Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

AntyMod 09.05.2018 19:09

Boguski to MOZE sprawdzilby sie w jklasycznym systemie 4-4 - 2 jako drugi napastnik - niestety ktos mu krzywde robi wystawiajac go na skrzydle . bo z niego niestety taki skrzydlowy jak z Mitrovica ofensywny pomocnik

czaro 09.05.2018 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1500626)
W barwach Białej Gwiazdy nie zagra Rafał Boguski, który w ostatnim meczu z Koroną pełnił funkcję kapitana. Piłkarz zbliżył się do limitu wymaganych do przedłużenia minut, więc włodarze Wisły mają wpłynąć na trenera. Z Boguskim prowadzone mają być rozmowy o ewentualnym pozostaniu w klubie, lecz na innych warunkach.

Jeżeli to prawda, a Wisła nie stoi na skraju bankructwa, to słabo. Boguś jest swój, jest tu od lat, a traktują go jak jakiegoś gnoja. Wisła Kraków, more than football.

buczo1985 09.05.2018 19:49

Boguski zdecydowanie powinien zostać. To solidny piłkarz, który nawet jako zmiennik da nam poczucie bezpieczeństwa. Jest niesłusznie wyśmiewany, a od lat regularnie gra u wszystkich trenerów. Póki zdrowie pozwala, kontuzje go omijają więc spokojnie na kolejny rok widziałbym go w zespole.

czaro 09.05.2018 20:13

Tu nie chodzi o to, czy ma zostać, czy nie. Jeżeli ma zostać, a automatyczne przedłużenie o rok wychodziłoby z wybieganych minut to naciski Zarządu na trenera, aby go nie wystawiał to jest skandal.

A Cywka, który ten sam Zarząd olał i nie poinformował, że negocjuje z Lechem, jest kapitanem.

funkykoval 09.05.2018 20:20

Wg mnie w tym meczu lepszy w roli kapitana byłby Wasyl.....

d 09.05.2018 20:24

W każdym meczu lepszy w roli kapitana byłby Wasyl, ale jak widać jedyne kryteria to 1. regularna gra 2. staż w klubie.

Arkadiusz.Czerepach 09.05.2018 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1500626)

Z Boguskim okaże się za kilka godzin.

czy wejscie w 65 minucie wystarczyło Rafałowi do przedłużenia umowy ?

FraMat 09.05.2018 23:05

Junco mu powiedział po meczu, że umowa mu się przedłużyła.

Arkadiusz.Czerepach 09.05.2018 23:06

no to dobrze, zarząd i trener pokazali klasę , a wystarczył jeden pierd tej szumowiny z twittera, by już część forumowiczów straciło wiarę w zarząd

Hives4 09.05.2018 23:06

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...kolejny_sezon/

Oficjalna potwierdza, RB9 do 2019 roku :) Zostanie ostatnim zawodnikiem w kadrze, który pamięta smak mistrzostwa Polski.

Arkadiusz.Czerepach 09.05.2018 23:08

mało brakło a byłby hattrick , zadecydował "wondersave"

ashkeczup 09.05.2018 23:11

Taką okazję można tylko wonder s.......ić

czaro 09.05.2018 23:20

Bardzo się cieszę, że te plotki się nie potwierdziły i tak to się wszystko skończyło, bo ostatnio wiele rzeczy mnie uwierało i rzeczywiście zaczynałem tracić wiarę. Tym bardziej na plus, że odchodzą starzy wiślacy, Boguski przyda się przez ten rok w szatni.

silver03 10.05.2018 07:11

Nieomylny Janekx89 przestrzelił z informacją ;)

_ukoL 10.05.2018 07:41

[do usunięcia]

pepe72 10.05.2018 07:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1500768)
Nieomylny Janekx89 przestrzelił z informacją ;)

Odkąd zaczął udzielać się jako komentator to można mieć wątpliwości co do interpretacji.

mic 10.05.2018 07:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1500774)
Odkąd zaczął udzielać się jako komentator to można mieć wątpliwości co do interpretacji.

Jaki komentator ?!

silver03 10.05.2018 07:57

Niestety nie jest bezstronny i to widać, np. na Junco jest bardzo cięty - pewnie blokuje mu większość informacji z klubu :)

mitmichael 10.05.2018 08:17

W sumie dobrze, ze Boguski zostaje bo jak widac jako rezerwowy moze byc bardzo pomocny w Wisle a na skrzydle i tak pewnie zagra Suljic a do tego sa jeszcze Wojtkowski (ktorego widzialbym za napastnikiem przy ustawieniu 4-2-3-1) i Halilovic.

JrQ- 10.05.2018 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1500778)
Niestety nie jest bezstronny i to widać, np. na Junco jest bardzo cięty - pewnie blokuje mu większość informacji z klubu :)

Przecież on się skompromitował, gdy informaował o Meresińskim

Charlie 10.05.2018 08:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1500783)
W sumie dobrze, ze Boguski zostaje bo jak widac jako rezerwowy moze byc bardzo pomocny w Wisle a na skrzydle i tak pewnie zagra Suljic a do tego sa jeszcze Wojtkowski (ktorego widzialbym za napastnikiem przy ustawieniu 4-2-3-1) i Halilovic.

Tyle, że Carillo jest raczej niechętny 4-2-3-1. Aczkolwiek jeśli odejdzie Carlitos to nie zdziwiłbym się, gdybyśmy zaczęli rundę jesienną Imazem na 9, a u jego boku Suljic i Wojo/Boguski.

sandomingo 10.05.2018 09:09

Ja tam się cieszę, że Boguski zostaje. Do końca będzie się za nim ciągnęła łatka dyżurnej ofiary ale na obecną sytuację Wisły jest to potrzebny zawodnik. Nie może być przypadkiem, że u wszystkich kolejnych trenerów gra.
Fizycznie zawsze jest dobrze przygotowany, 33 lata to jeszcze spokojnie następny sezon zagra.

funkykoval 10.05.2018 09:36

Ba jeszcze Boguś po odejściu Carlitosa strzeli w kolejnym sezonie 15 bramek i znów będziemy go przedłużać ;-)

!!IRIVER!! 10.05.2018 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1500790)
Przecież on się skompromitował, gdy informaował o Meresińskim

i o Stechercie... ale ludzie dalej liżą go po jajach.

funkykoval 10.05.2018 10:05

@!!IRIVER!!

Janekx89 ma niezłe informacje w kwestii transferów, czasami jednak wyciąga złe wnioski (posadzenie na ławie Boguskiego = brak chęci do przedłużania kontraktu) a inni łykają wszystko co powie jako prawdę objawioną.
u mnie chłopak ma minusa nie za meresia, ale za swoje głupie posty dot. Stecherta i najeżdżanie wówczas na TS, co spowodowało podział wśród kibiców Wisły ....

szczepans21 10.05.2018 11:23

To nie jest temat o Janek89.

Osobiście go lubię bo piszę co myśli, ma ciekawe informacje i jest milion razy lepszy od połowy pismaków.
Z Wiślakami na tt ma problem bo jak napiszę coś negatywnego to decyzjach /Zarzadzie to jest najazd hunów. Pomylił się ze Stechertem i Meresinsnkim ale kto się wtedy nie pomylił...w jednym lub w drugim przypadku.

Wróćmy do tematu - Na pewno musimy szukać pomocnika box-to-box bo Cywka odchodzi, Mitrović raczej nie zostanie i nawet jeśli zostanie będzie nam brakować i robi nam się dziura. Mały prosi się o sprzedaż wiec potrzebny szybki pomocnik na ławkę - wraca Bartosz (?)

Ciekawi mnie sytuacja w ataku, odchodzi Brożek, Carlitos pójdzie za hajs, Bałaniuk to chyba nie wypał ale zobaczymy po obozie letnim.

Hives4 10.05.2018 11:31

Janekx ma dobre źródła, ale czasami źle interpretuje fakty. Pewnie się dowiedział, że Boguś zostaje na ławce i pochopnie uznał, że to oznacza interwencję zarządu. U niego warto jedynie zwracać na nazwiska, które podaje, a opinie i inne rzeczy traktować z przymrużeniem oka.

Co do potencjalnych ruchów kadrowych to jeden z kibiców to sensownie rozpisał:
http://weszlo.com/Trybuna/wisla-krakow-przeglad-kadry/

Co do Mitrovicia to w wywiadzie pomeczowym przyznał, że toczą się rozmowy:

Cytat:

- Co z moim kontraktem? Zobaczymy za dziesięć dni. Na ten moment nie mogę nic więcej powiedzieć. Tylko tyle, że rozmawiamy - tajemniczo zakończył Mitrović.
Jak dla mnie to może zostać o ile nie zarabia dużo. Nie jako kluczowy gracz, a jako zawodnik do walki o skład. Pokazał wczoraj, że potrafi dobrze wystawić piłkę. No i ważne jest to, że chce grać dla trenera.

tofik 10.05.2018 11:52

Co się tyczy Carlitosa może nie spotka się to z aprobatą, ale uważam, że to jest odpowiedni moment by go sprzedać za jak największą kasę. Nie ma co go na siłę trzymać, byłby bez motywacji i na pewno by nie powtórzył gry z tego sezonu. Myślę, że na naszą korzyść jest to jak sobie radzą bramkostrzelni zawodnicy, którzy z ekstraklasy niedawno odeszli, Świerczok, Nikolic, Prijovic, Wilczek, Teodorczyk i pewnie jeszcze pominąłem kogoś. Także ci co niedawno wyjechali zrobili dobrą markę więc można te 3 bańki krzyczeć a może i więcej jakimś Turkom to i za 5 się opchnie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1500797)
Ja tam się cieszę, że Boguski zostaje. Do końca będzie się za nim ciągnęła łatka dyżurnej ofiary ale na obecną sytuację Wisły jest to potrzebny zawodnik. Nie może być przypadkiem, że u wszystkich kolejnych trenerów gra.
Fizycznie zawsze jest dobrze przygotowany, 33 lata to jeszcze spokojnie następny sezon zagra.

TO wynika z biedy kadrowej, a Boguski to sympatyczny człowiek , robi co mu trener karze więc się utrzymuje na powierzchni.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1500838)

Co do Mitrovicia to w wywiadzie pomeczowym przyznał, że toczą się rozmowy:

Jak dla mnie to może zostać o ile nie zarabia dużo. Nie jako kluczowy gracz, a jako zawodnik do walki o skład. Pokazał wczoraj, że potrafi dobrze wystawić piłkę. No i ważne jest to, że chce grać dla trenera.

Jak dużo kasy nie zarabia to może zostać, zresztą on na 99% zostanie wg mnie właśnie ze względu trenera, który jest jego fanem :) Nie jest to zawodnik pierwszej młodości, w cv ostatnio coraz gorsze kluby(oczywiście do momentu przyjścia do WIsły :)), więc niby kto go będzie chciał od nas podkupić, wątpię, by ktoś zaszalał i dał mu jakiś wielki kontrakt.

pepe72 10.05.2018 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1500848)
Co się tyczy Carlitosa może nie spotka się to z aprobatą, ale uważam, że to jest odpowiedni moment by go sprzedać za jak największą kasę. Nie ma co go na siłę trzymać, byłby bez motywacji i na pewno by nie powtórzył gry z tego sezonu ...

Ale to chyba jest dla wszystkich jasne, że chcemy Calitosa sprzedać, bo w grudniu będzie mógł podpisać z kim chce.
No, chyba, że faktycznie będziemy grać w pucharach i się dogadają z Carlitosem na kolejne dwa lata :rotfl:

czaro 10.05.2018 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1500835)
Pomylił się ze Stechertem i Meresinsnkim ale kto się wtedy nie pomylił...w jednym lub w drugim przypadku.

ja i parę innych osób z forum

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl