![]() |
Jakkolwiek to dziwnie nie zabrzmi - Boguski już nigdy nie będzie tym samym piłkarzem.
Kontuzje pokazały przede wszystkim, że jest słaby psychicznie. Nie sądze żeby wrócił do jakotakej formy w najblizszym czasie. Oczywiście chciałabym się mylić ... |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Siwakow wg Przeglądu bliski wylotu z Wisły... ale nie od dziś wiadomo ze nie gra super, ale moim zdaniem potrzeba mu ciu czasi i będzie o niebo lepszy np od Garguły. |
Boguski w odróżnieniu od Riosa ma tą boiskową inteligencję, ale fakt, dużo czasu musi minąć nim wróci do formy, ale kto wie, może przy naszym treneiro się bardziej odnajdzie ?? Aczkolwiek nie mogę mu wybaczyć tego meczu ostatniego na legii co takie dobre sety zmarnował ;/
Jakby Boguś i Guła wrócili do swoich optymalnych form to mielibyśmy wreszcie silną pomoc. Mimo, że jest to aktualnie najsilniejsza pomoc w całej lidze :D |
Cytat:
Wypowiedź Maaskanta przed meczem ze Śląskiem: Na przeciwległym biegunie znalazł się Michaił Siwakow, który przed tygodniem nie wykorzystał szansy występu od pierwszej minuty. Zagrał bezbarwne zawody, co raz oddając piłki do tyłu, jakby na alibi. - Ma potencjał, by prezentować się lepiej. Niby wszystko robił w porządku, ale nie było w tym niczego specjalnego. Moi zawodnicy mają zwyciężać. We Włoszech często gra się tak, by przede wszystkim nie tracić. Może z tego wynika ten inny sposób myślenia – mówił Maaskant. |
Cytat:
|
mnie osobiście tacy gracze jak Boguski irytują. Wpływają negatywnie na mój sposób oglądania. Gdy widzę Boguskiego to się znacząco stresuje, denerwuje bo tutaj źle poda, tutaj źle strzeli a później z niczego strzeli bramkę zwodem, którego nie potrafi CR, Pele, Maradona (czytaj: gol z Karabachem)
|
Cytat:
Facet pół roku zaciskając zęby, dzień w dzień na siłowni, odbudowuje się po kontuzji a ty piszesz ze jest słaby psychicznie ??? Nie kumam co pokazaly ci kontuzje Boguskiego ? Jeśli słabość ....... to raczej ścięgien, wiązadeł i mięśni ... Nie będzie tym samym piłkarzem co 3 lata temu w najbliższych miesiącach ale do dobrej formy wróci. Myślę że jesienią. Daj nam Boże więcej takich miętkich psychiicznie zawodników. |
Cytat:
|
Jakby Rafał wrócił do takiej dyspozycji i zagrań jakie prezentował na tym filmiku to jestem pewien, że z Maorem roznieśliby naszą ligę w drobny pył. Chłopak miał talent do gry kombinacyjnej. Rafał czekamy na Ciebie!
http://www.youtube.com/watch?v=oISWTJ3-7VM |
Cytat:
Niestety widać było u Rafała że kontuzje odbiły się na jego psychice, odstawiał nogę, nie był pewny siebie, nie był agresywny w grze. A przecież moim zdaniem to było znakiem firmowym Rafała, że grał z takim zębem, przez kontuzje stracił naprawdę sporo. Nie można go przekreślać, ale kolejna ciężka kontuzja nie ułatwi mu powrotu do formy, tymbardziej że nie jest to piłkarz który bazuję na super technice którą mógłby nadrabiać ewentualne braki. Oczywiście surowy technicznie tez nie jest, moim zdaniem największą jego zaletą było to że bardzo szybko i dobrze myślał na boisku, jeśli wróci mu to "czucie" piłki to jeszcze możemy mieć z niego pociechę. |
Cytat:
- Ale boli ... - Ale co boli? Nic ci nie jest, wszystko w porzadku, wszelkie badania to pokazują, zagoiło się. - No ale boli ... nie nie ... - Spróbuj chociaż, będzie bolało to zejdziesz. - Nie ... Tak mnie więcej wyglądała jego rehabilitacja ... on w głowie ciągle jest "kontuzjowany". I tak jak pisze westerstyl to widąc w grze potem. Przeciez jak wszedł po tej 1 kontuzji to żal było patrzeć. Uciekał z nogami jak zawodnik zbliżał sie do niego na metr ... rzeczywiście - figther. Dlatego sądzę jak sądzę. Ale chętnie się pomylę. |
OMG, przerażacie mnie z tą Waszą wiedzą co siedzi w głowie Bogusia ;/ Jesteście jakieś medium czy co??
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ta_boguskiego/ Tutaj link do wywiadu z Rafałem |
Cytat:
Sorki ale piszesz bzdury ... Sorki ale śmiem wątpić czy dialog który zacytowałeś jest prawdziwy ale nawet gdyby ... jestem pewien że Boguski nie wymyślał sobie bólu ... Na marginesie: życzę naszym piłkarzom ..... bardziej życzliwych kibiców :-) |
|
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
http://www.youtube.com/watch?v=WqUYZ...eature=related
tak sobie odkopałem.. szczerość + mam nadzieje, że niewiele będę musiał robić nabierają smaczku... |
Dziś 37 urodziny Clebera.
100 lat Clebi ! |
Pytanie z czystej ciekawości, z resztą taki temat... - jakiego rzędu pieniądze zarabia Maaskant (rocznie)?
|
120 tys co miesiąc i pewnie ma jakieś premie za wyniki.
|
Ja jestem ciekaw ile zarabia Valckx. Za tak dobrą robotę, o ile dalsza jego praca będzie tak owocna, powinien zarabiać więcej niż piłkarze z drużyny :D Ogólnie lepiej w Polsce wydać pieniądze na dobrego trenera i dyrektora sportowego niż wydać więcej na grajków w stylu Sobiecha.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam nadzieje, że zagra chociaż parę minut.
|
Po dzisiejszym meczu nie mam wątpliwości - kontrakt z Serge Branco należy rozwiązać w trybie natychmiastowym. Ten facet robi sobie totalne jaja - jego gra to sabotaż i kpina z kibiców.
Wolę, by grał Kowalski, Burgliga - ba, nawet Czekaj, Cyzio czy Rajfur. Efekt będzie podobny, a przynajmniej chłopaki zdobędą doświadczenie. Rozumiem bronienie naszych piłkarzy przed nadmierną krytyką, sam to robię jako moderator ale są pewne granice przyzwoitości. Wolę, żeby Wisła grała w 10 niż z tym facetem w składzie. Serge prezentuje poziom drugoligowy, jego występy w pierwszej drużynie są skandalem. PS. Mogę zrezygnować z funkcji moderatora, ale napiszę jeszcze raz - Segre Branco należy wywalić, w trybie natychmiastowym. Są pewne granice przyzwoitości, tu je przekroczono zdecydowanie. |
Trudno się niezgodzic. Jego dzisiejszy występ dosknale potwierził że piłkarz z niego mierny. Zastanawiam się tylko kto podsunął Wiśle tego kopacza znając jego przeszłość i tułaczkę po klubach, zbijanie kasy i wieczne wakacje.
ps. nieporozumieniem jest to, że taka miernota biega przy R 22 w koszulce z herbem Wisły a chłopaki z Młodej Wisły marzą o występie w pierwszym zespole. |
Flamengista - nie zgodzę się. Efekt na pewno nie będzie podobny. Czy Rado bardzo odstawał jak go Kulawik wystawiał? Nie. Pisałem w temacie meczowym, więc napiszę i tu - dzięki ambitnej walce chłopaki z ME nie popełniliby co najmniej 90% co Branco popełnił.
|
Cytat:
|
Cytat:
On ogólnie taki trochę cofnięty jest. Miły chłopak, ciągle uśmiechnięty ale piłkarz z niego żaden. Niech sobie do końca kontraktu pobaluje w krakowskich dyskotekach (przynajmniej lokalna gospodarka odzyska pieniądze, wydane przez Wisłę). Ale trzymać go z dala od kadry meczowej. |
Cytat:
Branko sprawia wrażenia zawodnika który potrafi grać w piłkę, mianowicie potrafi ją przyjąć i prosto podać. Wrzutka też lepsza od podobno najlepszego obrońcy w lidze Rzezniczaka. Natomiast motorykę ma na poziomie gościa po 40 stce. Nie da się grać w będąc w takim stanie. Nie ma wytłumaczenia dla Maaskanta za wpuszczenie go na boisko. Co do Żurawia, przez wzgląd na jego legendę niech go Maaskant już nie wpuszcza na boisko. |
Cytat:
Jego podania były w dużej części niecelne, dośrodkowanie też do dupy. A piłkarze Górnika robili go jak dziecko... Ten gość zwyczajnie się nie nadaje. |
Luzik Arbuzik Serge Branco pokazał że jest luzik arbuzik Serge Branco.
Na plac gry za Cikosza wszedł na freestylu z irokezem jakiś typ zgarnięty koło 7.30 rano z imprezy.W jego poczynaniach pełen luz, to ze był za wolny ..ba każdemu sie zdarza jak się podczas akcji myśli jaki kolor włosów miała dupa z która sie tańczyło ostatnio. oczywiscie Serża w klubach nocnych przed meczem byc nie powinno i pewno nie było, ale tak facet dla mnie wyglądał. Zero spinki,pełen luz. tylko coś takiego to przejdzie w A,B,C klasie ale nie wyżej gdzie chociaż troche zaangażowania jest potrzebne. Taki luźny styl najwidoczniej prezentuje Serge, ok, ale w związku z tym, trzeba mu skręcić kostke po prostu. On nie może juz kiedykolwiek wejśc na boiski w spotkaniu o mistrzostwo Ekstraklasy. Nie ma bata. Liga to nie gierki treningowe tutaj trzeba byc skupionym na maksa a nie bujac się. Liczyłem ze Kamerunczyk z nawet ciekawym CV bedzie miał wiecej niz dobrze ułożoną stopę. Serżu rezerwuj już bilet do Niemiec,wracaj do swojego kolegi zrobic nowy tatuaż ale nie zabieraj nam mistrzostwa. Czikosz,jesli zagra w meczu z Lechia bedzie oznaczało ze w meczu sie po prostu obsrał. Zawinił bramkę ,potem szukanie kontuzji by zwalic wine swego nieudolnego zagrania na jakąs dolegligość która mu doskwierała. Nie cenie takich zawodnikow. Kuba B potrafił biegac ze złamanym śródstopiem, Singlar nie mogł chodzić ale biegał. bez kitu, taki średni Peter Singlar cieszyłbym mnie na ławce,jako zmiennik. i trzeci ... Kirm. Szuka gry,biega,rusza się ale ....brakuje mu przełamania. A im wiecej zmarnuje tym gorzej dla Nas. Wczoraj to juz kpina była, piłka mu pomiedzy nogami ucieka,to nie jest dobry znak dla piłkarza. Bo jesli siedzi,to idzie ale jeśli piłkarz sie urywa w bardzo łatwych sytuacjach to jego psychika momentalnie na tym cierpi. A to juz któryś mecz z kolei w którym Andraż a to nie trafia w piłke, a to idąc 3 na 2 źle podaje. Mam nadzieje ze sie przełamie w którymś z meczy,ze zrobi akcje w swoim (?) stylu i poczuje pewność bo na razie to jest jedna wielka nieporadność na której traci cały zespół. Na Lechie, wystawić skład z GKS Bełchatów. Mały w Pruszczu niech sie pobawi,a w Gdańsku wejdzie na końcowke. Niestety, z Naszą średnią ławką nie ma kto go zastąpić, bo Sobola zamienić może Czarek Wilk. A..Odnośnie Guły wczoraj ze nei wszedł. Mokro,ślisko. Jak sa dobre warunki Garguła leży w 2 akcjach na 3. Na takiej murawie jak wczoraj pewnie ciagle by sie przewracał i wstawał, dlatego akurat wejscie Sziwakowa rozumiem. |
Cytat:
Cytat:
Tylko idąc tą drogą selekcji należaloby odstrzelić, ja wiem, z 10 zawodników. Dlatego trzeba zacisnąć zęby. Może Stan jakoś utrzyma się na stołku i dalej będzie te drużyne budował i prowadził ku lepszemu. |
szprotson za przeproszeniem h...j mnie obchodzi co Branco mial ma na glowie moze miec i gówno ale ma grac w pilke a nie byc statysta .Sory ale myslisz po polskiemu
|
Cytat:
po2. takie fryzury,jesli juz mowa o piłkarzach noszą osoby ekstrawaganckie,które z reguły robia to po to by zwrócić na siebie Naszą uwage. I irokezowi sie udało. Niestety nie było to uwaga poświecona na jego super umiejętności piłkarskie tylko własnie na jego fryzure,styl i kulture gry a właściwie jej braku. A ty obruszyłes sie conajmniej jakbys mial identyczna fryzure. tofik : Ale ja wierze jeszcze w Kiro. Jakby nie było pare bramek ustrzelił,dupe ratował + jakimś cudem w tej kadrze Słowenii gra i gra. Licze na to że sie zaciął. Po za tym, druzyna jako całość, w Polsce, musiała miec kryzys. Dobrze ze ten kryzys nadszedł teraz a nie na topowe mecze. Pomimo iz terminarz jest masakryczny,za najcięższe spotkania uważam 3xL i raz Makkabi. Oby tylko mecz z Polonia W. nie był spotkaniem o MP |
Sobolewski na "sztopera", jak Matthaus :-)
|
Zastanawiałem sie co jest przyczyną tego ze tracimy tyle goli ostatnio, 7 goli w pelcy w ostatnich 4 spotkaniach, i uznałem ze sprawdze jak radziła sobie Wisła w obronie z Bunozą i musze przyznac, ze statystyka bardzo mnie zaskoczyła.
Bunoza grał w 14 kolejkach w tym sezonie, stracilismy w nich 9 bramek, a aż 8 spotkan konczylismy bez straty gola. Bunoza nie grał w 10 kolejkach w tym sezonie, stracilismy w nich 16 bramek, a tylko 2 spotkania kończyliśmy bez straty gola. A żeby było jeszcze ciekawiej, to w meczach z Bunozą strzelilismy 24 gole, a bez niego marne 12.. Może on nie był aż taki zły jak sie wydawało ? :D |
Może szczęście nam przynosił ... jeśli tak to należy go przebrać za Smoka podczas leczenia kontuzji :D.
|
Cytat:
|
Rios zrobił więcej przez 10minut niż Żurawski przez 90. Żuraw, Branco OUT! TO jest kompromitacja Wisły Kraków.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl