![]() |
Wisła Kraków: we wtorek trening na stadionie Skonto Ryga
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...ryga,id,t.html |
Studio przed meczem Wisły zacznie się o 19.30 ;]
|
@Filip123. To nie jest trybuna gości. Ktoś już wcześniej pisał, że wzdłuż boiska jest dla nas + coś jeszcze z wolnej sprzedaży
|
Cytat:
|
Radzę śledzić wyniki dzisiejszych mezów eliminacji - zespoły grające dzisiaj mogą być naszymi kolejnymi rywalamiw 3 rundzie.
Slovan Vitoria Pilzen i Litex to najpoważniejsi rywale z dzisiejszym meczów. |
Cytat:
zakazana Od jutra bilety na Skonto http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ecz_ze_skonto/ |
Ja myślę, że po nudnym meczu zwyciężymy 2-0, bądź 2-1.
|
A więc to już jutro...
Nie spodziewam się żadnej wielkiej rewolucji w porównaniu do końcówki sezonu, ani co do składu ani stylu i jakości gry. Oczywiście wejście Lameya czy Iliewa jest raczej oczywiste. Myślę, że zagramy bezpiecznie dwoma defensywnymi. Czy to wystarczy na Skonto ? Ostrożnie myśle, że tak, choć dużo zależy od tego jak bardzo zregenerowali siły nasi zawodnicy w ciągu ostatnich kilku dni. Pamiętajmy także, że jest to dwumecz i czas powinien pracować na naszą korzyść. Optymalnie byłoby zapewnić sobie awans już jutro, ale każdy wynik który będzie nas stawiał w korzystnej sytuacji przed rewanżem przyjmę z umiarkowanym zadowoleniem. |
Taki maly OT.
Victoria Plzno po 30 minutach prowadzi w Erewaniu z Piunikiem 2:0. Wydaje sie, ze Czesi bez wiekszych problemow awansuja do III rundy a pamietajmy, ze moze to byc jeden z potencjalnych naszych rywali po pokonaniu Skonto. |
Cytat:
wg uefy , a raczej rankingu klubowego zakwalifikujemy się w tym roku do grupy LE , oto jakich rywali możemy wylosować http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...eedel2011.html Roma , Lokomotiv Moskwa , Besiktas - losowo dobrane zespoły do grupy LE Skonto Ryga , Litex Łowecz - przykładowe zespoły na drodze do grupy LE ( grając w eliminacjach LM) nie ma co tutaj tez przytaczać przykładu Lecha , bo trafił w swojej grupie na 2 zespoły , dla których ważniejsza jest własna liga niż gra w LE w której często wystawiali drugi skład ( Man City i Juve ) oraz druzynę w totallnym dołku (Salsburg ) Między bogiem a prawdą przynajmniej 5 razy w czasie ich przygody w Europie szczęście było po ich stronie , bez tego szczęścia ciężko ugrać cokolwiek polskiej drużynie w pucharach . |
jakby Jovanovic nie byl podpisany i nie mial szans na gre jutro to przeciez wróciłby z tamtymi pięcioma do Krakowa
http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,35...34536.html?i=4 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ostatnio się coś słabo wypowiadam, zapewne niektórych moich krytykantów to cieszy ale postanawiam znowu postawić coś według swojego zdania.
Powiem tak: Na dzień dzisiejszy nie mamy zawodników na Champions League. Brakuje mi jeszcze z 2 zawodników pokroju Meliksona lub lepszych robiących przysłowiową "różnicę" i troszkę lepszych skrajnych obrońców ! I przypomnę tylko, nie zachwycajmy się Meliksonem,gdyż Wisła po prostu takich piłkarzy powinna sprowadzać, robimy krok do przodu, wymiana składu z zeszłorocznych "wojaży" było bardzo dobrym posunięciem ale niestety brak mi takiego Kalu Uche, Żurawia, Kosy, Brozia no cóż zobaczymy... chociaż troszkę teraz zaprzeczę temu co napisałem wcześniej to: MUSIMY WIERZYĆ !! WIERNOŚĆ !! WIARA to podstawa sukcesu, ten kto nie uwierzy nie będzie zwycięzcą. Liczmy, że trio Nunez-Wilk-Melikson da nam przewagę w środku pola, liczmy że Genkov niczym za dotknięciem czarodziejskiej różczki będzie kierował piłkę do siatki, a Mełecki z Ilievem będą wkręcać obrońców. A w obronie nie postawimy autobusu, przegubowca ale ... rosyjskie armaty!! Wtedy każdy Łotysz, Litwin będą roztrzęsieni a każde zbliżenie zestrzelimy w zarodku!! Do boju WIŚLACY !! Na podbój Europy!! |
:rotfl: lol :rotfl: nie wytrzymam *(to a propo błędu który kolega juz poprawił)
Ogólnie fajnie ze jest entuzjazm i wola walki :D Ja mam tylko nadzieję że od czwartku przestaniemy już mówić o Skonto tylko spokojnie obejżymy najpierw grę Śląska, a potem w piątek losowanie. |
Witam :) mam pytanie : jak zespół nierozstawiony pokona zespół rozstawiony, także i w III rundzie to przejmie jego rozstawienie ? np: jeśli Apoel przegra ( jest rozstawiony w III rundzie ) z Skenderbeu Korca to zespół z Albanii będzie rozstawiony w III rundzie ?
|
Cytat:
|
Dokładnie tak :D
|
Nasz potencjalny rywal w III rundzie Litex przegrywa do przerwy z Czarnogórcami z Mogren Budva . W innych spotkaniach na razie bez niespodzianek .
|
tak powinniśmy jutro zagrac jak Pilzno w Erewaniu gdzie wygrało 4-0 i po sparwie
|
Biorąc pod uwagę grę repry Czarnogóry, to można się spodziewać, że będą oni dość wysoko, oczywiście porównuję tu do poziomu mniej więcej naszego, a nie Włochów czy Anglików (choć pewnie większość reprezentantów nie gra w rodzimej lidze, ale jednak skądś się oni biorą). Do tego, jako że przecież kraj ten niedawno został niepodległy, są jeszcze niedoszacowani w rankingach.
edit: jednak Bułgarzy się wzięli do roboty i 1:2 |
Cytat:
edit. Litex juz prowadzi 2:1. Dwa gole Todorowa w ciagu 3 minut. Shamrock prowadzi z Flora 1:0. Litwini z Ekranas wygrali na Malcie 3:2 i sa bliscy III rundy. |
|
http://sportacentrs.com/sportacentrs..._spelei_pret_w
Konferencja Paharsa w wersji video , 7 lat w Southampton zrobiło swoje ;) |
Mecz juz za kilkanascie godzin i zamiast zastanawiac sie jak zagramy to zastanawiam sie, czy dziesiejszy dzien bedzie kolejnym czarnym dniem polskiej pilki:rotfl: Niczego niestety wykluczyc nie mozemy. Wszak nasze kluby w ostatnich latach lubia nas szokowac:-/
Po cichu licze, ze ten mecz dobrze sie dla nas ulozy, ze siadziemy od poczatku na Lotyszy i ze szybko strzelimy bramke. To bylby wymarzony scenariusz. Wiadomo przeciez co moze sie stac jak 0-0 bedize sie dlugo utrzymywac... |
Zły prognostyk.Od wczoraj średnia z wielu bukmacherów na zwycięstwo Wisły rosnie dosc mocno.Kurs zmienił się w ciągu doby z 1,47 na 1,55. Dla zobrazowania nastrojów podam,że kursy na Wisłę i na Bate(gra z Linfield)startowały z podobnego poziomu,a teraz się kompletnie rozjechały(1,38 Bate).To tylko ciekawostka z rynku zakładów,ale np.wczoraj paktycznie wszystkie mecze w LM wg formuły kurs/spadek znalazły potwierdzenie w wyniku.Oby Wisełka to przełamała.
|
Byle tylko Bożydar znów nie musiał mówić, żeby zamilknąć nad tą trumną i będę zadowolony. Skromne 1-0 na wyjeździe i na Reymonta poprawka i gra Wisełka dalej. Oby!
|
Jaki jest termin rozgrywania meczów w III rundzie eliminacji do LM (oczywiście w przypadku awansu)
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieję że nie siedza na tym forum, bo wówczas kursy byłyby po 2,50 :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
No to ja już wiem wszystko. Dzięki za rozjaśnienie sprawy, nie bawię się w bukmacherkę wiec nie interesowało mnie to do tej pory specjalnie.
Cytat:
|
Już czuje małą andrenalinke przed meczem :P Chciałbym żeby Wisła ich rozjechała z 3:0 albo więcej :) Inne drużyny by się posrały wtedy :D
|
Jest też opcja, że ludzie grają na Skonto i dlatego kursy na Wisłę rosną :P Damy radę , musimy :D
|
http://www.uefa.com/uefachampionslea...651/index.html
Gdzie w tym składzie jest nasz nowy obrońca? Filip Kurto napastnikiem... |
Dziś nie tylko zaczynamy walkę o LM, ale też o HONOR... który straciliśmy wiadomo kiedy i jak...
|
Nie wiecie czy Nathan Junior będzie grał czy nadal się testuje ??
|
Mam takie pytanie:
Czy rozstawienie danej drużyny przesądza o tym gdzie graja pierwszy mecz? Jeżeli drużyna jest rozstawiona to zawsze rewanż gra u siebie czy jest to losowane / ustalane? Z góry dziękuje za odpowiedz. |
to raczej nie bedzie zbyt gotowy do gry przyjezdzajac prosto z testow ;P zreszta i w glowie pewno ma transfer tym lepiej dla nas ale my musimy zajac sie swoja gra a nie oslabieniami rywali :]
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl