Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

PSYCHOLTSW 14.03.2018 10:16

@Adasss to z górną 8(nas liczę do niej) zdobywamy 0,5 pkt (6/12) na mecz a z dolną jakieś 2,27 (34/15). tzn liczę to tak 7 ponad, 8 poniżej nas. zostały 3 mecze, z tego 2 z top 8 i 1 ze spadkowej. także zakładam, że zdobędziemy 4 pkt w trzech ostatnich meczach. a poza tym to off top, także pewnie nas przeniosą. pozdrawiam.

Karherop 15.03.2018 18:16

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...wymi,13008174/

16 graczy z kończącymi się kontraktami. Zarząd będzie miał pełne ręce roboty.

Pytań jest wiele, choć wg mnie kluczowe jest czy zostanie z nami Llonch oraz na jakich warunkach przedłuży umowę Carlitos.

Imaz - przedłużenie jest formalnością
Reszta - nie trzeba się śpieszyć, bo i nie ma nikogo o kogo ktoś by specjalnie walczył.

Patryko 15.03.2018 18:58

Z naszej starej gwardii zdecydowanie nie przedłużałbym Boguskiego i Brożka. Rafał gra jeden dobry mecz a później dwa miesiące go nie widać, Paweł niestety spędza więcej czasu na rekonwalescencji niż treningach. Pożegnać ich godnie i zakończyć temat gry w Wiśle. Co do Arka, to w zależności od jego dyspozycji fizycznej, kontrakt na jeszcze jeden sezon jako żelazny zmiennik w razie plagi kontuzji.

ashkeczup 15.03.2018 19:27

Trzeba w końcu dać Głowackiemu spokój i poszukać następcy, jeśli Velez nim nie jest. Chorążka, Imaz, Carlitos i Llonch no i oczywiście Basha- chciałbym, aby przedłużono z nimi umowę. Od oczekiwań Cuesty/Buchalika, Bartkowskiego i Ivana zależałoby, czy bym przedłużył. Wasyl, Cywka i Mitrović- nad sensem nowych kontraktów poważnie bym się zastanowił, a nad Bogusiem i Pawłem to już chyba nikt nie ma wątpliwości.

krzaq12 15.03.2018 19:40

Pełna zgoda, natomiast Wasyla należy przedłużyć. Taki piłkarz musi być w klubie jeszcze przynajmniej 12 miesięcy.
Gdzieś kiedyś wspomniał, że dopiero w tym wieku spełnił jedno ze swoich marzeń, niech więc zostanie w Wiśle na kolejny sezon.

arti 15.03.2018 20:52

Julian Cuesta, Michał Buchalik, Kacper Chorążka, Ivan Gonzalez, Marcin Wasilewski, Arkadiusz Głowacki, Jakub Bartkowski, Vullnet Basha, Tomasz Cywka, Petar Brlek, Pol Llonch, Nikola Mitrović, Jesus Imaz, Rafał Boguski, Paweł Brożek, Carlos Lopez. Opcje przedłużenia umów mają z tego grona: Cuesta, Buchalik, Gonzalez, Wasilewski, Bartkowski, Basha, Mitrović, Imaz, Boguski, Brożek i Lopez

Chciałbym żeby zostali Carlitos, Llonch, Basha może Wasyl, Głowa i Imaz. Nie wiem jaki potencjał ma Chorążka.
Reszta - do widzenia.

silver03 16.03.2018 09:31

Tylko 6 miałoby zostać? Trochę mało :D Nie możemy wyjebać prawie wszystkich, bo to się źle skończy.

Musi zostać, któryś z bramkarzy Cuesta/Buchalik, Gonzales, Wasyl, Bartkowski, Basha(?), Llonch, Mitro (pewnie zostanie), Imaz, Bogsuki (zostawiłbym go jako naszego jokera :D), Lopez.

Do tego + 6 nowych i gitarra.

Dariook 16.03.2018 14:42

No i szykuje sie kolejna rewolucja, budowanie skladu, zgranie i takie tam pierdoły. Pozniej trener...i tak w kółko.

Karherop 16.03.2018 15:18

Nawet jakby odeszło 5-8 graczy to lamentu nie będzie bo na kontrakcie jest juz Suljic i ten mlody z Lecha. Wróci też Bartosz. A Junco pewnie ma juz kilka ciekawych nazwisk na ich miejsce.

A tak szczerze mówiąc to nie postawilbym pieniędzy na odejście żadnego gracza, bo za kazdym można znalezc jakis argument za pozostaniem. No moze poza Ondraszkiem, ale jemu jeszcze zostalo pol roku kontraktu.

Ma_niek 16.03.2018 16:25

Kojeny sezon przejsciowy :)

arti 16.03.2018 19:02

Dziękujemy dziesięciu, w to miejsce przychodzi np. siedmiu ale lepszych.
Poza tym po co nam tak szeroka kadra w której w piłkę umie grać pięciu?

czaro 16.03.2018 20:04

A ja bym na jeszcze jeden rok zostawił i Wasyla, i Głowę, i Bogusia - o ile Głowa się zgodzi (czego pewien nie jestem). Przydaliby się w szerokim składzie w toku przebudowy drużyny. Szkoda że nie udało się w pełni wykorzystać tego i ostatniego roku na taką przebudowę.
Pawła uwielbiam, ale nie stać nas, by trzymać go w składzie na innych warunkach niż po stawce minimalnej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1496463)
No i szykuje sie kolejna rewolucja, budowanie skladu, zgranie i takie tam pierdoły. Pozniej trener...

Ale tym razem to już naprawdę ostatni raz!

Adasss 16.03.2018 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1496490)
...
Ale tym razem to już naprawdę ostatni raz!

Ty weź pokaż tą rękę, co ją schowałeś za plecami :lol:

19sebawro06 16.03.2018 21:05

Rafał niech sobie gra dalej ale już w innym klubie.

TOMEK 11 17.03.2018 10:34

Bogusia? niektórzy to naprawdę podróżują w cyberprzestrzeni...

Ma_niek 17.03.2018 11:01

Z tego szrotu co najedzie w lato pewnie i tak Boguski bedzie lepszy wiec ja bym go zostawil.Zreszta napewno tak bedzie ze go przedluza.

Blaszczu16 17.03.2018 11:19

W tamtym sezonie jeszcze miał przyzwoite statystyki ale w tym? Strzelił choć jedna bramkę?

zbigniew_ramirez 17.03.2018 11:20

Tak, nawet dwie :)

brylant17 17.03.2018 12:05

RB9 jest nietykalny pewnie dostanie jeszcze na rok umowę

19sebawro06 17.03.2018 13:09

dożywotni kontrakt jako kapitan. tak będzie

TOMEK 11 17.03.2018 13:12

i właśnie m.in. przez przedłużanie takich gości nie wyjdziemy z tego w czym obecnie jesteśmy...

Charlie 17.03.2018 13:42

Po poprzednim sezonie istniały przesłanki, żeby przedłużyć Bogusia, bo rozegrał trochę dobrych spotkań. W tym jest głównie nędza i dalsze trzymanie Rafała będzie bardzo dziwną decyzją zarządu.

ashkeczup 17.03.2018 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1496526)
Po poprzednim sezonie istniały przesłanki, żeby przedłużyć Bogusia, bo rozegrał trochę dobrych spotkań. W tym jest głównie nędza i dalsze trzymanie Rafała będzie bardzo dziwną decyzją zarządu.

Do Rafała jeszcze nie dociera, że kontrakt ma do końca sezonu. Jeśli wejdziemy do grupy mistrzowskiej i Boguś w końcu zacznie grać o nowy kontrakt, to hamujcie hamulce, bo puchary są w zasięgu :>

Adrio 17.03.2018 16:32

Czytając ostatnie kilka stron tego tematu to można dojść do wniosku, że w przyszłym sezonie:
- zwalniamy Junko, na jego miejsce będzie KIKO bo przecież to on załatwił najlepszych zawodników, a Manuel sprowadzał tylko chłam, i ma ciągle ważny kontrakt z klubem
-Llonch mimo iż zapier...a aż miło w każdym meczu to jest drewno i w przyszłym okienku za niego możemy sobie w Hiszpanii znaleźć 10 takich samych grajków(oczywiście po poleceniu ich przez naszego nowego dyrektora sportowego KIKO) także jak nie przedłuży to mała strata
-przedłużamy kontrakty kilku zawodnikom, reszta nie potrzebna - mamy za szeroką kadrę, przecież za Wdowczyka/Moskala ledwo kompletowaliśmy 18stkę i jakoś to było
-jako, że Carillo nie wyciąga wniosków z opinii forumowych ekspertów oraz kibiców z fejsbuka czy tłitera to po kilku kolejkach nowego sezonu go zwalniamy
- jako, że mamy na kontrakcie KIKO to może on pracować jako trener i dyrektor sportowy.

Zapewne każdy z Was był by lepszy od naszego zarządu, trenera i dyrektora sportowego o czym mogą świadczyć Wasze wyniki w futbol menadżerze :)

MB1906 19.03.2018 12:53

Priorytetem obecnie powinno byc podpisanie Lloncha. Mam nadzieje, ze pogloski jakoby chcial zmienic lige nie byly prawdziwe bo stracimy mega kota za darmo. Co gorsza oby kasiasci z Eklasy sie nie zglosili.

To co on wyprawia przechodzi wyobrazenie, jest wszedzie i walczy jak bulterier. Co ciekawe pokazuje, ze umie nie tylko w destrukcji ale i do przodu(i tutaj kamyczek a moze kamol w kierunku Kiko, ktory nie potrafil tego z niego wycisnac i/lub dawal mu inne zadania).

Mysle, ze wiekszosc pogodzila sie z odejsciem Carlitosa, oby za gruba kase. Pola wg mnie bedzie nawet ciezej zastapic.

Karherop 19.03.2018 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1496798)
Mysle, ze wiekszosc pogodzila sie z odejsciem Carlitosa, oby za gruba kase. Pola wg mnie bedzie nawet ciezej zastapic.

Zgadzam się.

Podobno zarzad już z nim negocjuje nowy kontrakt. Info z tt Dukata, natomiast nie są to łatwe negocjacje.
Pytanie czy wiekszym problemem są pieniądze, czy chęć powrotu Lloncha do Hiszpanii.

Takie spotkania jak wczorajsze budują morale i z jednej strony ułatwia negocjacje, a z drugiej utrudnia bo chętnych na Lloncha bedzie coraz więcej.

enzo 19.03.2018 13:05

Obaj zawodnicy - Carlitos i Llonch - będą trudni do zastąpienia.

Patrząc na nasze wieloletnie perypetie z pozyskiwaniem kolejnych napastników, którzy się nie sprawdzali, obawiam się, że to będzie spory problem znaleźć tutaj sensownego zastępcę. Ale też zrozumiałe, że największą gwiazdę ligi trudno byłoby Wiśle na dłużej utrzymać.

A co do Lloncha - drugiego takiego piłkarza w Ekstraklasie po prostu nie ma. Facet jest dosłownie wszędzie. Dzięki jego bardzo szybkim przechwytom wyprowadzamy też wiele ciekawych kontrataków, co w ostatnich latach wyglądało tak sobie, jeśli chodzi o dynamiczne przejście z obrony do ataku. Zwykle po odbiorze piłki żmudnie budowaliśmy powtarzalne ataki pozycyjne.

Pol ma dopiero 25 lat, co dla defensywnego pomocnika naprawdę jest jeszcze młodym wiekiem. Jeśli więc udałoby się go przekonać do pozostania w Krakowie, to jestem przekonany, że za rok moglibyśmy sprzedać go za bardzo dobre pieniądze. To jest ten typ piłkarza, który nigdy nie odpuszcza i swoje braki techniczne nadrabia niesamowitą ambicją. Więc pomijając nawet umiejętności czysto sportowe, takimi doskokami i odbiorami, podnosi też morale i ogólną motywację u reszty chłopaków. Choć szczerze mówiąc po tym co pokazuje na wiosnę, nie wiem dlaczego ciągnie się za nim wciąż opinia, że nie umie grać do przodu i jego wartość istnieje tylko w destrukcji.

seba_109 19.03.2018 13:07

jak bramkę strzelił Cariltos to mi serce stanęło jak zobaczyłem, że pokazał L ale chodziło mu o pistolet :D

ArturBarlinek 19.03.2018 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1496802)
jak bramkę strzelił Cariltos to mi serce stanęło jak zobaczyłem, że pokazał L ale chodziło mu o pistolet :D

ja sądziłem, że pokaże odwrócone "L", a on fajnie pokazał pistolet, dobry jest :D
Nie wyobrażam sobie braku solidnej podwyżki dla niego i kontraktu na kolejne 2-3 lata.
Gość robi różnicę. Albo gość zostaje, albo bierzemy za niego 3 bańki euro + i do żyda z nim :P

Karherop 19.03.2018 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba_109 (Post 1496802)

To bylo mistrzostwo. Lepiej nie można było tego zrobić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl