Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

riv 04.08.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1140002)
Tego Pana ściagnąć: Maora Buzaglo jako zmiennika, konkurenta dla naszego Maora. Koleś też jest przechuj, widać to po filmikach ---->http://www.youtube.com/watch?v=Gb3OM...eature=related Była by zawsze dobra alternatywa dla Maora i można by było nimi szachować bez straty na jakości. Interesowała się nim Legia swego czasu, ale ja się nie dziwię, że nie przyszedł do Warszawy. Koleś jest naprawdę dobry i nie jest za drogi, jeszcze, młody, perspektywiczny. Myślę, że mógłby chcieć przyjść do nas, dołączyć do kolonii Izraelitów :)

Buzaglo = problem. Ten gracz jest znany w Izraelu z tego, że jego ojciec robi klubom w których Maor gra niesamowite problemy. Z resztą poczytaj sobie w Hyde Parku sportowym wypowiedzi o nim użytkownika MHaifa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1139963)
Tydzień temu, była podnieta Tomem z Litexu (dla mnie na wyrost) to ja dam jako propozycje innego ich gracza:

http://www.transfermarkt.co.uk/en/pe...ler_36235.html

Całkiem dobry lewy obrońca, widać, że potrafił pociągnąć nieźle do przodu w kadrze Bułgarii podstawowy grajek.

Co do Zaneva - uważam, że ściągnęcie go na LO to byłby mistrzowski ruch (wczoraj komentator mówił, że Litex sprzedał podstawowego grajka za 300k euro, więc Zanev też nie kosztowałby dużo więcej). Chłopak umie bronić (jak mu się karze grać defensywnie bo lubi sobie polatać w przodzie) a w ofensywie można go było zobaczyć wczoraj. Robił chyba najwięcej wiatru na bokach z całego Litexu i parę razy tworzył groźne sytuacje.

TOMEK 11 04.08.2011 22:23

w Rosenborgu zaczyna się wyprzedaż :P

http://www.transfermarkt.de/en/neuzu...gen_69261.html

31.12.2011

http://www.transfermarkt.de/en/mikae...ler_36025.html

Maciuś 05.08.2011 13:45

Mamy niepowtarzalna szanse na historyczny awans do LM. Koniecznie musimy sie wzmocnic na skrzydle (bo to co gral ostatnio Kirm to tragedia) oraz na lewej obronie bo techniczni gracze z Apoelu zrobia z Diaza wiatrak.
Valcx jest rozsadny i na pewno zrobi w przeciagu paru dni jeszcze jakies transferowe hity, takiej szansy jeszcze nie mielismy na awans do LM.

xanti1906 05.08.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1140934)
Mamy niepowtarzalna szanse na historyczny awans do LM. Koniecznie musimy sie wzmocnic na skrzydle (bo to co gral ostatnio Kirm to tragedia) oraz na lewej obronie bo techniczni gracze z Apoelu zrobia z Diaza wiatrak.
Valcx jest rozsadny i na pewno zrobi w przeciagu paru dni jeszcze jakies transferowe hity, takiej szansy jeszcze nie mielismy na awans do LM.

Podobno ma przyjść Messi i Evra, ale to nic pewnego.

jarekk 05.08.2011 14:52

zgadzam sie z tym ze Zanewa trzeba jak najszybciej sciagnac do nas, bardzo dobry gracz szybszy mocniejszy fizycznie i posiada uderzenie w porownaniu do Diaza, Maor Buzaglo fantastyczny gracz lecz nas nie stac na niego natomiast tego skjerbreda to chyba z football managera wytrzasnales ;p

JOSE 841 05.08.2011 15:52

Ta Dudu, Delev, Zanew.Może jeszcze Lafferty z Rangersów??.Wisła żeby kogoś kupić musi kogoś sprzedać. Na to się raczej nie zanosi Maor prędzej dostanie nową umowę niż odejdzie.Boguski Jirsak Garguła sprawdzają się w ekstraklasie więc raczej nie odejdą .Małecki, Kirm, Sobolewski też się raczej nigdzie nie wybierają.Niestety Biton był prawdopodobnie ostatnim transferem w tym okienku.

tomas_n 05.08.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1141087)
Ta Dudu, Delev, Zanew.Może jeszcze Lafferty z Rangersów??.Wisła żeby kogoś kupić musi kogoś sprzedać. Na to się raczej nie zanosi Maor prędzej dostanie nową umowę niż odejdzie.Boguski Jirsak Garguła sprawdzają się w ekstraklasie więc raczej nie odejdą .Małecki, Kirm, Sobolewski też się raczej nigdzie nie wybierają.Niestety Biton był prawdopodobnie ostatnim transferem w tym okienku.

Co jak co ,ale kasa na transfery powinna się znaleźć Wisła już w pucharach zarobiła 2 miliony ojro.

Po za tym ile Widzew mógłby zażądać za Dudu ? Max. 500 tysięcy euro ,choć i to wątpliwe skoro za Sernasa wyciągnęli 400 kafli .

Ogólnie właśnie oglądam mecz Widzew - Górnik. Dudu nie pozwala nic robić przeciwnikom na swojej stronie, włącza się często do akcji,strzela widać ,że technicznie to nie ogórek.

No i kończąc ściągamy Dudu , Diaz wtedy może być zmiennikiem naszych defensywnych pomocników.
Do tego kreatywny pomocnik do konkurencji z Maorem i na każdej pozycji jest rywalizacji , i po dwóch zawodników.

Pancratius 05.08.2011 17:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1141087)

Jak się czyta twoje posty to bije od nich głupota na kilometr.
Czytaj swoje wypociny 3 razy zanim klikniesz "Wyślij odpowiedź"

JOSE 841 05.08.2011 18:37

Pancratius Sprostowanie poruszyłem transfer Meliksona bo po meczu z Litexem zrobiło się wokół niego troche szumu i ile Wisła może na nim zarobić.Aczkolwiek jeśli np Rangers lub np Everton lub inny zainteresowany klub wyłożył by 7mln to Wisła zapewne pożegnała by sie z Meliksonem. I to jeszcze w tym okienku.Ale narazie sie na to nie zanosi.

jarekk 05.08.2011 22:08

Sa przychody z gry w europie wiec Jose nie masz racji nie musimy sprzedawac nikogo. Nunez moze grac na pozycji Meliksona wiec kolejnego kreatywnego nie trzeba sciagac.Ja bym sie skupil na wykupieniu Bitona Nuneza i reeszty karty zawodniczej Chaveza, oraz sondowal mozliwosc sprowadzenia jakis dobrych zawodnikow europesjkiego pokroju ktorym sie kontrakt konczy za rok, oczywiscie nie jakies gwiazdy bo na takie nas nie stac i nie bedzie przez dluzszy okres. Aby pominac sage transferowa dotyczaca bramkarzy wypadaloby juz miec cos na oku bo za rok lub dwa pareiko moze juz nieogarniac gry i nie krzyczcie odrazu ze van der saar ma 40lat i gra bo nie kazdy to van der saar

Maciuś 06.08.2011 07:00

Transfery to trzeba bylo oglaszac 5 minut po wylosowaniu Apoelu. Ale widze ze Valcx i Maaskant nie byli odpowiednio przygotowani i zadowolili sie tym co mamy. Zobaczymy po meczach z Cypryjczykami czy to byla dobra decyzja.
SKrzydlowy i lewy obronca to koniecznosc.

Blaszczu16 06.08.2011 07:40

Pieniądze z europejskich pucharów UEFA wypłaca po zakończeniu rozgrywek. Najwyżej za bilety mogą być pieniądze na już.

szczaq21 06.08.2011 08:01

Ale można zaciągnąc pożyczkę u BC i spłacic mu ją po sezonie:D

laurence 06.08.2011 08:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1141543)
Transfery to trzeba bylo oglaszac 5 minut po wylosowaniu Apoelu. Ale widze ze Valcx i Maaskant nie byli odpowiednio przygotowani i zadowolili sie tym co mamy. Zobaczymy po meczach z Cypryjczykami czy to byla dobra decyzja.
SKrzydlowy i lewy obronca to koniecznosc.

Maciuś zgadzam się, że Kirm gra straszną padake choć uważam że na polską ekstraklasę spokojne wystarczy. Poza tym na tej pozycji jest jeszcze Iliew. Jeśli chodzi o lewą obronę to nie ma opcji żeby pozostał obecny stan kadrowy. Piłka lecąca w kierunku Diaza od strzału przyprawia mnie to o palpitacje serca. Generalnie im dalej od naszej bramki ma grać Diaz tym lepiej.

szczepek19 06.08.2011 23:08

http://transfermarkt.de/de/tadanari-...ler_81793.html kupiłbym gościa interesowała się nim Hertha
http://www.transfermarkt.de/de/genki...ler_79377.html jeden z dobrze zapowiadających się piłkarzy japońskich mógłby się sprawdzić u nas

Maciuś 07.08.2011 08:53

Za duze ryzyko bo to Azjaci. Mysle ze niedlugo zostanie ogloszony Tom.

tomasz_19 07.08.2011 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1142163)
Za duze ryzyko bo to Azjaci. Mysle ze niedlugo zostanie ogloszony Tom.

Maciuś wyssałeś to info z banana? :>

Maciuś 07.08.2011 09:07

Tom walczy z maleckim na prawe stronie, Kirm z Ilievem na lewej a Boguski wypozyczenie, taka logika. Dobry sklad musi byc na LM.

Marszałek 07.08.2011 09:15

Póki co to Stachowiak do nas na rok. W sumie miełem racje,gdy pisałem,że trzeba facet brak jak nie chcą go w Górniku. Na ligę w sam raz a na puchary idealny zmiennk dla Pareiki. Chociaż trzeba przyznać,że Milan nie grał jakoś beznadzienie ostatnio.

PvD 07.08.2011 09:19

Stachowiak za konfidenctwo niech spier.....

mrowa9 07.08.2011 09:19

ja bym nie skreślał boguskiego, przed kontuzja grał nawet w kadrze!!
narazie słabo nunez. na plus lamey,chociaż powolny jak na skrajnego obrońce. Biton ciekawie się zapowiada, Iliev to samo.

http://www.pilkarskiswiat.za.pl/blog...uteczny-slask/

Evil_ 07.08.2011 09:21

czyli co, Jovanić nie będzie nawet na ławce?chłop ma kontrakt do 2015 roku i co, będziemy mu płacić za nic? rany boskie...

Maverjuve 07.08.2011 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mrowa9 (Post 1142183)
ja bym nie skreślał boguskiego, przed kontuzja grał nawet w kadrze!!
narazie słabo nunez. na plus lamey,chociaż powolny jak na skrajnego obrońce. Biton ciekawie się zapowiada, Iliev to samo.

http://www.pilkarskiswiat.za.pl/blog...uteczny-slask/

Mowisz o wczorajszym meczu? Bo akurat go nie ogladalem. Bo jesli nie to nie wiem jakie mecze ogladales Nuneza, ktory prezentuje sie dobrze...

Ogryzek 07.08.2011 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1142182)
Stachowiak za konfidenctwo niech spier.....

Kibic może być konfidentem a piłkarz? Piłkarz może być albo dobry albo zły, no chyba że ten cały Stachowiak to jakiś h Torcidy:)

mitmichael 07.08.2011 19:33

Spas Delev strzelił gola w Pucharze Bułgarii - ciekawy jestem czy bedzie sie go dalo wyciagnac za przynajmniej milion euro

Maciuś 07.08.2011 19:34

Wedlug mnie to tylko przykrywka pod Toma.

Heero 07.08.2011 19:41

Daj już spokój z tym Tomem! W Łoweczu wyszedł mu mecz życia, w Krakowie zaczął grać, jak sprawa awansu była rozstrzygnięta. Zresztą przez pięć lat strzelił w lidze 15 bramek, o asystach niestety nie ma informacji. W Bułgarii, oprócz 3-4 zespołów, w lidze grają bardzo słabe drużyny 15 bramek to powinien mieć na sezon...

baro1995 07.08.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1142541)
w Krakowie zaczął grać, jak sprawa awansu była rozstrzygnięta.

Dokładnie.A stało się tak dlatego,że Liteks dostał oferty od Gazientesportu,Nantes i Legii (?),ale Tom miałbyc sprzedany tylko w wypadku odpadnięciu z pucharów,więc wydaję się to logiczne,bo jak było już 2-0 to znowu wkręcał Diaza w ziemie niestety.Bynajmniej uważam,że Tom jeżeli byłby w dobrej cenie by się nadawał do Wisły,ale myślę,że są ważniejsze potrzeby niż skrzydło w tym momencie..

Greeg 07.08.2011 20:29

Nie pisuję już na tym forum bo pod względem kibicowskim sięga często dna. Stachowiak to konfident i skur*****, niech nikt z normalnyych kibicow u nas nigdy o tym nie zapomina.

Blaszczu16 07.08.2011 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1142556)
Dokładnie.A stało się tak dlatego,że Liteks dostał oferty od Gazientesportu,Nantes i Legii (?),ale Tom miałbyc sprzedany tylko w wypadku odpadnięciu z pucharów,więc wydaję się to logiczne,bo jak było już 2-0 to znowu wkręcał Diaza w ziemie niestety.Bynajmniej uważam,że Tom jeżeli byłby w dobrej cenie by sięnadawał do Wisły,ale myślę,że są ważniejsze potrzeby niż skrzydło w tym momencie..

Litex jeszcze nie odpadł z pucharów.

JrQ- 07.08.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1142536)
Wedlug mnie to tylko przykrywka pod Toma.

:rotfl::rotfl::rotfl:
2 raz to piszesz i drugi raz spadłem z krzesła

Mocny 07.08.2011 21:33

no coz widze ze na tym forum posty o konfiturstwie nowego nabytku sa usuwane , mam jednak nadzieje ze SKWK zrobi co sie da w tej sprawie

JrQ- 07.08.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mocny (Post 1142614)
no coz widze ze na tym forum posty o konfiturstwie nowego nabytku sa usuwane , mam jednak nadzieje ze SKWK zrobi co sie da w tej sprawie

zrobi, zrobi już prześcieradło przyszykowane :rotfl:

Maverjuve 07.08.2011 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greeg (Post 1142566)
Nie pisuję już na tym forum bo pod względem kibicowskim sięga często dna. Stachowiak to konfident i skur*****, niech nikt z normalnyych kibicow u nas nigdy o tym nie zapomina.

I cale szczescie ze nie pisujesz, bo jesli uwazasz za normalne placze nad mozliwoscia sprowadzenia ciekawego zawodnika i to polskiego tylko dlatego ze jakis baran rzucil nozem na boisko a ten bojac sie o siebie powiedzial o tym sedziemu to pozostaje mi wspolczuc.

Heero 07.08.2011 21:43

Cytat:

Pisząc "normalni kibice" masz na myśli debili rzucających nożami w przeciwników?

tomasz_19 07.08.2011 22:13

Cytat:

na szczęście normalni kibice mają poukładane w głowie i potrafią odróżnić głupotę od prawdziwego dopingowania

riv 07.08.2011 22:25

Cytat:

Chłopie, czy chęć bycia 'kumatym' wypaliła ci mózg? Ktoś rzucał w niego NOŻEM. JEBANYM NOŻEM! Może miał się jeszcze odwrócić i namalować sobie na ryju tarczę, żeby się lepiej rzucało następnymi? Myśl trochę.

Birsa 07.08.2011 22:36

A przepraszam cię bardzo, co miał zrobić?! Może jeszcze miał przyklasnąć temu debilowi co rzucił nóż?! Baggio też był konfidentem i s....ysynem co nie?! SKWK tylko się ośmiesza takimi wpisami. Stachowiak bał się o siebie, jeżeli w ciebie ktoś by rzucił nożem to byś siedział cicho bo nie jesteś konfidentem prawda?
Musimy jednak pamiętać, że na weszło pisali, że Sernas na 100 % w Lechu, że Weiss trenerem Legii. Ja to traktuje jako nabijanie kliknięć stronie, weszlo po tym jak zmienili wygląd strony stał się portalem informacyjnym.
Co do Spasa Dalewa to oglądałem dzisiaj przez internet mecz z Lokomotivem. Na jakimś bułgarskim portalu pisali, że na tym meczu są wysłannicy Wisły i PSV. Bramka po prostopadłym podaniu, wyszedł sam na sam i stzałem po ziemi strzelił gola. Kilka razy szarpał, ładnie się wystawiał na pozycje. Dużo razy schodził na skrzydło, czasami cofał się po piłkę. Widać było, że pomimo młodego wieku koledzy darzą go zaufaniem. Jego styl gry jest podobny do Małego. Szybki, niski, krępy. Jeżeli to prawda z tym PSV to raczej nie zerknie okiem na naszą ofertę (jeżeli taka oczywiście jest).

Ozis 07.08.2011 23:17

Sorry ale wpadłem na chwilke pośmiać się z tej debaty na temat Jelenia i zawodnika za 2 mln euro. Fantazja urozmaica czasem szarą rzeczywistość. Może Krzynóffka jeszcze? Co niby przypadkowe ale czytam czasem jak trener Maaskant mówi że mamy 22 równorzędnych, klasowych piłkarzy a czasem mówi o 18. Niby nic a ja myśle że zdaje sobie sprawe że o ile ofensywne formacje wygladają bardzo dobrze i tam mamy w czym wybierać o tyle w defensywie jest jego i Valacka mała porażka. Kwestia interpretacji faktów. Jeśli niejaki TOM robi z lewymi obroncami co chce to znaczy że mamy go kupić czy że lewa obrona nam szwankuje ? Co się stanie gdyby nie daj boże kontuzji doznał (odpukać!) Czavez - leżym i kwiczym ? Wróćmy jeszcze do transferów naszych holendrów. Jaliens chyba patrząc na metrykę poniżej oczekiwań. Jovanović na dzień dzisiejszy nie nadaje się do meczów z lepszymi drużynami. Diaz wiadomo. Lamey powyżej moich oczekiwań choć bez przesadnej euforii. Rozumiem że wszyscy wierzymy w wygraną z APOELem i awans do L.M a nie mówimy tylko o naszej super ekstra Tmobile orange skopanej lidze? Jak sobie wiec wyobrażacie postawe defensywy z piłkarskimi asami Europy ? Ja naprawde bardziej bym się skupił nad tym o czym pisze "Titto" niż na rozkminkach o Jeleniu. Zresztą jakby Wisła chciała Jelenia to przedłużyła by kontrakt z Żurawskim skutek podobny tylko kasy by troche więcej w klubie zostało...

kacpaw91 07.08.2011 23:26

Zrobiłem listę polskich piłkarzy, którzy zagrali w 2. kolejce Ekstraklasy, a są w wieku uprawniającym ich do gry w Młodej Ekstraklasie (1990-1995):

BR - Łukasz Skorupski (Górnik, 1991, 90')
ŚO - Piotr Mroziński (Widzew, 1992, 90')
DP - Ariel Borysiuk (Legia, 1991, 90')
DP - Przemysław Szuszkiewicz (Śląsk, 1990, 60')
LS - Michał Żyro (Legia, 1992, 45')
LS - Tomasz Kupisz (Jagiellonia, 1990, 72')
PS - Paweł Wszołek (Polonia, 1992, 23')
PS - Paweł Olkowski (Górnik, 1990, 90', też prawa obrona)
ŚP - Łukasz Tymiński (Jagiellonia, 1990, 45')
ŚP - Damian Dąbrowski (Zagłębie, 1992, 68')
ŚP - Piotr Piekarski (GKS, 1993, 2')
ŚP - Mateusz Możdżeń (Lech, 1991, 61')
N - Jan Pawłowski (Jagiellonia, 1992, 45')
N - Arkadiusz Milik (Górnik, 1994, 62')

* Pozycja na boisku, Imię i nazwisko, Klub, Rok urodzenia, Minuty
** Jutro odbędzie się mecz Ruchu z Koroną, w pierwszej kolejce wystąpił Jankowski.

To są prawdopodobnie wszyscy zawodnicy, którzy spełniają powyższy warunek. Czy któryś z nich według was przydałby się Wiśle? Aktualnie najmłodszym zawodnikiem, który ma szansę gry u nas jest Patryk Małecki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl