![]() |
Cytat:
G jest w ogóle zbędne - nikogo tam nie ma. Powinniśmy wynajmować A, C, D, E - karnetowicze z H też powinni iść na A. |
Cytat:
|
Cytat:
nie zapomnij maczety |
Cytat:
Z tego co podawano w mediach to obecnie wynajęcie stadionu przez Wisłę kosztuje 123tys. , natomiast wynajęcie stadionu na 24h od miasta to koszt 45tys . https://gazetakrakowska.pl/krakow-mi...en/ar/12937786 Skąd taka różnica ?? Chyba jak ktoś jest stale wynajmującym to powinien mieć lepsze warunki. |
pewnie z "pozycji negocjacyjnej"
|
wiem, że to gorący okres ale proszę nie powielajmy bzdury i nie rozgrzewajmy głów. przede wszystkim kupujmy bilety, bo mnie szlag chce trafić, że nas tak mało na meczu ma być. także #rusz4litery po bilety.
|
Cytat:
|
Smutne z tego artykułu gazety krakowskiej jest to, że Wisła pokrywa ponad 60% kosztów związanych z utrzymaniem stadionu ( utrzymanie 4,9 mln rocznie, a Wisła płaci 3 mln rocznie), a korzysta może z 20% czasu w ciągu roku.
Miasto nie robi nic, aby działo sie cokolwiek na ich obiekcie, bo po co jak przez lata mogło doić. Wisła tez jest "zorganizowana", można było sobie zastrzec, ze w ramach tak wysokiego czynszu i pokrywania 60% kosztów utrzymania obiektu mogą organizowac imprezy już bez dodatkowych opłat np. do 500-1000 osób. Nawet na imprezach firmowych klub miąłby niezłe przychody. |
A może spróbować wynegocjować dwie stawki za wynajem stadionu, na zwykłe mecze do 15tys miejsc i na mecze top cały stadion. Może te 15 tyś miejsc by jakoś wpływało na kupujących żeby ich zmobilizować do zakupu biletu.
|
Ja z czym innym, bo nie doczekałem się odpowiedzi. Czy Marzena Sarapata tak samo jak piłkarze nie otrzymuje wynagrodzenia?
|
Cytat:
|
Dziękuję uprzejmie.
|
Cytat:
|
Ale to by oznaczalo, ze Marzena jednak wychodzi czasem z gabinetu od kompa:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A czy ktoś mi zagwarantuje, że tym razem zarząd nie zapali pieniędzmi w kominku?
|
Cytat:
10 znaków. |
Cytat:
|
Cytat:
|
To jak to jest z tymi prawami do ligi od nowego sezonu wiecej kasy dla klubów czy nie ?
|
Cytat:
|
Kolejny argument aby dotrwać do nowego sezonu będzie teoretycznie lżej.
|
jeszcze trzeba licencje dostać
|
będzie można więcej przepier****ć
|
Cytat:
Dokladnie. Wszystkie kluby zeby byc konkurencyjne podniosa place o te 30% i tyle tego bedzie. |
Cytat:
|
Ja w tym momencie bardziej liczę na Miasto Kraków niż 4 biznesmenów. Majchrowski Wisłę upaństwowi, a zarząd wypie*****.
|
|
http://www.wislaportal.pl/35611,Mias...ly_Krakow.html
Jak najprościej uratować Wisłe jak się chce... Miasto+KMB4*+Meksykany na koszulki+Pełny stadion i klub działa i funkcjonuje na papierze przyzwoicie. Kwestia podejmowania odpowiednich decyzji, ale w obliczu sytuacji wyjściowej wygląda to obiecująco * KMB4=Koalicja 4 małopolskich biznesmenów ;) |
A nie masz wrazenia ze w wiekszosci przypadkow pilkarze sa przeplacani ? Jak to 30% bedzie zainwestowane a nie przejedzone to jestem w 100% za.
|
Ram pam pam :p 維斯瓦克拉科夫足球俱樂部
|
Tu jest o finansach Wisły w Interii:
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ap,nId,2716065 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mogliby przynajmniej podawać źródło :D
|
Białoński to dramat na poziomie Migi - coś usłyszy, gdzieś przeczyta i resztę sobie dopowie - jednym słowem dramat
|
Cytat:
Obawiam się, że szczegółowa analiza dwuletnich rządów tych, którzy w dziwnych okolicznościach przejęli klub (łącznie ze zmuszeniem Cupiała do odejścia) całkowicie skompromitowałaby to całe środowisko. Dawno pisałem, że Cupiał nie zostawił spalonej ziemi, zostawił kilku niezłych piłkarzy na sprzedaż. Czy gdyby sytuacja byłaby taka zła, to obecne władze bawiłyby się w menedżerkę? W nadmiernie rozbudowaną kadrę, w kilku trenerów (jednego za sto tysięcy). Przecież to była typowa pralnia menedżerska - sprowadzano ,,piłkarzy", aby się kręciło, bo od początku było wiadomo, że z tych wynalazków (Valencia, Echavarria, Spicić, Videmont, Palcić, Halilović, Perez i wielu innych) nic nie będzie. Przecież ta zabawa kosztowała minimum kilka milionów złotych. Teraz nagle się załamało, więc zasadnym jest pytanie - gdzie są te pieniądze i gdzie one zniknęły (tu jest klucz w zrozumieniu obecnej sytuacji). Za coś się bawili, prezentując wizje o kilkunastokrotnym wzroście budżetu i kilku krokach do przodu. Za obecną sytuację nie jest odpowiedzialny Cupiał, tylko TS. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl