Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Tomasz Kulawik byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8884)

morganfield 17.02.2013 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1299349)
Jova -25 lat,Genkow 28 ,Chavez 28,Malecki 25 ,Wilk 26 -no faktycznie sami weterani.

No jak Ty wszystko chcesz upraszczać.
A Pareiko? A Głowa? A Kew? A Sobol? A Kosa? A Iliev?
Ty wymieniłeś pięciu, a ja sześciu. Razem to będzie jedenastu :lol:
A ile ligowych minut rozegrał każdy z tzw. młodych?
Jesień, wiosna, ten sam sezon, ten sam piłkarz. No jak to? O co chodzi? Zapomnieli zapłacić?
Gdybyś miał odrobinę ogłady to byś załapał, że akurat nie kpię z Bunozy. Ale niech Ci już będzie. Angole z pewnością zauważyli wszystkie te cechy, które w drwinach wymieniłem i za niewielkie pieniądze pozyskają świetnego lewego defensora.
Jesteś niereformowalny.
-
edit: Jesteś niereformowalny.
Młodzi to Chrapki, Urygi, Szewczyki itd.
A to robią, że przekonujesz wszystkich, że mamy ekipę mogącą spokojnie walczyć o pudło, czyli również oni :lol:
Ale idąc za Tobą. Jova to ile ma tych mistrzostw polski? :lol:
Obejrzyj dowolny mecz Wisły w tej rundzie to zobaczysz czy to tylko założenie teoretyczne.
Potrafisz zrozumieć, że drużyna to troszeczkę bardziej złożony organizm? Mam wątpliwości...

Yossarian 17.02.2013 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1299357)
No jak Ty wszystko chcesz upraszczać.
A Pareiko? A Głowa? A Kew? A Sobol? A Kosa? A Iliev?
Ty wymieniłeś pięciu, a ja sześciu. Razem to będzie jedenastu :lol:
A ile ligowych minut rozegrał każdy z tzw. młodych?
Jesień, wiosna, ten sam sezon, ten sam piłkarz. No jak to? O co chodzi? Zapomnieli zapłacić?
Gdybyś miał odrobinę ogłady to byś załapał, że akurat nie kpię z Bunozy. Ale niech Ci już będzie. Angole z pewnością zauważyli wszystkie te cechy, które w drwinach wymieniłem i za niewielkie pieniądze pozyskają świetnego lewego defensora.
Jesteś niereformowalny.

Nie chce mi sie grzebac w statach ale spokojnie mozna przyjac ,ze kazdy z przywolanych tzw. mlodych mial spory wklad w mistrzostwo 2010/2011.Mozna by rzec -trzon druzyny.Glowa wtedy kopal w Turcji a Kosowski chyba w Belchatowie wiec nie za bardzo rozumiem co robia w twoim zestawieniu.
O.K. zalozmy teoretycznie ,ze Sobol i reszta "dziadkow" weszla juz w wiek ,ktory uniemozliwia profesjonalne uprawianie sportu i nie wytrzymuja ostrego tempa TM-extraklasy,ale jak wytlumaczysz drastyczny regres tzw. mlodych.
Jeszcze raz pytam.Wtedy mogli a teraz nie ? Wszyscy nagle, jak Zienczuk swego czasu ,stracili forme i kopia sie po czolach ?Zrozumialbym -jeden,no niech bedzie dwoch,ale wszyscy ?!!!

Kurz 17.02.2013 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yossarian (Post 1299370)
Jeszcze raz pytam.Wtedy mogli a teraz nie ? Wszyscy nagle, jak Zienczuk swego czasu ,stracili forme i kopia sie po czolach ?Zrozumialbym -jeden,no niech bedzie dwoch,ale wszyscy ?!!!

Gdyby porównać naszych piłkarzy do armii, można by rzec, iż to armia wielokrotnie pobita, bez morale, bez dowódcy, bez celu. Sygnały, jakie napływają z klubu, raczej pogłębiają ten stan, zamiast poprawiać sytuację. Wisła nie jest już klubem sukcesu, bliżej jej raczej do pozycji kolejnego Bełchatowa czy ŁKSu. I oni to wiedzą i czują.

Yossarian 17.02.2013 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1299372)
Gdyby porównać naszych piłkarzy do armii, można by rzec, iż to armia wielokrotnie pobita, bez morale, bez dowódcy, bez celu. Sygnały, jakie napływają z klubu, raczej pogłębiają ten stan, zamiast poprawiać sytuację. Wisła nie jest już klubem sukcesu, bliżej jej raczej do pozycji kolejnego Bełchatowa czy ŁKSu. I oni to wiedzą i czują.

Tutaj pelna zgoda.Problemem jest sytuacja w klubie (czyli upraszczajac temat-brak kasy) a nie pilkarska jakosc zawodnikow.

ziz99 17.02.2013 23:55

Cupiał dalej nie widzi ewidentnej różnicy między profesjonalnym trenerem a zwykłym wyrobnikiem z PMSz.

Pisałem już o tym i powtórzę, że w Wiśle większość piłkarzy w ostatnich latach się uwstecznia! Choćby kolejnym już "świeżym" przykładem jest Kirm, który jak przychodził do nas to miał początkowo kilka dobrych występów, a potem systematyczny regres. Teraz jest jedną z czołowych postaci Groningen. Z małymi wyjątkami ten schemat się ciągle powtarza...

Zakładając nawet ponowne doinwestowanie składu przez Cupiała, to i tak niewiele z tego będzie. Boss musi wreszcie zrozumieć, że kluczowym elementem jest I trener i od tego trzeba zacząć jakąkolwiek budowę.

tomaso 18.02.2013 08:34

M.Borek na tt podał ze Nawalka od czerwca u nas

mr_kwolf 18.02.2013 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomaso (Post 1299386)
M.Borek na tt podał ze Nawalka od czerwca u nas

Jeżeli to prawda to jestem bardzo spokojny o naszą przyszłość. Nie dlatego że uważam, że Nawałka to jest świetny trener. Skądże znowu. Po prostu to będzie pokaz chęci dalszego inwestowania Cupiała w Wisłę. To wystarczy.

Lukasz 18.02.2013 08:51

Coś ten Borek ma dobre dojścia - następny news z nim w roli głównej.

arti 18.02.2013 09:31

Strzał w kolano takie info w tym momencie. Kopacze jeszcze bardziej będą się śmiali Kuli w twarz. Kula też... co by nie zrobił to kop w tyłek... miła perspektywa.

westersyl 18.02.2013 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1299394)
Strzał w kolano takie info w tym momencie. Kopacze jeszcze bardziej będą się śmiali Kuli w twarz. Kula też... co by nie zrobił to kop w tyłek... miła perspektywa.

Moim zdaniem to prawda,już wcześniej to przeczuwałem.
Jak napisałeś, szkoda, że to wypływa teraz. Ale moim zdaniem Kulawik raczej wiedział i nawet takie info nie będzie zaskoczeniem dla niego.( jeśli ma świadomość to jest to zachowanie fair w stosunku do niego bo nie zrobiono tego za plecami) Analogia treningów Wisły i Górnika (bieganie o 7 rano) wskazywała na to że przyzwyczają się piłkarzy do metod Adama Nawałki.

Wiadomo że takie sytuacje lubią ciszę, nie wiadomo jak to wpłynie na piłkarzy np Górnika choć Nawałka raczej potrafi trzymać zespół w ryzach. Teraz pewnie będzie zmuszony do udzielania odpowiedzi na niezręczne dla niego pytania.

Mimo wszystko jeśli to stanie się faktem to jest bardzo zadowolony z dokonanego wyboru. I myślę że może to też wpłynąć pozytywnie na piłkarzy Wisły, choć wiadomo że oficjalnego potwierdzenia raczej nie będzie.

edit: To na jakim levelu grają piłkarze Górnika i jak działaja metody trenerskie Nawałki widać najlepiej po upadkach Jeża, Sikorskiego czy Bonina którzy opuścili Górnik i nie potrafili grać tak jak w Zabrzu. Przydałby się jeszcze gość który współpracuje z Nawałką w kwestii przygotowania fizycznego.

Mati_ 18.02.2013 09:47

Cytat:

Śmiać by się mogli, gdyby byli w 1-4.
A w takiej sytuacji? Połowa składu ma niepewna przyszłość, więc raczej wątpie by akurat ktoś podskakiwał do Kulawika.

Lukasz 18.02.2013 09:49

Kulawik raz już obronił stanowisko to może i drugi. W pół roku wszystko może się zmienić. Nie od dziś wiadomo że jego posada zależy głównie od kasy jaką wyda na klub Cupiał. Piłkarze w większości i tak od nas odejdą. Nie ma co drzeć szat. Może i moment fatalny natomiast informacja nie wnosi nic nowego - Kulawik dostał w spadku gorący stołek, na którym co chwila prasa umieszcza Smudę czy Nawałkę.

Ważne że są jakieś konkretniejsze spekulacje a nie bryndza.

Ajax 18.02.2013 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1299389)
Jeżeli to prawda to jestem bardzo spokojny o naszą przyszłość. Nie dlatego że uważam, że Nawałka to jest świetny trener. Skądże znowu. Po prostu to będzie pokaz chęci dalszego inwestowania Cupiała w Wisłę. To wystarczy.

Oby to była prawda. Bo znaczyłoby to, że łysy sprząta przed Nawałką a nie "zgaszeniem światła"

Jeśli kopacze oleją Kulawika i nie będą grać na maksa za pół roku polecą i nowego zatrudnienia nie znajdą.
Chyba nie są aż tak głupi.

mitmichael 18.02.2013 11:32

Cytat:

A czy to nie Borek podawał, ze Naszym trenerem bedzie Smuda? Bo cos mi sie wydaje, ze to włąsnie on

tofik 18.02.2013 11:33

Cytat:

Jak na razie tylko chęć zmiany trenra. Takie szopki już przerabialiśmy, często nie szły w parze z okazaniem mu zaufania, czy daniem wolnej ręki i doinwestowaniem składu.
Jeśli przepowiednia MB się spełni, to można być o tyle spokojnym, że BC nie porzuci klubu, czy nie sprzeda golasowi jak Król. W dzisiejszych czasach i polskich realiach to i tak dobrze lub bardzo dobrze.

Chrisman 18.02.2013 12:14

Kulawik o wpisie Mateusza Borka na twitterze:Musimy wyciągnąć wnioski

Kaan 18.02.2013 12:34

W kwestii przyjścia Nawałki do nas to jeszcze nic pewnego.
Nie wiadomo czy Adidas ma bezrękawniki zimowe i przejściowe letnio-jesienne.

taki młody 18.02.2013 13:06

Nawałka? Świetny trener, szkoda że nie na Wisłę. On musi mieć czas, a tego w Wiśle nie dostanie, więc może dla własnego dobra niech nie bierze tej ryzykownej i niepewnej posady.

Watts 18.02.2013 14:07

Głupio, że takie informacje tak łatwo wyciekają.

Fajnie, że Nawałka przychodzi - zanosi się, że od przyszłego sezonu będziemy dysponowali kadrą wyrobników i półamatorów, ten trener pasuje do takich zawodników.

sevenheaven 18.02.2013 14:26

troche niefortunnie ta informacja wypłynęła, ciekaw jestem jak Nawałka potraktuje mecz Wisła-Górnik, a co byłoby jakby ten mecz decydował np o tym kto zagra w pucharach ? wystawiłby juniorów w górniku ?

zim zum 18.02.2013 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1299463)
troche niefortunnie ta informacja wypłynęła, ciekaw jestem jak Nawałka potraktuje mecz Wisła-Górnik, a co byłoby jakby ten mecz decydował np o tym kto zagra w pucharach ? wystawiłby juniorów w górniku ?

Chyba nie będzie miał takiego dylematu.

Oldpara 18.02.2013 15:10

Słyszałem z dobrego źródła, że Nawałka miał już dogadany kontrakt w Wiśle w zeszłym roku, ale.....Odense wyrównało w 90 min z Fulham i stwierdzono że nie czas na zmiany.

Lysy 18.02.2013 16:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1299422)
Oby to była prawda. Bo znaczyłoby to, że łysy sprząta przed Nawałką a nie "zgaszeniem światła"

Światło jest już dawno zgaszone. A czy przyjdzie Nawałka , czy Guus Hiddink to z tych zawodników nie da się zbudować drużyny na puchary.

Quorth 18.02.2013 17:00

A czy Nawałka nie był już trenerem Wisły??? kręcimy się w kółko, dalej będziemy zjadać własny ogon.

Ajax 18.02.2013 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1299485)
Światło jest już dawno zgaszone. A czy przyjdzie Nawałka , czy Guus Hiddink to z tych zawodników nie da się zbudować drużyny na puchary.

Da się ale mam nadzieję, że nie będą próbować Kulawik w rundzie jesiennej nie miał do dyspozycji tylko trzech piłkarzy z wyjściowego składu na mecz z Apoelem

Pareiko – Junior Diaz, Chavez, Jaliens, Jovanović – Nunez, Sobolewski – Małecki, Melikson, Iliev - Genkov

Drużyna jest rozbita i trzeba ją zbudować od zera. Półroczne kontrakty w kontekście Nawałki oznaczają, że będzie sobie dobierał piłkarzy. Już nie pamiętam dokładne ale w przerwie letniej nie będziemy chyba nawet mieli kompletnej kadry.

Lysy 18.02.2013 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1299499)
Da się ale mam nadzieję, że nie będą próbować Kulawik w rundzie jesiennej nie miał do dyspozycji tylko trzech piłkarzy z wyjściowego składu na mecz z Apoelem

Nadzieja matką głupich. Tamta drużyna miała więcej szczęścia i umiejętności :yes:

Elefant 18.02.2013 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1299461)
Głupio, że takie informacje tak łatwo wyciekają.

Przeciek kontrolowany ?

W ramach aktualnej akcji marketingowej związanej ze sprzedażą karnetów z hasłem przewodnim:

Teraz to co prawda bryndza, ale w lecie to zobaczycie ho, ho...

tommiyacht 18.02.2013 19:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1299463)
ciekaw jestem jak Nawałka potraktuje mecz Wisła-Górnik, a co byłoby jakby ten mecz decydował np o tym kto zagra w pucharach ?

albo jeszcze śmieszniej - jakby ten mecz decydował o spadku Wisły

WISŁAZWE 18.02.2013 20:26

Cytat:

Strzał w drugie kolano. Pierwszy był jak Kulawik od Smudy dowiedział się, że ten może przejąć zespół w przerwie zimowej. Od Smudy.. Teraz od Borka (jeżeli informacja jest prawdziwa), że Nawałka będzie nowym trenerem od czerwca. Ja wiem, że Kulawik ma kontrakt do końca sezonu.. Ale jeżeli 5 miesięcy przed końcem umowy dowiaduje się, że i tak Wisła zakończy z nim współpracę bez względu na wynik, to ja bym się podał do dymisji.

Zarządzenie klubem jest po prostu na najwyższym poziomie..

Oldpara 18.02.2013 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1299532)
Strzał w drugie kolano. Pierwszy był jak Kulawik od Smudy dowiedział się, że ten może przejąć zespół w przerwie zimowej. Od Smudy.. Teraz od Borka (jeżeli informacja jest prawdziwa), że Nawałka będzie nowym trenerem od czerwca. Ja wiem, że Kulawik ma kontrakt do końca sezonu.. Ale jeżeli 5 miesięcy przed końcem umowy dowiaduje się, że i tak Wisła zakończy z nim współpracę bez względu na wynik, to ja bym się podał do dymisji.

Hmm...a może Borek puścił pierda żeby zasiać ferment, a ty od razu pretensje do zarządania klubem. Klub rzeczywiście mógłby być zarządany lepiej, ale akurat plotki Borka o tym nie świadczą.

Poza tym jak ma się czuć Jupp Heynckes z walczącego o mistrzostwo Bayernu, który już wie, że po sezonie zostaje zwolniony za Guardiole. I co...? Dobre jest zarządzanie w Bayernie, czy słabe?

Jak Kulawik wygra 15 meczów i awansuje do pucharów tym składem co ma, to żaden Nawałka go nie zmieni.

michalo28 18.02.2013 20:41

Cytat:

Do jakiej dymisji, człowieku? Kulawik to gość, który ma ogromną szansę zaistnieć jako trener w Ekstraklasie. Jaki inny klub by na niego postawił w tym momencie? Żaden z Ekstraklasy, może któryś z I ligi. Jeżeli Kulawik przez tych 5 miesięcy coś ugra - nie wiem, może nawet solidne miejsce w środku tabeli - to ktoś go na pewno zauważy i będzie miał po odejściu z Wisły jakieś perspektywy. Podając się teraz do dymisji zamyka sobie drzwi do poważnej piłki (jeśli polską ligę można tak nazwać) i skazuje się na jakieś niższe ligi lub ME.

silver03 18.02.2013 20:43

Cytat:

Wisła zakończy z nim współpracę bez względu na wynik, to ja bym się podał do dymisji.

I co dalej? Prawda jest taka, że Kula swojego trenerskiego nazwiska nie firmuje żadnym konkretnym osiągnięciem i po takiej dymisji nie ma co liczyć na zatrudnienie w żadnym konkretnym klubie, co najwyżej max zespoły zagrożone spadkiem z I ligi go zatrudnią. A tak to dogra ten sezon może uda mu się parę fajnych wyników zmontować to i zespoły bardziej konkretne z I ligi niż sami outsiderzy mogą być nim zainteresowane.

muerte 18.02.2013 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1299536)

Poza tym jak ma się czuć Jupp Heynckes z walczącego o mistrzostwo Bayernu, który już wie, że po sezonie zostaje zwolniony za Guardiole. I co...? Dobre jest zarządzanie w Bayernie, czy słabe?

Heynckes odchodzi na emeryturę po tym sezonie.

murray 18.02.2013 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1299517)
albo jeszcze śmieszniej - jakby ten mecz decydował o spadku Wisły

znieważy sędziego we wcześniejszym spotkaniu

JrQ- 18.02.2013 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1299536)
Hmm...a może Borek puścił pierda żeby zasiać ferment, a ty od razu pretensje do zarządania klubem. Klub rzeczywiście mógłby być zarządany lepiej, ale akurat plotki Borka o tym nie świadczą.

Jak Kulawik wygra 15 meczów i awansuje do pucharów tym składem co ma, to żaden Nawałka go nie zmieni.

Jupp Heynckes kończy kariere - to inna sytuacja.

Co do Nawałki, nie przekonuje mnie. Górnik wcale dobrze nie wygląda, może na tle beznadziejnej ligi. Teraz będzie miał fatalną rundę. Tak przeczuwam. Zobaczymy, ale to i tak nie trener nie jest naszym problemem.

:alleluja:

WISŁAZWE 18.02.2013 21:09

Oldpara: Pierd nie pierd, ale to jest druga taka sytuacja w przeciągu dwóch miesięcy, kiedy Kulawik dostaje cios.. Nie powiesz mi, że to jest komfortowa sytuacja.

Znając życie jedną propozycją jaką Kulawik dostanie to trenowanie ME.. Sorry ale nie widzę go w żadnym klubie.

Oldpara 18.02.2013 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michalo28 (Post 1299538)
Do jakiej dymisji, człowieku? Kulawik to gość, który ma ogromną szansę zaistnieć jako trener w Ekstraklasie. Jaki inny klub by na niego postawił w tym momencie? Żaden z Ekstraklasy, może któryś z I ligi. Jeżeli Kulawik przez tych 5 miesięcy coś ugra - nie wiem, może nawet solidne miejsce w środku tabeli - to ktoś go na pewno zauważy i będzie miał po odejściu z Wisły jakieś perspektywy. Podając się teraz do dymisji zamyka sobie drzwi do poważnej piłki (jeśli polską ligę można tak nazwać) i skazuje się na jakieś niższe ligi lub ME.

Zgadzam sie, że dla Kulawika nawet to co ma teraz to duża szansa. Moskal takie swoje 5 min wykorzystał - nic z Wisłą nie ugrał poza szczęśliwym awansem, ale środowisko zobaczyło, że potrafi ładnie poukładać drużnę, wygrać z renomowanym przeciwnikiem itp. I mimo, że zwolnienie po krótkiej przygodzie było niemiłe, to chyba mu sie opłaciło bardziej niż Wiśle, bo z wiecznego asystenta stał sie pierwszym trenerem kandydata do awansu. Jak dalej potoczy się jego kariera zależy tylko od niego.

Yossarian 18.02.2013 22:25

Dyskusja na temat sytuacji Kulawika i jego ewentualnych reakcji na kontrolowany przeciek jest bezprzedmiotowa.
Kula doskonale zdaje sobie sprawe ,ze jego przygoda z I-a dryzyna skonczy sie najpozniej w czerwcu.
Mial ta swiadomosc juz w chwili gdy zastapil Probieza,a tym,ze zastapi go Nawalka wiedzial wczesniej niz Borek.

zim zum 19.02.2013 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michalo28 (Post 1299538)

Bez podawania się do dymisji i tak tam wyląduje, bo ewidentnie widać, że nie ma papierów do trenowania w ekstraklasie

Lysy 19.02.2013 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1299589)
Bez podawania się do dymisji i tak tam wyląduje, bo ewidentnie widać, że nie ma papierów do trenowania w ekstraklasie

Nagonka weszło przynosi żniwa :) Wystarczyło skrytykować ich ulubieńca Probierza i już stał się celem numer 1 do niszczenia. Ja tam wierzę, że Kulawik kiedyś będzie dobrym trenerem - nie od razu Kraków zbudowano.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl