Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

AYALA 11.08.2010 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 957966)
Skorża nie ma samodyscypliny. 38 lat i brzuchal. A przecież facet na co dzień siedzi w sporcie. Co za leń. Skoro od siebie nie wymaga, to i od innych nie będzie :)
Gość ma warsztat, ale nie ma s****ysyństwa w typie Smudy i mu wejdą na głowę. Przynajmniej u nas tak było.

no ale w Wiśle Skorża nie miał takich wzmocnień jakie dostał w Legii na dzień dobry.To nie są przypadkowi gracze.

Marszałek 11.08.2010 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 957966)
Skorża nie ma samodyscypliny. 38 lat i brzuchal. A przecież facet na co dzień siedzi w sporcie. Co za leń. Skoro od siebie nie wymaga, to i od innych nie będzie :)
.

Dokładnie. Uderzyłeś w samo sedno. Kopacze to ludzie dość prostolinijni i kierujący się zazwyczaj prostymi pobudkami. Gdy widzą młodego gościa,który czegoś od nich wymaga a sam ma problem z samym sobą to znaczy,że nie do końca można brać go na serio. Jak cię widzą tak cie piszą nie wzięło się znikąd. Gość siedzący w sporcie z brzuchem jak kobieta w ciązy respektu nie budzi,co najwyżej uśmiech politowania. I w sumie stosunek zawodników do Skorży wskazuje,że tak właśnie jest. Choćby słynne a "sam sobie zagraj". Kopacze nie czują przed nim respektu ani szacunku,żadnego.

szczebrzeszcz 11.08.2010 10:25

co nie zmienia faktu ze Legia w tym sezonie i tak może być bardzo groźna, (to jest dla nich sezon taki sam jak u nas pierwszy za Skorży)
po prostu u nas ciężko jest utrzymać się trenerom dłużej niż 2-3 lata co jest i tak sporym osiągnięciem(bo przeciętnie to siedzą po 05-15 sezonu)
dlatego uważam że taki Tarasiewicz w tym sezonie poleci, chyba że jakimś cudem tamtejszy Diaz zaskoczy (czego im życzę)

edit
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
a ja już myślałem że to nasi geniusze z PZPNu wpadli na taki pomysł, łudziłem się

Pablooo 11.08.2010 10:39

Pamiętacie płacz jaki to Lech super, że robi bałkański zaciąg?

Ostatnio wywalili Golika, teraz Handzicia. http://s24.pl/handzic_odchodzi_z_lecha-s77689.html

P.S.

Śmiejecie się z brzuchola Skorży, a patrzcie jaki sportowiec!

http://www.echodnia.eu/apps/pbcsi.dl...rder=0&title=1

Marszałek 11.08.2010 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 958057)
Pamiętacie płacz jaki to Lech super, że robi bałkański zaciąg?

Ostatnio wywalili Golika, teraz Handzicia. http://s24.pl/handzic_odchodzi_z_lecha-s77689.html

G]

A to takie typowo polskie. Ściągnęli jednego Stilica, dość przeciętnego zawodnika,przyznajmy,to zaraz zaczęli na tony podpisywać wszystko co z Bałkanów. Zresztą co do Amiki, to już wszyscy wiemy,że król jest nagi.

Pablo84 11.08.2010 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 957971)
Ja tam się Legii w tym sezonie boje. Dobre transfery, kibice z powrotem na stadionie i dobry trener.

A co do Skorży... nie oszukujmy się, zwolniliśmy trenera, który zrobił nam 2 mistrzostwa pod rząd i zostawił drużynę na pierwszym miejscu w tabeli (!). Wszystkim sie wydawało, że to szczęście, i wszyscy wypominali Levadię i porażki z Pasami, po czym okazało się po przyjściu Kasperczaka, przegraniu mistrzostwa i odpadnięciu z Karabachem, że to jednak wina gównianych piłkarzy.

Głównie to zapamiętam mu to, że jakoś poukładał rozbitą drużynę i od razu zdobył w następnym sezonie mistrza z ogromną przewagą.
Jeśli chodzi o następny sezon, to chyba pamiętasz jakim ogromnym fartem tego mistrza zdobyliśmy i to głównie przez nieporadność naszych rywali, którzy tracili punkty na potęgę.Pamietam jak w gazetach pisano o tych kolejkach, że nikt nie chcę zdobyć mistrzostwa.
Ten sezon obalenie mitu cudotwórstwa Kasperczaka oraz mistrzostwo stracone dzięki łysemu panu.
Ogólnie Skorża będzie dla mnie chimerycznym trenerem, który przeprasza kibiców po upokorzeniu nas przez Lecha, seryjne porażki ze słabą Legią, przegrane derby z żydami (co osobiście najbardziej mnie boli), kompromitacja z Levadią Talin.
Oczywiście, był ten wygrany mecz z Barceloną (mimo porażki 4-0 na Camp Nou, co i tak nie jest wynikiem zły, zwłaszcza że Barca zdobyła wtedy LM i chyba przegrała przez całą edycję tylko z nami oraz Szachtarem), ładną grę w sparingu z Liverpoolem, wygraną z Beitarem i wyrównaną walkę z Tottenhamem.
Nie mniej jednak uważam go za trenera, który jeszcze się sporo musi nauczyć- zwłaszcza z zawodnikami.
Wydaje mi się, że Skorzy będzie dobrze szło w Legii do pierwszych zgrzytów, pózniej będzie coraz gorzej.

PoloniaDumaStolicy 12.08.2010 13:48

http://ksppolonia.pl/web/aktualnosc,.......html#tresc

Coś o Skorży :D:rotfl:

spidey 12.08.2010 14:05

I z czego cieszysz japę, co tam widzisz śmiesznego?
Wszystko zostało już powiedziane i napisane na temat Skorży, a jak będzie w tym sezonie się przekonamy.
Na razie gość ma u mnie (i wielu kibiców) czystą kartę, a jak ją zapełni to już jego kłopot.
Wolę go niż tego pijaka Bakero co na kolanach się łasił do JW o pozostanie w klubie.

felipe 12.08.2010 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 958865)

Szanuj trenera, który doprowadził twoją ekipę do największego sukcesu w historii parę lat wstecz.

PoloniaDumaStolicy 12.08.2010 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 958880)
I z czego cieszysz japę, co tam widzisz śmiesznego?
Wszystko zostało już powiedziane i napisane na temat Skorży, a jak będzie w tym sezonie się przekonamy.
Na razie gość ma u mnie (i wielu kibiców) czystą kartę, a jak ją zapełni to już jego kłopot.
Wolę go niż tego pijaka Bakero co na kolanach się łasił do JW o pozostanie w klubie.

Fakt czy SE zrobił foto Bakero? Tak samo jak temu pijakowi Vrdoljakowi czy Radoviciowi? :lol:

kreseq 12.08.2010 14:33

Spokojnie koledzy :D

Jutro wszystko zweryfikuje boisko.

Spidey wyluzuj. Ciesz sie ze mozemy na forum Wisly ( o zgrozo :D ) popisac z Polonistami, bo ich forum to najwieksza kpina na swiecie ( kazdy wie o co chodzi :D ). Po co ta napinka?

Jutro 2 kolejka ( dla nas pierwsza ) wiec cieszmy sie ze nasza wielka liga ruszyla, a nie przerzucajmy sie gnojem z czarnymi na forum Wisly :D

PS: Brzydko tak zmieniac nick kolegi z Polonii :D Oni niech sobie beda dumni...chociaz cholera nie wiem z czego Polonia moze byc dumna po tych wszystkich cyrkach :D

PS2: Jest gdzies na forum temat odnosnie "Wygraj lige" ? Ciekawe jaki sklady maja koledzy z forum :D

spidey 12.08.2010 14:33

Te kolego PoloniaDupaStolicy, masz błąd logiczny w podpisie:
Nie może być: "Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?"
tylko: "Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2054?" , widać że nigdy nie rozwiązywałeś testów logicznych.

Spoko Kreseq już oddycham... :>

EDIT: Jakaś mi się literówka wkradła do posta, ale nie mogę coś znaleźć. Krissu jak napisałem, już oddycham :P

Krissu 12.08.2010 14:43

Ekhm, ekhm...

Gwiaździsty 12.08.2010 16:59

Jutro pierwsze starcie, wyjatkowo ciekawe w tym roku. :) Przewiduję, ze trup będzie się słał gęsto na boisku. Mam nadzieję, że nie będzie brania jeńców a dobijanie mizerykordią będzie na porządku dziennym :).

royalmichael 12.08.2010 20:32

Sorry jeśli pytanie już było ale ile Legia sprzedała karnetów?

tofik 12.08.2010 20:51

Mogę się mylić, ale wg mnie będzie mała niespodzianka jutro i Polonia wygra. Legioniści pewnie noszą głowy wysoko po pokazówce z Arsenalem, to jedno. A drugie, to typowe dla Skorzy nie trafienie z forma kiedy trzeba :)

Buziek_LG 12.08.2010 21:00

Wygrana Polonii nie byłaby żadną niespodzianką, podobnie jak wygrana Legii lub remis. Grają dwa równorzędne zespoły i każdy może wygrać.
Najlepiej obrazują to kursy u buków
Polonia2.60 remis3.06 Legia2.62

Edyta: o niespodziance będzie można mówić jeśli padnie wynik 3-0 4-0 3-1 czy 4-1 dla którejkolwiek z drużyn

Kamson 12.08.2010 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 959274)
Sorry jeśli pytanie już było ale ile Legia sprzedała karnetów?

http://legionisci.com/news/38589_Leg..._karnetow.html

suchyTSW 12.08.2010 21:05

Mnie się też wydaje, że wygra Polonia, bo Skorża lubi przegrywać ważne dla kibiców mecze :P

Marszałek 12.08.2010 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suchyTSW (Post 959322)
Mnie się też wydaje, że wygra Polonia, bo Skorża lubi przegrywać ważne dla kibiców mecze :P

Nie tyle przegrywać co przepraszać za nie.

Arturo Qr2nów 13.08.2010 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez suchyTSW (Post 959322)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 959466)
Nie tyle przegrywać co przepraszać za nie.

I z tych oto względów sądzę, iż Legia się może mocno przejechać. Wszystko składa się w logiczną całość :P Okaże się, że arcyważny mecz z Arsenalem, to tylko pic na wodę ;-) Z resztą zwycięstwa Polonii po cichu sobie życzę. Przytrze, to nosa Legionistom, a punkty potrzebne do zagrania w pucharach Legia i tak zdobędzie.

studio2 13.08.2010 07:16

A tez wyjatkowo licze ze Legia przegra, Polonia w kolejnych kolejkach sama sie pogubi

ToTylkoJa 13.08.2010 09:21

Polonia - Legia. Absencje piłkarzy obu drużyn.

W Polonii nie zagrają dziś:
Jodłowiec http://legia.com.pl/pl/28848,Polonia_bez_Jodlowca.html

Sobiech http://legia.com.pl/pl/28854,Sobiech_nie_zagra.html

Smolarek nie jest gotowy na 90 minut

W Legii nie zagrają dziś:
Rzeźniczak, Choto, Astiz, Kiełbowicz- kontuzje

Cabral i Mezenga- podobno są jakieś problemy z certyfikatami tych piłkarzy ( http://legionisci.com/news/38770_Wys...zapytania.html / http://legionisci.com/news/38802_Mez...rtyfikatu.html )

Chinyama nie jest gototy na 90 minut (tak jak Smolarek w Polonii)

Wydaje mi się, że Legia będzie bardziej osłabiona w tym spotkaniu.

4fan_player 13.08.2010 09:29

A co już ewentualnie chcesz ich usprawiedliwić? Przecież zrobiliscie takie mega transfery, że powiniście ich pojechać 3-0. Tak poważnie to dla mnie śmieszne jest to, że jakiś certyfikat nie doszedł jak Ci zawodnicy są z Wami blisko od 2 miesięcy.

DysoN 13.08.2010 09:30

Skoro obie druzyny nie moga jednoczesnie przegrac no to w trojkolorowym Krakowie chyba wieksoszc ludzi bedzie wolala wygrana Dyskobolii lub remis by Legia juz na starcie ligi tracila punkty. Ja osobiscie nie wierze ze zespol z Konwiktorskiej bedzie sie liczyc w grze o pudlo.

ToTylkoJa 13.08.2010 09:41

4fan_player czekam na sytuację, kiedy to Wisła/Lechia nie będzie mogła korzystać z kilku zawodników i jakie będą opinie na ten temat. Wtedy też napiszę, że jest to usprawiedliwianie ewentualnej przegranej. Bo widzę, że czepiasz się dla samego czepiania. Fakt jest taki, że u nas z podstawowego składu nie może zagrać więcej piłkarzy. Chciałbym bardzo, aby obie drużyny mogły wystawić swoje najsilniejsze składy, wtedy można byłoby porównać potencjał obu klubów bardziej miarodajnie.

Co do certyfikatów- tak, jest to śmieszne. Nie wiem, może to jest tylko taka zasłona dymna, by w ostatniej chwili powiedzieć jednak, że zagrają. Albo rzeczywiście ktoś nie pomyślał i jest problem, którego de facto być nie powinno.

kreseq 13.08.2010 09:43

Nikt nie mowi o usprawiedliwianiu. Mamy przetrzebiona obrone i prawie zero w ataku w razie problemow z Mezenga. Jak to nie jest zaden problem to ja nie wiem co problemem moze byc. Nikt nie mowil o mega transferach, sa tak samo mega jak te Wisly czy Polonii.
Cp do certyfikatow to obciach, tyle ze wina lezy po stronie klubow z ktorych zawodnicy przyszli. Od zeszlego roku wystarczy certyfikat elektroniczny.

4fan_player 13.08.2010 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 959596)
4fan_player czekam na sytuację, kiedy to Wisła/Lechia nie będzie mogła korzystać z kilku zawodników i jakie będą opinie na ten temat. Wtedy też napiszę, że jest to usprawiedliwianie ewentualnej przegranej. Bo widzę, że czepiasz się dla samego czepiania. Fakt jest taki, że u nas z podstawowego składu nie może zagrać więcej piłkarzy. Chciałbym bardzo, aby obie drużyny mogły wystawić swoje najsilniejsze składy, wtedy można byłoby porównać potencjał obu klubów bardziej miarodajnie.

Co do certyfikatów- tak, jest to śmieszne. Nie wiem, może to jest tylko taka zasłona dymna, by w ostatniej chwili powiedzieć jednak, że zagrają. Albo rzeczywiście ktoś nie pomyślał i jest problem, którego de facto być nie powinno.

Wisła w meczu z Karabachem grała bez kilku zawodników i nikt ich nie usprawiedliwiał. No ale szczerze mówiąc macie rację. Nie będzie grał Astiz, Choto, Rzeźniczak i jeżeli doszedł by jeszcze Cabral i Mezenga no to osłabienie dosyć duże. No ale mam nadzieję że padną przynajmniej trzy bramki w tym meczu bo zagrałem overa

szczebrzeszcz 13.08.2010 14:07

offtopując od Legii ;)
głos zabierze pan Antoni
Cytat:

Lewandowski ma 22 lata, był królem strzelców i najlepszym graczem polskiej ligi. Nie miał się już od kogo uczyć.

- Wy sobie ubzduraliście, że liga jest słaba i wszyscy powinni wyjeżdżać. Bzdura absolutna. W polskich warunkach można nauczyć się grać, można grać dobrze i robić postępy, a potem wyjechać, już jako ukształtowany piłkarz.

Gdzie został sprzedany Zbigniew Boniek? Do drużyny azerskiej czy do Juventusu? Józef Młynarczyk wylądował w Porto i zdobył Puchar Europy. Takich przykładów mógłbym podać na pęczki. W niczym nie przeszkodziła im polska liga i trenerzy.
http://www.sport.pl/pilka/51,65037,8246360.html?i=2

:lol: sorry ale podkreślony fragment w kontekście całości jest najlepszy :lol:

Stavanger 13.08.2010 14:25

Tak. I oto mamy kolejny przykład, że PZPN czuwa nad dobrem polskiej piłki i stwarza polskim piłkarzom wyśmienite warunki do rozwoju itp. Oni cały czas żyją przeszłością-sentymentaliści jedni. Ad rem: Słowa podkreślone odbieram w obliczu ostatnich "wyczynów" piłki klubowej i reprezentacji za niesmaczny żart.

szczebrzeszcz 13.08.2010 14:33

ja nawet szukałem tych materiałów szkoleniowych
i nie znalazłem

ale nie oszukujmy sie , problemem jest też mentalność/motywacja do wiekszej pracy naszych kopaczy, i tu PZPN moglby miec pole do popisu w zakresie szkolen dla trenerow

GemHZR 13.08.2010 16:04

I kurna obalcie argument Antoniego :lol: Jak może być słaba liga jak goście wyjeżdżają z niej do Juve, a repra to już w ogóle... przecież zdobyliśmy 3 miejsce w świecie i czego jeszcze chcecie?

Buziek_LG 13.08.2010 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 959596)
4fan_player czekam na sytuację, kiedy to (...)Lechia nie będzie mogła korzystać z kilku zawodników i jakie będą opinie na ten temat.

Nie będzie żadnych jak u nas zabraknie więcej niż 3 zawodników z pierwszej 11 na raz to możemy oddawać walkowera takie mieliśmy mądre okienko w wykonaniu naszych działaczy

szprotson 13.08.2010 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 959927)
Nie będzie żadnych jak u nas zabraknie więcej niż 3 zawodników z pierwszej 11 na raz to możemy oddawać walkowera takie mieliśmy mądre okienko w wykonaniu naszych działaczy

Nie przesadzaj, myśle że będzie lepiej niż w ubiegłym sezonie!

For_FuN_ 13.08.2010 16:16

Obstawiam wysokie zwyciestwo Legii... Polonia dalej ma w wiekszosci bardzo przecietnych kopaczy.

wolfy 13.08.2010 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 959925)
przecież zdobyliśmy 3 miejsce w świecie i czego jeszcze chcecie?

Eutanazji...

iq1000 13.08.2010 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 959953)
Eutanazji...

Złożymy się dla ciebie.

0 22 13.08.2010 16:42

Ale akurat tekst Wolfego byl zabawny :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 959936)
Obstawiam wysokie zwyciestwo Legii... Polonia dalej ma w wiekszosci bardzo przecietnych kopaczy.

Nasza obrona w składzie Jędrzejczyk, Kneżewic, Wawrzyniak, Komorowski generalnie nie powala. A do tego jeszcze bramkarz, który ma być dobry, ale może walnąć na start Cabaja albo Przyrosia. Co innego pomoc, najlepsza w lidze.

Najtrudniejszy mecz rundy przed nami. Jako kibic mówię, że mamy ich zniszczyć, ale generalnie remis będzie ok.

murray 13.08.2010 16:58

Ładną bramę Sotirović walnął.

harthausen 13.08.2010 16:59

wy o warszawskich drobnostkach przynudzacie a tu Śląsk na SS już prowadzi :)

edytka : już remis, w tej samej minucie prawie. No cóż , zdarza się.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl