Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

serek.c2 13.02.2009 18:13

I co tym jednym słowem udowodniłeś Jova? Jeszcze tego Descargi Legii pozazdrościsz... Bardzo dobry zawodnik, a problem z nim wcale nie wyniknął z braku umiejętności sportowych a jedynie z przypadku - kontuzja. Testy medyczne w przypadku "naszego" testowanego zawodnika jak najbardziej. Zresztą, niech mu robią jakie chcą testy - umiejętności ma o klasę wyższe niż nasz wirtuoz Łobo. Poradzi sobie.

ps. na miejscu Jacka B. ja przetestował bym najpierw zasobność wiślackiego portfela, bo pewnie chłopak za frytki grać nie zechce...

Fernando Redondo 13.02.2009 18:16

Koleś naprwno jest dobry. Ciekawe tylko czy dogadaliśmy się co do kontraktu, czy będzie niemiłe zaskoczenie jak rzuci sumką...

A co do Descargi- ktoś mówił że lepszy jest od Etienna bo kapitan nawet Levante. Tyle że myśląc logicznie zazwyczaj kapitanami zostają krajanie. Jak u nas Głowacki itp...
A poza tym Descarga ma mocną konkurencję na prawej obronie, bo nie powiem żę akurat Kuba Rzeźniczak to jeden z najlepszych prawych polskich obrońców. Poza tym Descarga jest starszy o 2 i pol roku.

Proud 13.02.2009 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 673500)
Marzy mi sie taki nasz Derek Boateng, ktory w Beitarze dzielil i rzadzil w srodku pola. Nawet z wygladu podobny :)

marzenie ściętej głowy...niestety. Też uważam że poradziłby sobie w wielu b.dobrych klubach zachodnich...

a ten Etienn nieźle się na papierze prezentuje...:) oby tak samo na boisku.

jova 13.02.2009 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 673503)
I co tym jednym słowem udowodniłeś Jova? Jeszcze tego Descargi Legii pozazdrościsz... Bardzo dobry zawodnik, a problem z nim wcale nie wyniknął z braku umiejętności sportowych a jedynie z przypadku - kontuzja.

A kiedy pozazdroszczę? W tym roku, czy jeszcze trzeba będzie dłużej poczekać?
Jego problemy nie zaczęły się z powodu kontuzji, bo i przed nią nie łapał się do składu i miesiącami dochodził do formy.

matti220 13.02.2009 18:22

Niepokoi mnie fakt ,że ten ETTIEN (nie etienn jak ,co nie którzy piszą) nie grał w jesienią żadnym klubie ,więc sporo musiałby poćwiczyć ,żeby dojść do swojej dawnej formy ,ale i tak jest wart zakontraktowania ... moim zdaniem może się okazać takim synonimem Clebera tylko ,że na prawym skrzydle pomocy

Fernando Redondo 13.02.2009 18:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti220 (Post 673515)
Niepokoi mnie fakt ,że ten ETTIEN (nie etienn jak ,co nie którzy piszą) nie grał w żadnym klubie ,więc sporo musiałby poćwiczyć ,żeby dojść do swojej dawnej formy ,ale i tak jest wart zakontraktowania ... moim zdaniem może się okazać takim synonimem Clebera tylko ,że na prawym skrzydle pomocy

a mi się właśnie maży żeby na starość go przekwalifikować na środkowego pomocnika. Ma dobre warunki fizyczne i mógłby nieźle zgrać się z Garguła w środku i mielibyśmy ultraofensywną pomoc na ligę:)

A na prawej pomocy jest Mały, który moim zdaniem gra ostatnio rewelacyjnie(w tym dośrodkowania!!), a na lewą pomoc dać Bogusia:) i jedziemy...

serek.c2 13.02.2009 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 673511)
A kiedy pozazdroszczę? W tym roku, czy jeszcze trzeba będzie dłużej poczekać?
Jego problemy nie zaczęły się z powodu kontuzji, bo i przed nią nie łapał się do składu i miesiącami dochodził do formy.

Myślę, że pozazdrościsz jeszcze tej wiosny... Poza tym z tego co pamiętam w Legii liczono się z tym, że piłkarze z Hiszpanii gotowi do gry będą początkiem września. Chyba jakoś wtedy, zdaje się że w swoim pierwszym meczu doznał kontuzjii. Najzwyklejszy pech.

Kordel_Walker 13.02.2009 18:29

Ja bym się tak nim nie podniecał. Nie tak powinna wyglądać polityka transferowa. Silanpaa stary, teraz kolejny emeryt...brać tylko takich do 25lat max., perspektywicznych, głodnych sukcesów typu Marcelo, Diaz, Jirsak, Mały, Boguś, daj Boże Beto.

jova 13.02.2009 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 673517)
Myślę, że pozazdrościsz jeszcze tej wiosny... Poza tym z tego co pamiętam w Legii liczono się z tym, że piłkarze z Hiszpanii gotowi do gry będą początkiem września. Chyba jakoś wtedy, zdaje się że w swoim pierwszym meczu doznał kontuzjii. Najzwyklejszy pech.

No to rzeczywiście, gdyby kontuzja nie pokrzyżowała mu planów i gdyby miał szansę dojść do formy tak jak Arru i Tito doszli to faktycznie byłby postrachem ligi.

flamengista 13.02.2009 18:39

Wbrew pozorom w środku pola nie jest za różowo. Nie wiadomo, jak szybko Sobolewski dojdzie do formy. Mauro ciągle szuka formy i coraz bardziej się obawiam, że do końca kontraktu jej nie znajdzie. Gołoś po powrocie do zdrowia jest wielką niewiadomą. Podobnie Varga. Jirsak - ok, ale to jeden środkowy pomocnik będący w formie i zdrowy.

Do czasu przyjścia Garguły nadal nie mamy typowego ofensywnego, środkowego pomocnika. Więc ten Etien to ciekawa opcja. Byle by był zdrowy.

Cieszy postęp w sprawie Sillanpy:

http://sport.interia.pl/raport/trans...-wisly,1259530

info za oficjalną, więc dogadano się z klubem jak i zawodnikiem. Jeśli więc nie puści jakiś megababoli, prawdopodobnie wkrótce Henri Sillanpaa zostanie nowym bramkarzem Wisły.

serek.c2 13.02.2009 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 673526)
No to rzeczywiście, gdyby kontuzja nie pokrzyżowała mu planów i gdyby miał szansę dojść do formy tak jak Arru i Tito doszli to faktycznie byłby postrachem ligi.

Wiesz, ja nie piszę tutaj by się z Tobą kłócić... Najzwyczjaniej w świecie widziałem kilka ładnych meczów z udziałem testowanego przez nas piłkarza i doceniam jego klasę. Descargę też widziałem i wiem na co go stać - niie porównuj go do Arru i Tito - to nie ta półka...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 673529)
.Mamy najlepszą parę stoperów :Głowacki,Cleber Marcelo, czego tu zazdościc?

prawego obrońcy ;)

Pablo84 13.02.2009 18:42

.Mamy najlepszą parę stoperów :Głowacki,Cleber + Marcelo, czego tu zazdościc?

Jago 13.02.2009 18:50

Jesli ten Ettien do nas przyjdzie to będzie najlepszy ruch transferowy Wisły w ostatnich latach to piłkarz który z powodzeniem grał na hiszpańskich boiskach a to że wybrał Wisłe na testy pokazuje to że Wisła można powiedzieć choć troche liczy w Europie :P w tym roku licze w koncu na fazę grupową w wykonaniu Wisełki:) ten zawodnik doswiadczony zawodnik napewno może nam w tym pomóc więc bierzmy go póki nie zmieni zdania.

wolek1986 13.02.2009 18:53

Co ciekawe to nie jest info typu Kluivert, Tristan w Wiśle ale koleś który już jest na testach ;D Oby przebiegły pomyślnie ;p Pozdro

jova 13.02.2009 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 673528)
Wiesz, ja nie piszę tutaj by się z Tobą kłócić... Najzwyczjaniej w świecie widziałem kilka ładnych meczów z udziałem testowanego przez nas piłkarza i doceniam jego klasę. Descargę też widziałem i wiem na co go stać - niie porównuj go do Arru i Tito - to nie ta półka...

Ja widziałem kilka ładnych meczów z udziałem Łobodzińskiego (w Zagłębiu Smudy), ale to nie znaczy, że mam przekonanie, że niedługo powróci do tej formy. Ba! Nie mam pewności czy kiedykolwiek jeszcze zagra mecz na naprawdę dobrym poziomie. Właśnie na to próbuję zwrócić Twoją uwagę. Nie powinieneś być przekonany, że ten Ettien się u nas sprawdzi, bo to tylko Twoje przeczucie. Biorąc pod uwagę zawirowania w karierze jakich niedawno doświadczył ten zawodnik jego transfer to moim zdaniem loteria. Prawdopodobieństwo pomyłki można zminimalizować poddając go testom, więc ja nie rozumiem czemu nie powinno się ich zrobić. Przecież nikt nie chce mieć tu kolejnego Descargi czy Łobo - grajka, który może kiedyś dojdzie do formy, a może nigdy się nie pozbiera.
Ja nie porównuję Descargi z Tito i Arru. Porównuję przebiegi ich "dochodzenia do formy", które dwóm z nich nic nie dały.

Bronex 13.02.2009 19:12

Ettien to na pewno ciekawy zawodnik ale w Wiśle nie zagra.

Lechista69 13.02.2009 19:25

Bo co ? Bo ty tak mówisz? Ma kartę na reku co niewątpliwie stawia Wisłę w uprzywilejowanej sytłacji, skoro Łobodziński za nic nie granie dostaje 400 tys, to dla niego by się kasa znałazła, zresztą niedługo kaleka chyba odchodzi nie ? :] Kaleka = dawidowski ^^!

nesta 13.02.2009 19:27

Gdyby byl problem z kasa dla niego to juz bym nawet wolal nie sprowadzac nowego bramkarza teraz i te pieniadze przeznaczyc na Ettiena.

serek.c2 13.02.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 673553)
Ja widziałem kilka ładnych meczów z udziałem Łobodzińskiego (w Zagłębiu Smudy), ale to nie znaczy, że mam przekonanie, że niedługo powróci do tej formy. Ba! Nie mam pewności czy kiedykolwiek jeszcze zagra mecz na naprawdę dobrym poziomie. Właśnie na to próbuję zwrócić Twoją uwagę. Nie powinieneś być przekonany, że ten Ettien się u nas sprawdzi, bo to tylko Twoje przeczucie. Biorąc pod uwagę zawirowania w karierze jakich niedawno doświadczył ten zawodnik jego transfer to moim zdaniem loteria. Prawdopodobieństwo pomyłki można zminimalizować poddając go testom, więc ja nie rozumiem czemu nie powinno się ich zrobić. Przecież nikt nie chce mieć tu kolejnego Descargi czy Łobo - grajka, który może kiedyś dojdzie do formy, a może nigdy się nie pozbiera.
Ja nie porównuję Descargi z Tito i Arru. Porównuję przebiegi ich "dochodzenia do formy", które dwóm z nich nic nie dały.

Niewątpliwie masz trochę racji w tym co napisałeś. Jest tylko jedno małe "ale" - widziałem w akcji i Ettien-a i Łobodzińkiego. Na podstawie spotkań, które oglądałem (fakt, minęło trochę czasu) wyrobiłem sobie bardzo dobre zdanie o reprezentancie WKS. Nie mogę tego powiedzieć o piłkarzu Łobodzińskim - do tej pory zastanawiam się co widzą w tym chłopaku nasi trenerzy... Testujemy piłkarza z takimi umiejętnościami jak Ettien a z drugiej strony bez choćby dnia testów podpisujemy niewyobrażalnie wysoki jak na polskie warunki kontrakt z takim tuzem jak Łobo? A przecież nasz obecny prawy pomocnik nie był zdaje się podstawowym zawodnikiem Zagłębia przed samym przyjściem do nas - czyż nie należało by go przetestować? ;)

HanysKce 13.02.2009 19:53

Ettien mógłby spokojnie w środku pola zastąpić starszego od siebie Cantoro i na pewno lepiej wywiązywałby się ze swoich obowiązków. Jest szybki, zwinny, obdarzony dobrym strzałem z dystansu - brać i nie wybrzydzać.

Piękna bramka z dystansu Ettiena:
http://www.youtube.com/watch?v=uFywgKL6G0M

Proximus 13.02.2009 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 673554)
Ettien to na pewno ciekawy zawodnik ale w Wiśle nie zagra.

A czemu tak uważasz??

HanysKce 13.02.2009 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 673588)
A czemu tak uważasz??

kasa misiu kasa

€€€

WHITE*STAR 13.02.2009 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 673528)
prawego obrońcy ;)

Mam nadzieję, że z tym Rzeźniczakiem, ew. Szalą to były żarty ;P

DominoForza 13.02.2009 20:01

moze i byl dobry ale 30 lat ,to zawodnik bez wiekszej perspektywy ,najlepsze lata ma juz zasoba ,Panie z Katowic nie wiem czy umyslnie ale wkleiles powtorke z PES-a :)

Pusiek 13.02.2009 20:02

Hanys:
Ten gol jest z fify:P czy tam z PES-a

fst 13.02.2009 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HanysKce (Post 673595)
(...)

Nie koniecznie. Skoro już jest na testach to przynajmniej w teorii klub powinien mieć fundusze na kontrakt, który by go satysfakcjonował.

pawelo84 13.02.2009 20:22

Ma dwie zalety, to bardzo dobry piłkarz i darmowy. Więc jest szansa że go wezmiemy.

airborne4009 13.02.2009 20:23

Ten za stary,tamten za mlody,temu zle patrzy z oczu,ten czarny a ten zielony. Jejuu co poniektorym trudno tu dogodzic;)

wolek1986 13.02.2009 20:27

Jeśli dojdzie do tych transferów i staną się one dużym wzmocnieniem dla zespołu to Bednarzowi będą się należały oklaski. Widać że facet ma jakąś wizje sprowadzania zawodników i uzupełniania składu po skończonych kontraktach. Jeśli w czerwcu odejdą Dawidowski, Cantoro, Zieńczuk i Baszczyński to będzie kto miał ich zastąpić. Mam nadzieje ze Leo wypromuje Łobo i w czerwcu odejdzie za 1 mln euro ;p. PS martwi jedynie fakt ze Sobolewskiemu kończy się kontrakt w 2009 roku. Oby został mu przedłużony POZDRO

Pusiek 13.02.2009 20:27

Zgadzam się z airborne4009.....kto by nie przyszedł do Wisły, chyba, że byłby to Messi (pewnie byłby za niski)...i tak wielu malkonetentom by nie pasował...a prawda jest taka, że ktoś (może Jacek B. )..nie posiadając wielkich funduszy..robi dobrą robotę..lepszą niż kiedyś Kapka, Mielcar, którzy dysponowali dużo większymi finansami

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl