Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły Kraków, Centralna Liga Juniorów, pozostałe grupy wiekowe. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=920)

iq1000 25.06.2014 16:32

9:0

75 minuta

komentator: "takiego meczu jeszcze nie komentowałem"

:D :D :D

aNouc 25.06.2014 16:35

ok. godziny 19:00 juniorzy Wisly przyjada pod halę Wisly aby wspolnie z kibicami fetowac zwyciestwo i mistrzostwo.
takze kto niezdecydowany niech sie zdecyduje i wyrusza pod hale w rejony restauracji U Wislakow

Bóg Trybun (objawion) 25.06.2014 16:39

grzesio bernasik też będzie ;-)

pan Dudi 25.06.2014 16:40

Po meczu podobno prezentacja nowego hymnu Cracovii.

https://www.youtube.com/watch?v=yl3l5tQxby0&t=14s

mitmichael 25.06.2014 16:47

A wiec to jest to słynne walenie "zyda" w tyłek :D

Kamson 25.06.2014 16:57

Mistrzostwo Polski, finał 10:0, z żydami, na kałuży, zachowanie po meczu... SZACUN, GRATULACJE I WIELKIE DZIĘKI!!!

WISŁA PANY! MISTRZ MISTRZ NASZ TS!

panowie 25.06.2014 17:06

https://pbs.twimg.com/media/Bq_M39IIQAAaIG5.jpg

Kocur 25.06.2014 17:10

Uuuu, widać w oddali że na trybunach chyba był komplet :rotfl:

Bóg Trybun (objawion) 25.06.2014 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1366019)
Uuuu, widać w oddali że na trybunach chyba był komplet :rotfl:

prawie jak wczoraj na marszu

Barti 25.06.2014 17:15

Młody Zając powiedział "POKAŻEMY KTO TU RZĄDZI" i pokazali. BRAWO CHŁOPAKI. Ale nam sprawiliście radość..

Valandil 25.06.2014 17:23

Byłem pewny, że wygramy ale nawet nie śniłem o takim wyniku, sraksa upokorzona ostatecznie :)

kpn 25.06.2014 17:25

Ten mecz to istny gwałt :) BRAWO

Ogryzek 25.06.2014 17:56

BRAWO! Mega wynik:)

Ciekawe ilu chłopaków dostanie szanse u Smudy? Znając sparcialca pewnie niewielu.

Gwiaździsty 25.06.2014 18:13

Nie wiem jak ta drużyna z kałuży mogła zajść tak wysoko do finału. No chyba, że ta duga ścieżka awansu była dla piłkarzy niepełnosprawnych.

syryls 25.06.2014 18:29

Jutro ten mecz będzie już przeszłością a media skupią się na zlych kibolach

huberix 25.06.2014 18:36

Brawo Wisełka. Piękne emocje i TAKI WYNIK ! DZIĘKI CHŁOPAKI !
Jakby nie było, gorszej stronie błoń trzeba pogratulować dojścia tak daleko i pozwolenia nam na totalny wpier*** :D

Kamson 25.06.2014 18:38

http://youtu.be/YjsPLq0BFWM?t=2h4m9s

:)

DevilMayCry 25.06.2014 18:50

Rzadko teraz na to "forum" zaglądam, ale okoliczności zmuszają! Brawo Młodzi!!!! Jestem z Was dumny. Teraz aby do przodu, i za Wisłę. Jeżeli nie odbije Wam sodówka, to będziecie kiedyś siłą Wisły, Reprezentacji, oraz zagranicznych klubów (bo to, że część wyjedzie, nie zdziwi nikogo). Jeżeli Wisła zaprzepaści to pokolenie, to osobiście się tam pojawię z "czymś"...

Karherop 25.06.2014 19:18

Cracovia zmasakrowana :)

Teraz obowiązkowo z każdym z chłopaków przedłużyć kontrakt o 2-3 lata. Część wypożyczyć, część masz do trenowania z 1 drużyną. Spokojnie dla Żemło, Zająca, Lecha, Kościelniaka, Kamińskiego, Kolanko widzę miejsce w szerokiej kadrze Wisły ( która i tak jest wąska). Można by dzisiaj wymienić zresztą całą drużynę, bo potencjał ma niesamowity.

Bednarz i Smuda - nie zmarnujcie tego pokolenia!

Garret 25.06.2014 19:31

Są/będą bramki z tej masakry? Znalazłem tylko cały mecz i choć obejrzenie go kusi, to czasu brakuje.

Wynik cudny. :)

orm 25.06.2014 19:53

Gratulacje dla chłopaków i powodzenia w dorosłej piłce. A naprawdę super było to że prowadzili 3:0, a dalej była pełna walka i zaangażowanie -- cos niepotykanego w tzw. dorosłej piłce.

hehehehe 25.06.2014 20:02

https://www.youtube.com/watch?v=YjsPLq0BFWM

fialo 25.06.2014 20:02

Podobno mecz można oglądnąć w portalu redtube, kategoria gwałt zbiorowy/gangbang. Ogólnie +18.

Brawo małolaty, miasto dziś wasze, bawić się do upadłego :)

tedyy 25.06.2014 20:35

bramki z drugiej połowy od 2.15.00 z pierwszej 1.03.00

bódyń 25.06.2014 21:01

Na weszlo opisali "Masakra w finale"
http://www.weszlo.com/2014/06/25/clj...akra-w-finale/

Bóg Trybun (objawion) 25.06.2014 21:54

a cyrk trwa -
już wiemy, dlaczego ziemia się kręci i czemu przyjęli dzisiaj dziesięć batów na gołą dupę : (

farciarz2
Re: Juniorzy sąsiadki
25 cze 2014 - 20:57:07 Zarejestrowany: 6 l. temu
Pisząc o zmianie systemu chodziło mi o przejście ze struktur państwa postkomunistycznego (jakim obecnie jest Polska) do harmonii kraju ludzi o nastawieniu prawdziwie patriotycznym (jak przed wojną), którzy takim ubeckim gts-owskim kolaborantem by gardzili.
Niestety obecnie ludzie nie wiedzą co to patriotyzm, co to przywiązanie do barw klubowych i idą po najmniejszej linii oporu tam gdzie są pieniądze tzn. do gts-u.
W czasach gdy szkoliły młodzież prawie za darmo takie szlachetne osobowości jak Ignacy Książek nikomu nie trzeba było tłumaczyć co to jest walka o klub, co to jest honor. Wszyscy kochali Cracovię mimo biedy i czuli wstręt do milicyjnego pupila władzy ludowej Wisły, która swoją pierwszoplanową pozycję zawdzięcza sowietyzacji i stalinowskiemu systemowi narzuconemu polskiemu sportowi przez ZSRR.
Stawanie po stronie sąsiadki oznaczyło upominanie się o sprawiedliwość i walkę o przywrócenie godnego miejsca klubowi bezprawnie niszczonemu przez reżim. Stawanie po stronie gts-u oznaczało aprobatę dla ubeckiej dominacji i uznanie systemu stalinowskiego w polskim sporcie jako rzecz właściwą. Cracovia i Wisła stały po przeciwnych stronach barykady. Pierwsza jako niszczona, a druga jako faworyzowana przez komunistów.
Niestety wielu obecnych ludzi tych oczywistych faktów nie rozumie. Pieniądze zniszczyły wszystko i wypaczyły pojęcie patriotyzmu i honoru.
Problem, że dziś triumfuje ten komunistyczny milicyjny twór z Reymonta czyli nic się w Polsce od czasów stalinowskich nie zmieniło.

ja bym tam dopisał jeszcze, że powojenni działacze ogniwa klubu w pasy [absolutnie bezpartyjni!] mieszkali w bunkrze a stadion był w podziemiu, skąd nieoświetlony korytarz prowadził po omacku do ukrytego włazu za ołtarzem Wita Stwosza. Towarzysze Reczek i Cyrankiewicz czy też z nowszych czasów krakauer [z Nowego Sącza, ale zawsze] Mazan tak naprawdę tylko podszywali się pod pasiaków, żeby fortelem wedrzeć się do tego niezdobytego od lat bastionu, kuźni polskiej myśli prawicowej.

St Yabol 25.06.2014 22:05

pełen szacun za to, że chłopaki nie spoczeli na laurach przy wyniku 2-3 do 0 tylko pojechali ich 10 (!!!) do 0 coś pięknego

ile żydkow na trybunach w trakcie meczu bylo?

forthy 25.06.2014 22:33

Finał pięknym podsumowaniem całej fazy finałowej CLJ. 5-1 z Lubinem, 6-2 z Lechem (i to dwa razy mieli Wiślacy bęcki zebrać) na koniec 12-1 w derbach. Zając superstar ;)

domin_czyzyny 25.06.2014 23:03

jak się dowiedziałem o wyniku to aż nie mogłem uwierzyć. Myślałem, że jestem wkręcany, a okazało się, że to prawda. żYDKI poznały swoje miejsce, a tak naprawdę brak tego miejsca. Dla tych gnoi w pasiaste szmaty nie ma miejsca w dorosłej piłce. Dzisiaj poczuli, że wybór tej ....y jako miejsca na rozwój okazał się największym błedem ich życia. Teraz te patafiany powinny zastanowić się na przyszłością, np. kopaniem rowów, sprzątaniem kibli lub innymi równie "szlachetnymi" zajęciami - odpowiednimi dla dzieci cweli, alfonsów, prostytutek, dilerów, żulbandy i meneli.

ZAWSZE NAD WAMI!

Kocur 26.06.2014 07:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1366078)
a cyrk trwa -
już wiemy, dlaczego ziemia się kręci i czemu przyjęli dzisiaj dziesięć batów na gołą dupę : (

farciarz2
Re: Juniorzy sąsiadki
25 cze 2014 - 20:57:07 Zarejestrowany: 6 l. temu

Nick wskazuje na sposób jego narodzin. Wynika z tego że obecne nieudolne zarządzanie klubem, olewanie młodzieży, zapatrzenie we własny garbaty nos to wina przedwojennych migracji wiewiórek w Lasku Wolskim. Niezły gość jest :D

Do nich nawet 20:0 by nie trafiło - zawsze winna będzie Wisła - no cóż, nie mogą bez nas żyć :)

huberix 26.06.2014 08:09

Taki klub. Byli ludzie, których znałem z widzenia, osobiście i się przerzucili. Po zmianie ''barw'' zaczęło się z nimi dziać coś niedobrego. Nie piszę tego, bo oni są za cracovią to jeb** ich. Im się popier*** w głowach. Stali się nagle zakompleksieni tak z dnia na dzień. Tacy ''kibice'' jak oni zawsze będą winić za wszystko Wisłe i na jej punkcie będą mieć fioła. Taka społeczność jak widać.

MatMario 26.06.2014 08:10

Kolejna karta parchatej historii zapisana złotymi zgłoskami.

Już zdążyliśmy ich spuścić sami zdobywając przy tym MP, teraz takie coś :D

Fajnie zagrali, z zębem. Uśmiech nie schodzi mi z twarzy.

Dzięki chłopaki za taki miły dzień!

Taki Zając wychodzący na piłki od Stilica, to naprawdę mogło by być fajne rozwiązanie.

Zainaugurowaliśmy nową murawę na kauflandzie z przytupem :D

Gwiaździsty 26.06.2014 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1366078)
ja bym tam dopisał jeszcze, że powojenni działacze ogniwa klubu w pasy [absolutnie bezpartyjni!] mieszkali w bunkrze a stadion był w podziemiu, skąd nieoświetlony korytarz prowadził po omacku do ukrytego włazu za ołtarzem Wita Stwosza. Towarzysze Reczek i Cyrankiewicz czy też z nowszych czasów krakauer [z Nowego Sącza, ale zawsze] Mazan tak naprawdę tylko podszywali się pod pasiaków, żeby fortelem wedrzeć się do tego niezdobytego od lat bastionu, kuźni polskiej myśli prawicowej.

Wystarczy tylko przeczytać tylko ten ponizszy tekst by w ogóle olać jakikolwiek dysputy z zakompleksionymi nieudacznikami z kałuzy:

Cytat:

Wbrew opisywanemu tu stereotypowi, to nie Wisła bynajmniej okazała się nadgorliwością w publicznym popieraniu posunięć władzy ludowej w polityce wewnętrznej czy zewnętrznej. Oto już w roku 1949 piłkarze mistrzowskiej Cracovii: kapitan drużyny Edward Jabłoński i bramkarz Henryk Rybicki, publicznie, na łamach Gazety Krakowskiej skrytykowali antypolską politykę Watykanu („gdzie był papież, kiedy w Oświęcimiu ginęli polscy księża?...”). Utarło się, że niepowodzenia piłkarzy pasiaków po roku 1954 to efekt odgórnej niechęci wobec nich... Tymczasem na samej górze drabiny politycznej przez ćwierćwiecze siedział nie kto inny, jeno wielki kibic Cracovii, premier PRL-owskich rządów, Józef Cyrankiewicz! Do niego jeździły delegacje z prośbą o skuteczne wpłynięcie na ówczesnego ministra sportu Reczka - trzeba trafu, wielkiego miłośnika pasów - aby ten ruszył dotacyjną kieszenią. I ruszał, a jakże, kiedy należało...

A, że po Październiku 1956, na fali tak zwanej odnowy życia politycznego, Cracovia usiłowała wymusić na delegatach powrót do ekstraklasy na zasadzie uchwały zjazdu PZPN, błyskawicznie zakwalifikowano to jako jeszcze jedną krzywdę wołającą o pomstę do nieba. Na realnej natomiast pretensji oparta jest krzywda Wisły z sezonu 1951. Wiadomo było, że jako mistrz z dwu poprzednich sezonów pozostaje ewidentnym faworytem rozgrywek, więc aby ją utrącić, uchwalono w PZPN, że tytuł mistrzowski w tym roku dostanie zwycięzca rozgrywek pucharowych (w tym przypadku Ruch Chorzów).

Wiem, że to co piszę, nie mieści się w obowiązującym kanonie poprawności politycznej, aliści musi być ona pominięta, jeśli chcemy z czasem doprowadzić do pokoju bożego między zwolennikami obu klubów, zwaśnionych bez głębszych przyczyn. Niedawno dokonywałem kwerendy krakowskich dzienników z lat minionych. Za każdym spadkiem Cracovii z I lub II ligi, odnajdywałem informację prasową o posiedzeniach partyjnych gremiów, wojewódzkiego, miejskiego, dzielnicowego, których tematem były formy pomocy dla zasłużonego klubu! Podsumowując... Ani Wisła nie była segmentem ZOMO, ani Cracovia nie pozostawała ofiarą systemu, co warto zapamiętać raz na zawsze!

element 26.06.2014 11:17

http://www.youtube.com/watch?v=VY0SGE5kXcQ

zmięty 26.06.2014 17:22

Co z premią za MP juniorów?
http://sport.fakt.pl/pilka-nozna/co-...ly,470771.html

panowie 26.06.2014 17:29

Zbigniew Boniek ‏@BoniekZibi

"Gratulacje dla Wisły za CLJ. Kilku z nich ( 7,8,10+ stoperzy) są gotowi do pilki na poziomie centralnym! Czy ktoś ich dostrzeże?"

element 26.06.2014 17:40

Oglądać do końca :-)
http://www.youtube.com/watch?v=KFplrKvNdN4

63.5 Kg 26.06.2014 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zmięty (Post 1366165)

Czyli dojdzie do sytuacji ze jacek pospłaca sobie troszkę zaleglosci a chlopaki zagrają za .......

Gwiaździsty 26.06.2014 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez panowie (Post 1366167)
Zbigniew Boniek ‏@BoniekZibi

"Gratulacje dla Wisły za CLJ. Kilku z nich ( 7,8,10+ stoperzy) są gotowi do pilki na poziomie centralnym! Czy ktoś ich dostrzeże?"

Wątpię, żeby taki trenerski geniusz jak Smuda ich dostrzegł. Będą zapewne grali dla kogo innego niż dla swoijego klubu.

manolo1906 26.06.2014 19:07

Witam , czy ktoś może wymienić numery na nazwiska , bo nie jestem biegły w juniorach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl