![]() |
Ja tylko przypomne że ostatnio jak KAZEK odchodził to połowa się podniecała Probierzem...A Probierz roz.......ił całkiem nieźle grającą drużynę jak chciał....
|
Najbardziej śmieszą mnie i tak plotki o Ivanie Jovanoviciu jako następcy Moskala... Wisła pieniędzy na napastnika nie ma, ale ma na utrzymanie 3 trenerów w tym Jovanovicia, który krzyknąłby sobie na pewno więcej niż Smuda :D Żadnego zwalniania trenera, co najmniej do końca rundy!
|
Cytat:
Narazie jednak jest jak jest. Ale widziały gały co brały :) |
Ogólna zasada do której powinniśmy zmierzać - dotycząca Moskala, poprzednich i następnych szkoleniowców - jest taka, że jak zatrudniamy trenera to dajemy mu pracować do zakończenia kontraktu. Powinniśmy zmierzać do normalności i najlepiej zacząć od razu.
Cytat:
Cytat:
Dla mnie Moskal, jest pierwszym od dawna trenerem, z którym gra ofensywna Wisły zaczyna wyglądać fajnie. Gramy ciekawy i widowiskowy (a jednocześnie skuteczny) futbol, pomimo nieustających trudności kadrowych i organizacyjnych. W porównaniu do tego jak wyglądał pomysł na grę do przodu za Smudy, Kulawika, Probierza, Maaskanta, Skorży czy drugiego Kasperczaka (wcześniej była fajna gra, ale piłkarze też byli inni) dokonał się moim zdaniem duży postęp. Ok, Smuda potrafił zmotywować graczy (niektórych, bo sposób motywacji czarnych skrzydeł czy młodych nie był najlepszy), ale pomysłu na grę za bardzo nie było. Gra obronna, zachowanie po zdobyciu prowadzenia, koncentracja, "frajerstwo" w końcówkach - tu jest dużo do poprawy, ale trener musi dostać czas, żeby móc wypracować to z zawodnikami. Jeżeli w dłuższej perspektywie nie uda mu się tego zmienić, to będzie można dokonywać negatywnych ocen. Teraz zebrało się kilka wpadek i wydaje się, że robi się to regułą - ale moim zdaniem za wcześniej żeby tak stwierdzić. Tym bardziej, że mamy długą tradycję w tym zakresie, że okoliczności są przeciwko nam (np. Jop, Apoel, Panathinaikos, Legia x20, Jarzębak, Gil itp. itd.), a duża część frajerskich remisów Moskala była również powodowana przez takie czynniki. Weźmy jeszcze pod uwagę, że rolą trenera nie powinno być motywowanie piłkarzy do gry bez wynagrodzenia. A kilka meczów w poprzednim sezonie wyglądało, jakby niektórzy piłkarze chcieli pokazać, że pensje sprzed kilku miesięcy jeszcze nie wpłynęły. W dłuższej perspektywie wyznacznikiem czy trener jest dobry mogą być osiągane wyniki, ale droga, którą zmierzamy teraz (zmierzamy chwilowo oczywiście, bo BC zaraz to wszystko popsuje), czyli budowa drużyny, która gra efektownie i jednocześnie efektywnie oraz ma własny styl jest lepsza niż zatrudnianie trenera motywatora, patrzenie na tabelę, niekoniecznie na grę, a jak już się możliwości motywowania wyczerpią to zatrudnianie nowej miotły... Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli mamy czegoś oczekiwać od Moskala, to dajmy mu piłkarzy a nie paralityków i nieudaczników w stylu wyżej wymienionych. Są przeraźliwie słabi i szacunek dla Moskala, że z tych słabych, podstarzałych "piłkarzy" jest w stanie coś wycisnąć. A czemu apeluje tutaj? Bo tutaj jest baaaardzo wiele gości, którym się rozgrzewa klawiatura podczas meczów u siebie, mają bardzo wiele krytycznych uwag, a siedzą przed monitorami i grosza na Wisłę nie dają, a im się ujebało, że mogą czegoś wymagać. Wymagać czegoś to mogę ja, który karnet mam runda w rundę od 13 lat. |
Napiszę krótko - gdyby w Wiśle kiedykolwiek był profesjonalizm, grałaby już dawno w Lidze Mistrzów - przy takim kapitale, który został zainwestowany, to musiałoby kiedyś już nastąpić. Niestety - tego profesjonalizmu nie ma - Cupiał zawsze w sprawach klubu otaczał się bandą gagatków, którzy za każdym razem podpowiadali mu głupie posunięcia. Co miałoby dać zwolnienie w chwili obecnej Moskala? Chyba miałoby pokazać głupotę włodarzy klubu, którzy pozwalaliby na utrzymywanie przez klub 3 trenerów równolegle. Cyrk i miś do kwadratu.
|
Cytat:
Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. W tej lidze to nikt nie płaci na czas. |
Cytat:
A co mnie obchodzi ile lat chodzisz na Wisłę? I co Cie obchodzi ile chodzą inni. To decyduje o statusie społecznym? I tak jesteśmy pod anonimowymi nickami na forum więc wybacz, to są argumenty na poziomie przepychających się dzieci w przedszkolu o to który z ich rodziców więcej zarabia. Jeśli wciąż sądzisz, że poprzez pisanie na forum kogokolwiek zmobilizujesz do pójścia na mecz to gratuluję wiary w utopie. Wisła owszem, ma długi, ma problemy z płynnością, jednak wciąż to marka TOP 3 w Polsce i wszelkie badania temu dowodzą. Wg raportu deloitte budżet w 2014 roku mieliśmy 3 w lidze. WG raportu EY zajęliśmy 4 miejsce: W klasyfikacji finansowej rankingu biznesowego Wisła Kraków zajęła szóste miejsce. W porównaniu do poprzedniej edycji krakowianie poprawili swoją pozycję o trzy oczka. Biała Gwiazda w 2014 roku osiągnęła 32,8 mln PLN przychodów. Jest to wynik o 7% lepszy niż rok wcześniej i daje klubowi czwarte miejsce w tej kategorii przy średniej ligowej na poziomie 28,4 mln PLN. |
Cytat:
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ml#indeks_news
taka ciekawostka, która jeśli jest prawdą a nie przejęzyczeniem pismaków to...brak słów :) Radę nadzorczą Wisły zaniepokoiło, że zespół jest niepokonany - m.in. nie przegrał z mistrzem czy wicemistrzem Polski. Wezwał więc trenera Kazimierza Moskala, by się tłumaczył z tych wyników. |
To sarkazm użyty przez pismaka.
|
Cytat:
|
Wywiad z Moskalem
http://weszlo.com/2015/08/20/kazdy-t...za-malo-czasu/ |
Każdemu kto zacznie pieprzyć że dzisiejszy wynik to wina trenera polecam mocno p.... się w łeb
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ten mecz to nie mam nic piłkarzom (no może błąd Burligi) czy też trenerowi do zarzucenia. |
Nie wygraliśmy meczu na wyjeździe pod wodzą Moskala. To znaczące. Pora żegnać.
Dla mnie dobry trener albo robi wynik, albo ma gorsze wyniki jak Moskal ale ogrywa młodych. Moskal nie spełnia żadnego kryterium. Do tej pory zawsze byłem za Tobą. Ale teraz do widzenia Kaziu, bo z tobą jest badziew. Mam nadzieję że nowy trener już czeka. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wg to po co trener jak to wszystko zawodników wina nie?
|
Moskal Kazimierz - nie rusz Kazika, bo zginiesz!!
|
....a.... Przez debila sędziego wydupcą Moskala....
|
Cytat:
|
Jakiego sędziego? Walnij się w łeb.Karny dla Pogoni ewidentny niestety. Ku**a za Moskala nie wygrali ŻADNEGO meczu na wyjeździe. To są ku**a kpiny! Pora się żegnać z pseudo-trenerkiem.
|
Cytat:
Nie jestem za zwalnianiem Moskala, ale 5 remisów to nie tylko wina naszych kopaczy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ten karny to bardzo dziwna sytuacja, jeden sędzia by nie zagwizdał i by się wybronił, ten zagwizdał i z tego też się wybroni.
Co do Kazka to mam nadzieje, że Cupiał da mu jeszcze trochę popracować... |
1906 % poparcia dla Moskala.
|
ja nie wiem k*rwa czy cały j*bany kosmos się na nas uwziął z tymi końcówkami meczów... nic tylko sobie kolejnego bronka pie*dolnąć.
Moskal 1906 % poparcia! |
Cytat:
Zapraszam do Krakowa podobno pod adresem Babinskiego 29 można znaleźć dobrych fachowcow... |
Moskal 1906% poparcia
|
|
Gramy bez lewego obroncy, jeden skrzydłowego mamy, napastnicy sa jacy sa, ostatnie gole Jankowskiego to bardziej bład Lechii niż nasze wyrachowanie.. nowy ofensywny pomocnik,
Boguski megaprzypadkowo strzela Lechowi na 1-0, Głowa już nie ten (m.,in derby) serio ta "maszyna" może lepiej chodzić, serio? ewentualne zwolnienie zrobi mega zamęt w klubie, wszystko przez z nieba wzięte wymagania.. plus wygodność kibiców nauczeni oglądania zwycięstw.. Nic nie przychodzi łatwo i przyjemnie, a tymbardziej odrazu.. 1906% poparcia dla Kazika! Wszyscy na WKS! |
|
Kazek 1906% poparcia! on po prostu potrzebuje czasu...nie wiem,roku,dwóch,trzech,może pięciu ale jestem przekonany że w końcu zaczniemy wygrywać!
|
Kaziu - time to say goodbye ...
|
Podpisuje tez Kazek 1906% poparcia...
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Zaraz będziemy grać o utrzymanie a cracovia o puchary jeżeli nic się nie zmieni ... KAZIU DZIĘKUJEMY ZA PRACĘ, ALE CZAS SIĘ POŻEGNAĆ ! |
W zachodnich ligach wielkie kluby zatrudniając trenera daja mu MINIMUM rok na budowanie drużyny, często jest to DWA lub TRZY lata. Niektórzy mogli by sobie porozmawiać z prezesem MU przez telefon co on myśli o zwalnianiu trenera drużyny która nie przegrała meczu mając najtrudniejszy terminarz, gdzie zawodnicy nie dostają pensji na czas i gra jednym skrzydłowym i jednym lewym obrońcą :) Dobrze poczytać tu fachowców :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl