![]() |
co ....a kibice powinni kupic koszulki i inne pierdółki ?
Najpierw niech wydadzą gadżety godne klubu i oczekiwań, potem niech dadzą na nie odpowiednią cene, a nie ze jest chujnia która kosztuje złoto a potem sie dziwią że to nie schodzi. |
Cytat:
To nie jest argument. |
Cytat:
|
Cytat:
Druga sprawa ze dalej mam wrażenie ze nie mówisz tego na poważnie. |
Cytat:
W efekty pracy Smudy wierzy były piłkarz Wisły Marek Motyka - Trzeba zaufać temu wyborowi. Byli różni trenerzy w Wiśle, krajowi i zagraniczny, obecnie zostały zgliszcza. Teraz jest jeden pewnik - gorzej już być nie może. A czy będzie wspaniale, na miarę oczekiwań, czyli mistrzostwa i europejskich pucharów, to życie pokaże - ocenia Motyka. Dla niego trzyletni kontrakt, jaki otrzymał Smuda w Wiśle, to czas, jakiego nie można zmarnować: - Nie wyobrażam sobie, żeby przy takim kredycie zaufania to nie wypaliło, można było coś zepsuć. Krzysztof Bukalski: Na zbudowanie wielkiej Wisły Smuda ma aż trzy okna transferowe, a więc do przyszłorocznych wakacji Myślę, że trener Smuda jest w stanie zbudować zespół na miarę oczekiwań - mówi Krzysztof Bukalski, były zawodnik "Białej Gwiazdy", który grał u trenera Smudy. - Kiedy się przejmuje drużynę i trzeba ją odbudować na nowo, to zawsze jest jednak ryzyko. Potrzeba więc czasu i cierpliwości. Nie każdy dobry zawodnik od razu szybko wkomponuje się w zespół Czy można prognozować, jaka będzie przyszłość w Wiśle? Cokolwiek zostanie zaplanowane, to szybko jest tam weryfikowane - komentuje były dyrektor sportowy Wisły Grzegorz Mielcarski Po pierwsze, zobaczymy, jakie będą transfery. Choć piłkarze, którzy w Wiśle już są, absolutnie powinni grać lepiej. Jest tylko pytanie, na ile będzie ich w stanie zmotywować trener Smuda. Zdaniem Mielcarskiego Smuda może być gwarantem ligowej stabilności, jeżeli będzie miał odpowiednich piłkarzy do jego wizji futbolu.- Od lat trener Smuda jest konsekwentny w grze pressingiem, który próbuje nakładać na rywali już na ich połowie, obojętnie z kim gra. Próbował to przenieść na grunt reprezentacji, przykładowo w meczu z Hiszpanią, co się skończyło katastrofalnie. W Wiśle powinni się więc nastawić na więcej dynamiki, biegania, będzie więcej kurzu leciało spod nóg |
Czyli Smuda w środowisko piłkarski ma swoich zwoleników
|
Serge Branco miał to Smuda by nie miał.
Wyniki...to jest to co moze uratować Smude. No i styl, ale to juz marzenia. |
http://www.weszlo.com/news/15280-Jak...i_Franka_Smudy z dnia nadzien coraz bardziej obawiam sie o zdrowie psychiczne frania....
|
Niezłe, Smuda jak widać w "formie" - cóż pożyjemy zobaczymy czy problemy psychiczne Frania będą się rozwijać. Na razie zajął się sprowadzaniem szrotu do Krakowa, a to źle wróży z jego "zmysłem" do znajdowania piłkarzy. Powoli nawet ja tracę cierpliwość do niego po tygodniu jego pracy, jak czytam że chce odmładzać Wisłę 32 letnim weteranem....
|
Ej no, spokojnie... Dajmy Franowi czas... Przecież w zeszłym tysiącleciu miał sukcesy!
Wszyscy wiedzą, że weszło jest przecież nieoficjalną stroną CSKA Legia Warszawa i zawsze będą kładli Wisełce i Franusiowi kłody pod nogi! Franeczek dobrze wiedział kogo ma w Regensburgu, tak samo jak wie, że w swojej nowej drużynie ma "prawie tych samych zawodników, którzy grali z bułgarskim zespołem... jak on się nazywał? Lit... Lite... Litexem" - w końcu od roku prowadził negocjacje z bossem więc na bank wie co mówi i zna swoich zawodników jak własną kieszeń! Podobieństw z Regensburgiem jest więcej: i tam i tu przyjaciel prosił go o pomoc i mimo że miał oferty z innych klubów wybrał przyjaciół! Franiu twierdzi, że Regensburga nie spuścił ligę niżej więc z Wisłą na pewno też mu się ten wyczyn uda. Dajcie Franowi szansę! Zobaczycie, że za trzy lata będziemy mu dziękować za emocje tak jak ludzie wszędzie i na każdym kroku dziękują mu za emocje w czasie Euro! |
a Ty założyłeś tutaj konto, żeby trolować ? Jak tak to wyjazd!
Dziennikarze, to ku*wy w większości, co mnie niesamowicie denerwuję. Napieprzają na Smude, a Fornalik wygrał całe dwa mecze w Reprze. Z San Marino i Mołdawią..... |
Cytat:
Jedna sprawa to to, że Fornalik oczywiście nie daje rady i trudno liczyć, że to się na jesieni cudownie zmieni, więc jak już na 100% przegra eliminacje to z pewnością poleją się i na niego kubły pomyj. Jednak intelektualnie tj. gość kilka półek wyżej od Franka - nie żre mu więc po pierwsze stara się nie odzywać częściej niż musi, a jak już musi to to co mówi nie jest może odkrywcze, ale nie jest też pierd.oleniem od rzeczy co niestety nagminnie robi S-trener Wisły..:evil: |
Cytat:
Naprawdę nie widzisz, że nie o same wyniki chodzi w krytykowaniu Smudy? To znaczy o wyniki też bo piłkarski świat odleciał mu już dawno, ale przede wszystkim chodzi o jego brednie, bajki i kłamstwa, o jego oderwanie od rzeczywistości. Nie wiem co byłoby gorsze: czy to że on naprawdę tak myśli czy liczy, że ktoś się na to nabierze (a jak widać część kibiców się na to nabiera). Przez ostatni rok ten gość żył w przeświadczeniu, że będzie trenował "prawie tych samych piłkarzy co grali z Litexem" - to też nazwiesz napieprzaniem na Smudę? Od siebie dodam tylko coś czego na weszło nie napisali. Lojalnie uprzedzam, aby zwolennicy Frania i lubiący oszukiwać samych siebie naiwniacy dla własnego dobra tego nie czytali. .......enie 65-latka, że dzięki kompromitacji na Euro i pobytowi w spadkowiczu z 2. bundesligi nabrał doświadczenia jest po prostu żenujące i żałosne. Doświadczenia i wnioski z porażek mogą wyciągać tacy trenerzy jak Hajto, Probierz, Rumak, Brosz, Stokowiec, Skorża, Kulawik, Ojrzyński, Mroczkowski, Michniewicz a nawet Urban i Zieliński a nie facet, który przyjechał nachapać się tuż przed emeryturą. Doświadczenie Smuda powinien mieć już dawno i powinien zjadać wszystkich pozostałych trenerów w tej lidze na śniadanie! 65-latek nabierający doświadczenia w czasie spuszczania klubu z 2 ligi - WPROST ZAJEBIŚCIE! No chyba że chodziło mu o doświadczenie w zatrudnianiu ekipy budowlanej... Swoją drogą Czesiu potrafił utrzymać w lidze drużynę skazywaną przed startem rundy jako pewniaka do spadku i nawet nie potrzebował do tego pomocy Irka Króla... |
Cytat:
Smuda miał 2,5 roku na zbudowanie kadry, dostał najłatwiejszą grupę jaką mógł dostać, sparingi z kim tylko chciał. W dodatku wszystkie mecze graliśmy u siebie. Czego chcieć więcej? Co do Fornalika, już w momencie losowania grup było wiadomo, że wyjść z tej grupy będzie cholernie ciężko. Anglia poza zasięgiem, Ukraina i Czarnogóra też wydawały się silniejsze. Do tego rozjebana kadra po Euro i 2 miesiące czasu na przygotowania. Zgodzę się, że remis w Mołdawii to kompromitacja, z Ukrainą też co poniektórzy liczyli na 3 pkt, ale remis w Czarnogórze i na Narodowym z Anglią można raczej uznać za sukces. Smudzie się oberwało, Fornalikowi też się obrywa. Mnie również wkurza weszło do dłuższego czasu, ale z dzisiejszym artykułem trudno się nie zgodzić. Właśnie takim głupim .......eniem Franz zniechęca do siebie ludzi. Smuda musiał nieźle podpaść Stanowskiemu w momencie prowadzenia kadry, skoro jeszcze w 2008 roku Stano lizał mu 4 litery: http://www.weszlo.com/news/1157-Niek...im_jest_glupio |
Cytat:
|
Cytat:
Smuda sam dostarcza kul do armat - to że ktoś jego głupoty wyciąga jest pochodną imprezy. Przecież gdyby 'Franiu' nie chciał żeby tak o nim pisano - nie gadałby takich bzdur. Trzeba powiedzieć jasno jaki jest wniosek z tego art. - nie Legia pod nami kopie tylko dziennikarze swoją kpinę opierają na fakcie iż Smuda nie bierze i nie weźmie za nic odpowiedzialności. To jest pstryczek w wybór Cupiała. Masz jakiś argument za tym że nasz trener jest odpowiedzialny? Umiesz z tym faktem polemizować? Ja nie za bardzo. |
Cytat:
|
Środowisko piłkarskie, to przykład ludzkiej próżności. To jest świat utopii, no bo jaki jest pożytek z piłki zawodowej ?? Poza upustem emocji i kasy z drapieżników, jakimi są ludzie ( kibice), to reszta nie ma sensu, zwłaszcza, gdy bohaterów za tą kasę, czyni się idolami, tylko czego i kogo, to sami sobie odpowiedzcie . Ludzkość na piłce, nie zyskuje nic a nic. To zabawa dla zabicia czasu z próżności, akceptowana przez wielu, bo taki jest świat, moda i współczesne społeczeństwo ludzkie, w którym jest miejsce i dla mądrzejszych i dla głupszych. Lepsze to jednak od wojen, gdy ludzie toczą je na stadionach a nie polach bitewnych. Ale trudno zawód piłkarza czy trenera uważać za mądry, no bo co to za zawód, gdzie dorośli ludzie, biegają w krótkich gaciach i trampkach za piłką :haha:
Dlatego, Smuda pasuje tam, jako typowy przedstawiciel tego środowiska, który zamiast się uczyć, wolał zbijać bąki, albo piłkę. Śmieszą mnie bardziej ci filozofowie, którzy robić chcą dysertacje naukowe z piłki nożnej. Nie no ludzie litości, są jednak granice absurdu. Traktujmy piłkę tak jak na to zasługuje i nie róbmy jaj z pogrzebu, bo piłka z powagą nie ma nic wspólnego i jeden od drugiego z tego środowiska, różni się najwyżej, udawaniem tej powagi, niezależnie czy jest krasomówcą, czy analfabetą. :rotfl: Ps. przepraszam za nadużycie tematu, ale może to pomoże w kolejnych ocenach Smudy i polemiki jego środowiska na jego temat. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co oczywiście nie zmienia faktu ze faktycznie nie zauważyłem ze mamy to samo zdanie. Zagalopowałem się - wybacz. Mój post nietrafiony. |
|
Cytat:
|
Jedyny pozytyw że Smuda będzie trenował Wisłę Kraków, to taki że piłkarze w końcu będa musieli na treningach zapieprzac na 110% a nie 70 czy 90. nie bedzie taryfy ulgowej.komu sie nie spodoba niech wypier... za Petrescu były ciezkie treningi ale gwiazdorom sie to nie podobało. Dan odszedł a pozniej wszyscy po nim płakali. Piłkarze dostają cięzką kase za wyniki ponizej swoich mozliwosci. wole 15 zawodników którzy dadza z siebie 200% niz 5 ktorzy robią roznice. (tutaj sie kłaniają słowa Reymana!) .
Jestem dobrej mysli a propo Smudy. skoro sie podjał rzeczy nie mozliwej,czyli wyciągniecia zespołu z tymi zawodnikami to znaczy ze w neidalekiej przyszłosci zobaczymy nowych ,głodnych gry,oddających serce za Wisłe zawodników. a jak bedzie? Zobaczymy wkrótce! Do zobaczenia na kibicowskim szlaku! |
Odgrzebię:
Cytat:
Jeśli zaufać PS to zabraknie Primela, asystentem ma być Broniszewski a trenować bramkarzy będzie Tomasz Muchiński. Bez Macieja Musiała. I pewnie bez fizjologa. |
Cytat:
Gdy to w koncu zrozumiemy to wtedy przestana w Europie nazywac nas Traktorzystami...a tymczasem dzida do przodu i spinac poślady i gryzc trawę! Jedziemy z nimi! |
Tomek Muchiński kiedyś bramkarz rezerwowy Widzewa?
Grubo. chociaz plus ze Primela zwolnili bo kiepski był. |
Cytat:
Smuda to gwarant tego, że napcha swój portfel, że będzie można pośmiac się z jego wypowiedzi. Jak chociażby, że podał się do dymisji po mistrzostwach. |
Reasumujac nasz karta na 9:24:)
Kocot - Kontrakt konczy sie 30.06 Bieszczad - Kontrakt konczy sie 30.06 Miskiewicz Burliga Glowacki Uryga - Kontrakt konczy sie 30.06 Czekaj - Kontrakt konczy sie 30.06 Chavez Bunoza Stolarski Jovanovic Chrapek - Kontrakt konczy sie 30.06 Malecki Sarki - Kontrakt konczy sie 30.06 Gargula Sobolewski - Kontrakt konczy sie 30.06 Wilk Szewczyk Boguski Genkov szt. 20 z tego kontrakty za 2 tygodnie skoncza sie 7 zawodnikom. Dodatkowo nie mamy sztabu trenerskiego i nie zrobilismy ani jednego wzmocnienia. Poza tym, Genkov, Jovanovic zdaja saobie sprawe, ze sa niechciani wiec jaka bedzie ich gra. Wniosek: Bednarz zawsze mówi prawde: Nie spiesza sie... W chwili obecnej mamy ekipe na spadek. Czekamy na Zmiany. |
Cytat:
|
Mówili że z Sarkim podpisali kontrakt... A może to nieaktualne juz?
|
Ze maja podpisac. Czyli nie mozna zakladac, ze to pewne.
|
Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
To fatalnie postawione pytanie. Powinno brzmieć. Czy jeśli Cupiał zamiast szrotu zatrudni wartościowych ludzi (na każdym szczeblu od sprzątaczek, przez piłkarzy, skautów itd.) to pomimo zatrudnienia Smudy, Wisła wyjdzie z marazmu? We Wiśle już bywało tak, że byli najlepsi piłkarze, najlepszy sztab a nie było nawet MP... Co dopiero teraz... No i trzeba by zdefiniować co to znaczy wyjscie z marazmu. Dla jednych będzie to zajęcie po dwóch sezonach miejsca w pierwszej szóstce... dla innych pudło a dla innych tylko MP w tej zapyziałej lidze. |
Przepraszam ale jakich my zatrudnimy zawodników skoro nawet sztabu nie możemy skompletować bo kasy nie ma?
|
Przecież nowy sponsor będzie. Ludzie...
|
A jaki ten sponsor będzie. Telefonika ?
|
czemu franka nie było na treningu?
|
Cytat:
|
Cytat:
Mógłby poprowadzić jakieś indywidualne treningi z młodymi piłkarzami, pomóc zaaklimatyzować się południowcom jeśli byłby taki zaciąg. Ćwiąkała wspomina że Cleber to zarobiony gość. Przypuszczam, że robiłby to nie dla kwestii finansowych tylko chciałby być bliżej piłki, zresztą widać ze to kochał bo przecież nawet mimo zaleceń lekarzy cały czas gdzieś tam świtało mu w głowie aby grać dalej. Nie wykluczone, że przy transferach mógłby też pomagać. |
popieram Westersyla.
|
Przed godziną 10 prezes Jacek Bednarz chciał przedstawić Smudę drużynie. Spotkanie było krótkie, trwało może pięć minut. - Powiedziałem, że nie muszę się przedstawiać, bo wszyscy mnie znają, a jak ktoś nie zna, to Patryk Małecki może im opowiedzieć, jaki jestem - mówił Smuda. - To było najlepsze rozwiązanie, bo szkoda czasu na moje gadanie. Piłkarze mają przede wszystkim trenować.
http://wisla-krakow.przegladsportowy...307,1,727.html Moze po tym tekscie inne swiatło padnie na Smude pod okiem kibica Wisły |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl