekawe czy Allianz będzie tak samo z rozmachem jak rok temu wzmacniał drużyne ?

Z całym szacunkiem do nich to powinni zacząć od zapewnienia widzom godziwych warunków do oglądania meczu. Mam na myśli stan i wygląd ich stadionu.

flamengista 02.06.2010 09:49

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,79..._zaplacic.html

Odnoszę wrażenie, że sprawy by nie było gdyby nie postępujący "rozbiór" GKS. Przecież tak postępują wszyscy w naszej lidze, w dodatku są to "zapytania" do menedżera. Ciężko udowodnić klubom, że kaperują piłkarzy - konieczna byłaby współpraca menedżera piłkarza z władzami ekstraklasy, a to oznacza jego śmierć zawodową.

Z GKS odszedł Tosik, Rachwał, Pietrasiak. W kolejce czekają Cetnarski i Nowak. To trzon zespołu, w przyszłym sezonie GKS będzie walczyć o utrzymanie.

Jaroo1 02.06.2010 09:51

A ja bym chciał zeby GKS spadl :P Male miasteczko, malo kibicow. Wolałbym zeby w lidze grały takie kluby jak Pogon czy LKS wtedy kibicowsko liga by zyskala. Juz w tym roku pozytywna zmiana Odra i Piast wylot i Widzew i Gornik awans ale za rok mogloby byc jeszcze fajniej.

Baala 02.06.2010 10:05

Mnie to najbardziej w tym okienku śmieszy Polonia. Mając tyle kasy wydają ja na średniaków z Bełchatowa i czego oni śię spodziewają, walki o mistrzostwo? Skończy sie na środku tabeli miejsca 4-8 i tyle. To troche jak sytuacja po połączeniu Amici z Lechem z dwóch średnich drużyn myśleli że zrobią jedną bardzo dobrą i sie ździwili się że nowy Lech był sportowo na tym samym poziomie co przed połączeniem. Tu będzie tak samo z dwóch średnich drużyn wyjmą najlepszych zawodników i połączą w jeden team i dalej ten team będzie tak samo średni.

FraMat 02.06.2010 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 907623)

do TVN Warszawa ma (NIESTETY) dostęp kazdy kto ma Cyfrę. Ja (NIESTETY) też mam dostęp do tej stacji choć mieszkam w Krakowie. Ale prezentacja (konferencja) jakos mnie nie skusiła

ToTylkoJa 02.06.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 907897)
Mnie to najbardziej w tym okienku śmieszy Polonia. Mając tyle kasy wydają ja na średniaków z Bełchatowa i czego oni śię spodziewają, walki o mistrzostwo? Skończy sie na środku tabeli miejsca 4-8 i tyle.

Myślę tak samo jak Ty. Nie chciałem tego pisać, bo jako kibic Legii mogę i pewnie jestem bardzo nieobiektywny w stosunku do tego klubu. No ale kto to jest Tosik, Rachwał czy Pietrasiak? Są to zwykli szarzy ligowcy, którzy mogą powalczyc o środek tabeli. Bałem się, że Wojciechowski sprowadzi Sadloka, Sobiecha, Kiełba, Glika (piłkarzy juz dobrych i cały czas rozwijający się), jakichś ciekawych zawodników z zagranicy itp. A on wydaje kasę bez żadnego pomysłu. Ten człowiek tak samo jak i Walter nie ma zielonego pojęcia o piłce nożnej.

FraMat to się ciesz, możesz poznać Warszawę bez przyjeżdzania tu :D

bridgeburner 02.06.2010 12:06

http://www.90minut.pl/news/125/news1...e-Francji.html
Szacunek, że im się udało takich sparingpartnerów załatwić
Można/ ba nawet powinno/się smiać ze sposobu zarządzania Legią przez ITI
ale ostatnio trzeba im oddać ,że zmierzają we właściwym kierunku
a takich meczów to im zwyczajnie zazdroszcze
pamietam ile dawały takie sparingi za pierwszej kadencji Kasperczaka

Jaroo1 02.06.2010 12:13

No i co, trzymalismy kciuki zeby Legia nie grala w pucharach bo sie skompromituje, za to zeby Ruch grał a sytuacja zmieni sie o 180 stopni w przeciagu kilku tygodni. To w Legii pod wzgledem sportowym zaczyna dziac sie ok, to oni maja nowego (dobrego jak na Polske trenra), to oni zrobia ciekawe transfery i pozbeda sie szrotu, to oni beda zbierali doswiadczenie w sparingach i to oni zdaje sie juz na pierwsze treningi beda mieli zamknieta ekipe- nic tylko sie przygotowywac na lige, za to w Ruchu same problemy, pewnie zero ciekawych transferow, pewnie beda oslabienia, problemy finansowe, plotki ze ich nawet nie stac na gre w Europie, zapewne mniej barwne przygotowania do sezonu- ale w sumie nawet nie ma o wyliczac. Jesli odejdzie Niedzielan, Sadlok i Sobiech to chyba oni nawet w lidze beda mieli problem zeby zajac miejsce w srodku tabeli.

ToTylkoJa 02.06.2010 12:17

Za czasów Wdowca też mieliśmy mocnych sparingpartnerów przed sezonem (PSG, OM). Nawet wygrywaliśmy z nimi.
A potem i tak było ''tato, tato (Walter) kupa!'

AS82 02.06.2010 12:51

Myślę, że to właściwy człowiek na właściwym miejscu - mówi o nowym trenerze Legii Warszawa, Macieju Skorży napastnik Jagiellonii Białystok, Tomasz Frankowski. Legia w ostatnich dniach dokonała trzech znaczących transferów. We wtorek oficjalnie przedstawiła nowego szkoleniowca. - Tych sprowadzonych z zagranicy piłkarzy nikt nie zna. Może będą gwiazdami ligi, a może nie. Natomiast każdy wie jakie dokonania ma na swoim koncie trener Skorża. Dlatego uważam, że na razie to najlepszy transfer w wykonaniu działaczy z Łazienkowskiej - mówi Frankowski.

- Znam tego szkoleniowca, lubię go i cenię. Myślę, że to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Zresztą wyniki mówią za niego. W Wiśle pokazał, że zna się na tej robocie. A czy wyjdzie mu w Legii? życzę mu jak najlepiej, czyli żeby zajmował trzecie miejsce zaraz po Jagiellonii i Wiśle - zakończył "Franek".:lol:

Coach 02.06.2010 14:25

A co Cie tak bawi ? Szacun dla Franka

Zbychu 02.06.2010 16:09

Tak sie zastanawiam.Ekstraklasa 09/10 już się skonczyła,może by założyć nowy temat albo jakiś inny np sezon ogórkowy między rozgrywkami? :)

flamengista 02.06.2010 18:41

Każdemu normalnemu kibicowi wydawało się, że Skorża przyszedł do Legii, by odzyskać Mistrzostwo Polski dla klubu z Warszawy.

Poniekąd to prawda, okazuje się jednak że zadanie Pana Macieja jest dużo trudniejsze. Powiem szczerze, że jak mu się uda, to pełen szacun:

http://www.weszlo.com/news/5041

:-D

I jeszcze jeden uroczy tekścik z Weszło:

http://www.weszlo.com/news/5040

Cytat:

Kibice Wisły - przynajmniej niektórzy - wkurzyli się na Macieja Skorżę za to, że powiedział, iż praca w Legii to "spełnienie jego marzeń". Niepotrzebnie - w końcu obejmując zespół "Białej Gwiazdy" w 2007 roku stwierdził: - Życie przerosło marzenia.

_ukoL 02.06.2010 19:33

No właśnie już wczoraj wspominałęm to, że "życie przerosło marzenia".

flamengista 02.06.2010 21:13

Po Kokoszce mamy kolejnego miłośnika prawa Webstera:

http://www.90minut.pl/news/125/news1...elchatowa.html

ale pewnie chodzi o wymuszenie transferu do Polonii lub Amiki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl