![]() |
Trudno tak oceniać po jednej/dwóch kolejkach ale spróbuję: Wszołek, Olkowski, Możdżeń i Kupisz (choć tu gorzej bo w poprzedniej kolejce nie pokazywał, żeby był zawodnikiem na Wisłę). Żyro jeszcze pokazywał się ponoć dobrze w Legii.
|
Wlasnie ogladam MS U-20 Korea Pld vs. Hiszpania i w Korei gra bardzo utalentowany skrzydlowy, koreanski Kagawa:
Baek Sung Dong |
Ja tez oglądałem mecz na tych mistrzostwach mianowicie Brazylia- KSA i wyróżniał się jeden piłkarz z Brazylii .dobrze podawał ,mijał kolesi jak tyczki :) no i wg tm nie jest taki drogi ale grom go wie jak to by było:)
http://www.transfermarkt.de/en/guilh...er_164997.html |
Cytat:
|
W tym okienku powinniśmy już ściągnąć ewentualnego następcę/następców Maora. Nie wiem, czy Janota by się u nas sprawdził, ale w tamtym sezonie na zapleczu holenderskiej nieźle sobie radził. Można także spróbować sprowadzić Dżalamidze. Na ich korzyść działa wiek i wyszkolenie techniczne. Można też spróbować kogoś z ligi izraelskiej (np. Eyal Golasa, który dostał tutaj od jednego forumowicza dobre recenzje). Z tego samego powodu (wiek) warto się bacznie przyglądać tegorocznym rozgrywkom 1. i 2. ligi, gdzie wprowadzono obowiązkowego młodzieżowca.
Z Młodej Ekstraklasy warto natomiast wypożyczyć tych, którzy skończyli 19 lat i grać zawodnikami, którzy tam jeszcze mogą zrobić postępy. Jak najszybciej też powinno się wypożyczyć Filipa Kurto i Daniela Bruda, albo dać temu drugiemu szansę. Sądzę, że dobrym miejscem byłyby drużyny ŁKS, czy Podbeskidzia, gdzie nie występuje zbyt wielu młodych zawodników. Inna sprawa, że Ci, którzy zostali ostatnio wypożyczeni nie zadebiutowali w nowych drużynach. |
2 mln ? to jakis zart ..... Jelen jest wolny - zaproponowac Jelonkowi roczny kotrakt - dac 400-450 tys za sezon ... taniej wyjdzie .... jak posiedzial chwile na bezrobociu to mu moze rura zmiekla co do zarobkow
|
Cytat:
|
I idealnie nadaje się do gry z kontrataku , a tak przecież będziemy grac w pucharach.Co nie zmienia faktu,że te 2 mln E jest prawdopodobnie jedynie wymysłem bułgarskich mediów.
|
Słyszałem, że Tevezovi się nie podoba w Manchesterze, może jak zobaczy Kraków to rura mu zmięknie.
z ta mala roznica ze Tevez na brak ofert nie narzeka a Jelen jakos nie moze znalezc klubu ....nastepnym razem jak bedziesz chcial blysnac jakims zartem to wysil sie troche |
Tylko, że skoro ty piszesz że wolisz Jelenia niż Deleva to ja napisałem że wolę Teveza.
Może idź do Basałaja i powiedz że za połowę pensji Valcksa będziesz robił lepsze transfery. Jak myślisz zgodzi się? Teoretycznie świetna oferta |
Tylko, że skoro ty piszesz że wolisz Jelenia niż Deleva to ja napisałem że wolę Teveza.
Może idź do Basałaja i powiedz że za połowę pensji Valcksa będziesz robił lepsze transfery. Jak myślisz zgodzi się? Teoretycznie świetna oferta nie pisze ze wole Jelenia od Deleva - tylko mysle ze tansza opcja jest SPROBOWAC zakontraktowac na rok - nawet za 500 ts - sprawdzonego i doswiadczonego zawodnika ( szkoda ze takiego SZKLANEGO- wiec dlatego pisze tylko na rok ) niz nieopierzonego - mlodego Deleva - za wielkie pieniadze ze slabej bulgarskiej ligi - w ktorej byl 3 strzelcem .... 500 tys a 2 mnl + kontrakt to spora roznica ...szczegolnie jesli wplynelaby kasa za Uche ... widze ze niektorym sie juz w glowach poprzewracalo od tych sum ...pismaki bulgarskie i polskie walą cenami z kosmosu ...... polskie kluby jeszcze dlugo nie beda operowac takimi sumami |
Cytat:
A w Polonii rzekomo nie tylko JW podziękował managerowi Jelenia, ale także Zielińśki. |
Cytat:
Podobno Jeleń non stop pije w Cieszynie. Info raczej pewne. Czyli po chłopie. |
Czy to jest ta tajemnica kontuzjogennosci o ktorej mowil Fernandez?
|
czyli Irek to taka chochla ? Szok.
ale w sumie po tylu latach spedzonych w samotnosci w koncu wrócił do kolegów i mógł pogadać w języku który zna |
Cytat:
P.S Nie zdziwię się jak jutro w mediach pojawią się tytułu typu ,,Reprezentant Polski przepija karierę'':D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludzie Jeleń zarabiał we Francji w ostatnim sezonie 2 500 000 euro netto. To dlatego ma teraz problem z klubem. We Francji jest tylko kilka takich dla których takie pieniądze to nie problem, a reszta takich pieniędzy nie zapłaci.
|
tymbardziej cięzko będzie znaleźć mu pracodawce skoro każdy wie o jego problemach zdrowotnych np. tych z kręgosłupem.
|
Wiem, że to off top bo Jeleń do Wisełki nie trafi, ale jak już ktoś wywołał ten temat to dopowiem coś od siebie.
Kolega o tym Cieszynie raczej nie kłamie, sam byłem ostatnio w pewnej dyskotece w Bielsku -Białej tj. "Pomarańcza" skąd do Cieszyna jest bardzo blisko, i na własne oczy widziałem jak Pan Jeleń nieźle się bawi i że tak to delikatnie ujmę nie stroni od alkoholu... |
Najlepsze jest to,że Auxerre oferowało Jeleniowi 500tys E podwyżki,a Irek pewny swego i zainteresowania większych klubów,postanowił nie przedłużać kontraktu.To prawda we Francji może 4 ewentualnie 5 klubów jest w stanie tyle płacić.Pewne jest natomiast,że Irek nie dostanie już nawet tego co miał w Auxerre.Mimo,że mam C+ to nie oglądam zbyt często ligi francuskiej,jedynie jak trafią na siebie drużyny z czołówki.O problemach Jelenia z alkoholem pierwsze słyszę.Jestem prawdę mówiąc zdziwiony,bo szybkościowo i kondycyjnie Jeleń w Ligue 1 był zawodnikiem wybitnym.Ludzie też szukają sensacji,ale zawsze ziarnko prawdy w tych plotkach jest.Ale nie chce mi się wierzyć,że Jeleń przebija karierę w Cieszynie na rok przed Euro..
|
Czy lecą z nami moderatorzy? Temat Jelenia i jego ewentualnego transferu do Wisły to fantastyka rodem z ET Spielberga.a już kwestia tego czy pije na belatach w Różowej Ostrydze albo czy pobił się na stacji BP to w ogóle piłkarskie jaja...
Flamen? Jesteś? |
Cytat:
|
nie karajcie za spam bo to pokazuje poniekąd naszą dawną politykę tr
Kemy Agustien w pierwszym składzie Swansea na ManC |
Cytat:
|
Ty napisałaś,że Jeleń to s-f,a ja Ci odpowiedziałem,że Jeleń to mniejsze S-F niż 2 mln za Deleva.I takie są fakty.
|
Cytat:
|
moim skromnym zdaniem bułgarskie media poprostu chca podbic cene za Deleva dlatego wypisuja,ze Wisła daje 2 mln Euro. Wydaje mi sie to nierealne,ale bardzo bym chciał ! Spas byłby super wzmocnieniem!
|
Cytat:
|
Cytat:
Bułgarzy sobie zobaczyli duży stadion, pomyśleli ile wart jest Delev i wywnioskowali, że Wisła da te 2 bańki bez jaj w bańkę, półtora można uwierzyć, więcej na pewno nie choć niech Staszek męczy, może się uda jak z Meliksonem :> |
Moim zdaniem Wisła jest w stanie wyłożyć 2 mln za Deleva ,ale wątpię,żeby Stan zdecydował się na taki ruch,ale uważam,że kwota 2 mln E została wymyślona przez bułgarskie media.Wielu osób na forum napisało,że Spas to talent i w przyszłości można by było jeszcze na nim zarobić więc jeżeli to prawda i Stan to widzi to na pewno znajdą się na niego fundusze.Wisła jest w stanie także dać Jeleniowi taki kontrakt żeby zgodził się grać w Wiśle,perspektywa europejskich pucharów by go na pewno przekonała,a jakbyśmy wywalczyli awans do LM to Irek na pewno zgłosiłby chęć gry w Wiśle.Zawodnik świetny do gry z kontry,lecz jeżeli rzeczywiście chleje i baluje w Cieszynie to jestem zdecydowanie na nie.Spekuluje się,że Messi zamiast odpoczywać po Copa pił,palił i się bawił,a wczoraj miał mroczki w oczach,a w przerwie ostre wymioty i wyraźne oznaki osłabienia,to nie chce wiedzieć jakby grał Jeleń jeżeli rzeczywiście tak się prowadzi.
|
Delev pewnie jest wymysłem dziennikarzy. Jeśli miałby przyjść, to na 4 rundę eliminacji LM. Bo teraz nie widzę potrzeby sprowadzania kolejnego napastnika. No chyba, że szykują się na odejście kogoś w przypadku niedostania się do LM. Mimo to szczerze wątpię w te 2 mln E.
|
Co z tym Tom'em, poszedł do tej Turcji już czy dalej Litex?
|
takich Brazylijczyków jak Tom to powinien nam Cleber w Brazylii wyszukac w lidze stanowej no ale już niestety dla Wisły nie pracuje
|
Cytat:
|
jeżeli awansujemy do LM to wypadałoby wzmocnić środek pola oraz prawą i lewą obronę...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl