Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

bridgeburner 16.04.2011 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1078440)
Ledwo 2 minuty minely a Kucharczyk juz z glodu pada.

Tydzień temu napisałem że Kucharczyk robi z siebie pajaca to wielkie wzburzerzenie legionistów nastąpiło
Jak kto ? on ? gdzie? kiedy?
A to jest nurek pokroju Radovica z jego ierwszych sezonów

buczo1985 16.04.2011 15:44

Ja już po 15 minutach przeszedłem na kompa. Echo z drugiego pokoju podpowiada mi, że jest już przerwa. Ciekaw jestem czy skończy się to remisem?! Jak bym miał obstawiać to typowałbym x2.

Bytom wtopił. Jak Pasy pykną swoich kolegów z Arki mają dogodną pozycję wyjściową na 3 miejsce od końca...

Teqcontroller 16.04.2011 15:44

Amica bez Stilicia i Rudnevsa (czy jak mu tam jest) nie istnieje.

Podoba mi się Vdrojak , Płaczek z Amici jeszcze jak na razie nie wsadził nikomu w dupe swojego Kolumbijskiego palca :D

edit:

Polonia Warszawa zdobyła PUCHAR WESZLO :D

Donki 16.04.2011 15:45

Ja pierdziele jaki ten mecz jest słaby :D

Ogryzek 16.04.2011 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mieczuu (Post 1078459)
Lech, przy zaje...stej frekwencji nie jest w stanie przekrzyczeć Legii... Bardzo słabo moim zdaniem. Lech utwierdza mnie w przekonaniu, że najlepsze w Polsce są ekipy nasza i Legii.

Po czym to wnosisz? Chyba nie jesteś jednym z tych który na podstawie transmisji w TV ocenia doping. Wystarczy mikrofony dać bliżej sektora gości niż gospodarzy i już masz "dominacje" w dopingu gości. A w rzeczywistości może być inaczej. Nie mówię że Legia ma zły doping.... ale nie takie numery są w TV.

BTW
Remis albo wygrana Amici dla nas najlepsze:)

Titto 16.04.2011 15:46

Polonia Warszawa wygrała pierwsze trofeum w sezonie,
Polonia Warszawa z pucharem weszło!
z Bytomską Polonią wygrali 0:2 po bramkach Piątka i Gołębiewskiego.

Teqcontroller 16.04.2011 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1078467)
Polonia Warszawa wygrała pierwsze trofeum w sezonie,
Polonia Warszawa z pucharem weszło!

tak jak JW mówił że coś muszą wygrać , no to wygrali :rotfl:

Szymkowiak mnie osłabia , mówiąc że mecz Amici z Legią jest na dużym poziomie :rotfl:

PhantomRanger 16.04.2011 15:48

Panowie powiem wam jedno obejrzałem pierwsze 45 minut i powiem szczerze, że chciałem, aby ten czas szybko zleciał. W moim odczuciu był to czas zmarnowany i zastanawiam się czy brać się za drugą połowę. Strzały celne można policzyć na palcach jednej ręki. Sama pierwsza połowa bardzo senna ot typowa ligowa kopanina. Szlagier kolejki jak na razie nie porywa by nie powiedzieć, że rozczarowuje.

Teraz najlepsze włączyłem relacje z onetu i pierwsze co mi się w oczy rzuciło to
Cytat:

Dobre tempo tego meczu, Legia jest częściej przy piłce, ale tylko raz poważnie zagroziła bramce Kotorowskiego. Lech natomiast gra troszkę przyczajony, w przodzie osamotniony jest Ślusarski, który w dodatku nie otrzymuje zbyt wiele podań.
Rozumiem, że redaktor jest na innym meczu lub też TVP puszcza inny mecz.

Karherop 16.04.2011 15:51

Gdyby padł remis to Polonia Bytom by wygrała . Prowadziła w rzutach rożnych 9 do 6 . Szkoda Bytomian

kriswisla 16.04.2011 15:55

Szymkowiak mnie osłabia , mówiąc że mecz Amici z Legią jest na dużym poziomie no jeżeli chodzi o ilosc kibiców,oprawe,achy,srachy w mediach" polskie grand derbi" to tak

rw88 16.04.2011 15:57

Powiedzmy sobie szczerze, gra ofensywna drużyn w naszej lidze w większości opiera się na skrzydłach, więc jeśli skrzydła wyglądają tak...

Manu & Kucharczyk (napastnik)
Mikołajczak & J.Wilk

...to czego się po tym meczu można spodziewać? :P Mikołajczak & Wilk to w ogóle skrzydła, które nie są w żadnym stopniu lepsze niż te z Bytomia (Radzewicz & Jarecki) czy też z Gdyni (Glavina & Labukas), o ile nie słabsze nawet, szczególnie od Arki.

Wystawienie takich zawodników w pierwszym składzie klubu, który aspiracje ma powiedzmy wysokie, to wręcz sabotaż. Już lepiej by było tam posłać napastników Ubiparipa i Rudnevsa, przynajmniej byłaby szansa na jakiekolwiek indywidualne akcje tych zawodników, a tak oglądać można dziś jelenie podskoki w sprintach Mikołajczaka.

PhantomRanger 16.04.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1078474)
Szymkowiak mnie osłabia , mówiąc że mecz Amici z Legią jest na dużym poziomie no jeżeli chodzi o ilosc kibiców,oprawe,achy,srachy w mediach" polskie grand derbi" to tak

Tego meczu na trzeźwo nie da się oglądać. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

GAMBOS 16.04.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1078476)

dokładnei nuda to jak moda na sukces

Micek14 16.04.2011 16:14

To musi być czerwona kartka dla Kotorowskiego...

Teqcontroller 16.04.2011 16:14

Manu - jest prze zajebisty :D

Pan Jotka 16.04.2011 16:15

Sędzia Małek to jest przechuj :D Zamiast czerwieni dał żółtą, a wcześniej nie uznał gola Amice. Kuźwa co za gość!

Witoldon 16.04.2011 16:16

Ewidentna czerwona kartka dla Kotorowskiego, faul nastąpił w powierzchni wyznaczonej przez dwa słupki bramki Lecha, czyli Manu wychodził na tzw. "czystą pozycję".

Karherop 16.04.2011 16:16

Małek się ośmieszył

wygrana Legii nam nie jest na rękę , ale bądzmy obiektywni - jest lepsza z przebiegu spotkania , choc druga połowa jest bardziej wyrównana

ps. klepiska w Poznaniu nie powinni pokazywac publicznie

Grzadq 16.04.2011 16:17

Nie, dobrze że dał żółtą. Jeśli przyjmiemy że jednak był faul (powtórki wątpliwe) to Manu wypuścił sobie piłkę na tyle daleko, że byłoby mu baaaaaaaardzo ciężko zmieścić ją w siatce. To nie tak że ten go sfaulował na wprost bramki i piłka była idealnie ustawiona, tak tylko dotknąć ją i bramka. Moim zdaniem dobra decyzja.

dynek.pl 16.04.2011 16:18

Dla mnie raczej zolta bo sobie wypuscil do rogu - zresztą ten Manu znowu by mial ją na lewej nodze więc gówno by zrobił.

DominoForza 16.04.2011 16:19

co ten komentator .......i ze "wynik nie przybliza do czolowki tabeli zadnej z druzyn ,juz wiadomo ze w piatek swoj mecz wygrala Legia "
czerwien dla Kotorowsiego powinna byc

frano_rozrywka 16.04.2011 16:25

"64'http://www.lechpoznan.pl/template/pl/images/live/4.gif Kiks Bosackiego, sam na sam z Kotorowskim wychodzi Manu. Bramkarz Kolejorza zdołał wślizgiem wyłuskać piłkę spod nóg Portugalczyka. Sędzia orzekł jednak, że był faul i pokazał bramkarzowi Kolejorza żółtą kartkę."
relacja tekstowa z oficjalnej strony Amicorza. Ja rozumiem, że tego meczu się na da na trzeźwo, ale relacjonujący mocno przegiął z alko.

Gucio25 16.04.2011 16:26

co z tego, że sobie wypuścił do rogu?
faul bramkarza poza polem karnym to czerwona i bez komentarza. wszedł mu w nogi.
pozatym, nawet gdyby przy rogu ją złapał, to miałby pustą bramkę i dużą szansę na bramkę.

laurence 16.04.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1078481)
Manu - jest prze zajebisty :D

niesamowici są ludzie którzy zatwierdzili transfer tego gościa. Gość szybko biega i....tyle.

Micek14 16.04.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 1078485)
Nie, dobrze że dał żółtą. Jeśli przyjmiemy że jednak był faul (powtórki wątpliwe) to Manu wypuścił sobie piłkę na tyle daleko, że byłoby mu baaaaaaaardzo ciężko zmieścić ją w siatce. To nie tak że ten go sfaulował na wprost bramki i piłka była idealnie ustawiona, tak tylko dotknąć ją i bramka. Moim zdaniem dobra decyzja.

Dobra, ale każdy faul bramkarza poza polem karnym to jest czerwień

GAMBOS 16.04.2011 16:33

i gol teraz pan małek przeduzy 6 minut i pozwoli szczelic legi na remis :lol:

7 kotów 16.04.2011 16:36

Portugalski Lobodzinski z ananasem zamiast glowy.
Pierwszy raz w zyciu wspolczuje Legii. :lol:

Pan Jotka 16.04.2011 16:45

Lech wymęczył to. A Legia to frajerzy sezonu :> No i ten szybki Manuuu :P

wwf 16.04.2011 16:47

No i mamy +12 na Legią i Lechem w tym sezonie. Wygląda na to że najtrudniejszy mecz zagramy z Polonią Warszawa która pod okiem Zielińskiego znów zaczeła grać.

PhantomRanger 16.04.2011 16:48

Czyżby to był koniec Maciusia w Legii ??

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1078502)
No i mamy +12 na Legią i Lechem w tym sezonie. Wygląda na to że najtrudniejszy mecz zagramy z Polonią Warszawa która pod okiem Zielińskiego znów zaczeła grać.

Gramy z nimi w ostatniej kolejce więc duże prawdopodobieństwo, że wynik z tego meczu nie będzie miał już rezultatu na naszą pozycję w tabeli.

Sam mecz w drugie połowie stał na lepszym poziomie niż w pierwszej, ale i tak spodziewałem się nieco więcej. Dobrze jednak, że miłościwie nam panujący trenerzy w Legii i Lechu odwalając tam kawał dobrej roboty rozdrabniając te drużyny na czynniki pierwsze.

rw88 16.04.2011 16:49

Najlepsze jest to, że zarówno Lech jak i Legia mają teoretycznie porównywalne, lub nawet lepsze kadry niż choćby w poprzednim sezonie (w przypadku Legii), a grają o klasę, albo i dwie słabiej. Skorża już chyba poleci, Bakero jeszcze człapie dalej.

A jeszcze lepsze jest to, że z 90% pewnością jeśli obaj pożegnają się z pracą w tych klubach, to Bakero zastąpi...Skorża :D W końcu to pupil Rutkowskiego. Nie ma co, Wisłę teraz czekają fajne lata pod względem sukcesów krajowych w najbliższym czasie :P

Kryniu 16.04.2011 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1078502)

Luzik. My jesteśmy Wisła Kraków i gramy u siebie. Zrobimy im piekło na R22 a Mistrz jest tylko jeden. :evil:

dynek.pl 16.04.2011 16:50

Ale są kurna fuksiarze - nic nie grali. Szkoda bo chciałem zobaczyć chusteczki dla Bakero
ale dla poznaniaków to w sumie nie najlepiej bo teraz szaman z Hiszpanii uwierzy w swój
geniusz i porobi takie roszady, że Podbeskidzie ich spokojnie pojedzie :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1078492)
co z tego, że sobie wypuścił do rogu?
faul bramkarza poza polem karnym to czerwona i bez komentarza. wszedł mu w nogi.
pozatym, nawet gdyby przy rogu ją złapał, to miałby pustą bramkę i dużą szansę na bramkę.

Owszem ma to znaczenie i nie każdy faul bramkarza poza polem to czerwona (w 90% przypadkach tak bo
wtedy zawodnik ma zazwyczaj pustą bramką). Tak pewnie Manu by musiał chyba czas zatrzymać (żeby nikt
nie biegł) żeby złapać piłke przy rogu i mieć dalej pustą bramkę. Zresztą bramka już nie była pusta bo był
tam Bosacki.

fan01 16.04.2011 16:50

Śląsk pewnie wygra z Koroną i jeśli Zagłębie wygrałoby z Jagą, to różnica punktowa drużyn od 3 do 10 będzie wyglądać po prostu komicznie..

kriswisla 16.04.2011 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1078476)

zgadzam sie z toba ale trzeba dotrwac do grand derbi:D

Baala 16.04.2011 16:59

Ja sie w sumie ciesze że Legia w końcu wypadła z pierwszej trójki. To była kompromitacja ligi, że zespół z tyloma porażkami był cały czas na podium.

wwf 16.04.2011 17:02

W Legii rok temu jak trenerem był Urban było to samo, słabe wyniki, brak zaangarzowania. Potem tymczasowy Białas który niczego nie zmienił. Mówiło się że Legia wywali 9 graczy , mówiono że to Iwański, Wawrzyniak, Grzelak mieli zły wpływ na drużynę.

Więc kupiono nowych zawodników i zmieniono trenera. Zakończono konflikt z kibicami a wyników jak nie było tak nie ma. Ja uważam że Legia robi błąd że trzyma w składzie takich graczy jak:

Skaba
Kiełbowicz , Wawrzyniak, Kelhar , Astiz, Komorowski , Rzeżniczak, Kneżević
Manu, Borysiuk, Szałachowski, Cabral, Rybus, Radović, Kucharczyk, Mezenga, Chinyama

ja bym wszystkich wywalił.

A jak patrze na to jakie ....**eczki są z Komorowskiego, Borysiuka, Rybusa to ja nie widzę przyszłosci w Legii. Tam brakuje zwykłych normalnych chłopaków z charakterem. Za to są zera które od lat nic nie ugrały w Polsce jak Kiełbowicz, Wawrzyniak, Astiz, Rzeżniczak, Szałachowski. Chinyama. Mają duże kontrakty , grają w Legii, mieszkają w Warszawie gdzie mogą sobie przyjemnie żyć. Mają się za bóg wie kogo, a ogrywa ich każdy. Jeszcze tylko brakuje młodego Koseckiego do spólki i mamy obraz nędzy i rozpaczy.
Znów będzie winny trener, Jóżwiak i Miklas. A tam najnormalniej trzeba by postawić na chłopaków z Zagłębia Lubin, Ruchu Chorzów, Sląska Wrocław którzy przyszli by grać za małe pieniądze ale mieli (L) w sercu i pokazali ....ecz**ką co to znaczy walczyć o wynik.

Bez tego to ITI może pakować miliony a co roku będą mieć to samo.

edit:

Faktycznie przesadziłem i przepaszam.

szprotson 16.04.2011 17:04

http://fotozrzut.pl/zdjecia/143dbc46bd.jpg

Manu :rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1078507)
Owszem ma to znaczenie i nie każdy faul bramkarza poza polem to czerwona (w 90% przypadkach tak bo
wtedy zawodnik ma zazwyczaj pustą bramką). Tak pewnie Manu by musiał chyba czas zatrzymać (żeby nikt
nie biegł) żeby złapać piłke przy rogu i mieć dalej pustą bramkę. Zresztą bramka już nie była pusta bo był
tam Bosacki.

ostatnio bylem na meczu III ligi i identyczna sytuacja tyle ze chłop od połowy szedł sam na sam, bramkarz wychodzi poza 16kę, wślizg i ...zółta.
Nie wiem ocb, moze cos w przepisach pozmieniali, dla mnie to jest czerwona.

mitmichael 16.04.2011 17:12

Dla mnie taki wynik pasuje - Legia wygrywajac miałaby 9 punktow straty do nas a tak Lech wygrał i obaj przeciwnicy maja po 12 punktow straty. Legia była lepsza a przegrała - ciekawe co ze Skorza.

fanfan 16.04.2011 17:13

Ale trzeba przyznać ,że sędzia pomógł Amice . Kotor powinien zejść z czerwienią i wtedy nie wiadomo jakby ten mecz się skończył . Jednak ktoś uznał ,że Amica musi grać w europejskich pucharach i trzeba ją podciągnąć w tabeli bo samym piłkarzom jakoś to słabo idzie...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl