![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Po drugie za Moskala byliśmy w czołówce, a jego niepotrzebne zwolnienie sprawiło, że jesteśmy tutaj gdzie jesteśmy. Nie można to było dograć rundy i wtedy podziękować za współpracę skoro i tak nie mieliśmy nikogo na jego miejsce? |
Jak patrzeć optymistycznie jak klub nie potrafi zatrzymać Cierzniaka przecież jak mamy budowac silna drużynę to podstawa aby został.Moim zdaniem dalej pikujemy w dół jaszcze szybciej niż rok dwa temu w ostatnich poczynaniach nie widzę nic pozytywnego ....
|
Jak warszafka sypnie dobrą kasę to niech Cierzniaka biorą.
A Sadlok obowiązkowo musi opuścić Wisłę, słaby grajek. I czemu Wisła nie umie zatrzymać Cierzniaka? on ma kontrakt z Wisłą i wszystko od niej zależy. Rzecz jasna, jak Cierzniak będzie chciał odejść, a warszafka sypnie kasą to niech odchodzi. Bo z niewolnika nie ma pracownika, a i kasa się przyda. Tylko w obu wypadkach dobrze warszafkę przycisnąć, żeby nie myśleli, że za paczkę gruszek ich opchniemy tylko dlatego, bo finanse Wisły nie są w najlepszej sytuacji. |
I myslisz ze jak go wezmą to przyjdzie ktoś lepszy ? No way
To tylko pokazuje ze dalej będziemy trwać w tym marazmie . O sadloku celowo nie wspominam bo on tu nie chce grac. Przecież sam Cierzniaka mówił ze chce tu zostać to jakiego niewolnika?Wywiad masz na głównej tylko widzi co się dzieje w klubie i chce odejść smutne ale prawdziwe. Ludzie ja tylko pisze to co widzę . |
Jak przychodził Cierzniak też nie wierzyłeś, że się sprawdzi. Ot pionek. A przyszedł za paczkę frytek i dał radę. Takich Cierzniakow jest trochę, spokojnie.
Teraz kasa jest najważniejsza, jak warszafka dużo sypnie to oddać bez zastanowienia, w pakiecie z tym gamoniem Sadlokiem. |
przychodzi Cupiał do domu, patrzy na stół a tam oferta za bramkarza który przyszedł za darmo pół roku temu i za pół roku bedzie mógł odejść za free.
Szybka chłodna kalkulacja - Mam bramkarza z Chorzowa co był pierwszym, Jeszcze w razie WU jest Miśkiewicz i mamy juniorów. Krótka analiza - Cierzniak na sprzedaż. E: no własnie ja nie wiem czy czyta skad czy interesuje go tylko i wyłacznie suma faktury |
Jednak zaraz po tym czyta skąd nadeszła oferta ;)
|
Cytat:
Cierzniaka szkoda, ale jak pokazuje historia, bramkarze którzy przechodzą z Wisły do innych klubów Ekstraklasy słabo kończą ;) |
Cytat:
Cytat:
I taki stan mamy na dziś. |
No w sumie juz raz szukalismy bramkarza z 5lat to co za różnica .Tez chce aby z Wisła było dobrze ale jak człowiek patrzy na to co się dzieje i trochę mysli to .....
|
szukalismy bramkarza 5 lat, po czym , przez kontuzja Buchalika Cierzniak znalazł się sam.
|
Cytat:
|
http://www.pilkanozna.pl/index.php/W...-do-legii.html
W skrócie, agent Sadloka i Cierzniaka dementuje. |
Cytat:
a dlacsego nie na powaznie ?? 2 kkt do osemki ?? a widzisz ile Nas dzieli od spadku ???? zima troche szrotu jak latem i co wtedy ??? a to ze wyzej nas beda parchy to sobie jednak wyobraz, bo sportowo to daleko nam teraz do nich , wiec mysle ze te cwoki znow beda swietowac fakt ze skonczyli wyzej od Nas sezon - to buractwo nawet z tego potrafi zrobic siwto . A wracajac do Ciezniaka- wszystkie dziennikarzyny ( wiekszosc proWarszawskich) w sezonie ogorkowym pisza o Ciezniaku w &egii , ale czy ktos slyszal zeby Radek sie tam wybieral ??? bo ja sie nigdzie nie spotkalem z takim jego tekstem , moze i przejdzie - a moze chlop ma troche wiecej w glowie i nie bedzie sie pchal na lazienkowska i walczyl o miejsce z Kuciakiem czy Malarzem, jak u Nas ma gwarantowane miejsce w bramce , czasem starsi i doswiadczeni zawodnicy nie pchaja sie tylko i wylacznie za kasa , bardzo mozliwe ze Ciezniak przejdzie do &egii , ale ja po prostu nigdzie nie czytalem jakiegos wywiadu zeby z jego ust padla chec grania dla krawaciarzy |
Cytat:
|
W przypadku odejścia Cierzniaka, zostają nam Miśkiewicz i Buchalik. Ten pierwszy, kiedy był u szczytu formy, miał kilka świetnych spotkań. Pytanie, jak po tak długiej przerwie może się prezentować....
|
....a co tu się dzieje ..... prawie same płaczki, Jeszcze mamy większą część sezonu przed sobą a wy płaczecie jakbyśmy już spadli
|
Cytat:
ale jesli Ci chodzilo o wieksza czesc, to tak, racja. |
Cytat:
|
ja wiem, że emocje itd...ale 16 meczów z 37 do końca sezonu to nie jest ta "większa" część, która jest przed nami
|
Cytat:
|
Taaa ...spoko dajmy Legii Cierzniaka,jedynego faceta ktory mozna powiedziec ze "dał" nam pare punktow w sezonie.
Za to spoko czym tu sie przejmowac..,za niego mamy Buchalika.Super bramkarza ktory tyle wybronil nam pilek ze to byla ostoja ,wrecz opoka.Z nim w bramce zawsze bylem spokojny ogladajc mecze. Boze chroń Wisłe..... |
Ostatnio coś Cywką rzucają z pomocy na obronę to może z niego zrobimy bramkarza ?
|
Pawłowski - teraz juz wiecie czym się martwie? Trzeba być ślepym żeby nie zauważyć ze zmierzamy do 1ligi.
Boże chroń Wisłę... |
Cytat:
Też nie rozumiem w dziale transferowym postów o tym, żeby Sadloka sprzedać lekką ręką. ....a, chłop jest solidny. Do wyjebania to są Crivellaro i Jankowski jako pierwsi. Cywka niech zostanie jako zapchajdziura, można go rzucać po pozycjach. A co do spadku - spokojnie. Nie będzie aż tak źle. Kluczowe mogą być dwie kolejki 23 i 24, gdzie gramy u siebie z Łęczną i Podbeskidziem. Jeżeli wygramy te 2 mecze to będziemy w okolicy 8-9 miejsca. Jeżeli przegramy to tak - w oczy zacznie nam zaglądać bitwa o utrzymanie. Dla mnie wygląda to tak: Pierwsza 8: Piast, Legia, Lech, żydki, Pogoń, Lechia - dla mnie te 6 drużyn jest pewniakiem do grupy mistrzowskiej o 2 miejsca będą się bić: Ruch, Zagłębie, Jagiellonia i Wisła. Myślę, że walka o wejście do 1-8 rozstrzygnie się między nami, Jagą i Zagłębiem. Przy czym my mamy najlepszy terminarz. |
Cytat:
Nadzieja umiera ostatnia.Zwłaszcza, ze dobrodziej złożył Projekt Wielka Wisła do rąk takiego trenera jak Tadeusz Pawłowski :D |
Pamiętajcie, że to ten sam Pawlowski pozwolił awansować Ślaskowi do pucharów, który wcale nie miał lepszej kadry od nas.
|
Obecną sytuację Wisły można podsumować prostym sformułowaniem:
"What is Dead May Never Die" |
Cytat:
Poz. 1-5 nieco odskoczyły, potem jest Amika, a potem reszta. Dla mnie wygląda to tak jak piszesz plus Ruch pewniakiem minus być może Lechia. |
Cupial ratuje Wisłe bla bla, bedzie super bla bla.
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-s,nId,1944039 Biorąc pod uwagę jaki jest trener to zostaje samo bla bla |
Własnie to czytam ...
Cytat:
|
Być może tak było jak piszesz Łukasz. Smuda postawił bossowi warunek, schodzę z tego miliona, ale w Wiśle z Gaszyńskim koniec.
|
Ale tak z drugiej strony, to czego się tu należało spodziewać? Gaszyński był orędownikiem Moskala. Moskal zrobił Cupiałowi największą porażkę od 20 lat - przegrał u siebie Derby. Było pewnym, że w związku z tym poleci, a za nim Gaszyński, który raz go już wcześniej CUDEM uratował. Do tego Gaszyński niby miał załatwić sponsora - nie zrobił tego. To są dwa gwoździe do trumny Gaszki + zwolnienie Smudy, które kosztowało nas procesy w sądach + milionową stratę.
To, że Cupiał jest nieroztropny przywracając(?) Smudę to inna kwestia, która miejmy nadzieję nie odbije nam się dodatkową czkawką. |
Gaszka sam się wypier.do.lił robiąc sobie wroga ze Smudy. Dziwi mnie to trochę bo człowiek korporacji raczej potrafi się poszurać po niebezpiecznym gruncie i powinien przewidzieć, że ze Smudą to on powinien być najlepszym przyjacielem, wówczas mógłby się nawet zesrać w gabinecie Cupiała, a i tak by nie poleciał. Cóż jeśli chcesz długo pracować w Wiśle to musisz wkupić się w łaski Smudy i Kapki ot cała filozofia, a Gaszyński chyba zapomniał, że Wisła to nie jest profesjonalny klub gdzie na pierwszym miejscu stawia się dobro klubu, a nie przyjaźnie z podwórka.
|
zarząd - Kapka
dyrektor sportowy - Smuda trener - Pawłowski transfer - Małecki ale piękny prezent nam zafundował pod choinkę Pan Cupiał. Prawdziwy megapak. Dziękujemy Boguś. Wesołych Świąt! |
Cytat:
|
Tak na chłodno. Podstawą do wyjścia z długów jest ograniczenie wydatków. Założę się, że Dunin bierze (o ile w ogóle) 3x mniejszą pensję niż Gaszyński. Podobnie z Pawłowskim.
Trzeba to przetrwać. |
Cytat:
Gdyby ludziom faktycznie zalezalo na tym klubie, gdyby sie z nim identyfikowali, gdyby wisla byly dla wielu mala ojczyzna to wogole nie rozmawialibysmy teraz o kryzysie finansowym. Po pierwsze frekwencja bliska 100% zapewnilaby konkretny wplyw z biletow. Po drugie majac regularny duzy wplyw gotowki z biletow inaczej by sie prezesowi rozmawialo z bankami na temat kredytow konsolidacyjnych, ktorymi moglibysmy splacic najpilniejszych wierzycieli. Po trzecie - najwazniejsze bo przynosi to najwiecej kasy - majac frekwencje na poziomie 25-30 tysiecy rozmowa z potencjalnym sponsorem odrazu wyglada inaczej. Nawet jesli Coca Cola czy Volkwagen byli zainteresowani sponsorowaniem Wisly to w momencie gdy jakis wazniak od marketingu w Wolfsburgu mial zaczac prowadzic powazne romowy widzac pusty stadion musial nabrac powaznych watpliwosci czy w Polsce reklama przez futbol a w szczegolnosci przy uzyciu wisly to dobry pomysl. Kto przy zdrowych zmyslach da milion czy dwa € na klub, ktory nawet w swoim miescie nie jest na tyle popularny aby zgromadzic przyzwoita frekwencje? No nikt, a juz napewno nie marka, ktora przy uzyciu klubu pilkarskiego chcialaby promowac sie w calym kraju. Sorry ale ciecia spowoduja jedynie coraz wieksza zapasc i jeszcze mniejsze zainteresowanie klubem ze strony sponsorow. Tylko i wylacznie kibice moga w tym momencie realnie wydobyc Wisle z kryzysu. Czas najwyzszy abysmy wreszcie wzieli odpowidzialnosc za ten klub. albo wszyscy spuscimy glowy w dol albo wyznaczymy kierunek w ktorym ten klub bedzie zmierzal. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl