![]() |
Czemu, czemu... Cięcia kosztów. Brutalna prawda.
|
No dobrze ale dlaczego na jednym stadionie mozna a na drugim nie?
|
Bo stadion Cracovii został od początku do końca dobrze zaprojektowany, a na naszym było od chu.. błędów. To jest pies pogrzebany.
W końcu chyba wzięli się za nocne parce na zachodniej. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale wlasnie o to chodzi. Wstepnie u nas przed stadionem tez mialo byc fajnie, a teraz dojebali nam asfalt.. Wiec nie rozumiem czemu u nas sie tnie a na boisku druzyny ktora kompromituje to miasto od 2 sezonow broniac sie przed spadkiem(na boisku i przy zielonym stoliku) jakos moze miec wszystko ladnie i cacy.. |
Może ktoś szybko wróci po rozum do głowy i zarządzi lepsze zagospodarowanie terenu przy stadionie. Stadion to przecież nie powinien być sam obiekt sportowy ale też jego otoczenie, które zachęcało by do odwiedzenia R22! My to wiemy, Oni to wiedzą a i tak 'gie' robią w tej sprawie.
Co do terenu 'zalesionego' i 'zapokrzywionego' na płd. wschodzie naszego estadio ro wydaje mi się że jednak doczekamy się w tamtej okolicy ładnie zagospodarowanego terenu (boiska treningowe TF/TS). Oby to ruszyło do przodu po tylu latach bez zaplecza. |
Cytat:
Poczekaj do 1 meczu. Cytat:
Temat jest poruszany. |
Czy tak wielkim problemem byłoby wywalenie ogrodzenia parku od strony Reymana i zrobienie paru ścieżek z kostki oraz posianie parkowej trawy plus parę "dizajnerskich" latarni i koszy na śmieci... Odbiór otoczenia od razu by się zmienił, a i zyskało by na tym miasto (w końcu to stadion miejski), park (przestrzeń publiczna) oraz sam stadion (wizytówka miasta budowana gigantycznym kosztem).
Ja rozumiem, że stadion Cracovii jest budowany od początku według profesjonalnej koncepcji, przez profesjonalną firmę za kadencji "beznapletkowego" prezydenta, no ale bez jaj! |
Cytat:
Ale jak tak popatrzec np na Dialog Arena w Lubinie to tam bufory sa malutkie... u nas zrobic ogrodzenie i siatke i to wystarczy ,tak zeby pawiany z Cracovii mialy sie na co rzucać bez sensu robic bufor skladajacy sie z 1 tys miejsc czyli z calego E3...to byla by glupia strata ,finansowa tez. |
Cytat:
To ja Ci powiem czemu. W sprawach parchów (nie tylko stadionu)Filipiak - od przynajmniej - 1,5 roku- ma 1,2 razy w miesiącu spotkania z Majchrowskim lub z radnymi lub ZiS-em.Zaprasza na spotkania, kolacje itd. U nas.....cisza od dawien , dawna.Więc jak miasto ma gdzieś szukać oszczedności to szuka tam gdzie nie ma szumu i nie traci sie kontaktow.Czyli np.u nas Proste jak budowa cepa. Gdyby nie nasze akcje z radnym Olszówką to nawet nie chce wiedzieć na jakim etapie byłyby dziś nasz stadion. Niestety w problem nie jest tylko w prezesach i dyrektorach Wisły SSA ale także wśród kibicow. Ciagle kłótnie , brak wspólnego zdania i kompromisu pogrąża nas.Wygladamy po prostu jak pospolite ruszenie a nie regularna armia- a miedzy nimi jest kolosalna różnica. |
Cytat:
|
ka
Tak z innej beczki działa wam ta kamerka na stadion (bieżąca z okrąglaka czy też rogu dachu na E) ze stronki miasta, bo mi się pojawia panel WMP ładuję się, zostaje czarno tło z teoretyczną informacją ready i tak jakby działała a jeszcze w poniedziałek działała normalnie, więc nie wiem czy robili coś z nimi czy mi siadł jakiś sterownik.
|
http://i46.tinypic.com/hsrvao.jpg , montuja barierki..
czyli jednak dziura bedzie.. mialem cicha nadzieje ze na czas meczow beda ja przykrywac taka zakladka z zamontowanymi krzeselkami (cos na wzor puzzli) i teraz jak z ta "6" .. chyba o okienko wczesniej ja wstawia.. |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...udowie//37625/
To zdiecie powinno zakonczyc dywagacje na temat barierek, przynajmniej co chodzi o widocznosc bo Gargula do wielkoludow nie nalezy. |
http://img215.imageshack.us/img215/4...7738713074.jpg
Są wreszcie kołowroty, spodziewałem się (z racji iż będą wewnątrz trybuny) takich jak na Legii, ale cóż, ważne że są. Teraz czekam tylko na monitoring i wzmożone prace przy przebudowie ulicy Reymana. Ciekaw jestem kiedy pojawi się kolejna galeria z trybuny zachodniej, jeśli chcą ją skoczyć na październik to pomieszczenia wewnątrz trybuny powinny być już w zaawansowanej budowie. |
myślę, że pomieszczeń wewnątrz jeszcze nie ruszyli ^^
|
Cytat:
|
Czy już wiadomo jak będą wyglądać ławki rezerwowych? Czy będzie to rozwiązanie nowoczesne rodem z najlepszych lig europejskich, czy też będzie to po prostu wiata z ławką.
|
Podobno na prośbe Majchrowskiego chcą wstawić podobne ławki do tych drewnianych w parku Jordana tak aby bardziej komponowały się z otoczeniem. Nic narazie nie wiadomo o ich zadaszeniu ponieważ Pan Obtułowicz chciał aby trenerzy i zawodnicy mieli lepszą cyrkulację powietrza.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Do kiedy mają być ułożone wszystkie krzesełka na C?
|
Cytat:
Ludzie! Nie zadawajcie co pięć minut tych samych pytań o krzesełka - zdążą. Skierujcie swój wzrok gdzie indziej, bo problemów i obaw nie brakuje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Właśnie takie pytanie do naszego eksperta od krzesełek. Nie wiesz dlaczego odcień nowych siedzisk nie został dobrany do siedzisk już zamontowanych na D i E? Nie żebym narzekał ale ciekaw jestem dlaczego tak się stało.
|
Cytat:
1.krzesełka na D i E są innego producenta 2.krzesełka na D i E nie dość że są innego producenta to są produkowane z innych mieszanek 3.Krzesełka na D I E są zainstalowane od paru dobrych miesięcy/lat-tak więc barwa krzesełek ulega utlenianiu..................:foch: |
Z czasem krzeselka na D i E ciut wyblakly.. to samo bedzie na C i A/B .. zreszta jak juz wiekszosc zauwazyla krzeselka to najmniejszy problem, o dziwo fajnie sie ten napis prezentuje, a tak przy okazji to La Furia Dell' Est jutro jedziecie z czerwonym / bialym czy do konca naroznika ciagniecie z niebieskim?
apropo takich wzorow.. zawsze mnie dziwilo jak to ktos uklada zeby wyszedl z tego jakis wzor z dokladnoscia co do jednego krzeselka.. jak ja patrze na to W-S-A to pelen podziw ;), moze i to wbrew pozorom banalne bo nie znam systemu ukladania, ale pierwsze wrazenie jest niesamowite.. |
Cytat:
Cytat:
Jak się tak patrzę na to zdjęcie to zastanawiam się czy ktoś kto to tworzył to się wzorował na jakiejś czcionce czy to taki zlepek liter z różnych czcionek? Bo jak się patrze na tą litere S to jej środek jest taki... "prostokątny". Ta pozioma krecha na środku nie pasuję do łuków na dole i gory... oj ciezko to ubrać w słowa więc się nie czepiac :p W sumie to do każdej litery można się przyczepić, ale to tylko moja prywatna opinia |
heh, no to grubo masz(pomijam fakt ze nie wiem o co Ci chodzi z tymi kreskami i poziomami :D), dla mnie wszystko elegancko.. przeciez to nie jest marker i kartka tylko ukladanie liter z kilkunastu tysiecy krzeselek.. poza tym poczekalbym na koncowy efekt, nie ma siedzisk, a same oparcia, acha.. zapomnialbym o najwazniejszym; przeciez bialych krzeselek w tych pustych miejscach jeszcze nie ma i moze dlatego ktos moze odczuwac inne wrazenie wizualne, zreszta trzeba wziac pod uwage ze kazde zdjecie, z roznych miejsc inaczej odbiera obraz.. skoncza to na zywo zobaczymy, ale juz teraz wiem ze bedzie sie to prezentowac znakomicie
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale to już nie do zmiany więc trudno - trzymam kciuki za SKWK w innych kwestiach bo choćby takie niby pierdoły jak pomalowanie obu trybun z zewnątrz, jest bardzo ważne. |
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7738704654.jpg
A ten dasz, zarowno ta czesc co wystaje, jak i rowniez ta czesc w glebi, bedzie malowana czy cos? Czy cos takiego zostanie? jest kilka takich miejsc w trybunie gdzie niektore czesci elewacji sa nietkeniete, np tam w naroznikach gdzie kasy maja byc. |
^^^ Jak ten daszek zostawia nie wytynkowany/pomalowany to przynajmniej sie będę czul jak u tescia na działce.U niego pod balkonem jest identycznie :)
|
Cytat:
|
Bardzo prosze o wklejenie obrazu z kamery na okrąglaku bo u mnie nie działa.Dzieki.
|
Proszę:
http://img266.imageshack.us/img266/4...reenshotlz.jpg P.S. Dostałem odpowiedź od wisla.krakow.pl, że pomieszczenia wewnątrz trybuny zachodniej jeszcze nie są budowane. |
Na tym zdjęciu dość dobrze widać jak tandetne będą te barierki:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zeselek/37436/ Nie trzeba widzieć ich 'na żywo' żeby to stwierdzić. To zdjęcie też pokazuje że są po prostu zbyt delikatne: http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...zeselek/37442/ To zdjęcie pokazuje jakie barierki zamontowano na obiekcie Legii: http://stadion.legia.com/budowa/inde...a&img=1015.JPG Są masywne, a przy tym wcale nie rzucają się w oczy bardziej niż te na naszym stadionie. Przede wszystkim nie wygląda to jak jakaś prowizorka. To kolejny dowód na to, że stadion w Warszawie choć tak jak wcześniej mówiłem nie powalający niczym szczególnym na kolana, dzięki takim detalom i solidnemu dopracowaniu w szczegółach będzie sprawiał lepsze wrażenie niż nasz. Jeśli chodzi o krzesełka to model, który będzie u nas osobiście mi się nie podoba. Ale największym problem jest to że na trybunach za bramkami są inne, a na wschodniej i zachodniej inne... Mniejsza o ich odcień, bo szczerze mówiąc to mniej rzuca się w oczy. Przez to że na dwóch trybunach jest inny model, a na dwóch pozostałych inny stadion sprawia wrażenie jeszcze bardziej niespójnego. Jeżeli o coś jeszcze powinniśmy walczyć w związku z budową tego stadionu, to o wymianę krzesełek na trybunach D i E na takie same jakie będą na wschodniej i na zachodniej. Jak ktoś ma jakiekolwiek poczucie estetyki to podzieli moje zdanie że jeśli się tego nie zrobi to będzie to wyglądać okropnie... |
Dajcie sobie już siana z tymi barierkami. Pójdziecie na mecz, złapiecie się ich połamią się i każdy z Was będzie szczęśliwy.
A najlepiej wszyscy jedźcie do Warszawy |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl