Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

rozarian 15.06.2009 20:44

mic,nie napisałem bynajmniej,że Bozok to jakiś ogórek.Ktoś się może wpasować w otoczenie jako np.szare tło,ale zespołu nie POCIĄGNIE.Bez skrzydłowych wyrastających znacznie ponad polską ligową normę nie ma szans na pucharowe sukcesy.W tym sensie Bozok nie będzie nigdy >spiritus movens< Wisły.Ligę słowacką czasem oglądam-tak na marginesie.

Lemoniadowy Joe 15.06.2009 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 746003)
Ten gość ma takie info -400tys i do tego się ustosunkowałem.

a skąd wiiesz że mu sie kończy kontrakt ?

Kordel_Walker 15.06.2009 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 746006)
a skąd wiiesz że mu sie kończy kontrakt ?

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...ok/profil.html

HEDu 15.06.2009 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 745970)
jesliby piłkarz ten miałby kosztowac 1milino to bysmy się nawet w jego strone nie patrzyli...
mowisz ze nie gra w słabej ( no nie powiedział by m tak do konac ze sa az tacy słabi ) reprezentacji Słowacji... to dam Ci taki przykład Piotr Brożek nie gra wcale w reprezentacji ( nie mowie o pojedynczym wygbryku) i co to mamy moeic teraz ze jest On słaby?? Weż się opanuj... ja wiem ze bys chciał piłarzy za miliony euro i to 18 letnich ( piszesz o tym Bożoku jak by był starym dziadem) i dobrych ale tak sie nie da.

a wiesz czemu Piotrek nie gra ? bo zawsze był lewym i to słabym pomocnikiem, dopiero gdy go przemianowano na obrone to wielkie peany :D ale mysle ze dostanie szanse napewno. ale kiedy.

eot

Lemoniadowy Joe 15.06.2009 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 746007)

wedlug tego portalu to 95 % piłkarzom z ligi słowackiej kończy sie kontrakt nawet najlepszemu Milinkovicovi

wiec to gów... źródło

następny raz zanim zaczniesz cos pisać to sie zastanów jakie 400 tys euro?, jaki koniec kontraktu ?

skeba 15.06.2009 20:51

No to "wzmacniamy" się. Liga mistrzów stoi otworem :)

MCX 15.06.2009 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 746009)
wedlug tego portalu to 95 % piłkarzom z ligi słowackiej kończy sie kontrakt nawet najlepszemu Milinkovicovi

wiec to gów... źródło

następny raz zanim zaczniesz cos pisać to sie zastanów jakie 400 tys euro?, jaki koniec kontraktu ?

Też tak uważam, po tylu nieudanych transferach w ostatniej dekadzie (wystarczy zerknąć choć pobieżnie na artykuł ze strony głównej wislakrakow.com) każdą złotówkę przed wydaniem ogląda się u nas bardzo dokładnie. Podejrzewam, że gdyby kontrakt Bożoka kończył się za pół roku, a Bednarz chciałby wyłożyć za niego teraz 400 tys euro to Cupiał wezwałby go do siebie na dywanik i osobiście oznajmił, że chyba oszalał i może szukać nowej pracy.

Angmir 15.06.2009 20:57

Nie jestem do niego uprzedzony ani nie przekreślam jego szans, ale jeśli będzie grał tyle co Jirsak to będzie bardzo dobrze. Zawsze po odejściu dobrego piłakrza, pprzychodził do nas znacznie gorszy. Kosa>Zieniu>Bożok

Każdego dzieli różnica klas.
No ale cóż jest młody, ciężką pracą i ambicją można osiągnąć wiele.

Wiślak-1990 15.06.2009 21:01

A ja chciałbym żeby Wisła wzmacniała się polskimi zawodnikami zaraz się stanie tak że będziemy mieli więcej obcokrajowców niż naszych piłkarzy.

OL Lyonaise 15.06.2009 21:02

Malkowski tanszy a nie wiem czy nie lepszy.Pewnie podobny poziom. Poza tym nie wiem ale wydaje mi sie ze tej klasy graza w tym wieku to mozna za darmo znalezc.

saklak1906 15.06.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 746018)
A ja chciałbym żeby Wisła wzmacniała się polskimi zawodnikami zaraz się stanie tak że będziemy mieli więcej obcokrajowców niż naszych piłkarzy.

A niby kim? mozesz dac przyklady takowych graczy

Kordel_Walker 15.06.2009 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 746009)

wiec to gów... źródło

Dwie osoby przedemną napisały, że dajemy za niego 400tys.. każdy myślał, ze to normalna cena za tego piłkarza. Kilka moich postów i doszliśmy do wniosku, że to o 400tys za dużo. Otworzyły się oczy i o to chodziło. Jak Bednarz da za niego jakieś pieniądze to jest frajerem.
Nie wiedziałem, że liga słowacka jest aż tak cienka, że w tr.m. niemal każdemu kończą się kontrakty w tym roku. Jest to przykład tego, że bierzemy gościa z cienkiej ligi, 25letniego, bez doświadczenia na arenie międzynarodowej? i jakiekolwiek pieniądze wyłożone za niego to głupota. Za darmo jak najbardziej.

vote-for-mikey 15.06.2009 21:05

Jesteś sekretarzem słowackiego związku, że wiesz kiedy kończą im sie kontrakty?

Liga Słowacka jest równie mocna co nasza. Popatrz na występy słowackich drużyn w puchar w minionym sezonie.

arth_ur 15.06.2009 21:05

A czy Bożok miał kiedyś przygodę z reprezentacją Słowacji ? I nie wierzę że Bednarz od tak sobie kupuje piłkarza. Na 100 % przemyślana decyzja, chłop był obserwowany przez dłuży czas. Skorża też musiał zaakceptować ten transfer. Ja jestem na TAK wole już mieć w kadrze Słowianina niż kolejnego kolorowego ( nie jestem rasistą, żeby ktoś nie poczuł się obrażony ! )

P.S. A Ci którzy już chłopaka skreślają dajcie na wstrzymanie ! Jeśli okaże się wzmocnieniem i zacznie grać to Wy będziecie mieć opisy w stylu BOŻOK kocham cię, tak jak było w przypadku Łoba !

MCX 15.06.2009 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak-1990 (Post 746018)

Gdyby kluby nie stawiały zaporowych cen to zapewne byśmy tak postępowali.
Ale w Polsce wystarczy dwa razy prosto kopnąć piłkę i cena już jest kosmiczna jak na nasze realia.
Dzisiaj chyba Onet podał info. że do Lecha nie trafi Jodłowiec z Polonii Warszawa, bo zażądali za niego... 2 mln euro. Poza tym kogo na lewe skrzydło z Ekstraklasy można by wyciągnąć? Nie widzę zawodnika, który znacząco podniósłby poziom gry Wisły. Dlatego też jestem w miarę spokojny o Bożka, da sobie radę u nas, skoro dawał na Słowacji. A czy poradzi sobie w pucharach to już trudno zgadnąć.

OL Lyonaise 15.06.2009 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 746023)
Dwie osoby przedemną napisały, że dajemy za niego 400tys.. każdy myślał, ze to normalna cena za tego piłkarza. Kilka moich postów i doszliśmy do wniosku, że to o 400tys za dużo. Otworzyły się oczy i o to chodziło. Jak Bednarz da za niego jakieś pieniądze to jest frajerem.
Nie wiedziałem, że liga słowacka jest aż tak cienka, że w tr.m. niemal każdemu kończą się kontrakty w tym roku. Jest to przykład tego, że bierzemy gościa z cienkiej ligi, 25letniego, bez doświadczenia na arenie międzynarodowej? i jakiekolwiek pieniądze wyłożone za niego to głupota. Za darmo jak najbardziej.

otoz to, a napewno nie za wiecej niz 200tys euro.

mr_kwolf 15.06.2009 21:07

NIKT nie widział tego Bozoka w akcji a tutaj już zaczyna się rozkminianie że za słaby, że za stary, że pewnie za mało dynamiczny, że coś mało asyst, że na pewno gorszy od Zieńczuka, że 400 tysi to za dużo.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 746023)

chyba nie zrozumiałeś przesłania w poście Lemoniadowego....

Widze że Ol Lyonaise na podstawie statystyk potrafił nawet ocenić że za więcej niż 200 tys euro to nie opłaca się go kupować...

martinius028 15.06.2009 21:07

Myślicie że RN pozwoliłaby Bednarzowi wydać 400 tys E na gościa z ligi słowackiej? To zwyczajny wymysł dzienikarza i tyle a tu na forum sie zaraz 10 stron pojawi czy to frajerstwqo czy nie

skeba 15.06.2009 21:08

Chwalicie Jirsaka ?
Powiedzcie mi, dlaczego grająć już w Wiśle 2 rok, nie potrafi zasilić pierwszej jedynastki ?
Problem z aklimatyzacją ?

felipe 15.06.2009 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 746015)
Nie jestem do niego uprzedzony ani nie przekreślam jego szans, ale jeśli będzie grał tyle co Jirsak to będzie bardzo dobrze. Zawsze po odejściu dobrego piłakrza, pprzychodził do nas znacznie gorszy. Kosa>Zieniu>Bożok

Każdego dzieli różnica klas.
No ale cóż jest młody, ciężką pracą i ambicją można osiągnąć wiele.

Gadanie...
A co powiesz o 'wymianie' Cleber/Marcelo?

No i po co zakładasz, ze Bozok musi byc słaby?

Na tym forum to tylko skrajne opinie mozna znaleźć - albo orgazmy po filmikach z YT, albo znowu zakładanie z góry, że jest to piłkarz duzo gorszy od Zienia...

martinius028 15.06.2009 21:12

A co ma teraz do transerów Jirsak?Bo chyba nie rozumiem to że z jednym sie nie udało to nie znaczy że ze wszystkimi tak będzie (nie skreślam Jirsaka w żadnym razie) na przykład udało sie z Marcelo ale Beto to nie ten poziom i co mamy płakać? Trzeba szukać dalej i tyle...

Kordel_Walker 15.06.2009 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 746026)
Jesteś sekretarzem słowackiego związku, że wiesz kiedy kończą im sie kontrakty?

Liga Słowacka jest równie mocna co nasza. Popatrz na występy słowackich drużyn w puchar w minionym sezonie.

Czytaj ze zrozumieniem. Napisałem "wg. transfermarkt"...Kiedy kończy się kontrakt Bożokowi tego teraz nie wiem. Myślałem, że jest tak jak podał TF - w 2009r. Ale wg tej stronki prawie każdemu Słowakowi w tym roku kończy się kontrakt...

Czyli na dzień dzisiejszy obaliliśmy mity:
1. nie dajemy za niego 400tys e tak jak podaje interia
2. nie kończy mu się kontrakt w 2009 r tak jak podaje transfermarkt.
3. nie przyjerzdża do nas na testy tak jak podaje główna, wp, onet, interia..:lol:

prawnik25 15.06.2009 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martinius028 (Post 746034)
Myślicie że RN pozwoliłaby Bednarzowi wydać 400 tys E na gościa z ligi słowackiej? To zwyczajny wymysł dzienikarza i tyle a tu na forum sie zaraz 10 stron pojawi czy to frajerstwqo czy nie

Moim zdaniem ta kwota jest o połowę niższa jak nie nie przekraczająca 100 tys euro - jeżeli za pół roku miałby mu się kontrakt kończyć.

Mnie zastanawia jedno co było głównym powodem wyboru Słowaka zamiast Węgra - i tak widzę że chodziło o pieniądze bo porównując tych graczy to jeden gra w czołowym klubie węgierskim i reprezentacji kraju o drugim nikt nic nie wie poza Bednarzem Jackiem...

Nie mówią oczywiście przez to że Leandro to jakiś szczególnie uzdolniony piłkarz ale wydaje się być lepszym od Słowaka...

I rzecz najważniejsza my w domyśle mamy zbudować zespół na LM i coś na to się w najbliższym czasie nie zanosi...

MCX 15.06.2009 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prawnik25 (Post 746042)
i tak widzę że chodziło o pieniądze bo porównując tych graczy to jeden gra w czołowym klubie węgierskim i reprezentacji kraju o drugim nikt nic nie wie poza Bednarzem Jackiem...

Ostatni mecz w reprezentacji Węgier ten zawodnik rozegrał 2 lata temu, więc mówienie o nim jako o reprezentancie jest nadużyciem.

zim zum 15.06.2009 21:19

Cytat:

Nie mówią oczywiście przez to że Leonardo to jakiś szczególnie uzdolniony piłkarz ale wydaje się być lepszym od Słowaka...

tylko gra w lidze, której poziom jest zdecydowanie niższy niż u nas. Ich drużyny w Pucharach odpadają zaraz na początku, a reprezentacja również nie jest nawet średniakiem europejskim. dlatego nie ma się co podniecać tamtym gościem. tutaj również jest niewiadoma, ale jedno można powiedzieć - poziom piłki słowackiej regularnie wzrasta i w tym należy upatrywać szansy, że coś z tego gościa będzie

qchar90 15.06.2009 21:20

do prawnika...po czym Ci sie wydaje ze Leandro...a nie Leonardo...jest lepszy od Bozoka?
jeszcze nie mamy zadnego zawodnika a sie klocimy...przyjdzie...pokaza go z koszulka w rece...to bedzie nasz...i bedziemy go oceniac po meczach...
nie mozna oceniac zawodnika jak gral w poprzednim klubie...przychodzi do nowego klubu, kraju, nowa kultura jezyk...nie zawsze umiejetnosci pomagaja...trzeba miec psychike...a psychika jest wazna u sportowca...

skeba 15.06.2009 21:20

To jest wstyd, by klub, który ma wielkie ambicje, chce grać w Lm pozyskuje piłkarzy jedynie z kartą w ręku. To jest niepojęte i każdy mi przyzna rację.
To już niech zainwestuja w szkolenie mlodziezy i będą mieli graczy za free, a nie jakieś zaciągi z Poludnia.
Z Bozokiem to my Olimpiakosu nie wyeliminujemy, jak oczywiście przejdziemy do 3 rundy

martinius028 15.06.2009 21:20

Po za tym Leandro ma już 27 lat a Bozok niecałe 25 to może liczą na Bozoku coś zarobić...

Angmir 15.06.2009 21:22

Dodam że jednym z lepszych piłkarzy Rużomberoka jest Pesir który sie nie sprawdził w polskiej lidze w jagieloni bodajże na jesieni.

Simao1 15.06.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 746049)
tylko gra w lidze, której poziom jest zdecydowanie niższy niż u nas. Ich drużyny w Pucharach odpadają zaraz na początku, a reprezentacja również nie jest nawet średniakiem europejskim. dlatego nie ma się co podniecać tamtym gościem. tutaj również jest niewiadoma, ale jedno można powiedzieć - poziom piłki słowackiej regularnie wzrasta i w tym należy upatrywać szansy, że coś z tego gościa będzie

Dokładnie tak. Dajcie mu chociaż szansę. Dla przykładu - pamiętacie jak było z Marcelo? Do samego końca niewiadoma, aż zaczął pokazywać swoje umiejętności. W końcu doszło do tego, że stał się filarem naszej defensywy.

MessiWisła4ever_tsw 15.06.2009 21:31

http://wislatube.pl/index/index/vide...zomberok_skrot
tu jest ta jego niby asysta z nami

gigant 15.06.2009 21:31

Po mojemu, ani zeuropeizowany dziki, ani podrzędny piłkarz z ligi słowackiej nie dadzą nam zbawienia ale... Jak się nie ma co się lubi, to się pije co się ma.
Trzeba dać gościom szansę, bo może się okazać że obaj dołączą do piechura wszechczasów Gimeneza, który chyba już skończył karierę,a dalej idzie do Wisły. Wyciągano nam już pewniaków z samolotu, więc teraz cichutko próbujmy przejąc nowych gdzieś w okolicach Łysej Polany lub Chochołowa i spokojnie obejrzyjmy ich w akcji.

Canis Lupus 15.06.2009 21:34

Cytat:

Moim zdaniem ta kwota jest o połowę niższa jak nie nie przekraczająca 100 tys euro - jeżeli za pół roku miałby mu się kontrakt kończyć.

Mnie zastanawia jedno co było głównym powodem wyboru Słowaka zamiast Węgra - i tak widzę że chodziło o pieniądze bo porównując tych graczy to jeden gra w czołowym klubie węgierskim i reprezentacji kraju o drugim nikt nic nie wie poza Bednarzem Jackiem...

Nie mówią oczywiście przez to że Leandro to jakiś szczególnie uzdolniony piłkarz ale wydaje się być lepszym od Słowaka...

I rzecz najważniejsza my w domyśle mamy zbudować zespół na LM i coś na to się w najbliższym czasie nie zanosi...

Moim zdaniem wybraliśmy lepiej. Po pierwsze Bozok to piłkarz młodszy od Brazyla, szybki, bardzo dobry technicznie. Wystarczy pogadać na forum fanów "Róży" o nim i sporo można się dowiedzieć. Bożok mial najwięcej asyst w lidze w ubiegłym sezonie, pomimo, że gra w przeciętnej drużynie. Jest w kręgu kandydatów do kadry A, choć jeszcze nie debiutował a był 3 razy powołany. Poza tym gra w lepszej lidze niż Brazyl (gorszej od Węgierskiej już chyba nie ma). Poza tym uważam, że Słowakom w Krakowie jest jak w domu, więc aklimatyzacja powinna być pomyślna. Dajmy szansę Słowakowi. Będzie pociecha z niego ...

Kordel_Walker 15.06.2009 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 746049)
poziom piłki słowackiej regularnie wzrasta i w tym należy upatrywać szansy, że coś z tego gościa będzie

...następny. Liga słowacka to dno i nie wiem czy w Europie jest gorsza ... może Białoruś i inne Luksemburgi.

Wg transfermarkt:
-wartość polskiej ligi - piłkarzy - 173.925.000 €
-wartość wegierskiej ligi - pilkarzy - 74.675.000 €
-wartość ukraińskiej ligi - piłkarzy - 478.800.000 €
-wartość słowackiej ligi - piłkarzy - 30.225.000 €
-wartość Wisły - piłkarzy - 28.350.000 € - 2 mln mniej niż całej słowackiej ligi!

1q2 15.06.2009 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 746070)

Proszę Cię ,nie wyjeżdżaj tu z transfermarkt.de bo to żenada okrutna - to fajna strona ale na pewno nie do oceniania wartości tak piłkarza jak i ligi.

jaro1985r 15.06.2009 21:44

Panowie ale po takich klubach musimy szukać zawodników! A może się wkomponuje w zespół i rozwinie się u nas przy lepszych zawodnikach? Kogo mamy ściągnąć? Dudka, który będzie chciał milony czy przeciętniaka Jodłowca za którego Polonia chce 2 mln Euro? Tymi przykladami ze strony transfermarket to już się żygać chce! Piłka to nie football manager a tutaj ludzie widze bardziej w tych realiach żyją! Jest kryzys, TF straciła mnóstwo pieniedzy, nie mamy stadionu, budżet przez to bedzie mniejszy. Trzeba ten rok poprostu przetrwac, jesli cos osiagniemy to bedzie wieeeelki sukces ! Piłka to wielki biznes i nie mozna o tym zapominac !

grogoriogreg 15.06.2009 21:45

Kordel naprawde jestes fajny, ze opierasz swoje wiadomosci na temat informacji tej niemieckiej strony.
Ale polowa cen pilkarzy jest wzieta z kosmosu, transfermarkt dobry jest dlatego bo posiada mniej wiecej aktualne sklady i bardzo dobre statystyki meczow. Z wycena pilkarzy maja jednak spore problemy.

Bozok - wiemy tylko tyle ze nic nie wiemy. Jedyna zaleta jaka dostrzeglem po kilkuminutowym skrócie to to ze jest szybki. Czyli jedna ceche ma lepsza od Zienia

loozak84 15.06.2009 21:45

Aha, a Slowacja - Polska - 2-1

sqallpl 15.06.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 746070)
...następny. Liga słowacka to dno i nie wiem czy w Europie jest gorsza ... może Białoruś i inne Luksemburgi.

Wg transfermarkt:
-wartość polskiej ligi - piłkarzy - 173.925.000 €
-wartość wegierskiej ligi - pilkarzy - 74.675.000 €
-wartość ukraińskiej ligi - piłkarzy - 478.800.000 €
-wartość słowackiej ligi - piłkarzy - 30.225.000 €
-wartość Wisły - piłkarzy - 28.350.000 € - 2 mln mniej niż całej słowackiej ligi!

Szczegolnie ze polowa slowackiej ligi jest wogole nie wyceniona na transfewrmarkcie, w tym i Bozok. Dlatego suma jest taka a nie inna.

wolfy 15.06.2009 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez loozak84 (Post 746080)
Aha, a Slowacja - Polska - 2-1

Weź mi nie przypominaj...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl