Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Telewizja DVB-T, NC+, Cyfrowy Polsat, UPC, itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8336)

mitmichael 16.08.2019 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1542299)
Jak idzie okablowanie przy multiroom w nc+

Z anteny do głównego dekodera, z głównego dekodera kabel antenowy do dodatkowe dekodera?
I jeszcze kabel internetowy?

Tu masz wszystko wyjasnione na jakiej zasadzie to teraz dziala.
https://ncplus.pl/multiroom

Kocur 11.09.2019 14:07

Pany, przy pięknej pogodzie mam siłę sygnału na 95% a jakość na 40% ...

Antena 60 cm nie kalibrowana przez jakieś 5 lat. Warto iść w większą i nowy konwerter (koszt niecałe 100zł) np 80 cm albo większą?

julo 28.09.2019 11:05

We większą zawsze warto. Mniej zakłóceń od złej pogody, deszczu itp.
Nowy konwerter ja od razu zmieniłem na ten poczwórny, z 4 gniazdami. Mogę osobno połączyć 4 pokoje.

Kocur 28.09.2019 11:40

Myślałem o 90cm ale nie wiem czy wiatr z komina nie urwie... Ma napisane że do 130kmh wiatru, a takie bywają :)

Ja konwerter z 1 gniazdem bo tam już mam instalację zrobioną, ścian kuć mi się nie chce.

nero 21.11.2019 15:25

Czy istnieje coś takiego.
Dekoder do którego włożę kartę z polsatu cyfrowego, dzięki czemu będę odbierał normalnie te kanały co mam w abonamencie + ten dekoder będzie miał możliwość ściągnięcia youtube, netflixa, player.pl ?

Padre1906 22.11.2019 09:48

Samej karty nie włożysz, tzn da radę ale trzeba sporo się nakombinować. Jesli polsat byłby w stanie wymienić Ci obecny dekoder na moduł cam z kartą to wtedy spokojnie by się znalazło jakoś dekoder który by spełniał Twoje oczekiwania co do serwisów vod.

nero 25.11.2019 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Padre1906 (Post 1546880)
Samej karty nie włożysz, tzn da radę ale trzeba sporo się nakombinować. Jesli polsat byłby w stanie wymienić Ci obecny dekoder na moduł cam z kartą to wtedy spokojnie by się znalazło jakoś dekoder który by spełniał Twoje oczekiwania co do serwisów vod.

Niestety wymienić nie da rady. A da się kupić gdzieś taki moduł cam i potem dekoder do tej karty i vod?

Padre1906 26.11.2019 09:24

Karte masz sparowaną zaszytym w karcie i dekoderze/module kluczem. Oficjalnie nie da rady używać karty polsatu w dekoderze/module innym niż ten dostarczony razem z kartą. Cały myk polega na wyciągnięciu odpowiednich danych z dekodera/karty i wygenerwoanie pliku który wrzucasz do nowego dekodera kupionego na wolnym rynku, który dla karty wygląda jak oryginalny dekoder polsatu.

rafalek 26.11.2019 11:23

Czesc,

Stoje przed zadaniem "instalacji" telewizora w pomieszczeniu, gdzie nie ma gniazda antenowego.
Niestety, przeciągnięcie kabli nie wchodzi w grę, ponieważ znajdują się one po drugiej stronie domu, a montowanie anteny na balkonie wiązałoby się z wiecznie uchylonym balkonem, albo wierceniem dziury w ścianie, co też nie jest najlepszą opcją.

Pomyślałem zatem, że może antena wewnętrzna sprawdziłaby się w takiej sytuacji, żeby odbierać sygnał telewizji naziemnej? Ma ktoś z Was doświadczenia z takimi rozwiązaniami?

Dzięki!

ArturBarlinek 26.11.2019 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1547288)
Czesc,

Stoje przed zadaniem "instalacji" telewizora w pomieszczeniu, gdzie nie ma gniazda antenowego.
Niestety, przeciągnięcie kabli nie wchodzi w grę, ponieważ znajdują się one po drugiej stronie domu, a montowanie anteny na balkonie wiązałoby się z wiecznie uchylonym balkonem, albo wierceniem dziury w ścianie, co też nie jest najlepszą opcją.

Pomyślałem zatem, że może antena wewnętrzna sprawdziłaby się w takiej sytuacji, żeby odbierać sygnał telewizji naziemnej? Ma ktoś z Was doświadczenia z takimi rozwiązaniami?

Dzięki!

a coś takiego:

https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizo...E&gclsrc=aw.ds

nie wchodzi w grę?

puszczasz między oknem a ramą i cyk, okno zamknięte ;)

ps. jest jeszcze kablówka, lub telewizja przez internet PILOT WP

rafalek 26.11.2019 14:33

Kablówki nie ma, ponieważ mieszkam poza miastem. Ogólnie, zastanawiam się, czy antena telewizji naziemnej koniecznie musi być nakierowana "w strone nadajnika", czy wystarczy, jak ją wystawię przez balkon, i będzie łapać?

ArturBarlinek 26.11.2019 20:05

Wszystko zależy od odległości od nadajnika ale powinno działać ze wzmacniaczem

anik 10.12.2019 13:16

polecacie coś oprócz upc na szybki net w blokach?

MatMario 31.08.2020 23:40

Ktoś coś doradzi, co robić, jak żyć. Zabili splitterka. Są jakieś opcje na zastąpienie tego rozwiązania?

ArturBarlinek 01.09.2020 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1555910)
Ktoś coś doradzi, co robić, jak żyć. Zabili splitterka. Są jakieś opcje na zastąpienie tego rozwiązania?

jakie masz dekodery?
podzielisz tylko z dekodera z enigmą2
operator dąży by używać tylko ich dekoderów, stąd robi pod górkę.
na PW mogę Ci podpowiedzieć

R33 19.11.2020 23:30

Jeżeli chce mieć możliwość oglądania meczów z Ekstraklasy to tylko w grę wchodzi oferta NC+? Bo z tego co widzę różne telewizje kablowe nie posiadają dostępu do Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now nawet za dopłatą.

Telewizja online odpada.

Coglin 20.11.2020 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1558487)
Jeżeli chce mieć możliwość oglądania meczów z Ekstraklasy to tylko w grę wchodzi oferta NC+? Bo z tego co widzę różne telewizje kablowe nie posiadają dostępu do Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now nawet za dopłatą.

Telewizja online odpada.

Do TV od Orange można dokupić Pakiet CANAL+ Prestige gdzie jest m.in. Sport 3 i 4.

W sumie to się wykupuję przez Orange ofertę Canal+, która potem jest na dekoderach od Orange.

ArturBarlinek 20.11.2020 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1558487)

Telewizja online odpada.

W cyfrowym Polsacie też możesz kupić c+3 i c+4 ale się nie opłaca

Taniej wyjdzie: pakiet w C+ za 19,99 + opcja dodatkowa 10 kanałów Canal+ za 25 zl
A ma się wtedy ligę angielską hiszpańską niemiecką francuską i ekstraklasę

Coglin 15.03.2021 19:10

Nie do końca ten temat ale innego chyba nie ma.
Kończy mi się matryca w TV - pionowy niebieski pas widoczny na białym kolorze.
Co obecnie warto kupić?
Średnica z 50 cali, odtwarzanie filmów z pendrivea wraz z napisami z osobnych plików (txt), cena średnia.
W ogóle się nie orientuje co teraz można kupić - ten TV kupowałem 10 lat temu :)
Ktoś, coś?

skarabeus 15.03.2021 19:19

Xiaomi 55 cali. 2k. Jakosc zajebista.

Coglin 16.03.2021 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1562912)
Xiaomi 55 cali. 2k. Jakosc zajebista.

Czytając recenzje w necie i komentarze użytkowników - nie wygląda tak fajnie.

Zastanawiam się nad Sony KD-49XH8505. Ktoś miał z nim styczność?

skarabeus 16.03.2021 14:24

a co wyglada niefajnie? bo uzytkuje i nie mam zastrzen

Coglin 19.03.2021 20:34

Po rozeznaniu w temacie stanęło na Sony KD55XH9505

Levis88 30.03.2021 19:16

Ktoś ma wejścia w c+? Kończy mi się umowa a warunki przedłużenia to lekka kpina

ArturBarlinek 08.04.2021 21:08

A jakie dają?

Kocur 26.04.2021 14:52

Gówno dają.

Mam to samo - za 2 miesiące koniec umowy i oferują to samo co mam, za tyle samo co mam i do tego brak możliwości wymiany dekodera. Czyli pyta.

Może zmiękną jak będzie bliżej koniec umowy ale kiepsko to wygląda. Już nie chodzi o ofertę ale żeby dekodera nie można było wymienić to kupa.

anik 26.04.2021 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tier (Post 1181435)
Orientuje sie ktoś co może być przyczyną utraty obrazu na kanałach z MUX 2 (polsat, tvn etc) ? O ile pakiet TVP z MUX 3 śmiga bez zarzutu, o tyle na kanałach MUX 2 zdażają sie kilku godzinne przerwy w obrazie. Jedyne co można wyświetlić wówczas to informacje o kanale. Po jakims czasie obraz wraca i później znów to samo.

Przyczyną może być brak lub przerywanie łączności na kablu lub w gniazdku. jeśli dotyczy to tylko częsci kanałów to prawdopodobnie masz problem z konkretnym multiplexem

Kamil_mchw 27.04.2021 16:52

Witam po długiej przerwie.
Mam smart TV (z jakimiśapkami) ale nie mam podłączenia anteną TVSat. Używamy tv tylko do netflixa i hbo.
Jaką apkę powinienem ściągnąć aby bez problemu poszły dzisiejszy i jutrzejszy mecz LM? Może być po angielsku.

FraMat 27.04.2021 21:06

wyjść jest całkiem sporo...

- ściągasz na przykład NetIpTV, czy jakakolwiek inną apkę do telewizji ineternetowych (w wyszukiwarce App wpisz: IPTV), albo korzytasz z jakiejś fabrycznie zainstalowanej.

- potem opłacasz sobie abonament na jakiejkolwiek telewizji internetowej (dowolnego kraju) i oglądasz w tej apce (albo bierzesz abonament próbny, darmowy na 24 godziny)

Ja, na przykład opłaciłem sobie IPTV Romania i mam w super jakości wszystkie programy z Rumunii w tym wszystkie kanały sportowe, o jakich mi się nie śniło (o bazie tysięcy filmów wszystkich gatunków nie wspomnę).

Może też być też IPTV Spain, IPTV playlisty Rosja, IPTV Italia streaming calcio, czy jakiego tam chcesz kraju, oprócz IPTV Polska, bo będziesz miał blokadę na IP w kraju.

leszekm 07.10.2021 12:51

CANAL+ online za 20zł dla młodych -26lat

https://kup.pl.canalplus.com/dla-mlo...FYbMEQgd7mMAFw

ArturBarlinek 07.10.2021 18:52

Ale dalej będą prosić o streamy :D

AS82 08.10.2021 13:18

Mohery będą płacić Kurskiemu za nowe MUXy :D

leszekm 26.10.2021 14:00

https://satkurier.pl/news/209745/eks...all-wideo.html

Kocur 24.11.2021 16:05

Ma ktoś znajomka w Orange co zrobi jakąś promkę na telefony? Jakiś kosmos jest, zastanawiam się jest w ogóle sens sie w to pchać czy kupić po prostu komórkę na raty w mediaexpert a tak to brać sam abonament.

R33 24.11.2021 21:22

Tu może znajdziesz coś więcej, często z tych stron korzystałem gdy zbliżał się okres końca abonamentu:

https://www.telepolis.pl/forum/viewt...cbff&start=435

http://zielony71.blogspot.com/

ArturBarlinek 25.11.2021 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1573879)
Ma ktoś znajomka w Orange co zrobi jakąś promkę na telefony? Jakiś kosmos jest, zastanawiam się jest w ogóle sens sie w to pchać czy kupić po prostu komórkę na raty w mediaexpert a tak to brać sam abonament.

wg mnie taniej wziąć telefonie + osobno abonament (np. heyah 19.99 masz 20 giga i wszystko bez limitu)
biorąc telefon w abonamencie przepłacisz go o parę stów.

ps. TO TEMAT O TELEWIZJI

R33 25.11.2021 23:06

Na normalnych warunkach lepiej się opłaca osobno ABO, osobno urządzenie, ale jak zaczniesz coś ,,kombiniować" bardziej (odsyłam do wyżej podanych linków) to możesz lepiej coś ugrać.

Wiem, że temat o TV ale teraz to forum tak ,,wywiało", że trzeba się cieszyć z każdego postu. :D

To może żeby nie było off-topic'u. Ostatnio UPC włączyła klientom 2 mecze na weekend z platformy Viaplay. No napiszę Wam, że jakość mnie pozytywnie zaskoczyła. Oglądałem na 50 calowym TV, prędkość internetu 1 Gb/s. Nie widziałem różnicy między normalnym oglądaniem, a stream'em. Nie wiem skąd te narzekania, no chyba, że ja dużo nie wymagam. :D

Kocur 26.11.2021 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ArturBarlinek (Post 1573902)
wg mnie taniej wziąć telefonie + osobno abonament (np. heyah 19.99 masz 20 giga i wszystko bez limitu)
biorąc telefon w abonamencie przepłacisz go o parę stów.

ps. TO TEMAT O TELEWIZJI

Tak się docelowo skończyło - dorwałem gościa z orange - głupia firma nie płaci ani grosza premii za przedłużenie z kimś umowy dopóki nie dowalą kilka bonusów oczywiście płatnych dodatkowo.

ps. Nie ma tematu o komórkach albo umarł dużo wcześniej niż ten :p

R33 26.11.2021 23:26

https://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=321

Kocur 28.11.2021 09:47

:piwko:

Tak daleko nie szukałem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl