![]() |
Cytat:
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg Subiektywnie stadion robi nam się coraz piękniejszy, już nawet przyzwyczaiłem się do tej bryły i wydaje mi się, że taki klasyczny wygląd jest ponadczasowy i za parę lat docenimy to. Wiadomo, idealnie nie jest i nie będzie, mam nadzieje, że jeszcze parę postulatów, co do poprawy pewnych spraw, przejdzie i odbierzemy R22 w stanie, z którego będziemy zadowoleni. |
Cytat:
Pytanie tylko PO CO? |
a tego to nie wiem ;) ale gorzej to sobie wyobrażałem. Też wolałbym, żeby nie było tego wjazdu przez okrąglak, który swoją drogą też jest zbędny. Ale płacze tutaj już nie pomogą.
"jest jak jest, nie jak powinno być" |
mnie stadion się podoba,zresztą zawsze tak było.oczywiście trzeba pamiętać,że pewne rzeczy nie były już do zmiany z tego względu,ze trybuna E i D były projektowane pod stadion 21,5 tys bez narożników.pomysł z wiekszym stadionem narodził się w momencie gdy E juz stała i trzeba to było jakoś pogodzić..poza tym pamiętajmy, że z zewnątrz nie będziemy tego stadionu oglądac tak jak na wizualizacjach.nie będziemy patzezeć na niego z góry,nie będziemy widzieć dwóch trybun na raz.podchodząc np od Reymonta zobaczymy tylko D i to z poziomu "0).te odległości trybun od boiska też nie są tragiczne.przeciętnie na nowo wybudowanych stadionach też wynoszą grubo ponad 10-12 m,a jeśli weźmiemy pod uwagę że stara C była duzo dalej,miała inny kąt nachylenia,to komfort oglądania nie będzie zły.
niemniej jednak dwie rzeczy uważam za w mistrzowski sposób spieprzone.pierwsza to ten nieszczęsny wyjazd dla kosiarek.nie rozumiem dlaczego nie może on być w tunelu między narożnikami.nawet jeśli nie ma tam pomieszczenia gospodarczego,to bez zadych kosztów mozna je tam było zrobić,bo gdzieś musi być,więc czemu nie tam? a druga,to wyjazd z okrąglaka dla karetek.o rondzie w okrąglaku juz pisałem,teraz czekam jeszcze na sygnalizację świetlną przy wyjeździe i może jeszcze jakieś przejście dla pieszych..moim zdaniem wewnątrz stadionu powinno być jak najmniej wszelkiego rodzaju infrastruktury ,tylko boisko,ławki trenerskie i widownia.umierajacego zawodnika z boiska wynosi sie na noszach,albo wywozi melexem przez tunel do karetki stojącej na zewnątrz stadionu.po co budować autostradę w środku? |
A ja mam takie pytanie.. znajac przeszlosc chcialem zapytac jaka firma bedzie wykonywac polozenie murawy? Na Wisle czesto z murawa byl problem wiec ciekaw jestem coz to za fachowcy zostali wybrani w tym kierunku..
|
a właśnie podjazd dla karetek z okrąglaka i wyjazd jest ciekawym pomysłem.korzystanie z karetek to naprawdę rzadkość więc nie musi być widoczna na boku boiska a taka karetka ''szpeci'' stadion.
krzesełka są ok i pod dobrym kontem,można wygodnie siedzieć.stadion prezentuje się wspaniale i naprawdę nie rozumiem dlaczego bez przerwy marudzicie? Kraków będzie miał dwa nowoczesne stadiony i powinniśmy być dumni.które inne miasto ma podobne? |
a ponawiam pytanie co z tą kamerką bieżącą tylko mi nie działa ?
|
@zibikraw - gdyby karetka stała we wjeździe pod trybuną D to też nie byłoby jej widać.
|
Cytat:
Ta sama, która spartoliła nam murawę kilka lat temu. Problemy z tą firmą mieli również w Warszawie, Kielcach, Sosnowcu, Gdyni, Białymstoku, Łomży i Szczecinie. |
Cytat:
Żenada |
tak jak juz gdzies pisałem - skonczcie narzekac na ten "podjazd dla karetek" koło okrąglaka. I tak musiałoby tam byc jakies podejscie powyzej poziomu murawy, bo okrąglak jest wyzej. A że zrobili to bardziej trwałe to chyba tylko lepiej? Lepiej niż jakas przypadkowa góra ziemi po ktorej wchodziłoby sie do srodka :P. Nikt nie mowi , ze tam bedą karetki jezdzic co chwila, ale gdyby była taka potrzeba, to przynajmniej nic sie nie zniszczy, bo bedzie obetonowane. Przeciez to nie bedzie tak wystawac jak teraz, tylko bedzie nawierzchnia w srodku i po bokach.. spokojnie.
|
Z samym stadionem niewiele się już da zrobić, dopracować. Co najwyżej jakieś szczegóły - wzór krzesełek na A/B, rozmieszczenie sektora gości i tego typu sprawy.
Dlatego wydaje mi się, że władze Wisły i SKWK powinni skupić się i lobbować za otoczeniem wokół stadionu, o którym już niektórzy pisali. Wiadomo, że jakimś groszem trzeba by też sypnąć na takie rozwiązania, ale jeśli tego nikt nie zrobi to stadion będzie wyglądał niemal jak te w RPA, gdzie dookoła jest otoczenie, które nijak pasuje do nowoczesnej areny sportowej. |
Patrząc na tą fotkę zastanawiam się czy w tych miejscach które zaznaczyłem będą ławki rezerwowych ?
http://images47.fotosik.pl/305/42175864fbcdf301med.jpg |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
A wie ktoś dokładnie może w jakiej odległości było stare A i B od linii bocznej ? Bo więcej niż 8 m to chyba tam nie było..
|
Też się właśnie nad tym zastanawialem....na moje oko to 10 metrów od pierwszego rzędu siedzisk do lini bocznej. Ale to tylko szacowanie.
|
było ponad 15 metrów.. http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20070506151646
z drugiej strony było kilka metrów więcej.. |
Dlaczego nie montują telebimu? teraz im przecież najwygodniej
|
Cytat:
|
Okablowanie swoją drogą. Widząc to w jaki sposób się oszczędza na naszym stadionie można dojść do dość logicznego wniosku odnośnie telebimu. Czekają na możliwość kupienia telebimu na raty 30x 0% :) i najlepiej z ceną bez VAT (vide mediamarkt) , może się kiedyś doczekają.
Teraz zupełnie na poważnie. Wie ktoś z Was czy jest jakiś telebim wybrany, jego wymiart etc.?? Czy to dopiero się okaże przy przetargu na IT (chyba że coś przegapiłem). Odległość trybun od boiska taka jaka będzie na naszym estadio nie powinna walić po oczach. Jeżeli A/B było 15 m. od boiska to nawet tego się nie 'odczuwało'. Także pozostanie nam doping na całą koparę!!! a nie przejmowanie się głupotami. |
Cytat:
|
tak apropo krzesełek to mam nadzieje ze uzupełnią te braki na D a swoją drogą co siedzi w głowie człowieka który niszczy własny stadion...
|
Jeżeli chodzi o wzór na A i B-na dzień dzisiejszy nic oficjalnie nie wiemy......sadzę jednak że to nie będzie stanowiło wiekszego problemu niż dostarczenie wiekszej ilości krzeselek białych.(tak wiec technicznie to nie problem, przypuszczam że wiekszym "problemem" będzie zmiana aneksem ilości danych krzesełek w umowie;)
Jeżeli chodzi o ilość rzędów, to oprócz tego co jest teraz zamontowane jest jeszcze do montażu ostatni rząd krzesełek które maja inną konstrukcję , (będa montowane na ostatnim stopniu a nie do czoła stopnia jak cała reszta), stąd ich montaz odbędzie sie na końcu. Jeżeli chodzi o sektor dla "gości" będzie on na starej trybunie A. Jezeli chodzi o kolejnośc montażu krzesełek ,to prace bedą toczone równolegle na poziomie I oraz poziomie II.Czyli kończymy na górnym sektorze niebieskie, zakładamy białe, poźniej czerwone w między czasie inna ekipa zaczyna proces montażu na dole w tej samej kolejności. |
Sektor dla gości na A??????!!!!!!!!
Czy to nie pomyłka czasami??!! |
Na A? Pomyliłeś się czy rzeczywiście znowu pozmieniali?
|
Cytat:
|
O to już widze naszych kibiców siedzacych na dolnym pietrze w meczu z lechem, arka czy cracovią
|
Hmm najdroższe miejsca oddają przyjezdnym, ciekawe.
|
może jednak na E? od strony okrąglaka.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ps.sam jestem zdziwiony lokalizacją sektora dla przyjezdnych, ale po potwierdzeniu u kierownika montażu otrzymałem takie zapewnienie, ze na dzień dzisiejszy jest taka a nie inna koncepcja......... |
Jednak jest jeszcze coś, co może nas zaskoczyć.
Sektor gości na A :lol: Chyba nie mamy do czynienia z normalnymi ludźmi. |
Cytat:
|
dzis 1 kwietnia ? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
przeciez tu jak domniemam beda skyboxy / loze vip http://i48.tinypic.com/2j35t2u.jpg i w jaki sposob na dole zasiada kibice Wisly http://i47.tinypic.com/2n6yezd.jpg , przeciez to jest nielogiczne :shock: mozna wyjac ptaka i sie odlac na glowy siedzace pietro nizej.. nawet 10metrowy plot nic nie pomoze bo wszystko mozna przerzucic.. poza tym jaki plot.. szybe dadza? skyboxy przeciez tez by musieli wylaczyc z dostepu.. bo wystarczy ze tam zawisna flagi i nic nie bedzie widac.. poza tym jakos sobie nie wyobrazam zeby nad glowami Cupiala i jego kolegow 2 tys osob krzyczalo "jeb.. Wisle" i co gorsza stracimy bardzo, bardzo duzo pieniedzy bo ze skyboxow jest kupa kasy, zreszta ta trybuna najdrozsza i nawet na zwyklych kibicach straci klub bardzo duzo mam nadzieje ze to glupi zart.. i prosilbym powstrzymywac sie od tego typu zartow bo to nawet nie jest smieszne.. niech skoncza pajacowac tylko dadza w koncu przyjezdnych obok okraglaka na E i swiety spokoj.. |
Cytat:
Ptaka jak ptaka, dupke wystawić to i nasrać można :rotfl: Ani przyjezdni na górze, ani na dole "only" nie wchodzą w grę. To może góra + dół? Tylko właśnie, tak jak ktoś wspomniał, najlepsze, najdroższe miejsca zajęte przez przyjezdnych. Jedyną opcją dla kibiców gości jest E, tam gdzie było. Odpowiednio wysoka siatka, płot oddzielający, nawet buforów nie trzebaby było. Mam nadzieję, że ktoś sobie robi jaja (i nie myśle tu o naszym ekspercie) |
Nie, to chyba nie jest możliwe, to byłaby jakaś patologia umysłowa normalnie... nie znam stadionu, na którym takie dobre i drogie miejsca oddawane by były przyjezdnym. Mam nadzieję, że to pomyłka...
|
Cytat:
Mam pytanie Kuba, odnośnie zasłaniania wentylacji na N/S o co walczy SKWK, mam nadzieje ze to się uda. Troszeczkę będzie przeszkadzać ze ta wentylacja wystaje dalej niż elewacja narożników, bo fajnie by było równo z elewacja narożnika pociągnąć jakąś plastikową gęstą siatkę w kolorze betony, prostopadle ( 90 st) do wysokości szklenia. To by dało większą spójność trybun S/N z nowymi. A jaką koncepcje ma SKWK na zasłonięcie? |
Nie tak dawno nie wyobrażano sobie by boiska były kilka metrów od trybun ,nie mieściło się w głowie by zrezygnować z wysokich ogrodzeń(Legia chyba miała najwyższe na świecie).
Przyjdzie czas bez buforów. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl