![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
co nie zmienia faktu ze Legia w tym sezonie i tak może być bardzo groźna, (to jest dla nich sezon taki sam jak u nas pierwszy za Skorży)
po prostu u nas ciężko jest utrzymać się trenerom dłużej niż 2-3 lata co jest i tak sporym osiągnięciem(bo przeciętnie to siedzą po 05-15 sezonu) dlatego uważam że taki Tarasiewicz w tym sezonie poleci, chyba że jakimś cudem tamtejszy Diaz zaskoczy (czego im życzę) edit http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html a ja już myślałem że to nasi geniusze z PZPNu wpadli na taki pomysł, łudziłem się |
Pamiętacie płacz jaki to Lech super, że robi bałkański zaciąg?
Ostatnio wywalili Golika, teraz Handzicia. http://s24.pl/handzic_odchodzi_z_lecha-s77689.html P.S. Śmiejecie się z brzuchola Skorży, a patrzcie jaki sportowiec! http://www.echodnia.eu/apps/pbcsi.dl...rder=0&title=1 |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli chodzi o następny sezon, to chyba pamiętasz jakim ogromnym fartem tego mistrza zdobyliśmy i to głównie przez nieporadność naszych rywali, którzy tracili punkty na potęgę.Pamietam jak w gazetach pisano o tych kolejkach, że nikt nie chcę zdobyć mistrzostwa. Ten sezon obalenie mitu cudotwórstwa Kasperczaka oraz mistrzostwo stracone dzięki łysemu panu. Ogólnie Skorża będzie dla mnie chimerycznym trenerem, który przeprasza kibiców po upokorzeniu nas przez Lecha, seryjne porażki ze słabą Legią, przegrane derby z żydami (co osobiście najbardziej mnie boli), kompromitacja z Levadią Talin. Oczywiście, był ten wygrany mecz z Barceloną (mimo porażki 4-0 na Camp Nou, co i tak nie jest wynikiem zły, zwłaszcza że Barca zdobyła wtedy LM i chyba przegrała przez całą edycję tylko z nami oraz Szachtarem), ładną grę w sparingu z Liverpoolem, wygraną z Beitarem i wyrównaną walkę z Tottenhamem. Nie mniej jednak uważam go za trenera, który jeszcze się sporo musi nauczyć- zwłaszcza z zawodnikami. Wydaje mi się, że Skorzy będzie dobrze szło w Legii do pierwszych zgrzytów, pózniej będzie coraz gorzej. |
|
I z czego cieszysz japę, co tam widzisz śmiesznego?
Wszystko zostało już powiedziane i napisane na temat Skorży, a jak będzie w tym sezonie się przekonamy. Na razie gość ma u mnie (i wielu kibiców) czystą kartę, a jak ją zapełni to już jego kłopot. Wolę go niż tego pijaka Bakero co na kolanach się łasił do JW o pozostanie w klubie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Spokojnie koledzy :D
Jutro wszystko zweryfikuje boisko. Spidey wyluzuj. Ciesz sie ze mozemy na forum Wisly ( o zgrozo :D ) popisac z Polonistami, bo ich forum to najwieksza kpina na swiecie ( kazdy wie o co chodzi :D ). Po co ta napinka? Jutro 2 kolejka ( dla nas pierwsza ) wiec cieszmy sie ze nasza wielka liga ruszyla, a nie przerzucajmy sie gnojem z czarnymi na forum Wisly :D PS: Brzydko tak zmieniac nick kolegi z Polonii :D Oni niech sobie beda dumni...chociaz cholera nie wiem z czego Polonia moze byc dumna po tych wszystkich cyrkach :D PS2: Jest gdzies na forum temat odnosnie "Wygraj lige" ? Ciekawe jaki sklady maja koledzy z forum :D |
Te kolego PoloniaDupaStolicy, masz błąd logiczny w podpisie:
Nie może być: "Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?" tylko: "Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2054?" , widać że nigdy nie rozwiązywałeś testów logicznych. Spoko Kreseq już oddycham... :> EDIT: Jakaś mi się literówka wkradła do posta, ale nie mogę coś znaleźć. Krissu jak napisałem, już oddycham :P |
Ekhm, ekhm...
|
Jutro pierwsze starcie, wyjatkowo ciekawe w tym roku. :) Przewiduję, ze trup będzie się słał gęsto na boisku. Mam nadzieję, że nie będzie brania jeńców a dobijanie mizerykordią będzie na porządku dziennym :).
|
Sorry jeśli pytanie już było ale ile Legia sprzedała karnetów?
|
Mogę się mylić, ale wg mnie będzie mała niespodzianka jutro i Polonia wygra. Legioniści pewnie noszą głowy wysoko po pokazówce z Arsenalem, to jedno. A drugie, to typowe dla Skorzy nie trafienie z forma kiedy trzeba :)
|
Wygrana Polonii nie byłaby żadną niespodzianką, podobnie jak wygrana Legii lub remis. Grają dwa równorzędne zespoły i każdy może wygrać.
Najlepiej obrazują to kursy u buków Polonia2.60 remis3.06 Legia2.62 Edyta: o niespodziance będzie można mówić jeśli padnie wynik 3-0 4-0 3-1 czy 4-1 dla którejkolwiek z drużyn |
Cytat:
|
Mnie się też wydaje, że wygra Polonia, bo Skorża lubi przegrywać ważne dla kibiców mecze :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
A tez wyjatkowo licze ze Legia przegra, Polonia w kolejnych kolejkach sama sie pogubi
|
Polonia - Legia. Absencje piłkarzy obu drużyn.
W Polonii nie zagrają dziś: Jodłowiec http://legia.com.pl/pl/28848,Polonia_bez_Jodlowca.html Sobiech http://legia.com.pl/pl/28854,Sobiech_nie_zagra.html Smolarek nie jest gotowy na 90 minut W Legii nie zagrają dziś: Rzeźniczak, Choto, Astiz, Kiełbowicz- kontuzje Cabral i Mezenga- podobno są jakieś problemy z certyfikatami tych piłkarzy ( http://legionisci.com/news/38770_Wys...zapytania.html / http://legionisci.com/news/38802_Mez...rtyfikatu.html ) Chinyama nie jest gototy na 90 minut (tak jak Smolarek w Polonii) Wydaje mi się, że Legia będzie bardziej osłabiona w tym spotkaniu. |
A co już ewentualnie chcesz ich usprawiedliwić? Przecież zrobiliscie takie mega transfery, że powiniście ich pojechać 3-0. Tak poważnie to dla mnie śmieszne jest to, że jakiś certyfikat nie doszedł jak Ci zawodnicy są z Wami blisko od 2 miesięcy.
|
Skoro obie druzyny nie moga jednoczesnie przegrac no to w trojkolorowym Krakowie chyba wieksoszc ludzi bedzie wolala wygrana Dyskobolii lub remis by Legia juz na starcie ligi tracila punkty. Ja osobiscie nie wierze ze zespol z Konwiktorskiej bedzie sie liczyc w grze o pudlo.
|
4fan_player czekam na sytuację, kiedy to Wisła/Lechia nie będzie mogła korzystać z kilku zawodników i jakie będą opinie na ten temat. Wtedy też napiszę, że jest to usprawiedliwianie ewentualnej przegranej. Bo widzę, że czepiasz się dla samego czepiania. Fakt jest taki, że u nas z podstawowego składu nie może zagrać więcej piłkarzy. Chciałbym bardzo, aby obie drużyny mogły wystawić swoje najsilniejsze składy, wtedy można byłoby porównać potencjał obu klubów bardziej miarodajnie.
Co do certyfikatów- tak, jest to śmieszne. Nie wiem, może to jest tylko taka zasłona dymna, by w ostatniej chwili powiedzieć jednak, że zagrają. Albo rzeczywiście ktoś nie pomyślał i jest problem, którego de facto być nie powinno. |
Nikt nie mowi o usprawiedliwianiu. Mamy przetrzebiona obrone i prawie zero w ataku w razie problemow z Mezenga. Jak to nie jest zaden problem to ja nie wiem co problemem moze byc. Nikt nie mowil o mega transferach, sa tak samo mega jak te Wisly czy Polonii.
Cp do certyfikatow to obciach, tyle ze wina lezy po stronie klubow z ktorych zawodnicy przyszli. Od zeszlego roku wystarczy certyfikat elektroniczny. |
Cytat:
|
offtopując od Legii ;)
głos zabierze pan Antoni Cytat:
:lol: sorry ale podkreślony fragment w kontekście całości jest najlepszy :lol: |
Tak. I oto mamy kolejny przykład, że PZPN czuwa nad dobrem polskiej piłki i stwarza polskim piłkarzom wyśmienite warunki do rozwoju itp. Oni cały czas żyją przeszłością-sentymentaliści jedni. Ad rem: Słowa podkreślone odbieram w obliczu ostatnich "wyczynów" piłki klubowej i reprezentacji za niesmaczny żart.
|
ja nawet szukałem tych materiałów szkoleniowych
i nie znalazłem ale nie oszukujmy sie , problemem jest też mentalność/motywacja do wiekszej pracy naszych kopaczy, i tu PZPN moglby miec pole do popisu w zakresie szkolen dla trenerow |
I kurna obalcie argument Antoniego :lol: Jak może być słaba liga jak goście wyjeżdżają z niej do Juve, a repra to już w ogóle... przecież zdobyliśmy 3 miejsce w świecie i czego jeszcze chcecie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Obstawiam wysokie zwyciestwo Legii... Polonia dalej ma w wiekszosci bardzo przecietnych kopaczy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale akurat tekst Wolfego byl zabawny :)
Cytat:
Najtrudniejszy mecz rundy przed nami. Jako kibic mówię, że mamy ich zniszczyć, ale generalnie remis będzie ok. |
Ładną bramę Sotirović walnął.
|
wy o warszawskich drobnostkach przynudzacie a tu Śląsk na SS już prowadzi :)
edytka : już remis, w tej samej minucie prawie. No cóż , zdarza się. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl