Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Jagul 27.02.2018 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1494997)
Za to Halilovicia z niemalże taką samą liczbą minut już potrafiłeś ocenić, gratuluje.

Halilovic ? Niczym nie przekonuje.

On go nie musiał oceniać. Wystarczy, że robią to trenerzy, którzy jak widać niechętnie na niego stawiają :D

nesta 27.02.2018 15:33

Jest Pero oficjalnie! :) Super, świetny ruch!

Smuga 27.02.2018 16:12

A czego spodziewaliście się po gościu, którego bez żalu odpalili Chorwaci? Jedynym atutem Halilovicia jest póki co jego znane nazwisko i nic poza tym. Najwidoczniej widzi to także kolejny trener, który woli w pierwszej 11 takiego Cywkę niż Tibora, dla którego Wisła prawdopodobnie będzie jedynym poważnym klubem w całej karierze.

Arkadiusz.Czerepach 27.02.2018 16:28

Na jakich warunkach Brlek ?

jendrus 27.02.2018 17:07

Co teraz bedzie z 2 mln ktore milo zaplacic nam genoa za brleka? Szczerze mowiac ja wolal bym hajs niz pilkarza na wyporzyczenie i umorzenie im dlugu w jakies czesci?... orjentuje sie ktos jak z tamta kasa ma to wygladac

mitmichael 27.02.2018 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1495020)
Co teraz bedzie z 2 mln ktore milo zaplacic nam genoa za brleka? Szczerze mowiac ja wolal bym hajs niz pilkarza na wyporzyczenie i umorzenie im dlugu w jakies czesci?... orjentuje sie ktos jak z tamta kasa ma to wygladac

Dalej musza nam zaplacic, teraz to tylko wypozyczenie, na jakich zasadach nie wiadomo ale raczej na odpowiednich dla klubu. Brlek przyda sie w tym momencie, ciekawe jak u niego z formą

Guzik 27.02.2018 17:31

A jak długo już u nas trenuje

Tommy91 27.02.2018 17:32

ok. 1,5 tygodnia

pepe72 27.02.2018 17:34

No to już oficjalnie:

Dobro došli kući Pero!
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...le_krakow_7157

pepe72 27.02.2018 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1494933)
... a Wasilewski zrobił szum jak i Eduardo. Niekoniecznie wzmocnienie sportowo, ale mentalnie i przede wszystkim marketingowo- majstersztyk.

Skoro wygryzł Arka to jednak jest to wzmocnienie. I po to był kontraktowany.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrio (Post 1494941)
Jeżeli ktoś oczekuje,że nasze bezgotówkowe transfery będą wypalać w 100% i każdy kto przyjdzie do nas będzie łykał tą ligę i nie będzie miał sobie równych to radzę wyłączyć FMa bądź FIFE i zejść na ziemię. Śmieszy mnie podejście co poniektórych do sprawy.
Wychodzimy z dołka, sportowego jak i finansowego, a ludzie oczekują gry jak Barcelona, transferów pokroju zawodników Neymara, Ronaldo czy Messiego i skreślają trenera po 3 meczach w których nie ponieśliśmy porażki i po których liga nam nie odjechała.

Nie tylko nie odjechała ale odrobiliśmy. Na koniec 2017 strata do 3 miejsca to było 5 punktów. Po ostatnim weekendzie jest 4.

Dzimi 27.02.2018 22:31

Oby pokazał to co najlepsze w najbliższych 12 meczach. Bo z Koroną pewnie jeszcze nie zagra. Chociaż...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1495024)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1495020)

Dalej musza nam zaplacic, teraz to tylko wypozyczenie, na jakich zasadach nie wiadomo ale raczej na odpowiednich dla klubu. Brlek przyda sie w tym momencie, ciekawe jak u niego z formą

Na pewno Wisła nie płaciła nic Genoi. To Genoa była tu interesantem. Wypożyczenie jest zapewne za zgodę na zmniejszenie kwoty transferu np. z 2,0 do 1,8-1,9 mln Euro. Dodatkowo według mnie bardzo możliwe że warunkiem wypożyczenia ze strony Wisły było przelanie choćby części długu przez FC Genoa - "zapłaćcie trochę, resztę pozostającą do zapłaty Wam zmniejszymy o kwotę ustalona za wypożyczenie, a w zamian Wasz piłkarz nie straci rundy".

brylant17 27.02.2018 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1495016)
Na jakich warunkach Brlek ?

Ty to jesteś jednak leń śmierdzący ciężko wejść na oficjalną ? wypożyczony do końca sezonu obecnego

Arkadiusz.Czerepach 27.02.2018 23:36

Andrzejku wiesz wogle o co ja sie pytałem ?

Szneka 01.03.2018 10:09

Maciej Dąbrowski rozwiązał kontrakt z Legią. Nie wiem jaki ma kontakt ale uważam, że warto byłoby postarać się ściągnąć Go do nas. Arek Głowacki mógłby spokojnie kończyć karierę a Gonzalez zaleczyć kontuzję.

nesta 01.03.2018 10:22

Zdziwił mnie trochę ten ruch Legii. Dąbrowski w Zagłębiu był czołowym obrońcą w lidze, w L jak grał to też raczej zawsze solidnie. U nas Wasyl nie wiadomo ile jeszcze pogra, Głowa to samo i zostajemy z Arsenicem i Gonzalezem (ew. Velez, ale on fajnie sobie radził w pomocy). Na pewno ruch do rozważenia. Pytanie jakie warunki finansowe?

Viper 01.03.2018 10:57

Jak Dąbrowski zgodził się na rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron to jest już z kimś dogadany. Raczej wyląduje w Zagłębiu.

Patryko 01.03.2018 11:17

Dąbrowski raczej nie na nasze możliwości finansowe, w Zagłębiu dostanie lepszą pensję z państwowego garnuszka :)

robert777 01.03.2018 11:33

serio? chcecie Dąbrowskiego? przecież to słoń jakich mało

brylant17 01.03.2018 12:51

Głowacki 39 lat Wasyl 37 do tego Iwan po kontuzji powoli trzeba kogoś szukać

Szneka 01.03.2018 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1495257)
Głowacki 39 lat Wasyl 37 do tego Iwan po kontuzji powoli trzeba kogoś szukać

Nie tak powoli tylko na już. taki Dąbrowski byłby wzmocnieniem na lata

siedzenaganku2 01.03.2018 13:22

Arsenic z Bartkowskim mega szybki srodek obrony i wbrew pozorom-skuteczny w grze o gorne pilki. Moze ta dwojka to dobry pomysl na przyszlosc

sevenheaven 01.03.2018 13:45

nie podniecajmy się tym występem Bartkowskiego, wcześniej wszyscy pisali, że na ŚO na sparingach się średnio prezentował.. jako 4 stopem może być, ale tylko tyle..

dziwię się, że legia puszcza za darmo Dabrowskiego za któego zapłaciła dopiero co 500tys euro, wg mnie ma ugadany bardzo dobry kontrakt i to za granicą, dlatego odchodzi.. dopiero co niektórzy chcieli go powołać do reprezentacjii, ja bym spróbował go ściągnąć do nas, kilka lat gry przed nim

maciekkk 01.03.2018 13:50

Fakt, Bartkowski mnie zaskoczył na stoperze wczoraj swoim występem bardzo pozytywnie. W sparingach wyglądał tam mega słabo. Wydaje mi się, że potrzeba jednak więcej meczów by go obiektywnie ocenić na tej pozycji.

Ogryzek 01.03.2018 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1495266)
Fakt, Bartkowski mnie zaskoczył na stoperze wczoraj swoim występem bardzo pozytywnie. W sparingach wyglądał tam mega słabo. Wydaje mi się, że potrzeba jednak więcej meczów by go obiektywnie ocenić na tej pozycji.

Bo może właśnie po to są sparingi żeby w nich się dopiero uczyć nowej pozycji na boisku (przez to wyglądał słabo) a potem w meczu o coś grać dobrze?

maciekkk 01.03.2018 17:11

O to chodzi... miałem obawy po tym co widziałem w sparingach, ale to prawda, gdyby wczoraj miał grać swój pierwszy mecz na stoperze, to pewnie wyglądałoby to jak podczas przygotowań. Inna sprawa, że Korona w ofensywie wczoraj praktycznie nie istniała.

Patryko 01.03.2018 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1495265)
dziwię się, że legia puszcza za darmo Dabrowskiego za któego zapłaciła dopiero co 500tys euro

Lepiej go puścić niż trzymać na ławce niezadowolonego rezerwowego z kontraktem ~100k miesięcznie (300k euro rocznie).

szprotson 01.03.2018 18:07

a moze Bartkowski wygladal tak dobrze, bo mial malo do roboty dzieki bardzo dobrej grze reszty chłopakow?
Chyba nie powiecie ze to Bartkowski zatrzymal Koronę, ale z checia zobacze jego statystyki.
Ja pamietam tylko jedna sytuacje z konca pierwszej polowy, jak krył Kaczaware ktory wrocil z naszej polowki na swojej, przyjal i podal a on byl metr za nim a powinien go skasowac.
Ale daj Boże by został kotem :)

Vinci 01.03.2018 19:01

Jeżeli to już było to przepraszam. Kilka informacji na temat nieudanego podejścia Wisły po Kolewa z Sandecji:

Cytat:

Aleksandyr Kolew w ostatnim dniu okienka transferowego mógł powędrować z Sandecji Nowy Sącz do Zagłębia Lubin. Transakcja nie doszła do skutku, a piłkarz wyjawił, że miał też propozycje z Wisły Kraków i Lecha Poznań.
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...poznan/mwkfc9q

szym_ek 01.03.2018 19:15

Bartkowski zagrał bardzo solidnie i z tego należy się cieczyć ale ciągle nie widze go jako podstawowego zawodnika Wisły.
Natomiast obrońca który jest w stanie na dobrym poziomie zagrać na prawe, lewej i na środku jest cennym członkiem zespołu i należałoby mu przedłużyć kontrakt na nowy sezon.

Szneka 05.03.2018 19:37

Patrząc na sytuację w obronie kontuzje Głowy Wasyla Bartkowskiego nasuwa się pytanie- czy były szanse? a jesli tak- czy było zainteresowanie z naszej strony Czerwińskim?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl