Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Pan Jotka 16.04.2011 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mahazel888 (Post 1078266)
Co ty wypisujesz za brednie, cała Polska na Warszawę miesiąc w miesiąc płaci miliardy, wiec łaski żadnej Warszawa nie robi, to jest jałmużna ten miliard, zaciemnienie istoty sprawy plus podjudzanie.

Hahaha! Ty na poważnie? Cały naród buduje polską stolicę? To sie już skończyło dawno. Warszawa jest płatnikiem brutto tzw.janosikowego, a to oznacza że daje więcej niż bierze. Znacznie więcej...
Co do tematu ITI i miasta. To, ze zakupię ziemię od rolnika za 10.000 PLn/ha a po 3ech latach znajde tram granit i ziemia będzie warta 100.000 za ten sam ha nie znaczy ze ja oszukałem tego rolnika. Miasto zapomina, że nie koniecznie znalazłoby sponsora to raz, a poza tym niekoniecznie znaleziony sponsor zapłaciłby 6 mln...Także troche luzu. Troche mi to przypomina sytuacje ze stoczniami. Wg wszytskich warte tyle i tyle, ale przysżło co do czego i nikt nie dął złamanego grosza.

pzkwr 16.04.2011 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1077920)
6 mln zł rocznie w skali budżetu Warszawy to malutka kropelka. Praktycznie niezauważalna.

Nie mówię, że Warszawa bez tych pieniędzy zbankrutuje. Zabraknie ich na inne rzeczy, sam musisz przyznać, że za 6 mln PLN można np. wyremontować kilka ulic.. Nie moja sprawa, irytuje mnie tylko niekompetencja i prywata urzędasów.

Mahazel888 16.04.2011 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1078289)
Hahaha! Ty na poważnie? Cały naród buduje polską stolicę? To sie już skończyło dawno. Warszawa jest płatnikiem brutto tzw.janosikowego, a to oznacza że daje więcej niż bierze. Znacznie więcej...
.

Tak poważnie. Warszawa z racji tego że jest stolicą posiada siedziby banków, ministerstw plus inne darmozjadowskie urzędy, instytucji finansowych i wszystkich najważniejszych firm w kraju i tam są odprowadzane podatki . W największej nawet pipidówie jest siedziba jakiegoś banku ,który buli podatki w Warszawie, a w pipidówie połaci tylko czynsz. Jest to normalne , tak jest na całym świecie, miasto stołeczne czerpie przywileje ze swojej stołeczności. W końcu to stolica naszego państwa i wszyscy chcemy być z niej dumni. I nie bój się o nich Panie Jotka , nie są w ogóle pokrzywdzen jakis janosikowymi i dobrze o tym wiedzą , ten miliard to tylko podpucha żeby mieć podkładkę i podburzać warszawiaków dając im wytłumaczenie że niby Warszawa utrzymuje resztę polski . Dziel i rządź i śmiej się w ryja maluczkim.

Gucio25 16.04.2011 10:40

można gdzieś znaleźć klasyfikacje strzelców TYLKO z rundy wiosennej?

maaarcin 16.04.2011 11:13

4 - Genkow, Kirm, Piech
3 - Małecki, Pawłowski, Mila, Kaźmierczak, Klich, Traore
2 - Melikson, M. Małkowski, Stasiak, Korzym, Sikorski, Stilić, Żewłakow, Budka, Visnakovs, Sobiech, Niedzielan, Hubnik, Grzyb, Gasparik, Dzalamidze, Ntibazonkiza, Noll, Radzewicz

Pan Jotka 16.04.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mahazel888 (Post 1078325)
Tak poważnie. Warszawa z racji tego że jest stolicą posiada siedziby banków, ministerstw plus inne darmozjadowskie urzędy, instytucji finansowych i wszystkich najważniejszych firm w kraju i tam są odprowadzane podatki . W największej nawet pipidówie jest siedziba jakiegoś banku ,który buli podatki w Warszawie, a w pipidówie połaci tylko czynsz. Jest to normalne , tak jest na całym świecie, miasto stołeczne czerpie przywileje ze swojej stołeczności. W końcu to stolica naszego państwa i wszyscy chcemy być z niej dumni. I nie bój się o nich Panie Jotka , nie są w ogóle pokrzywdzen jakis janosikowymi i dobrze o tym wiedzą , ten miliard to tylko podpucha żeby mieć podkładkę i podburzać warszawiaków dając im wytłumaczenie że niby Warszawa utrzymuje resztę polski . Dziel i rządź i śmiej się w ryja maluczkim.

Widzę, że to nie o stadion chodzi tylko o typowo krakowskie ujadanie na warszawskie poletko. Popłacz sobie jeszcze, że są stolicą i idź ochłoń, bo twe żale nie zmienią tego co jest od 500 lat...

Karherop 16.04.2011 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1078331)
można gdzieś znaleźć klasyfikacje strzelców TYLKO z rundy wiosennej?

http://www.90minut.pl/stats.php?id=4991

wybierasz sobie przedział czasowy i masz

możesz mieć nawet łączną tabele z ostatnicj 10 sezonów ekstraklasy
mamy tam tylko 66 punktów przewagi nad Legią i 229 nad Lechem ;p

w dzisiejszym pojedynku "gigantów " naszej ligi lepiej aby padł remis ze wskazaniem na Lecha , szkoda aby tak słaba Legia wygrała dzisiaj i była ciągle w walce o MP . 12 punktów przewagi nad Lechem i Legią oddawało by poziom drużyn .

snyrting 16.04.2011 13:43

Oglądam sobie mecz o puchar weszło jak zobaczyłem na środku boiska zepsół pieśni ludowych Śląsk, to padłem ;)

-ja123- 16.04.2011 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1078379)
http://www.90minut.pl/stats.php?id=4991

wybierasz sobie przedział czasowy i masz

możesz mieć nawet łączną tabele z ostatnicj 10 sezonów ekstraklasy
mamy tam tylko 66 punktów przewagi nad Legią i 229 nad Lechem ;p

E, oszukujesz. Amica (plus Lech) łącznie was wyprzedza. Już nie mówiąc o Groclinie (Polonii). ;)

Mahazel888 16.04.2011 13:57

Pan Jotka : czym ty pierdzielisz? kto tu płacze? jakie krakowsko warszawskie wojenki? Kraków tez ma przywileje z powodu tego że jest województwem i to duże przywileje i ma z tego konkretna kasę, tylko i wyłącznie z tego powodu że jest województwem. Tak samo Warszawa doi kasę za to że jest stolicą. Tak jest na całym świecie i nikt nie płacze. Gorzej jak warszawiak nie widzi tego i żal mu miliarda na Siedlce, Radom i inne Pułtuski , ale jak te zadupia wliczają razem z Warszawą do dotacji Europejskiej i wychodzi że są biedni jako województwo mazowieckie to słowa nie powie. A jeszcze gorzej jak sześć baniek ot tak miasto przewala na nic, puszcza miedzy palcami,bo to tylko sześć baniek, patrzcie ! miliard dajemy na zadupia janosikowego, to jest dopiero kasa! tu sześć baniek tam sześć baniek to nic!

edit; i jeszcze żeby te sześc baniek poszło na szkolenie gówniarzerii w szkółce Legii to byłby jakiś pożytek dla reprezentacji , nie, na Walera! Nie szkoda!

Karherop 16.04.2011 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1078409)
Oglądam sobie mecz o puchar weszło jak zobaczyłem na środku boiska zepsół pieśni ludowych Śląsk, to padłem ;)

mam nadzieję że orange sport pokaże wręczenie przez Kowalczyka pucharu po meczu

jak na razie remis w meczu , w rzutach rożnych też remis w strzałach niecelnych chyba też, może się chłopaki rozkręcą

bloodraven 16.04.2011 14:05

Też oglądam/łem ten mecz. Większego kopania się po zakutych łbach dawno nie widziałem. Zero pomysłu na grę w piłkę. Dlatego wcale nie byłoby mi żal gdyby oprócz Arki i pasiastych, za finanse spadła i Polonia, a najlepiej obie.

rozarian 16.04.2011 14:09

Tak a propos tych klasyfikacji strzelców o których piszecie,czy zna ktoś stronę gdzie jest wyliczona każdemu zawodnikowi w lidze ilość minut jakie spędził na boisku? Ciekawie byłoby porównać skuteczność strzelców(chyba najlepszy wskaźnik),czyli ilość minut/ilość strzelonych bramek.Wydaje mi się,że Genkow w tym aspekcie już przegonił Rudnevsa.

maaarcin 16.04.2011 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1078419)
Tak a propos tych klasyfikacji strzelców o których piszecie,czy zna ktoś stronę gdzie jest wyliczona każdemu zawodnikowi w lidze ilość minut jakie spędził na boisku? Ciekawie byłoby porównać skuteczność strzelców(chyba najlepszy wskaźnik),czyli ilość minut/ilość strzelonych bramek.Wydaje mi się,że Genkow w tym aspekcie już przegonił Rudnevsa.

Proszę bardzo :)

Pod uwagę brani byli tylko zawodnicy, którzy zdobyli co najmniej 4 gole.

Robak 127 minut
Niedzielan 136
Piech 142
Genkow 146
Frankowski 160
Brożek 169
Rudnevs 176
Żewłakow 176
Grosicki 187
Nowak 187

W samej Wiśle (co najmniej dwie bramki):
Genkow 146
Brozek 169
Kirm 201
Małecki 226
Wilk 273
Melikson 315

Karherop 16.04.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1078419)

wszystko jest na 90minut.pl , wyszukujesz zawodnika i patrzysz na dane z sezonu 10/11

Genkov 580 minut - 4 bramki : średnio bramka co 145 minut
Rudnevs 1398 - 8 bramek: średnio bramka co 175 minut

oczywiście mowa tylko o lidze

harthausen 16.04.2011 14:24

delete, co ja za głupoty piszę
a wynik mi się widział

Wiślak178 16.04.2011 14:25

Chyba pomyliły Ci się Polonie...

Junior_Battle 16.04.2011 14:26

Nie, to Warszawa prowadzi w Bytomiu %)

IncognitoTSW 16.04.2011 14:40

Widzi ktoś z was jakiegoś kandydata do korony króla strzelców? nikt z czołówki się nie garnie ostatnio do strzelania bramek, Franek, Rudnevs, Niedzielan - jakby spali.

Może Małecki? ;]

Elefant 16.04.2011 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1078432)
Widzi ktoś z was jakiegoś kandydata do korony króla strzelców? nikt z czołówki się nie garnie ostatnio do strzelania bramek, Franek, Rudnevs, Niedzielan - jakby spali.

Może Małecki? ;]

Genkow

czemu nie

kriswisla 16.04.2011 14:45

zaczęła sie transmisja w tv2 i to co słysze to mnie rozpierdala ,grand derbi polskiej ligi ,mecz o mistrzostwo polski, skad ten gosciu takie teksty bierze,co on ....a sie z marsa urwał,jaka podnieta- kochana Wisełko weż im to wszystkim wybij z głowy i roz....... tych Amikorzy i Legię i zatkaj im ryje w tv ,tvn i canal+.

Karherop 16.04.2011 14:46

Nie zdziwie się jeśli w tym sezonie do korony króla strzelców wystarczy 12-13 bramek . Myślę że zostanie nim Frankowski , z racji tego że Jaga ma łatwych rywali do końca sezonu .

Gdyby Genkov grał już u nas w rundzie jesiennej to myśle że byłby teraz na czele , podobnie w przypadku gdyby Paweł Brożek u nas został .

Napastników mamy w Polsce do dupy .

PhantomRanger 16.04.2011 14:47

Dzisiaj w meczu Lech Legia niech zostanie zachowany status quo czyli niech padnie remis :)

bondTSW 16.04.2011 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kriswisla (Post 1078434)
zaczęła sie transmisja w tv2 i to co słysze to mnie rozpierdala ,grand derbi polskiej ligi ,mecz o mistrzostwo polski, skad ten gosciu takie teksty bierze,co on ....a sie z marsa urwał,jaka podnieta- kochana Wisełko weż im to wszystkim wybij z głowy i roz....... tych Amikorzy i Legię i zatkaj im ryje w tv ,tvn i canal+.

pie***lą bo muszą, bo chcą.. wszystko jedno.
Fakt, że konkretnie to wszystko wygląda.

dynek.pl 16.04.2011 14:49

Niezly jest ten Bakero - niejaki Ubiparip zagral 2 tyg. temu dobre spotkanie ze Slaskiem (gol + asysta) i od tego czasu ława, a w ataku na taki mecz drewno Slusarskie.

Wasiu 16.04.2011 14:54

Ledwo 2 minuty minely a Kucharczyk juz z glodu pada.

rw88 16.04.2011 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1078440)

Dwa razy w odstępie 10 sekund.

Kocur 16.04.2011 14:58

Walcz Polonio Bytom walcz !!

Nie pozwól się dogonić parchatym

kriswisla 16.04.2011 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bondTSW (Post 1078438)
pie***lą bo muszą, bo chcą.. wszystko jedno.
Fakt, że konkretnie to wszystko wygląda.

konkretnie moze i wyglada ale doping jakos tak nie powala,kibice Legii sie niezle prezentują

kriswisla 16.04.2011 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1078440)

moze anorektyk:rotfl:lae padziki to ma wycwiczone

Vuko 16.04.2011 15:06

Ale Manu to jest drewno. Gratulacje dla Skorzy za ten transfer.

buczo1985 16.04.2011 15:06

Co ten Manu teraz zrobił. Legia powinna prowadzić. Gra Lecha jakoś mnie nie przekonuje.

Acima 16.04.2011 15:06

Manu cierpi na tą samą chorobe co Rios, czyli bramkowstręt :)

Vuko 16.04.2011 15:16

Taktyka Skorży nie zmienia się: dzida i do przodu.:D

kriswisla 16.04.2011 15:16

co za nędza ten mecz,ten Lech to kilo gra

Karherop 16.04.2011 15:17

zaczynają się już gwizdy

Lech dał się totalnie zdominować Legii

kriswisla 16.04.2011 15:19

poziom odzwierciedla miejsca w tabeli tych drużyn

kriswisla 16.04.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1078451)
zaczynają się już gwizdy

Lech dał się totalnie zdominować Legii

oni graja na pewno w Poznaniu:D:Dbo gdyby nie wygląd stadionu to jakoś sie tego nie da odczuć,gwizdy non stop :rotfl:

mieczuu 16.04.2011 15:37

Lech, przy zaje...stej frekwencji nie jest w stanie przekrzyczeć Legii... Bardzo słabo moim zdaniem. Lech utwierdza mnie w przekonaniu, że najlepsze w Polsce są ekipy nasza i Legii.

Hanys 16.04.2011 15:40

To co oglądałem w pierwszej połowie wyglądało jak jakieś rezerwy z 3 ligi...

Myślę ze to co prezentuje Lech i Legia wystarczy tym drużynom na środek tabeli.
Grają oni w tenisa ziemnego...

Nie wiem, może sobie odpuszczę drugą połowę - żenujący poziom.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl