Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

SpoXsteR 18.06.2010 15:41

Lepiej nie nalegajcie o zadne wymiany bo zaczna jakies barierki wkladac, kombinowac i ch.. wie co jeszcze.. ten stadion powoli przypomina mi male santiago bernabeu, przynajmniej z zewnatrz, taki oldschoolowy (jakby budowany w latach 30), stwarza wrazenie bardzo masywnego, a ze podoba mi sie santiago bernabeu to nie jestem zly, szkoda tylko tego okraglaka
za oryginalne santiago bernabeu oddalbym dwie Allianz Arena i trzy old trafford.. bardzo mi sie podobaja takie masywne kloce, ale przestane juz marzyc, niech chociaz oni zakryja te wszystkie szczeliny a nie jak to jest na Legii ze od trybuny do dachu jest jakas szybka i szczeliny na 2 metry.. stadion powinien byc calutki zamkniety! w naroznikach i pod dachem na C!

Dagobert 18.06.2010 15:54

stadion bardziej nie spójny niż kiedy?? niż wtedy co mieliśmy stare C? bez jaj. nowe krzesełka są lepsze od tych co były wcześniej na e i d, i w związku z tym płacz na forum.

Kamell 18.06.2010 16:11

Tak w ogóle to na trybunie A/B jaki będzie wzór z krzesełek? taki sam jak na C?

La Furia Dell' Est 18.06.2010 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamell (Post 916328)
Tak w ogóle to na trybunie A/B jaki będzie wzór z krzesełek? taki sam jak na C?

NIE. Na trybunie A i B nie będzie wzoru.

Kordel_Walker 18.06.2010 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dagobert (Post 916309)
stadion bardziej nie spójny niż kiedy?? niż wtedy co mieliśmy stare C? bez jaj. nowe krzesełka są lepsze od tych co były wcześniej na e i d, i w związku z tym płacz na forum.

Dobrze, że tylko na płaczu się skończy, bo biorąc pod uwagę setki milionów, które poszły na ten stadion to jest to największa porażka, za którą ktoś beknąć powinien.
Ktoś mi powie kto odpowiada za kolor nowych krzesełek? Pewnie w fabryce się pytali jaki ma być kolor...to powiedzieli, że niebieski - i jest niebieski:-/Jaki problem. Chcesz- masz.
Jakiś półamator dorwał się do władzy i decydowania w jaki sposób będą wydawane publiczne pieniadze i efektem - haniebna partanina. Za chuja bym się pod tym projektem nie podpisał.
Nie wierzę, że nie można było dobrać odpowiedniego pigmentu.
Byłem już pogodzony ze wszystkimi niedociągnięciami, a tu prosze..błękitne krzesełka.

Nie pisz mi tu, że płacz na forum, bo za tą partanine powinna być kara w postaci pieniężnej i dożywotni zakaz wykonywania zawodu dla projektanta i osoby która wybierała kolor krzesełek.

Mario Nh 18.06.2010 18:44

Różnice widać gołym okiem.
Z bliska nie wydają się być już tak "błękitne". Mimo wszystko, za dużo narzekacie

Mea 18.06.2010 18:46

W projekcie znalazłem info ze na górnej trybunie będzie 24 rzędy. Teraz przeliczyłem i już są zamontowane 24 rzędy oparć krzesełek. Pytanie czy na samej górze będzie jeszcze jeden rząd krzesełek bez barierek bo wydaje mi się ze powinny być.
Może precyzyjnie odpowie mi kolega La Furia Dell' Est.

satori 18.06.2010 18:57

Tak patrze sobie na to zdjecie :
http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg

i mysle sobie ze ta nowa trybuna ze stara jakos zupelnie ze soba nie pasuja... Wiem ze stadion nie jest gotowy ale ciekawi mnie jak bedzie wygladac na koncu kolorystyka bo te odcienie niebieskiego sa diametralnie inne. Dziwnie tez wyglada miejsce gdzie nakladaja sie dachy starej z nowa trybuna.. jak by z zupelnie innego stadionu wziete.. wiem wiem czepiam sie ale takie sa moje odczucia a chyba od tego jest forum by o tym pisac ;-)

Dagobert 18.06.2010 19:01

ok projektant źle dobrany, wiele spraw nie przypilnowano, ale kolor krzesełek nie robi żadnej różnicy, i tak jak będzie (daj Boże) 30 tys kibiców to krzesełek nie będzie widać wiec jaki problem....
trzeba się cieszyć że stadion jest, wielu krakowian nawet kibiców Wisły nie koniecznie chciało wydawać 600 milionów na stadion a wolałoby za tą cenę np tunel pod kopcem żeby rozładować aleje...
inna sprawa to (ktoś to pisał), że brak profesjonalizmu ze strony Wisły to skandal, na pewno jakby była osoba w klubie która by to nadzorowała można by było wybrać odcień niebieskiego.
ale Wisła miła w nosie choć de fakto miasto (a tym samym my wszyscy) budujemy stadion który będzie głownie dla Wisły. Co by nie mówić o Basałaju to może teraz zadba o te różne detale. jak to mówią pańskie oko konia tuczy....

wojtala88 18.06.2010 19:03

Na tych krzesełkach są jeszcze folie i dlatego są takie wyblakłe.tak samo jak na Legii.

As 18.06.2010 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez satori (Post 916461)
Tak patrze sobie na to zdjecie :

i mysle sobie ze ta nowa trybuna ze stara jakos zupelnie ze soba nie pasuja... Wiem ze stadion nie jest gotowy ale ciekawi mnie jak bedzie wygladac na koncu kolorystyka bo te odcienie niebieskiego sa diametralnie inne. Dziwnie tez wyglada miejsce gdzie nakladaja sie dachy starej z nowa trybuna.. jak by z zupelnie innego stadionu wziete.. wiem wiem czepiam sie ale takie sa moje odczucia a chyba od tego jest forum by o tym pisac ;-)

Ciesze sie ze podjales nowy watek :) mysle, ze ta kwestia jest niezmiernie wazna i dziwie sie ze nie byla dokladnie przedyskutowana na poprzednich kilkuset stronach.
Jak do tej pory Obtulowiczowi udalo sie uniknac krytyki zwiazanej z bryla stadionu ale teraz kiedy celnie wskazales te mankamenty napewno mu sie dostanie.

greko1 18.06.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 915077)
^^^ Robiąc sektor w narożniku tracimy 1 x bufor (1 tyś) na E + 1x bufor (1 tys) na C -znacznie droższych cenowo. Na E można dać gościom 1,5 sektora - bo tyle mają mieć zgodnie z prawem i tylko 0,5 sektora przeznaczyć na bufor.Myśleć ludzie, mysleć

No i należy dodać że bezpieczniej jest mieć kibiców przyjezdnych z jednej strony, niż ochraniać Nas przed nimi z obu stron.

SpoXsteR 18.06.2010 19:08

Zadnych folii nie ma ,
co oczywiscie jest dziwne, ale krzeselka to najmniejszy problem

jak sie maja dachy na siebie nakladac skoro trybuna C jest duzo wyzsza od E i D..
natomiast mogliby zaslonic boki trybuny w naroznikach
jak to jest na Chelsea czy Manchesterze
http://stadiony.net/pictures/eng/sta...d_bridge16.jpg
http://stadiony.net/pictures/eng/old...trafford10.jpg

koszt przeciez niewielki.. to zamiast tych wymian krzeselek na D i E (jakby wpadli na tak debilny pomysl) lepiej byloby przeznaczyc te pieniadze na zamkniecie stadionu..
kazdemu cos sie nie podoba w tym stadionie, a u mnie sa to dwie rzeczy.. okraglak i wlasnie te szczeliny w naroznikach.. gdyby tylko to zrobili to stadionik bylby luksus, juz bym nawet zapomnial o okraglaku (ale z bolem serca byl on calkowicie niepotrzebny, tyle pomieszczen w srodku trybun do konferencji itp.. coz, stalo sie, nalezy liczyc ze jakos zaslonia go od zewnatrz)

wjazd dla karetek tez dobry

co do sektora gosci to SKWK stara sie o to zeby byl on ulokowany tam gdzie powinien, czyli obok okraglaka.. zreszta nie tylko o to walcza.. oby wszystko przeszlo pomyslnie, co bedzie niestety bardzo trudne do zrealizowania..

No bedzie wygladal, bo jest poskladany, to i tak dobrze ze jakos to zlaczyli (obawialem sie ze bedzie wygladac jak Highbury, ale chociaz z tej realizacji w miare dobrze wyszli).. sam dach z perspektywy patrzac na wprost trybuny nie rzuca sie tak w oczy, gorzej natomiast z tej perspektywy http://stadionwisly.info/fotorelacje...dion_wisly.jpg i te boki powinno sie pokryc czyms.. poza tym mozna i od gory zlaczyc dach (wiec to co Ci nie pasuje)
oczywiscie to plany raczej nie zrealizowania.. ale moze, moze.. pomarzyc zawsze mozna ;)

ogolem rzecz biorac stadion pozytywny, tylko te szczeliny w naroznikach... razi to strasznie.. okraglak wiadomo

satori 18.06.2010 19:18

Ok wiem ze nie nakladaja sie te dwa dachy ale chyba przyznasz ze patrzac w tamto zdjecie to ma sie wrazenie jak by to byl jakis fotomontaz marny na dodatek. Owszem ciesze sie ze mamy stadion ale nie zapominajmy ze suma za ten stadion nie jest mala i skoro taka decyzja z tym projektem juz zapadla ok stalo sie.. ale zeby byl tak rozny odcien kolorow to juz jest jakies nieporozumienie.. Jesli tak bedzie wygladalo to na koniec to ten stadion bedzie wygladal jak by byl poskladany z roznych trybun. Coz jak by nie bylo to tak jest..

Mea 18.06.2010 19:22

Zgadzam się z SpoXsteR'em ze szczeliny i okrąglak to największe wady stadionu. A poza tym to będzie fajny stadion. Nie wybrzydzajcie tak strasznie.

Tenzen 18.06.2010 19:31

Z tym podjazdem pod okrąglak trochę przesadzili.

La Furia Dell' Est 18.06.2010 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mea (Post 916451)
W projekcie znalazłem info ze na górnej trybunie będzie 24 rzędy. Teraz przeliczyłem i już są zamontowane 24 rzędy oparć krzesełek. Pytanie czy na samej górze będzie jeszcze jeden rząd krzesełek bez barierek bo wydaje mi się ze powinny być.
Może precyzyjnie odpowie mi kolega La Furia Dell' Est.

Precyzyjnie rzecz biorąc- będzie tyle rzędów ile jest w projekcie.

blanco 18.06.2010 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mea (Post 916478)
Zgadzam się z SpoXsteR'em ze szczeliny i okrąglak to największe wady stadionu. A poza tym to będzie fajny stadion. Nie wybrzydzajcie tak strasznie.

a trybuny 17 metrów od boiska nie będą czasem największą wadą ? w tv pewnie to będzie wyglądało jakby w ogóle nie było trybuny tylko samych 10 rzędów bannerów reklamowych...

PS. ale dobra,nie napierdalajmy już tak,bo ludzie czytają forum i każdego zwykłego sympatyka to zniechęca do przychodzenia na mecze... dlatego stadion jest zajebisty i niech tak zostanie !

La Furia Dell' Est 18.06.2010 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 916450)
Różnice widać gołym okiem.
Z bliska nie wydają się być już tak "błękitne". Mimo wszystko, za dużo narzekacie

Podpisując kontrakt dostaliśmy wytyczne co do koloru RAL. Niestety, MY musimy sie trzymać palety ralowskiej, a nie trubun D i E..................

ps.proszę nie miejcie pretensji do firmy która realizuje zapisy kontraktu, a do tego kto taki a nie inny RAL zapisał w kontrakcie...........:evil:

crazykaro 18.06.2010 20:23

Ale w palecie ral jest dużo odcieni niebieskiego i granatowego, który kolor to nasze krzesełka? (wg mnie powinien być 5002 :D)

La Furia Dell' Est 18.06.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 916515)
Ale w palecie ral jest dużo odcieni niebieskiego i granatowego, który kolor to nasze krzesełka? (wg mnie powinien być 5002 :D)

Powinien........................Crazykaro......... ....uwierz mi powinien:-/

tofik 18.06.2010 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 916488)
a trybuny 17 metrów od boiska nie będą czasem największą wadą ? w tv pewnie to będzie wyglądało jakby w ogóle nie było trybuny tylko samych 10 rzędów bannerów reklamowych...

PS. ale dobra,nie napierdalajmy już tak,bo ludzie czytają forum i każdego zwykłego sympatyka to zniechęca do przychodzenia na mecze... dlatego stadion jest zajebisty i niech tak zostanie !

Grajmy na lotnisku czyli jakieś maksymalne rozmiary boiska :D

iiYama 18.06.2010 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 916546)
Powinien........................Crazykaro......... ....uwierz mi powinien:-/

A co wybrano? 5015 czy może 5017?

blackluk 18.06.2010 21:49

Właśnie tak teraz mi przyszło do głowy jakie wymiary ma mieć płyta boiska, bo przy tak dużym placu mam nadzieje ze będą to maksymalne wymiary dopuszczalne. Np jak w Barcelonie tam to jest lotnisko bodajże 120x80. Pytanie tylko czy przypadkiem nowe boiska nie mają już stałych wymiarów 105x68 .

rabi86 18.06.2010 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blackluk (Post 916578)
Właśnie tak teraz mi przyszło do głowy jakie wymiary ma mieć płyta boiska, bo przy tak dużym placu mam nadzieje ze będą to maksymalne wymiary dopuszczalne. Np jak w Barcelonie tam to jest lotnisko bodajże 120x80. Pytanie tylko czy przypadkiem nowe boiska nie mają już stałych wymiarów 105x68 .

Niestety z tego co mi wiadomo to nowe boiska muszą mieć wymiary 105x68.

ewcia 18.06.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 916384)

jesteś pewien - bo zdaje mi się ,że jednak będzie i w tej sprawie trwają konsultacje.

Wojtas 18.06.2010 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 916488)

jak stare C bylo ok 25-26 metrow i w TV bylo widoczne ,tzn plot i pare rzedow kibicow

teraz i tak jest blizej ,moze nie jest to super ale az tak tragicznie chyba tez nie

sqbi 18.06.2010 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ewcia (Post 916617)
jesteś pewien - bo zdaje mi się ,że jednak będzie i w tej sprawie trwają konsultacje.

Mam nadzieję, że jednak nie będzie. Już chyba wystarczy tych napisów - nie ma co przeginać w drugą stronę.

Kuba 19.06.2010 01:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 916384)

Inwestor zastepczy zlozyl juz zamowienia na trybune AiB jako w całosci niebieską?

Wyprodukowaliscie juz te krzesełka?

Jeśli tak to okaże się, że miasto przekroczyło pewną granicę.

Mario Nh 19.06.2010 07:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ewcia (Post 916617)

Jeśli tak... to kolorowy cyrk.

Wichar87 19.06.2010 07:44

Wracając do tych nieszczęsnych krzesełek... czy różnicy w odcieniu nie robi czasem też kąt padania światła? Bo np. z tego zdjęcia znowu wynikałoby, że róznica jest niewielka:
http://galeria.wislakrakow.com/20100.../DSCZ_1243.jpg

Donki 19.06.2010 08:06

No własnie o tym samym miałem pisac na tym zdjeciu też to widac:
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
Nie jest tak zle :) gorsze są już te tandetne barierki :/

willow 19.06.2010 08:41

mam pytanie do naszego "krzesełkowego specjalisty" :)
jaka będzie teraz kolej prac? jedziecie cały czas niebieskie na I poziomie, czy czerwone na II?

Tenzen 19.06.2010 08:41

Skoro kamery telewizyjne mogą być także na wschodniej dla np. drugiej stacji telewizyjnej to napis mógłby być też na trybunie zachodniej którą ten drugi nadawca może pokazywać. Choć dla mnie to kompletnie obojętne czy napis na zachodniej będzie czy nie.

Krzesełka są dobre, barierki też nie powinny wadzić, także dla mnie jest nieźle. Stadion pięknieje coraz bardziej :)

Jedynie ten podjazd dla karetek do okrąglaka to jakaś porażka.

Stare C które było w odległości 25m było widać w telewizji bo kamera była niżej niż będzie na nowej zachodniej. Także z widocznością nowego C w odległości 17,5m w telewizji może być gorzej.

MatixNH 19.06.2010 08:42

heh

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 916676)
No własnie o tym samym miałem pisac na tym zdjeciu też to widac:
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
Nie jest tak zle :) gorsze są już te tandetne barierki :/

no barierki wyglądają tak solidnie że ich wytrzymałość można określić na jednego pożądnego trepa...

Tenzen 19.06.2010 09:07

@MatixNH- Także myślę, że goście zostaną na swoich starych miejscach na E. A jeśli nie to mam nadzieję, że monitoring będzie na tyle porządny co by taki typ który chce świadomie coś zniszczyć dostał rachunek na remont całego sektora plus grzywna.

Kuba 19.06.2010 09:35

SKWK ze swojej strony najpierw proponowaliśmy miastu (oczywiscie bardziej w kuluarowych rozmowach) wogóle zlikwidowanie barierek
potem model podobny lub identyczny jak na Legii tj jedna barierka niezależna od krzesełek.
Tutaj niestety polegliśmy.

Mea 19.06.2010 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez La Furia Dell' Est (Post 916486)
Precyzyjnie rzecz biorąc- będzie tyle rzędów ile jest w projekcie.

A morzesz powiedziec ile bedzie rzedów, jak jest w projekcie bo chyba wy macie najaktualniejsze dane, bo jak sam wiesz projekt wielokrotnie uległał zmianie i nadal ulega.

pawelwislak 19.06.2010 09:49

Stadion zrobi się dużo piękniejszy jak tylko murawa zacznie się zielenić.

Co do krzesełek i barierek. Wg mnie krzesełka są całkiem w porządku, barierki może jakieś piękne nie są ale znowu czy tak szpecą stadion. Pamiętajmy że o atrakcyjności stadionu będziemy mówić przez pryzmat meczy i frekwencji więc wtedy i krzesełka i barierki nie będą tak widoczne. Osobiście bardziej mnie martwi sprawa otoczenia stadionu bo to będzie najbardziej widocznie i myślałem naprawdę że się pojawią jacyś spece odtki krajobrazu zrobią fajne deptaki, płytki oświetlenie a teraz mam niestety obawy czy cokolwiek ruszy w tym temacie bo jak słyszę o asfalcie to mi się trochę niedobrze robi.

Arapaho 19.06.2010 10:17

Mam nadzieję że zrobią krzesełka na A/B kolorystycznie identyczne jak na C - tylko bez żadnych napisów.Wtedy zachowamy jakąś symetrię na stadionie.
Odcieniami bym się tak nie przejmował.Jak będzie ten stadion na siebie zarabiał to klub może sam wyasygnuje kwotę na zmianę siedzisk.
Bardziej boli mnie istnie kretyński pomysł z wjazdem karetek przez okrąglak i ten murek który wybudowali.Ja rozumiem błędy w projektach = chłop się nie zna no ale mieć 3 wjazdy dla karetek i robić 4-ty przez budynek to trzeba być idiotą (w sumie to już wcześniej mieliśmy genialny pomysł O. z wyjazdem dla kosiarek na środku C -nie mówiąc o wyglądzie to tracąc powiedzmy 20-30 najdroższych biletów na mecz- kiedy można to było zrobić np. z boku tych wjazdów)

Może mav23 wkońcu się odezwie - odpowie na wcześniejsze pytania- i da nadzieję że np.sędziowie nie będą schodzić po drabinie z dachu A/B.Bo wcale się ździwe jak coś takiego pojawi się nagle

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl