Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

KrzychooR 06.08.2016 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1446220)
Plus chociaż taki, że się musi pewnie czuć i nie zostaniemy za tydzień bez właściciela na lodzie :D

Dokładnie sprawa będzie trwała 10 lat a przez ten czas całą kasę wypierze u nas :D

Mat1977 06.08.2016 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Davey777 (Post 1446215)
Niestety coraz gorzej to wygląda. Czemu BC wogóle wziął pod uwage takich kupców. Musiało po prostu nie być nikogo innego.

Pisalem o tym zanim wyszlo ze 10 mln wyludzil bo sprawa byla podejrzana od poczatku ze nie bylo innych realnych kupcow. JW podobno powiedzial ze to za duzo dla niego jak na nowa zabawke i nie chodzilo o kase dla BC ale dlug wewnetrzny !!!
a dyskusja z Bonkiem na TT ....Panowie i Panie kim ....a jest JM, nie jestem wielkim fanem Bonka ale facet jest prezesem PZPN nie wspomniajac o jego przeszlosci ....a JM ma hurtownie pod czestochowa i zarzuty !!! o wyludzenie vat.
Jestesmy w czarnej dupie a jak ktokolwiek tego nie widzi to ....coz albo ma 15 lat i jest naiwny albo....slepy
Wiem ze bez sensu takie pisanie bo nic z tego nie wynika ale jak czytam pocieszanie sie ze BC tez mial zarzuty hmmmmmm czy ze Filipiak byl zatrzymany ....po 1 co to ma do rzeczy ??? a po 2 BC i JF maja fimry warte miliony jak nie milardy i zarzuty byly w sumie przeciwko fimra a nie osoba a ten koles hurtownie.... i .....i tyle
Kazdy nowy scenariusz wyglada codziennie gorzej...Wisla na licytacje ????? za 6 m-cy ?? dlug wewnetrzny siegnie hmmmmm 30 mln i kto wtedy kupi ????????

siemstein 06.08.2016 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1446221)
Teraz to robi mi się autentycznie wstyd. I nie jest to wstyd z powodu przegranych derbów, nie wstydziłem się również gdy graliśmy w dolnej ósemce czy też gdy byliśmy 3 minuty od LM i przejebaliśmy to, albo gdy pastuchy z Levadii nam wpie.dol.iły, nigdy w tych momentach nie wstydziłem się tego klubu. Mi się autentycznie zrobiło kur**** wstyd za Wisłę teraz, przez nowego właściciela, za te gówniarskie posty na TT do Pana Prezesa Bońka, który co by nie mówić dźwignął cały ten PZPN na nowy poziom, za cwaniactwo i najprawdopodobniej złodziejstwo - bo widać z czego ten gościu jest ulepiony, a zapewne to dopiero początek. Co by Jakub M. nie zrobił, kupił 5 Stiliciów i 4 Meliksonów ja sobie chodzenie na Wisłę w tym sezonie chyba odpuszczę, bo kur** po prostu będzie mi wstyd zasiadać w cyrku naszego nowego właściciela ze świadomością, że to wszystko najprawdopodobniej służy praniu pieniędzy z bandyterki, a ten pajac będzie się cieszył.

Chyba trzeba zainteresować się koszykarkami Wisły, w sumie nigdy na ich meczu nie byłem.

Nie ma jak ferowanie wyroków kompletnie nie znając sprawy. Brawo, zajebiste podejście! Na mecze chodzisz dla właściciela?

Mat1977 06.08.2016 10:45

Cytat:

Teraz to robi mi się autentycznie wstyd. I nie jest to wstyd z powodu przegranych derbów, nie wstydziłem się również gdy graliśmy w dolnej ósemce czy też gdy byliśmy 3 minuty od LM i przejebaliśmy to, albo gdy pastuchy z Levadii nam wpie.dol.iły, nigdy w tych momentach nie wstydziłem się tego klubu. Mi się autentycznie zrobiło kur**** wstyd za Wisłę teraz, przez nowego właściciela, za te gówniarskie posty na TT do Pana Prezesa Bońka, który co by nie mówić dźwignął cały ten PZPN na nowy poziom, za cwaniactwo i najprawdopodobniej złodziejstwo - bo widać z czego ten gościu jest ulepiony, a zapewne to dopiero początek. Co by Jakub M. nie zrobił, kupił 5 Stiliciów i 4 Meliksonów ja sobie chodzenie na Wisłę w tym sezonie chyba odpuszczę, bo kur** po prostu będzie mi wstyd zasiadać w cyrku naszego nowego właściciela ze świadomością, że to wszystko najprawdopodobniej służy praniu pieniędzy z bandyterki, gdy ten pajac będzie się cieszył.

Chyba trzeba zainteresować się koszykarkami Wisły, w sumie nigdy na ich meczu nie byłem.

dokladnie tak !! tez sie wstydze jak nigdy i to jest wlasnie najgorsze ......

czaro 06.08.2016 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1446216)
Boniek zaczął :)

Boniek może nie ma habilitacji z ekonomii, ale chłopski rozum ma. Napisał to, co każdy zdrowo myślący człowiek myśli, czyli, że jest podejrzliwy. A nasz patron i mecenas odpowiedział grubo i dosłownie.

Cytat:

Teraz to robi mi się autentycznie wstyd.

Ani Boniek nie jest taki biały, ani JM nie jest taki czarny. Nie przejmuj się. Wstydzić i być dumnym powinieneś być tylko w stosunku do swoich czynów, pozdrawiam.

szprotson 06.08.2016 10:58

jak tak dalej pojdzie, to za pare lat po Wiśle to nam szaliki zostaną i wspomnienia...

fazior 06.08.2016 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mat1977 (Post 1446223)
Pisalem o tym zanim wyszlo ze 10 mln wyludzil bo sprawa byla podejrzana od poczatku ze nie bylo innych realnych kupcow. JW podobno powiedzial ze to za duzo dla niego jak na nowa zabawke i nie chodzilo o kase dla BC ale dlug wewnetrzny !!!
a dyskusja z Bonkiem na TT ....Panowie i Panie kim ....a jest JM, nie jestem wielkim fanem Bonka ale facet jest prezesem PZPN nie wspomniajac o jego przeszlosci ....a JM ma hurtownie pod czestochowa i zarzuty !!! o wyludzenie vat.
Jestesmy w czarnej dupie a jak ktokolwiek tego nie widzi to ....coz albo ma 15 lat i jest naiwny albo....slepy
Wiem ze bez sensu takie pisanie bo nic z tego nie wynika ale jak czytam pocieszanie sie ze BC tez mial zarzuty hmmmmmm czy ze Filipiak byl zatrzymany ....po 1 co to ma do rzeczy ??? a po 2 BC i JF maja fimry warte miliony jak nie milardy i zarzuty byly w sumie przeciwko fimra a nie osoba a ten koles hurtownie.... i .....i tyle
Kazdy nowy scenariusz wyglada codziennie gorzej...Wisla na licytacje ????? za 6 m-cy ?? dlug wewnetrzny siegnie hmmmmm 30 mln i kto wtedy kupi ????????

Co do filipiaka, to miał zarzut o fałszowanie umow z piłkarzami ( tez poważny zarzut ), wiec dotyczyło to samego filipiaka. Jedyne co jest w tym wszystkim najgorsze, to ta niewiedza z kim prowadzi interesy JM i kto finansowo go wspiera ( a nie to ze podobno wyludzil 10 mln ), co powduje dużo spekulacji i niepewności. Dopuki się to nie wyjasni to będzie wielki szum. Czy dobrze ze wdal się w polemikę z bonkiem ? Ja osobiście mam mieszane uczucia, ale z drugiej strony, został sprowokowany, wiec co miał siedzieć cicho i się nie odzywac ? Boniek tez nie jest taki kryształowy jak to się niektórym wydaje i tez miał jakies podjerzenia we wloszech chyba o korupcje. Zreszta ostatnie wydazenia w UEFA tez pokazuja, ze jest to swiatek przesiakniety lewymi interesami jakos się od nich sponsoarzy nie odracaja, bo maja w tym interes. Coz zobaczymy co czas pokaze, ale na chwile obecna panuje niepokoj spowodowany niewiedza i doniesieniami medialnymi. Faktem jest tez ze wisla zawsze była drzazga w oku wielu dzinnikarzy i kazda możliwość dowalenia wisle, była przez nich wykorzystywana do granic możliwości i tak się tez teraz dzieje.

alpol34 06.08.2016 11:01

Moze jest dobrym Prezesem PZPN alee....
Widzimy jaka liga jest? Coraz słabsza! Widac po El.lE czy juz LM( chociasz Legia blisko).

Patrzac na transfery do Polskiej ligi! Transfer za 1 mln zl i w gaEtach rozchwyt! Ligi inne ktore kupuja pilkarzy za 5 ba 7 mlnEURO to cAsmi nie łapia sie do pierwszej 18-stki!
Wiec nie dziwie sie Ze nikt z kapitałem
Zagranicznym nie chce Zainwestowac w ta lige,,,

nesta 06.08.2016 11:05

Prawda jest taka, ze musza zacząć działać. Zarząd, transfery, plan na rozwój klubu itp. Musza być konkrety wtedy ludzie sie tym zajmą.

Taki sam mechanizm jak z Abramowiczem. Wszyscy wiedza ze nakradł (zreszta jak cała oligarchia i ich wszystkie pralki, kluby na zachodzie), ale nikt słowa nie powie bo wydaje miliony na drużyne. Zanim ktoś sie przyczepi- tak wiem ze pieniądze nie porównywalne chodzi mi o samo działanie opini społecznej.

rafaello56 06.08.2016 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mat1977 (Post 1446223)

Doktorem z prawa nie jestem, ale jeżeli w sadzie zostanie dowiedziona teza ze JM kupił Wisłę za wyłudzone pieniądze to sąd może nakazać BC zwrotu tych pieniędzy a Panu BC zostanie pogodzić się z tym lub udowodnić , że nie znał pochodzenia tych pieniędzy , a w ostateczności walka o zwrot praw własności do klubu tylko po co mu coś co musiał sprzedać żeby jego biznes z kablami kręcił się dalej

Mat1977 06.08.2016 11:22

uniewaznic umowe ...probowac moze tylko BC ( oczywiscie kancelaria ktora zalatwiala ) i to jedyny optymistyczny scenariusz ale .....prawdopodobienstwo oceniam na 0,0000000000001 %
BC lub Filipiak mieli/maja sporo kasy zeby walczyc w sadach a jak myslicie ile ma JM ????
porownywanie zarzutow dla Bonka we wloszech ( nie kojarze ) nie ma znaczenia to jest jednak slawny i bogaty facet z 1000000 znajomosci ale JM czy Citko ?????
a jak ktos tu wspomnial o Abramowiczu to mysalem ze spadne z krzesla.

Machor303 06.08.2016 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez VanBasten (Post 1446058)
Bardzo ciekawe jest to , że bardziej wierzycie jakiemuś pismakowi z PS niż oficjalnym komunikatom wydawanym przez klub czy tez przez TF . Na tą chwile używanie sformułowań typu "Jakub M " i umieszczanie jego zdjęcia z czarnym prostokątem na tworzy to grube nadużycie , które notabene może być karalne . W polsce jest zasada domniemania niewinności i póki nie ma wyroku takich rzeczy nie można robić . Mnie to pachnie jakąś niezłą prowokacja .... akurat przed derbami . Czy ten pan prokurator z Częstochowy nie wiedział tego wszystkiego tydzień temu ?
Wy oczywiście już wydaliście wyrok i teraz będziecie płodzić te swoje płaczliwe posty przez najbliższy miesiąc .
Ja tam wole się trzymac oficjalnej wersji podanej przez TF :
"Proces sprzedaży trwał długo ze względu na wybór inwestora, który zapewni Klubowi jego rozwój i będzie dbał o wizerunek i tradycję Klubu. Z kilku ofert została wybrana ta, która po wszechstronnej analizie spełniła wszystkie postawione warunki i oczekiwania. Nowy Inwestor przedstawił wiarygodną i potwierdzoną listę sponsorów oraz przedstawił odpowiednie gwarancje realizacji umowy"

Zwracam Wam uwagę na końcówkę mówiącą o liście wiarygodnych sponsorów !!! Nie wydaje mi się żeby firma taka jak TF i sam Cupiał dali się wydymać jakiemuś cwaniaczkowi . Jeśli oczywiście okaże się to wszystko prawdą to wtedy będę się martwił i ciekawy jestem jak wtedy zadziałają te gwarancje bankowe itp .

ten post trzeba powklejac do wszystkich tematów związanych z tą "sprawą" Pana Meresinskiego

regan 06.08.2016 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1446210)
Jacob już dwa TT dziś dodał.. Jeden o Bońku drugi o całej sytyacji coś..

https://twitter.com/JakubMeresinski

Będzie znów wesoło dziś

Akurat tutaj na racje. Rudy cwel hipokryta dostal zadanie od kumpli z Legiuni by Wisle szkodzic. Na razie tylko trwa sledztwo, Meres nie ma statusu oskarzonego, sprawa ma juz ciag od 2 lat wyplywa to oczywiscie w dniu derbow(przypadek?) Wszystko po to by Wisle zaszkodzic. Potem okaze sie ze jest niewiny i co? Rudy cwel przeprosi? S....ys.yny potrafia zniszczyc czlowieka i kazdy biznes komus na podstawie pomowien bez wyroku sadu. Boss tez byl oskarzony i byla podobna sytuacja z pfronem i go uniewinnili Rudy c.huj jebac go.

A za to zaslanianie mu oczow w pismakach i skracanie nazwiska do pierwszej litery powinien wytoczyc procesy wszsytkim pismakom na grube miliony za naruszenie dobr osobistych

pomeran 06.08.2016 11:41

Meresiński nie ma najlepszego wejścia do klubu. Za długo trwa zwoływanie konferencji, ale moze chcieli połączyć ja z jakimś mocnym akcentem. Ale to wtórowanie przez niektorych użytkowników dziennikarzom z warszafki i pasiastym jest bardzo słabe. Sprawa jest z 2014. r i sadze ze dla nikogo z otoczenie TF nie była tajemnica. Dopóki nie JM nie zostanie skazany do tego czasu jest niewinny.

I taki zaczepny tweet jak prezesa Bońka był nie na miejscu. Bo nie jest on dziennikarzem jakiegoś brukowca tylko prezesem związku piłkarskiego i takie uwagi powinien kierować w momencie kiedy ma jakes dowody na swoje tezy i po zaczerpnięciu informacji u źeódla. Odpowiedz JM moze i impulsywna ale na pewno nie jest powodem do wstydu. Jak wszyscy widza, a dodatkowo co potwierdza nawet 'niewydrukowana tabela' Wisla jest drużyna, ktora sędziowie krzywdzą swoimi błędnymi decyzjami najcześciej.

Z cierzniakiem rownież zrobili Wisle w sposob koncertowy. Dlatego nawet taka słowna utarczka Wiśle nie zaszkodzi. Bo juz bardziej stronniczym wobec spraw Wisły byc nie mozna. JM zareagował jak najbardziej prawidłowo. I bez znaczenia jest kto był kim i kto ile osiagnął. Teraz relacja to prezes PZPN - właściciel Wisły.

wikink1 06.08.2016 11:44

Tutaj mysle ze nie ma zadnych watpliwosci kto jak kto ale BONIEK POWINIEN SIEDZIC CICHO W TYM SWOJIM ....IDOLKU

domin_czyzyny 06.08.2016 11:50

Cytat:

Teraz to robi mi się autentycznie wstyd. I nie jest to wstyd z powodu przegranych derbów, nie wstydziłem się również gdy graliśmy w dolnej ósemce czy też gdy byliśmy 3 minuty od LM i przejebaliśmy to, albo gdy pastuchy z Levadii nam wpie.dol.iły, nigdy w tych momentach nie wstydziłem się tego klubu. Mi się autentycznie zrobiło kur**** wstyd za Wisłę teraz, przez nowego właściciela, za te gówniarskie posty na TT do Pana Prezesa Bońka, który co by nie mówić dźwignął cały ten PZPN na nowy poziom, za cwaniactwo i najprawdopodobniej złodziejstwo - bo widać z czego ten gościu jest ulepiony, a zapewne to dopiero początek. Co by Jakub M. nie zrobił, kupił 5 Stiliciów i 4 Meliksonów ja sobie chodzenie na Wisłę w tym sezonie chyba odpuszczę, bo kur** po prostu będzie mi wstyd zasiadać w cyrku naszego nowego właściciela ze świadomością, że to wszystko najprawdopodobniej służy praniu pieniędzy z bandyterki, gdy ten pajac będzie się cieszył.

Ja .......e. Tez mnie w....ia nowy własciciel i sporo już wylałem na niego krytyki. Ale Wisła to nie Stilicie, Meliksony czy Brożki, Wisła to nie Cupiał czy jakiś pastuch spod Częstochowy. WISŁA TO MY. CHODZIMY NA WISŁĘ, NIEZALEŻNIE OD TEGO KTO GRA, I KTO JEST WŁAŚCICIELEM!!!

domin_czyzyny 06.08.2016 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1446217)
Jak w przedszkolu. Mentalność PiSu, Platforma zaczęła z Trybunałem to my skończymy. Nie rozważny ten tweet...

Jaka mentalność ? Uwolu?

fazior 06.08.2016 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wikink1 (Post 1446240)
Tutaj mysle ze nie ma zadnych watpliwosci kto jak kto ale BONIEK POWINIEN SIEDZIC CICHO W TYM SWOJIM ....IDOLKU

Masz racje
http://natemat.pl/56241,zbigniew-bon...miczne-brednie

19sebawro06 06.08.2016 12:07

27 stron .......enia o niczym. gratulacje

Krotochwila 06.08.2016 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1446225)
Nie ma jak ferowanie wyroków kompletnie nie znając sprawy. Brawo, zajebiste podejście! Na mecze chodzisz dla właściciela?

Jestem bardzo zaskoczony, że taka masa ludzi na tym forum wciąż oszukuje samych siebie. Ja rozumiem, że to mechanizm obronny, ale dajcie spokój, zakładam, że nie rozmawiamy tu w gronie 5 latków przekonanych, że jak zamkną oczy to potwór zniknie.

Zbierając strzępki informacji o nowym właścicielu i kładąc na stół, nie można uciec od przykrej konstatacji, ze oto jeden z najbardziej utytułowanych klubów piłkarskich w 40 milionowym kraju stał się zabawką prymitywnego dość cwaniaka. Widać to po konstrukcji postaci, języku jakim się posługuje, wątpliwej przeszłości, powiązań. Te zarzuty prokuratorskie to tylko smutne podsumowanie dossier tego człowieka.
Gość jest niewiarygodnie wręcz oczywistą kliszą. Pusty śmiech.

I dajcie spokój z tą narracją "jest niewinny dopóki nie udowodni się mu winy", to rola adwokata J.M.
Wy bądźcie adwokatami Wisły.

Wystarczy sobie rozkminić co w obliczu takiego syfu robią:

- potencjalni piłkarze (nikt poważny do nas nie przyjdzie)
- obecni piłkarze (motywacja, poczucie bezpieczeństwa, skupienie na obowiązkach, nowe kontrakty etc.)
- potencjalni sponsorzy (aha...)
- media (nieodwracalne straty wizerunkowe)
- kibice (część nie będzie chciała firmować swoją osobą działań tego pana ii wcale im się nie dziwię)

Zajebista wizja.
Ale oczywiście Pan J.M. "pozostaje niewinny do momentu zapadnięcia wyroku". Karmcie się dalej tym pustosłowiem, będziecie się czuć lepiej.

siemstein 06.08.2016 12:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1446246)
Jestem bardzo zaskoczony, że taka masa ludzi na tym forum wciąż oszukuje samych siebie. Ja rozumiem, że to mechanizm obronny, ale dajcie spokój, zakładam, że nie rozmawiamy tu w gronie 5 latków przekonanych, że jak zamkną oczy to potwór zniknie.

Zbierając strzępki informacji o nowym właścicielu i kładąc na stół, nie można uciec od przykrej konstatacji, ze oto jeden z najbardziej utytułowanych klubów piłkarskich w 40 milionowym kraju stał się zabawką prymitywnego dość cwaniaka. Widać to po konstrukcji postaci, języku jakim się posługuje, wątpliwej przeszłości, powiązań. Te zarzuty prokuratorskie to tylko smutne podsumowanie dossier tego człowieka.
Gość jest niewiarygodnie wręcz oczywistą kliszą. Pusty śmiech.

I dajcie spokój z tą narracją "jest niewinny dopóki nie udowodni się mu winy", to rola adwokata J.M.

- obecni piłkarze (motywacja, poczucie bezpieczeństwa, skupienie na obowiązkach, nowe kontrakty etc.)
- kibice (część nie będzie chciała firmować swoją osobą działań tego pana ii wcale im się nie dziwię)

Zajebista wizja.
Ale oczywiście Pan J.M. "pozostaje niewinny do momentu zapadnięcia wyroku". Karmcie się dalej tym pustosłowiem, będziecie się czuć lepiej.

Nie pisałem ani że jest winny, ani że jest niewinny. Chodziło mi o pier.dolenie typu: nie będę chodził na mecze, bo właściciel przynosi wstyd. To jest dramat

bonawentura 06.08.2016 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1446247)
Nie pisałem ani że jest winny, ani że jest niewinny. Chodziło mi o pier.dolenie typu: nie będę chodził na mecze, bo właściciel przynosi wstyd. To jest dramat

Dokładnie tak, ja nie przyłożę ani złotówki do tego "biznesu", jeśli dowiem się, że koleś z de facto kradzionych pieniędzy dorobił się majątku. Dla mnie to nie do zaakceptowania. Prawdę powiedziawszy już wczoraj patrzyłem na drużynę ze smutkiem i widziałem przygnębienie.

Patryko 06.08.2016 12:21

Meresiński wpisem Jak ktoś jest prezesem PZPN i nie bierze pensji to śmierdzi to na odległość... pogrąża się coraz bardziej.

wiesniak842 06.08.2016 12:24

Mi to tam nie przeszkadza. Co innego jebnac starej babuni torebke a co innego nie dawac sie jebac przez zlodziei z rzadu. Opasle rzadowe swinie dalyby luz ludziom z podatkami to nie byloby wymuszen, przekretow itp itd.

rafkur 06.08.2016 12:27

Pomijając kwestię marketingową i myślenie przyszłościowe, to akurat Boniek jest idealnym celem do punktowania. Zgoda, zaj... zawodnikiem był ale w życiu niczym szczególnym się nie wykazał. Ot, kiedyś pod parasolem władzy, teraz broni starego układu. Pod rękę z innym rudym. Biznesowo równie krystaliczny jak nasz Wiadomix. Owszem powtórzę, akurat na miejscu Meresińskiego siedziałbym cicho, nawet ze względu na ewentualne przyszłe układy z PZPN ale sam Boniek jako człowiek moim idolem na pewno nie zostanie.

pomeran 06.08.2016 12:38

Jaki ten właściciel Wisły jest taki jest ale to ze niektórzy tu obstają za bonkiem jest wprost komiczne.
Poki co Meresinski jeszcze nic nie zepsuł. Jak zacznie, mozna wylewać wiadro pomyj, jednak do tego czasu powinnismy przynajmniej nie powielać oskarżeń.

wikink1 06.08.2016 12:38

Tragedja dla Wisly nie sa te oskarzenia to ma 3 zedne znaczenie a wedlug mnie zadne w kraju gdzie 90 procent bogatych ludzi nie jest w stanie udowodnic pochodzenia swojego majatku ,gdzie oficjalnie chaslo brzmi (pierwszy milion trzeba ukrasci ) Problem polega na tym ze bylu juz wlasciciel odal klub w rece ludzi nie majacych kapitaku na jego funkcjonowanie ,czyli biznesu dajacego odpowiednie przychody .Nie wiem co kierowalo Cupialem przychodzi mi do glowy takie chaslo ROBTA CO CHCETA .

JacekFan 06.08.2016 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1446251)
Meresiński wpisem Jak ktoś jest prezesem PZPN i nie bierze pensji to śmierdzi to na odległość... pogrąża się coraz bardziej.

Nie dość że niejasna przeszłość, to tym wpisem udowadnia, że zdrowy na umyśle do końca nie jest, a nasz marketing i wizerunek za jego kadencji właśnie upadł.. baran jeden.
Zajął by się trzema porażkami a nie wojną z pzpn...ehhhh

czaro 06.08.2016 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1446246)

Zajebista wizja.

Masz rację. To, że JM został oceniony przez wielu kibiców Wisły i ludzi spoza Wisły w określony sposób oraz to, że teraz przez pryzmat wizerunku nowego właściciela będzie oceniana Wisła to nie jest spisek PZPN, Warszawy, Weszło, Cracovii i kogo tam jeszcze, ale prawo każdego człowieka do posiadania własnego zdania i działania podług własnej wiedzy i intuicji.

Oczywiście, w świetle prawa JM jest niewinny dopóki nie zostanie skazany. Jak chcecie wymusić na potencjalnych sponsorach, współpracownikach, pracownikach, piłkarzach, kibicach, by myśleli w ten sposób i zachowywali się tak, jakby JM epatował wizerunkiem miliardera-filantropa o aparycji księdza i mentalności męża stanu? Nie ma znaczenia, co zrobił, a czego nie zrobił JM. Stało się. Nawet, gdyby próbować to odkręcić, to zajmie to wiele miesięcy, albo i lat. Reputację buduje się długo, a burzy krótko.

wolfu 06.08.2016 12:47

Takimi wpisami na Twitterze, Pan Meresiński niestety sam kopie swój dołek. Zamiast wyjść z klasą, udowodnić swoją niewinność (jeśli faktycznie jest niewinny), to rzuca się w odwecie na Bońka, który generalnie w piłkarskim świecie jest osobą szanowaną i lubianą. Nawet, jeśli Boniek ma coś za uszami (a kto nie ma?), to całkowicie zakrywa to swoją świetną pracą dla PZPNu i atmosfery, jaką wprowadził w reprezentacji. Tak się niestety nie robi, w tej małej wojence stoję po stronie Zibiego, a Meresińskiemu życzę, aby wyszedł z tego cało (bez kajdanek na łapach i krat przed oczami) i pozamykał wszystkim niedowiarkom gęby.

Fugiel 06.08.2016 13:05

Czy ktoś z Was serio liczy na to, ze z nowym właścicielem Wisła wyjdzie na prostą ?

bódyń 06.08.2016 13:11

Ja myśle, że pójdziemy prosto w przepaść. Ale to chyba nie jest ta prosta o która pytasz

Revolver 06.08.2016 13:13

Jedno jest pewne w tym niepewnym okresie; nadeszły bardzo smutne czasy. Wszyscy trochę odwykliśmy od tego uczucia, bo o ile z Cupiałem miewaliśmy dołki, porażki, Bednarzów, zaciskanie pasa i inne gorsze momenty, to zawsze można było mieć nadzieję, że "Pan-Bogusław-w-końcu-się-wpieni-i-rzuci-10-baniek-na-ostatni-zryw-bo-przecież-kocha-Wisłę."

O Meresińskim można pisać różne rzeczy, właściwie każda teoria została tu już poruszona, ja najbardziej zgadzam się z użytkownikiem Krotochwila - nowy właściciel jest (lekko mówiąc) wizerunkową porażką, bo jeżeli swoją "karierę" w futbolu zaczyna się od PR-owego kataklizmu, to bardzo długo trzeba to będzie naprawiać.

Pamiętajmy, że teraz - w kontekście złej prasy - nie ma już "Meresiński", tylko "Meresiński - właściciel Wisły Kraków."

regan 06.08.2016 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1446250)
Dokładnie tak, ja nie przyłożę ani złotówki do tego "biznesu", jeśli dowiem się, że koleś z de facto kradzionych pieniędzy dorobił się majątku. Dla mnie to nie do zaakceptowania. Prawdę powiedziawszy już wczoraj patrzyłem na drużynę ze smutkiem i widziałem przygnębienie.

To jak sprawa bedzie toczyc sie jeszcze 10 lat to bedziesz czekal 10 lat az sie dowiesz czy faktycznie dorobil sie majatku z kradzionych pieniedzy? :D A jak Boguslawa ozkarzyli o przywlaszczenie pieniedzy z pfron to tez nie dokladales do tego biznesu? :D

Opierasz sie baranie na spekulacjach. Poki nie ma wyroku jest noewinny. W taki sposob jak ty proponujesz to mozna Kazdego o wszystko oskarzyc i go zniszczyc. Wiec gdyby swiat tak funkcjonowal to niczego by nie zbudowal. Poki co jest NIEWINNY!

Wiec stul dziób żydzie i won do Kauflandu siac zamet u swoich pobratyncow z ziemi swietej. ;) zjecie sobie czosnek i pojaracie aie ze macie teraz GTS w garsci ;)

Fugiel 06.08.2016 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1446263)
Ja myśle, że pójdziemy prosto w przepaść. Ale to chyba nie jest ta prosta o która pytasz

Wisła juz niestety na niej jest. Wizerunkowo jest katastrofa.

fazior 06.08.2016 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1446259)
Takimi wpisami na Twitterze, Pan Meresiński niestety sam kopie swój dołek. Zamiast wyjść z klasą, udowodnić swoją niewinność (jeśli faktycznie jest niewinny), to rzuca się w odwecie na Bońka, który generalnie w piłkarskim świecie jest osobą szanowaną i lubianą. Nawet, jeśli Boniek ma coś za uszami (a kto nie ma?), to całkowicie zakrywa to swoją świetną pracą dla PZPNu i atmosfery, jaką wprowadził w reprezentacji. Tak się niestety nie robi, w tej małej wojence stoję po stronie Zibiego, a Meresińskiemu życzę, aby wyszedł z tego cało (bez kajdanek na łapach i krat przed oczami) i pozamykał wszystkim niedowiarkom gęby.

Co takiego osiagnal boniek w PZPN-ie poza tym ze repera awansowala na ME i wyszla z grupy, choć to akorat nie jego zasługa, a bardziej piłkarzy i trenerow. Czy zrobil porzadek z sędziami ? Czy zrobil porzadek z leśnymi dziadkami ? Pozatym nie zapominaj, ze najlepszy przyjaciel bonka jest tez uwikłany w przekręty w UEAFA, a kto wie czy z czasem się nie dowiemy, ze i boniek miał jakiś udział w tych przekrętach. Jakos to bonkowi nie przeszkadza i broni swego przyjaciela. Co do nowego wlasciela to jest dlatego tyle szumu, bo pojawil się z nikad, ma jakies niejasne karty w przeszlosci ( a kto ich niema ) i ogolnie nic na razie nie wiadomo, jakma wygladac zarzadzanie klubem, skad kasa itd. Mysle ze najbardziej to warszawka z bonkiem na czele ma bol dupy dlatego ze nikt ze środowiska nie przejal wisly, a nie o to ze ma jakies niejasne karty z przeszlosci. Tak dla przypomnienia to koralik z 7 ma zakaz wykonywania zawodu prawnika i jakos to nie przeszkadzalo nikomu jak gość z 3 letnim wyrokiem zakazu wykonywania zawodu i majacy jakas kancelarie przejmuej 7. Na razie musimy i tak czekac bo nic więcej w tym momecie nie możemy zrobić, ale czy nie uspokoilo was oświadczenie SKWK ;-) ? Przeciez jak trzeba było bojkotować, to spora czesc kibicow posluchala SKWK, wiec może i teraz ich posłuchacie.

ABGwislakABG 06.08.2016 13:21

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...73&oe=58195992

fond 06.08.2016 13:25

Ciekawe, czy szacowny właściciel w ogóle wczoraj raczył spojrzeć na mecz.

regan 06.08.2016 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1446259)

No tak z klasa, czyli ma sie tlumaczyc przed wielce szanowanymi frajerami z warszawki. No jeszcze czego! Atak za atak! Obnazanie hipokryzji oko za oko. Nie bedzie smiec warszawski plul Wisle w twarz i wymuszal spowiadania sie na kolanach. Niech sam sie rudy cwel rozliczy z niebrania pieniedzy z pzpnu bo fatycznie smierdzi. Potem niech poucza

pepe72 06.08.2016 13:29

Pier**lenie w tym temacie jak dla mnie przekracza wszystkie akceptowalne poziomy. Nie znam Meresińskiego (i niestety mi nie płaci) ale może kilka faktów.

Po pierwsze sprawa, że w Polsce prokuratura oskarżyła kogoś o wyłudzenie VAT nie oznacza, że jest winny. Jak jakiś ciołek ma problem ze zrozumieniem tego prostego faktu to polecam sprawdzenie sprawy Kluski (Optimus) czy JTT. To są chyba najgłośniejsze sprawy o VAT. Rozumiem, że p. Meresiński nauczony koszmarnymi przykładami trzymał pieniądze poza zasięgiem skarbówki w Polsce (dlatego prokuratura wystąpiła o pomoc do UK czy gdzie tam jeszcze). Jak komuś mało to polecam film "Układ zamknięty".
Być może okaże się, że faktycznie prokuratura ma rację ale po jednym tekście z love.krakow tego nie wiadomo. Więc należałoby deczko tonować wypowiedzi o jak by nie było właścicielu Wisły.

Po drugie jeśli nawet okaże się, że p. Meresiński jest winny to nie był by to pierwszy przypadek klubu w UEFA, którego właściciel ma takie problemy. Zaczynając od Abramowicza przez innych "nowych ruskich" zazwyczaj równie biegle mówiących w językach nieeuropejskich ;). Jak również pamiętam to Wisłą grała w Izraelu z drużyną, której właściciel wszędzie poza Izraelem był ścigany za m.in. handel broną, więc był tylko na meczu "domowym" bo nie opuszczał Izraela.

Po trzecie Wisły nigdy nie zdeubekizowano. Czego efektem jest m.in. silna pozycja Kapki w klubie, a co do innych osób nie znalazłem wiarygodnych źródeł by wymieniać nazwiska. W każdym razie wymienia się jednego z byłych prezesów, a pewnie jakby pogrzebać to znalazłoby się dużo więcej. Więc jeśli już się czegoś wstydzić to na dziś raczej SBcji w zarządzie (po 1989) niż oskarżeń co do obecnego właściciela.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl