![]() |
Wszystko się zgadza tylko skąd pewność, że takich rozmów nie było a ich "efektem" nie jest zaistniała sytuacja. Poza tym, po wczorajszym oświadczeniu klubu pojawiło się za dużo niewiadomych żeby z góry wyrokować i się ewentualnie czymś zawodzić ale to tylko moje zdanie.
|
Cytat:
Wdowczyk miał kontrakt ważny do czerwca 2017 i oznacza to obowiązek płacenia pensji. Gdy się tej pensji nie wypłaca jak należy to się pojawia ryzyko, że trener drużyny skorzysta ze swojego prawa do odejścia z zachowaniem prawa do wypłaty mimo, że już nie jest trenerem. Zarząd doprowadził do sytuacji w której takie ryzyko się pojawiło a dobre zarządzanie przejawia się tym, że do takich ryzykownych sytuacji nie dochodzi i nie ma tu znaczenia czy trener chce się odgrywać czy nie. Zarząd poprzez swoje postępowanie sprawił, że Wdowczyk mógł się odegrać w sposób dość bolesny. Gdyby płacić jak należy to Wdowczyk nie miałby możliwości się odegrać. To Zarząd dał mu tą możliwość. |
Cytat:
Powiedz jak bez pieniędzy można być profesjonalnym? Jest lepiej niż było ale nadal kiepsko. Więc darujmy sobie te tyrady o profesjonaliźmie. Cały czas gasimy pożar. Jakby Wdowczyk dostał kasę to dla Sadloka by zabrakło. I może teraz to Sadlok chciałby rozwiązać kontrakt z winy klubu? No a Wdowczyk cóż... |
Rozumiem ale w takim razie chyba w zlym temacie sie wpisales bo to nie nowy zarzad doprowadzil do sytuacji w jakiej jest klub tylko poprzednie. Chyba, ze jestes zawiedziony tym, ze udalo sie klub uratowac i powoli, powoli moze uda sie wyjsc na prosta. Druga sprawa, o ktorej zreszta juz wspomnialem to wydzwiek oswiadczenia klubowego gdzie napisali, cytuje: "Oficjalnie powodem są sięgające trzech miesięcy zaległości finansowe - z punktu widzenia klubu podane podstawy nie są jednak zgodne ze stanem faktycznym." i "W związku z takim postępowaniem dotychczasowego wiślackiego opiekuna, klub również będzie prowadził działania formalnoprawne, dotyczące nierealizowania przez Dariusza Wdowczyka zapisanych w umowie z Wisłą Kraków SA obowiązków.".
No chyba, ze Cie calkowicie zle zrozumialem i zalisz sie bo nie ma pieniedzy dla Wdowczyka. Trzeba bylo wplacic klubowi to nie musialbys sie zalic. |
Cytat:
|
Aha czyli argumenty sie skonczyly. Rozumiem. Ciao.
|
Ja uważam że to wina kibiców, ta cała zaistniała sytuacja! Mając w świadomości, w jakiej kondycji finansowej znajduje się Wisła, a mimo to nie przychodzić na mecze i jeszcze mieć niewyobrażalne wymagania to trzeba być ....ą! Czas na ocenę pracy zarządu jeszcze przyjdzie bo teraz jest za szybko jak dla mnie więc spokojnie obserwuję i wspieram jak tylko mogę.
|
Cytat:
no sory Ogryzku. Piszesz jakby ktoś tu przez przypadek wstawił jakiegos typa i on jest teraz zaskoczony,i co złego to nie on. No niestety nie. Jebac Wdowczyka i cała rodzine jego, ale zarzad tez dał grubo dupy. Czy Gaszynski nie byl jebany za to ze nie znalazł sponsora? Czas zacząć je**ć nowy zarzad czyz nie? Tylko nie pisz o uregulowaniu zaległośc, bo te uregulowały wpływy z C+. Sponsor jeden przyszedł bo sam chciał, a drugi przyszedł bo i tak miał przyjśc. Gdzie ten mityczny na koszulki ? Degrengolady ciąg dalszy. Czym różnią sie aktualne działania zarzadu od poprzednich? Niczym. Dalej konczymy w sądach w ktorych przegrywamy juz w pierwszej instancji. Teraz wchodzi Primel i Bronek, za chwile wjedzie wypłata dla Wdowca. O tym ze jacyś piłkarze złożyli wnioski nie bede sie wypowiadał bo w to po prostu nie wierze. Jeśli jednak okazało by się ze nasi podstawowi pilkarze na ktorych w przyszlosci mozna zarobic, mieli podstawy by zlozyc takie wnioski to jest to niewyobrażalne i daje obraz naszego dyletanckiego zarzadu. mam jednak nadzieję ze się mylę i zarząd wie co robi, aczkolwiek przesłanek ku temu nie widzę. |
Roznica jest taka, ze jakby nie obecny zarzad to by nie bylo juz Wisly. Zarzad mozesz sobie jebac kiedy chcesz, nikt Ci nie broni. Nie mowie tez, ze ten zarzad da rade bo tego nie wiem ale mam nadzieje, ze da chyba jak kazdy wislak. Jebanie go po trzech miesiacach, po calej tej degrengoladzie i patrzac na to z jakiego pulapu startowal jest lekko nie na miejscu, delikatnie rzecz ujmujac i raczej w niczym nie pomaga.
|
Cytat:
Reasumując - nie, to nie czas na jebanie nowego zarządu. Zresztą, za co ich chcesz jebać? Mogli powiedzieć w sierpniu, zgodnie z prawdą zresztą: "nie stać nas". I co wtedy, który z nas podjąłby się ratowania Wisełki? |
Ok, koledzy macie racje.
Kiedy kończy się czas ochronny i będzie można kogoś rozliczyć/porównac itd? pieniadze z C+ to nie zarzut tylko suchy fakt. To ONE spłaciły pilkarzy a nie czyny zarzadu które przyprowadziły pieniadze. |
Co znaczy "okres ochronny" w obecnej sytuacji? Poczekam cierpliwie minimum do końca roku i tyle - naprawdę nie wiem czego się spodziewasz, że na ruinach w pół roku zbuduje się samowystarczalny klub oparty na wypracowanej przez spółkę kasie? Przecież problemy będą i ja się nie spodziewam niczego innego - ważne, by w tych ciężkich warunkach jakoś sobie z nimi radzono.
Zapytam raz jeszcze, dlaczego poprzednie zarządy - mając dodatkowe wsparcie finansowe z TF - nie regulowały zobowiązań kasą z C+ a zaległości rosły i rosły? Dlaczego dług wewnętrzny jak i zewnętrzny urósł do takich rozmiarów? Jak wg Ciebie wyglądałoby profesjonalne zarządzanie tak zadłużoną spółką w sytuacji obecnych władz, które nie posiadają środków na odpowiednim poziomie i jasno o tym mówią? |
|
Cytat:
no ale po co rozmawiamy o kims kogo w klubie juz nie ma. Ktoś jest za niego, a to ze spodziewałem sie czegoś wiecej niz prawie niczego - takie prawo kibica. |
Jak dla mnie zarząd póki co ma duże sukcesy. Trochę zwiększył obecność na stadionie, piłkarze zostali na kontaktach, uciął tam gdzie mógł, tam gdzie mógł rozłożył na raty, załatwił pru partnerów i jakiegoś sponsora - zawalił sprawę z Wdowczykiem, ok. Jednak jest to jeden minus w dużej serii plusów, organizacyjnie i sportowo Wisła wygląda naprawdę spoko i idzie ku lepszemu. Wpadek niestety nie uniknie, ale nie wierzę żeby klub nie był na to gotowy. Walczymy Panowie, chodzcie na mecze i wyciagnijmy Wiśle w końcu z tej finansowej dupy, a nie najezdzamy wiecznie na zarząd. Miał być czas czynów, ile nas było na Gorniku czyli meczu który nas wyciągnął ze spadkowej? Ledwo ponad 10 tysięcy. Mobilizujcie znajomych, chodźmy na mecze, współtwórzmy ten klub, a rozliczać zacznijmy po sezonie bo TS wziął wszystko z marszu i jak na razie wygląda na tyle dobrze że nie płacze za zewnętrznym właścicielem
|
Wydaje mi sie ze rezygnacja wdowczyka byla wymuszona przez zarzad albo sie nie dogadywali albo chodzilo po prostu o pieniadze, kmiecik i sobolewski i tak dostaja pieniadze bo sa na etacie a tak odpada jedna glowa do wykarmienia,mam nadzjeje ze to nieprawda bo to bybyła kpina jakby taki klub jak WISŁA nie mogl bezproblemowo utrzymac trenera pensje
|
Nie podoba mi się krytyka Wdowczyka. Nie był moim ulubieńcem ale:
Przejął nas po Tadeuszu "Niewypale" Pawłowskim i Marcinie "Co ja Robie Tu" Broniszewskim, w małej rozsypce. Pomijam fakt czy Tadziowi dano dużo czy mało czasu, ale na mecze WKS w tedy chodziłem i widziałem, że grali gówno. Przyszedł Wdowczyk i odmienił Wisłę. Zaczęliśmy grać skutecznie, ładnie i pojawiły się wyniki, faktem jest, że oparł gre klubu na Wolskim - ale to wypaliło. W wakacje wszystko się posypało jak domek z kart, odeszli zawodnicy, jaja z zarządem. Atmosfera ch** po całości. Potem klub przejęli kibice (i proszę nie zaprzeczać bo statut klubu znam od środka). Nie ma co oceniać, czy nowy zarząd zły czy nie, bo oceniamy tu trenera. Wisła w 8 kolejkach miała zaliczone 7 porażek. W tym prestiżowe 2:1 w dupe z Pasami, 1:5 z WKS'em. Historia uczy, że po tylu porażkach trener odchodzi bo go wywalają, albo odchodzi sam. Wdowczyk jednak został i udowodnił, że jest profesjonalistą, czy się to komuś podoba czy nie. Wyprowadził klub z kryzysu - jesteśmy na 10 miejscu. Udowodnił, że potrafi zgrać to wszystko razem, nawet jeżeli kasy brak i nastroje sa grobowe. A wszystko było przeciwko niemu. Teraz odszedł, na konferencji, w wywiadach nikogo nie obrzucił błotem. Wyjaśnił na spokojnie, że finansowo źle nie było i zdecydowały inne kwestie. Jeżeli ktoś jest wiarygodny, to na pewno bardziej Wdowczyk niż obecny zarząd. Napie*** na byłego trenera jest żałosne, nap** na zarząd - bez sensu zaś. Jest jak jest, kasy brak, sponsorów brak, trenera brak, piłkarze się buntują, frekwencji brak. Radzenie na forum też nic nie da, bo gdyby miało coś dać, to Polska miałaby najwspanialszy rząd na świecie i bylibyśmy 2 Szwajcarią (tylko bez imigrantów). W mojej opinii obecnie można tylko spokojnie czekać i albo: -to wszystko nagle ruszy do przodu jakimś cudem (opierając sie na renomie klubu zdobytej pod wodzą Cupiała) -wszystko się rozsypie i najgorsza opcja - utkniemy w byle jakości na lata. Póki co pozostaje mi budowanie wielkiej Wisły w nowej edycji FM'a :-P Cytat:
Za to coś co zawsze, ale to zawsze procentuje, to zaplecze szkolenia zawodników, a tego nie mieliśmy nigdy za czasów TFK. Aha no i atmosfera na trybunach. Taka sobie, ale jak ktoś chce iść pooglądać mecz to jest ok. btw A Fedorowicz był tylko jeden... Jacek. A ten tu w Krakowie to cóż... Chamstwo z człowieka wyłazi jak coś mu nie pasuje i nie idzie. Z tego wyszło aż nadto. |
Cytat:
|
Cytat:
Zachowujesz się jakby Ts odkupił Wisłę od Cupiala obiecując LM, regularne mistrzostwa, transfery,sponsorów, nowa jakość. Tak nie było. TS wziął Wisłę od m. Który by klub wydoil i porzucił, a Ts musiał by zaczynać od (w najlepszym razie) czwartej ligi. Przypominam że nikogo lepszego od m. zainteresowanego przejęciem naszego klubu nie było. Także jak chcesz się bawić w oceny to na takiej zasadzie. Dopóki gramy na szczeblu ogólnopolskim jest dobrze. No chyba że masz informacje ze ktoś planuje włożyć miliony w Wisłę a zły TS ich blokuje - wtedy jednak podziel się z nami taka informacja. |
Cytat:
|
Cytat:
Moze zacznijmy od wpłat na ten turniej co była zbierana kasa. moze byc prv. |
Cytat:
Cytat:
|
Już mam niedostępną treść.
Generalnie Dariusz W. był ciemiężony przez klub prowadzony przez chkiboli...etc.etc.etc. zwolnili mu asystentów i wspominali ku pochodzenie warszawskie. |
Ja bym mu jeszcze wypomniał kvrewskie zachowanie poprzez handlowanie meczami i drwinę tym samym z zasad i wszystkich kibiców ślepo chodzących na mecze...
Łasy na pieniądze sprzedajny skvrwysyn - autorytet i Doberman :lol: |
Cytat:
|
Czy Szymański dostał prawomocny wyrok jaki dostał Wdowczyk ?
|
Cytat:
nie pisałem o sprawie Szymańskiego gdzieś tam w toku, ale o jego relacjach z wdowcem... Szymańskiego i "Zarządu" na podstawie tego co napisała GW. (zaraz się tu odezwie pewien obrońca R.S. i mi wytknie ze powołuię na to co powiedział wdowiec i napisała G.W.) |
Co to znaczy zobaczymy? Czyli na razie gówno wiem ale w internecie można kogoś obrzucić błotem.
Jeden miał wyrok, inny nie miał nic - faktycznie porównanie idealne. |
cudlaty jeśli powołujesz się na takie "autorytety" to nie dziw sie, że ktoś ci to wytyka. Obecnie Szymański jest niewinny(zasada domniemanej niewinności) i dopóki nie dostanie wyroku tak zostanie. A gazete wyborczą to możesz sobie w kiblu używać, a nie powoływać się na nią. I jeszcze dziwisz się, że ktoś Cie z taki "argument" wyśmieje. wdowczyk pokazał, że jest tylko pazernym sprzedawczykiem i tyle. Szanowałem go, ale po takim czymś nie ma możliwości na choćby troche szacunku. Niestety PLN-y rządzą światem. Miał szanse zmazać plame po sprzedawaniu meczy i prawie mu się to udało...
|
na drugi raz powołam się na TRWAM i RADIO maRYJA i tvPIS! będzie wiarygodniej...
dsięki za rade. Olśniło mnie... |
Trzymamy za słowo!!! Tam raczej o Wiśle nie napiszą więc i Ciebie czytać nie trzeba będzie.
|
Cytat:
Cytat:
|
W życiu, jak to mówi osoba związana z Wisłą, to nie ma co negować :D
|
Ile razy gówno wyborcze pisało paszkwile ? W Poznaniu zostali wyrzuceni pewnie za mówienie prawdy ? Coś tam może być, ale żeby było bardziej dramatycznie dopisali trochę rzeczy od siebie. Dziwne, że nagle teraz zarząd jest zły na Dariusza W. i trzeba go gnoić. Żeby posprzątać ten burdel w klubie potrzeba pewnie więcej jak rok czasu, a tutaj po 3 miesiącach chcą cudu. Dopóki Wisła będzie się utrzymywać na tym poziomie rozgrywek, to dotąd zarząd będzie miał u mnie zaufanie.
|
Bardziej niż dziwna sytuacja z Wdowczykiem i informacje Klemby zmartwiły mnie tweety K. Targosza.
Wynika z nich jasno, że w Klubie panuje .. nieład. Krzysztofie, możesz się wypowiedzieć? |
Cytat:
Bardzo jest mi szkoda trenera Wdowczyka gdyż uważam że jest to porostu jeden z najlepszych trenerów tym kraju. |
Wszystko zależy od kontekstu.
Jeśli Wdowczyk odszedł, bo mu nie zapłacono w terminie to jest menda kłamliwa i niech spieprza jak najdalej od nas. Jeżeli poszło o to, że mu asystentów zmienili na Wiślaków z krwi i kości, a zaległości były tylko pretekstem - a prawdziwym powodem było to, że poczuł się urażony brakiem konsultacji z nim to Wdowczyk to pacan. Te manewry nie były w niego mierzone. Po prostu chcieli Radka mieć w sztabie, bo to jest wielka osoba na Reymonta i każdy związany z klubem o tym wie. Pewnie przy okazji chcieli zaoszczędzić, skądś pieniądze wziąść musieli i jeżeli tego Wdowiec nie rozumie to jest cymbał do kwadratu. Jednakże, jeśli zarząd prowadził z nim jakieś gierki, typu wtrącanie się do składu albo jawnie okazywał jakikolwiek brak szacunku, jeśli mu nie ufano i sprawdzało się go przychodząc na odprawy piłkarzy itp. bzdury to osoba odpowiedzialna to gigantyczny CYMBAŁ, KRETYN i SABOTAŻYSTA. I jeśli faktycznie tak było to mam nadzieję, że to dziwnym zbiegiem okoliczności przeczyta. Generalnie problem w tym, że tak naprawdę nie wiadomo jak było i nigdy się tego nie dowiemy. Temat należy szybko zamknąć i trzymać kciuki za nasze trenerskie duo. |
Cytat:
Równie dobrze ja moge napisać, że osoba związana z Wisłą powiedziała że wdowczyk przyszedł do klubu i powiedział: chce 200% podwyżki albo was wydoje w sądzie.... Negujesz prawdziwość tych słów? Przecież " osoba zwiazana z Wisłą" to powiedziała.... A co do cudlatego: Trzymam za słowo i mam nadzieje, że nie przeczytam więcej że "wiarygodna" wyborcza podaje takie info :haha: Artykuły wybiórczej są tak samo wiarygodne jak te wypowiedzi "osób związanych z Wisłą" :lol: |
Cytat:
słusznie gada, polać mu! |
I ten ostatni akapit napisany bardziej w stylu jakiegoś pieprzniętego bloga fantasy prowadzonego przez kibica Cracovii... "O czym Wisła przekona się już wkrótce" - chyba sprzątaczka musiała dorwać się do pliku, bo nie wierzę, że nawet stażysta by napisał coś tak słabego.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:09. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl