Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1318)

PlayLikeAPro 21.12.2015 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1423960)
Dokładnie tak - dajcie lepiej linki do jakich fajnych lasek a nie jakieś fejsowe wypociny skrzywdzonych dziennikarzy, które mają mniej wspólnego z faktami niż tvn :)

http://sklep.centrumopiekiseniora.pl...6c4808cad4.jpg

Brożkowi taka się powinna spodobać.

Szajba_ 21.12.2015 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlayLikeAPro (Post 1423961)
http://sklep.centrumopiekiseniora.pl...6c4808cad4.jpg

Brożkowi taka się powinna spodobać.

a co, ma zeza? :rotfl: (w pracy jestem i linka nie odpale)

Gero 21.12.2015 15:27

^^ ma rozbieżnego..
Trzeba wyłączyć forum będzie spokój

bódyń 21.12.2015 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szajba_ (Post 1423962)
a co, ma zeza? :rotfl: (w pracy jestem i linka nie odpale)

Na kompletnie sztywna wygląda:)

szprotson 21.12.2015 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gero (Post 1423963)
^^ ma rozbieżnego..
Trzeba wyłączyć forum będzie spokój

raczej rewolucja

BlurgH 21.12.2015 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1423951)
Smuda prezesem( hahahahahahahahaha) Kapka zbawiciel i Cupiał "dobrodziej , który wzmocni Wisłę w zimie"...Lecimy na wiosnę na ryj.

Obyś nie wykrakał :(

piotek 21.12.2015 17:42

Białoński mówi, że. RG potwierdził swoją dymisję.

wislakrakow124 21.12.2015 17:43

Prezes Gaszyński potwierdził dymisję, w @WislaKrakowSA nie ma już nie tylko trenera, ale też prezesa

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...975,1,727.html

wislakrakow124 21.12.2015 17:49

Narazie smudy nie ma

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...sly_krakow_sa/

krzaq12 21.12.2015 17:49

Jedyne marne pocieszenie jest takie że sam podał się do dymisji nie trzeba będzie jemu i Jankowskiemu płacić, ale to co się dzieje w klubie to jest delikatnie mówiąc niepokojące, zobaczymy kiedy przedstawią nowego prezesa, trenera, oby jak najszybciej.

Jaro1991 21.12.2015 17:53

Czyli trochę wygląda na to, że piłkarska spółka może przejść pod TS.

Lukasz 21.12.2015 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1423981)
..... zobaczymy kiedy przedstawią nowego prezesa, trenera, oby jak najszybciej.

Trenera, prezesa, nowego/starego własciciela, może nowego sponsora. Zastanawiam się czego nie zmienia - chyba tylko na 100% stadion zostanie ten sam. I piłkarze.

lukas14 21.12.2015 18:04

http://sportowymagazyn.pl/nowy-sponsor-przy-reymonta/

Coca-Cola od nowego roku podobo

cudlaty 21.12.2015 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1423983)
Trenera, prezesa, nowego/starego własciciela, może nowego sponsora. Zastanawiam się czego nie zmienia - chyba tylko na 100% stadion zostanie ten sam. I piłkarze.

Już przedstawili...
...poinformowało, że nowym prezesem klubu został Piotr Dunin-Suligostowski, natomiast w skład zarządu powołani zostali Rafał Smalcarz, Zdzisław Kapka i Maciej Krupa.

Patrvk 21.12.2015 18:13

Czyli teraz Cupiał razem z TS-em może przejąć Wisłę ???

Rob_Zombie 21.12.2015 18:14

Gaszyński pluje sobie teraz pewnie w brodę że w ogóle się tu zatrudnił. Poważny facet z poważnym CV przyszedł do burdelu na kółkach i dostał parę miesięcy po czym kopniak w dupę. Jak każdy inny trener/prezes odkąd jest Cupiał. Chciałbym zobaczyć jakieś podsumowanie ile razy Cupiał wymieniał prezesów/trenerów i jak się to ma do poważnych zachodnich drużyn.
Ja nie wiem skąd u Pana Cupiała ta pasja w ciągłym mieszaniu i zwalnianiu? Ciekawe czy Telefoniką też tak zarządza? Wymienia wiecznie zarząd, strategię działania firmy obmyśla na góra pół roku do przodu, przy czym jeżeli wstanie lewą nogą to z dnia na dzień może wszystko wywrócić do góry nogami?

Szczerze niedobrze mi się robi, ten klub w ostatnich latach coraz bardziej przypomina cyrk. A długi z dnia na dzień tylko rosną...

Są ciężkie czasy, w klubowej kasie pustki, trzeba prowadzić klub mocno po kosztach i w tych trudnych chwilach na kierowniczych stanowiskach dwóch Wiślaków... Wydawało się że radzą sobie aż za dobrze, klub na 4. miejscu w lidze, a i to głównie przez sędziów, aż tu nagle BUM. Przegrali w derbach? Rozdupcyć wszystko co udało się zbudować na tych zgliszczach i zabawa od nowa. Miał nadprezes szczęście że akurat Moskal i Gaszyński to Wislacy pełną gębą, więc nie powiększą swoim odejściem długów. Ale nie martwcie się, nadprezes za kilka miesięcy i tak zwolni ich następców, a ci prawdopodobnie już tacy honorowi nie będą.

szprotson 21.12.2015 18:15

jak taki powazny to mogł nie obiecywac sponsora
Temat Coca coli w mediach grany był 2 razy. Jak go zatrudniali i jak go zwalniali.

element 21.12.2015 18:16

Te.. finansiarz i zarządca (Rob Zombie), masz Ty chociaż budkę z kebabem, że przywołujesz Cupiała, który steruje jedną z największych firm w europie i w godzinę zarabia odpowiednik 15-twoich miesięcznych pensji? trochę pokory chłopie.

Stelio 21.12.2015 18:37

Czyli co, w sumie to nic. Takie pompowanie balonika było przez ostatni tydzień, a jedyne co się wydarzyło to powołanie nowego prezesa i to jeszcze z TSu (co może świadczyć jedynie o zwijaniu interesu i powrót pod skrzydła biednego jak mysz kościelna TS). No to co teraz? Oczekiwanie na 1 konferencję prasową przed którą pewnie znowu informatorzy wyjdą z każdej nory jak grzyby po deszczu, żeby się dowiedzieć, że "mam czas na znalezienie sponsora do końca przyszłego roku, sytuacje w klubie jest trudna i trzeba z nią sobie poradzić, ale właściciel zapewnił mnie.... blablabla" i g....wno będzie z nowego rozdania :/

cudlaty 21.12.2015 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1423992)
Czyli co, w sumie to nic. Takie pompowanie balonika było przez ostatni tydzień, a jedyne co się wydarzyło to powołanie nowego prezesa i to jeszcze z TSu (co może świadczyć jedynie o zwijaniu interesu i powrót pod skrzydła biednego jak mysz kościelna TS). No to co teraz? Oczekiwanie na 1 konferencję prasową przed którą pewnie znowu informatorzy wyjdą z każdej nory jak grzyby po deszczu, żeby się dowiedzieć, że "mam czas na znalezienie sponsora do końca przyszłego roku, sytuacje w klubie jest trudna i trzeba z nią sobie poradzić, ale właściciel zapewnił mnie.... blablabla" i g....wno będzie z nowego rozdania :/

Jeeeeeeesu, chłopie... dajże człowieku na wstrzymanie! Ty już wszystko wiesz, na wszystko masz gotową odpowiedź! Może tak poczekasz trochę? Może tak trochę cierpliwości? Dajże (po krakowsku) im trochę czasu bo goście nawet nie wiedza gdzie mają nowy kibel, a Ty już chcesz wszystko tak od razu... Kuchnia ręczę Ci, że w Wiśle zaczną się teraz pozytywne ruchy i zobaczysz to o wiele wcześniej niż 500 zeta na dziecko od kaczysty i szydłowej!
ech... co za naród...

Rob_Zombie 21.12.2015 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1423989)
Te.. finansiarz i zarządca (Rob Zombie), masz Ty chociaż budkę z kebabem, że przywołujesz Cupiała, który steruje jedną z największych firm w europie i w godzinę zarabia odpowiednik 15-twoich miesięcznych pensji? trochę pokory chłopie.

Zaraz, ....a, to kogo mam przywoływać jak nie Cupiała skoro to on jest właścicielem i rozdaje karty?

Mistrzu_ 21.12.2015 19:04

Niby wszystko zmierza w kierunku jaki mi bylo uslyszec. Zmiana przezesa... sponsor niby jest ale sa warunki podpisania umowy. Dlugi musza byc uregulowane bo nikt nie zamierza mieszac swojej marki z dalszymi informacjami typu "Wisla na skraju bankructwa itp"... Wzmocnienia tez maja byc ale raczej uzupelnienie zeby klub dobil to pierwsze osemki I zakonczyl sezon. Prawdziwe roszady w skladzie to w lecie. Smuda tez sie niby ma gdzies pojawic. Zobaczymy bo tych wersji juz byla masa

KOMINEK 21.12.2015 19:07

miarkujcie trochę panowie

KOMINEK 21.12.2015 19:12

Co do Gaszyńskiego należy zapytać jakie miał możliwości bo można słyszeć tu i tam że Boss czasem wciskał hamulec i blokował różne inicjatywy.

To że jesteś super w biznesie nie znaczy że musisz się racjonalnie zachowywać jeśli chodzi o ,,pasje" inaczej zwane zabaweczkami.

Na razie poza plotami gówno wszyscy wiemy.

Ten ruch może oznaczać naprawdę wiele rzeczy

cudlaty 21.12.2015 19:26

jest dokładnie jak piszesz... gówno wiemy...
dla mnie to układa sie w taką oto całość:
BC wiąże się z TS-em wizerunkowo... tak naprawdę jeśli rzeczywiście ma zamiar wyłożyć teraz kasę, to chce by wszystko to co od tej pory będzie się działo w klubie, miało twarz i poparcie TS-u... przy okazji TS zadba o frekwencję na stadionie, przynajmniej pośród małolatów. Powiązania nowego Prezesa z Can-Pack_iem, potencjalne wejście Coca-Coli, kasa od BC mają dać spokój, walkę o pierwszą ósemkę i być może kolejne ruchy w przerwie letniej. BC wg mnie szuka asekuracji na ewentualne przyszłe porażki ww. planu bo wtedy będzie mógł powiedzieć "no jak to, to TS też nie dał rady?"... Oczywiście decydujące zdanie we wszystkim będzie miał BC i nie pozbywa ise tym samym Wisły a jedynie technicznie być moze przejdzie Ona z rąk TF do BC. Wszystko pozostałe tj. Kapka w Zarządzie, rezygnacja Gaszyńskiego i jego świty to koszty, które należało ponieść przy tym całym zamieszaniu... Być może Gaszyński miał tego świadomość, że tak "musi" być i rzeczywiście sam w poczuciu obowiązku, honorowo zrezygnował... Ja na jego miejscu zrobiłbym tak samo.
To moje zdanie.

Fugiel 21.12.2015 19:57

Dla mnie to nie jest logiczne. Jesli Gaszyński załatwił Coca-colę, to dlaczego został wywalony ? Jesli jednak to nie jego zasługa, to przyznam szczerze, że nie umiem sobie przypomnieć nic na "+" z tego prezesury. .... choć ponoć rezygnacja ich obu była podyktowana wąznymi sprawami osobistymi ...

Sevi 21.12.2015 19:58

Na plus dla Gaszyńskiego - akcja Wisła Kraków to nasza historia.

Gero 21.12.2015 20:02

^^ chyba dla kibiców ... się mnie wydaje ;D

Fugiel 21.12.2015 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sevi (Post 1424011)
Na plus dla Gaszyńskiego - akcja Wisła Kraków to nasza historia.

o tak, przyznam, że nie wiedziałem, że to był jego pomysł.

cudlaty 21.12.2015 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1424010)
Dla mnie to nie jest logiczne. Jesli Gaszyński załatwił Coca-colę, to dlaczego został wywalony ? Jesli jednak to nie jego zasługa, to przyznam szczerze, że nie umiem sobie przypomnieć nic na "+" z tego prezesury. .... choć ponoć rezygnacja ich obu była podyktowana wąznymi sprawami osobistymi ...

nic nie wiemy ale skoro tu wszyscy gdybają...
jeśli Smuda rzeczywiście zaistnieje na nowo w Wiśle, to chyba odpowiedź nasuwa się sama... BC wybrał, a Gaszyński zrozumiał.

pomeran 21.12.2015 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1424010)

a załatwił ? Sponsorów miało już kilku być a żaden się nie pojawił.
nie uwierzę dopóki nie zobaczę komunikatu. To byłby zbyt dobry news żeby z nim tak wyczekiwać.

Karherop 21.12.2015 20:15

Ciężko jednoznacznie ocenić prezesurę Gaszyńskiego, choć jak dla mnie, w tych ciężkich dla Wisły czasach dwoił się i troił aby wszystko jakoś się toczyło.
Szkoda, że nie przyszło mu pracować w czasach gdy na koncie bankowym widnieje coś więcej niż debet -20 mln złotych.

zmięty 21.12.2015 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1423960)
Dokładnie tak - dajcie lepiej linki do jakich fajnych lasek a nie jakieś fejsowe wypociny skrzywdzonych dziennikarzy, które mają mniej wspólnego z faktami niż tvn :)

A więc jak z tymi faktami?

dj_ibutti 21.12.2015 20:24

Ja nie wiem czy tak ciężko zrozumieć, że żadna firma się nie będzie pchać w sponsoring (a zwłaszcza nie za 4 bańki) klubu, o którym głównie słychać: "Wisła jest niewypłacalna". Nikt się nie chce kojarzyć z upadkiem. Marketingowy strzał w łeb.

Coca-cola, jeżeli wejdzie, to tylko dlatego że dzięki zmianie zarządu i przejściu pod TS(?), Cupiał będzie mógł z własnej kasy spłacić długi. Póki jest TF, to nic nie może ot tak sobie przelać.

KOMINEK 21.12.2015 20:42

Koniec teraz będą bany

gigant 21.12.2015 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1424030)
Koniec teraz będą bany

Nie spinaj się. Przynajmniej wesoło się robiło w tym świątecznym za.......u

AntyMod 21.12.2015 20:51

a ile od tego domniemanego nowego sponsora wyssie bednarzowska Ufa ???

krzaq12 21.12.2015 20:55

10 lub 15 % :(

Vinci 21.12.2015 21:22

aż ciśnie się na usta pytanie ile dobrego ta cała mierna UFA dla klubu zrobiła przez ostatnie 2 lata...

Stelio 21.12.2015 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1424033)
a ile od tego domniemanego nowego sponsora wyssie bednarzowska Ufa ???

Nie ma co dzielić skóry na żywym niedźwiedziu. Na razie Coca Cola jest takim samym sponsorem, jak miała być rok temu, czyli żadnym ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl