Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

Jery 19.07.2010 18:49

Dokładnie jak mówi Łysy, mnie bolało na 99% od bicepsa.

Kamil_mchw 19.07.2010 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jery (Post 938593)
Zmień gryf na łamany. Mi pomogło :)

zawsze na łamanej robiłem... to może mi pomoże jak zmienię na prostą... ;]

Lysy 19.07.2010 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 938604)
zawsze na łamanej robiłem... to może mi pomoże jak zmienię na prostą... ;]

Ja obstawiam, że to nie rozwiąże problemów ;) Sztangi skośne są generalnie tak wyprofilowane , by zbytnio nie nadwyrężać przedramienia/nadgarstków podczas jej podnoszenia. Sam musisz dość do tego w którym ćwiczeniu wyginasz nienaturalnie nadgarstek :) Nawet w głupim wyciskaniu sztangi na ławce można poprzez zbyt szeroki chwyt nadwyrężać ścięgna. Próbowałeś farmakologii? Wiem , że Fastum skutecznie redukował ból.

PatRIOTS 19.07.2010 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 937751)
Przyznaję, że sprawdzałem tematu ale mam nadzieję, że się nie powtarzam :)

Szukam siłowni w przystępnej cenie w okolicy Bronowic, Krowodrzy, Prądnika Białego. Interesuje mnie sama siłka, bez fitnesowania się czy innych pilatesów :]

Zum na PB, koło basenu Clepardia - cena 60 zł za miesiąc.

PaluchTSW 20.07.2010 00:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 938559)
Kolego, zakupiłeś GAINER - czyli nic innego jak jedzenie w proszku (odpowiednio dobrane, zbilansowane, aczkolwiek w dalszym ciągu jedzenie) . Po tym głowa nie boli, co najwyżej można mieć problemy żołądkowo/gastryczne gdy kupi się produkt slaby jakościowo, lub gdy jest się uczulonym na jakiś ze składników.

Nie ma również czegoś takiego jak przedawkowanie gainera. To tak jakbyś zamiast obfitego obiadu , zjadł go dwie porcje :) A tak przy okazji zazdroszczę, bo z chęcią bym napił się takiego zimnego gainterka teraz :D
Przyczyny bólu głowy szukaj gdzie indziej, może te upały, może jakiegoś mocniejszego trunka walnąłeś, lub piwko na upale ?;)

Odnośnie drugiej części dotyczącej treningów domu. Ekspertem nie jestem, ale na 99% nie osiągniesz zamierzonych efektów ćwicząc bez sprzętu. Ćwicząc w domu (bez sprzętu) możesz poprawić kondycje, wydolność, delikatnie porzeźbić mięśnie, ale nie sprawisz by one urosły nawet wspomagając się najlepszymi odżywkami.

Poczytaj o treningu w domu w tym temacie:
http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_...2-t359947.html

Przeciez nigdzie nie pisalem ze mnie bolala glowa :):) Pisalem ze umieralem bo mialem temperature i czulem sie jakbym zjadl starego kapibara o wadze 30kg, zoladek , brzuch prawie zyganie...

Svartis 31.07.2010 20:03

Żarł ktos z Was mutant massa o smaku ciastko z kremem?
Zastanawiam sie czy mam jakiegos lewego mutancika czy faktycznie ten smak smakuje tak że po pierwszym łyku polecialem to wypluć? Męczę to juz tydzien i raz miałem przyjemnosc go zwrócić. Pytam bo słyszałem ze mutanciki mają dobrą sławe jesli chodzi o smak...

Blondas 31.07.2010 21:03

Jem, dla mnie zajebisty, z woda jak i z mlekiem

Proud 31.07.2010 21:06

Mój kumpel miał i mi tam smakował. :) Ale kolega się żalił że pod koniec cyklu smak się znudził.

Lysy 01.08.2010 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Svartis (Post 949640)
Żarł ktos z Was mutant massa o smaku ciastko z kremem?
Zastanawiam sie czy mam jakiegos lewego mutancika czy faktycznie ten smak smakuje tak że po pierwszym łyku polecialem to wypluć? Męczę to juz tydzien i raz miałem przyjemnosc go zwrócić. Pytam bo słyszałem ze mutanciki mają dobrą sławe jesli chodzi o smak...

Daruj sobie. Miałem tego gainera i to była strata kasy. Smak znośny, ale szybko wywietrzał. Generalnie firma PVL ma bardzo złe opinie na polskich i zagranicznych forach:

http://forumsportowe.us/viewtopic.php?t=36&start=795

Mocny 02.08.2010 22:44

heh no zgadzam sie ze troche przereklamowany ten mutant , ale zle opinie ?

od kilku lat jest w polsce na chama pimpowany, zaczelo sie od forum animalpaka , i opinie wlasnie kraza az za dobre na to co ten produkt soba reprezentuje

Zoltan 05.08.2010 22:46

Siema ja zaczynam cwiczyc i mam takie pytanie ; czy macie jakies forum godne polecenia na temat cwiczen na silowni itp poniewaz chce zaczac cwiczyc i mam prae pytan odnosnie tego.

LeszekABG 05.08.2010 22:55

www.sfd.pl
Wszystko dokładnie wytłumaczone tylko poszukaj a nie zakładaj tematów.

PrawdziwośćDlaGry 06.09.2010 09:09

używał ktoś odżywki firmy PEAK - detonator? (nie myślić z podróbką Fitness Authority)
czytałem o nim dużo i zbiera dobre opinie.
jak myślicie, warto byłoby go wzmocnić dodatkowo jeszcze jakimś suplem potreningwym typu: SizeOn lub któryś z produktów Animala?
obecnie jem tylko BCAA extra. Ponad miesiąc temu skończyłem SuperPumpa250 i gdyby ktoś był nim zainteresowany mogę śmiało polecić. w połączeniu z Xpandem oraz ciągłym spożyciu amino dał konkretne oczekiwane efekty.
wracając do tematu.
zastanawiałem się również czy zamiast Detonatora nie wybrać ponownie Superpumpa i dołożyć SizeOn do tego (też daje dobre efekty ponoć) lub po prostu znany i najbardziej chyba popularny Storm+Shock,
stąd też moje prośba o jakieś opinie, uwagi, rady.
pozdrav.

Haidar 11.09.2010 12:38

http://allegro.pl/olimp-kreatyna-cre...211513009.html

Jakie jest wasze zdanie na temat tego środka, stosował ktoś, jakie efekty? Nadaje się to na pierwszy raz?

Kaszalot 11.09.2010 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Haidar (Post 977931)
http://allegro.pl/olimp-kreatyna-cre...211513009.html

Jakie jest wasze zdanie na temat tego środka, stosował ktoś, jakie efekty? Nadaje się to na pierwszy raz?

zwykla, solidna kreatyna .

Lewy'88 11.09.2010 13:48

Dobra kreta, wyniki zależne są od tego jak ćwiczysz na siłowni itp :)

PrawdziwośćDlaGry ja miałem próbke detonatora i powiem Ci że wg. ok, zjadłem wcześniej dobry posiłek i wziąłem trochę większą dawkę i miałem na treningu takiego kopa że krążków nie zdążałem dokładać:) HP też jest ponoć zajebisty, jeszcze nie próbowałem, jak będę przy kasie i wrócę na siłkę (mała przerwa) to wypróbuję. Myślę że do stacka najlepsze było by dobre białko i zwykłe mono-kocur cykl moża zrobić, mono z Vitalmaxa, Amino i gitara jest, tanie rzeczy, cykl nie wyjdzie drogo a będzie git.

Michal_b3 12.09.2010 19:49

Może nie stricte o siłowni, ale myślę, że pasuje do tematu "weźcie się do roboty".
Macie jakiekolwiek doświadczenie z J&J Center w Skotnikach? Chodzi mi o treningi boksu/kickboxingu, cholernie drogo ale nie znalazłem niczego innego w okolicach Ruczaju/Kobierzyna - chyba że możecie coś polecić? Każda opinia będzie pomocna :) dzięki z góry

sefarsefar 14.09.2010 21:29

Boks i kickboxing w Skotnikach - OK, możesz się dużo nauczyć.

Qendo 15.09.2010 19:16

http://allegro.pl/serious-mass-5455g...227934771.html

polecam ..bardzo dobre eefekty widac .

olimp jak widze wszyscy oodrradzaja w takka tania kreatyne nie warto kuppowaac dolozyc cos kilka zloty

nie kupujcie bialka provit 85 olimp ohyda ciezko sie rozpuszcza kicha

przepraszam za pismo,ale pisze za pomoca klawiatury ekranowej

Maciejj 15.09.2010 20:40

wypryski - skonkretyzuj??

PrawdziwośćDlaGry 15.09.2010 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lewy'88 (Post 977956)
Dobra kreta, wyniki zależne są od tego jak ćwiczysz na siłowni itp :)

PrawdziwośćDlaGry ja miałem próbke detonatora i powiem Ci że wg. ok, zjadłem wcześniej dobry posiłek i wziąłem trochę większą dawkę i miałem na treningu takiego kopa że krążków nie zdążałem dokładać:) HP też jest ponoć zajebisty, jeszcze nie próbowałem, jak będę przy kasie i wrócę na siłkę (mała przerwa) to wypróbuję. Myślę że do stacka najlepsze było by dobre białko i zwykłe mono-kocur cykl moża zrobić, mono z Vitalmaxa, Amino i gitara jest, tanie rzeczy, cykl nie wyjdzie drogo a będzie git.

zdecydowałem się kupić detonatora i sizeon. jestm po 5 treningach z tymi odżyweczkami i efekty są kozackie. detonator trzaska jak nie wiem co. naprawde daje dużo mocy. sizeon jak narazie bardzo dobry w smaku i nie czuje takiego zmęczenia po treningu i mam dalszą ochotę do cwiczeń mimo iż kończę trening. mam jeszcze trochę grosza więc dołoże do zestawu booster NO. amino zostaje cały czas. co do białeczka, pomyślę przy kolejnym cyklu.

Krzychu69 16.09.2010 15:27

Witam, mam wielka prosbe do osob znajacych sie na rzeczy o pomoc. Mianowicie zaczynam powaznie cwiczyc, mam w domu laweczke, modlitewnik, oba gryfy plus oczywiscie hantle. W przeszlosci zacztnalem pare razy, ale niestety nie wiedzialem jak do tego podejsc.Waze 80 kg przy wzroscie 182. Lat 20. W klatce mam niewiele ok 105 cm, oczywiscie bez barkow. Przede wszystkim chodzi mi o fajny wyglad z naciskiem na klatke i biceps. Niestety pomimo prob nie udalo mi sie jednoznacznie dowiedziec za pomoca internetu jak zaczac( ilosc treningow, obciazenie, ewentualne wspomagacze, zakres cwiczen, masa czy rzezba itp. )Wiem, ze w tym temacie jest pare osob ktore znaja sie na rzeczy i bardzo prosze o pomoc. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ta osoba napisala mi to co wymienilem powyzej. Bedac na wielu stronach po porstu sam nie wiem jakie treningi wykonywac. Jesli ktos bylby uprzejmy troszeczke sie pofatygowac i napisac jakas instrukcje, ewentualnie podac jakies namiary na osobe ktora by mi pomogla- bylbym bardzo wdzieczny. Z gory dziekuje za pomoc

Mocny 18.09.2010 17:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzychu69 (Post 980899)
Witam, mam wielka prosbe do osob znajacych sie na rzeczy o pomoc. Mianowicie zaczynam powaznie cwiczyc, mam w domu laweczke, modlitewnik, oba gryfy plus oczywiscie hantle. W przeszlosci zacztnalem pare razy, ale niestety nie wiedzialem jak do tego podejsc.Waze 80 kg przy wzroscie 182. Lat 20. W klatce mam niewiele ok 105 cm, oczywiscie bez barkow. Przede wszystkim chodzi mi o fajny wyglad z naciskiem na klatke i biceps. Niestety pomimo prob nie udalo mi sie jednoznacznie dowiedziec za pomoca internetu jak zaczac( ilosc treningow, obciazenie, ewentualne wspomagacze, zakres cwiczen, masa czy rzezba itp. )Wiem, ze w tym temacie jest pare osob ktore znaja sie na rzeczy i bardzo prosze o pomoc. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ta osoba napisala mi to co wymienilem powyzej. Bedac na wielu stronach po porstu sam nie wiem jakie treningi wykonywac. Jesli ktos bylby uprzejmy troszeczke sie pofatygowac i napisac jakas instrukcje, ewentualnie podac jakies namiary na osobe ktora by mi pomogla- bylbym bardzo wdzieczny. Z gory dziekuje za pomoc

zacznij od treningu obwodowego zeby sie troche ogolnie rozwinac i wkrecic w treningi , po jakis 3 miesiacach mozesz juz sprobowac podzielic treningi z priorytetem na to co cie interesuje , no i zacznij sie prawidlowo odzywiac , jak nie masz czasu jesc obiad co 3 godziny ;) mozesz kupic jakiegos gainerka (jesli interesuje cie masa) , z innymi odzywkami na razie sie wstrzymaj

http://www.mocnyblog.pl/2007/11/26/a...-training-act/

Maciejj 18.09.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 981771)
Nie wiem, pryszcze, wągry i inne tego typu historie.

zdecydowanie nie uczulenie, zapewne tak orgaznim reaguje
proponuje dorzucić miedź i cynk plus litr wody dziennie więcej

Jachcik 18.09.2010 22:44

Czy trening ACT, mogę wykonwywać9a bardziej czy ma to sens), bez ćwiczeń obciążających nogi?. Mam problem z kolanem jestem dopiero półtorej tygodni po artroskopii w trakcie której był wykonywany zabieg i nie będę dał rady przez dłuższy czas kolana obciążać. I czy mogę wykonywać ćwiczenia w domu mając dostępne tylko drążek i hantle tak zeby to miało ręce i nogi?

Lewy'88 20.09.2010 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 980540)
Takie pytanie co do kreatyny, czy jej stosowanie może powodować wypryski na twarzy? Słyszałem sprzeczne opinie na ten temat.

Nie. Tradzik (jeśli o to Ci chodzi) pojawia się od nadmiaru białka, którego niektórzy nadużywają przy cyklu kreatynowym, bo chcąc robić masę przyjmują sposób odżywiania "byle dużo białka". Niestety nie wiedzą że to może być szkodliwe, wszystko powinno się robić z umiarem

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jachcik (Post 982660)
Czy trening ACT, mogę wykonwywać9a bardziej czy ma to sens), bez ćwiczeń obciążających nogi?. Mam problem z kolanem jestem dopiero półtorej tygodni po artroskopii w trakcie której był wykonywany zabieg i nie będę dał rady przez dłuższy czas kolana obciążać. I czy mogę wykonywać ćwiczenia w domu mając dostępne tylko drążek i hantle tak zeby to miało ręce i nogi?

Nie ma sensu wg. mnie ćwiczyć bez nóg, chciaż niektórzy tak ćwiczą latami, a później na plaży, piękna i muskularna góra, a nóżki jak patyczki :D zjebanie to wygląda wg. mnie. Druga sprawa że na samym drążku i hantlach, nie poćwiczysz tak, żeby to miało ręce i nogi

~SKWARU~ 22.09.2010 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jachcik (Post 982660)

Po takim urazie lepiej sobie odpuść póki co trening bo jeszcze więcej z tego będzie szkód niż pożytku.
Odnośnie twojego sprzętu a raczej jego braku spróbuj treningu domatora , ale to tak jak mówię - gdy z nogą będzie już ok.

przemonik 28.09.2010 13:54

witam. Chciałem uzyskać jakąś opinię na temat Relax Body Club na Mogilskiej. Wie ktoś coś na jej temat? przeszukiwałem posty z tego roku w tym temacie, ale nie znalazłem nic na jej temat.

Jarza 29.09.2010 09:40

Relax - bardzo dobra siłownia. Wchodzisz i wiesz, że przyszedłeś poćwiczyć. Nie ma rozpraszania się.. każdy robi swoje. Sprzęt może nie najnowszy, ale ja osobiście polecam!

wisłaWieczysta 05.10.2010 18:47

mam pytanie o odzywkę PLUTONIUM firmy PEAK. ktoś ją może kiedyś stosował ? jakie efekty, skutki ? jest chociaż trochę prawdy w tym co piszą w reklamie?

i w jakim sklepie w Krakowie ją można dostać ?

PrawdziwośćDlaGry 05.10.2010 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisłaWieczysta (Post 991463)
mam pytanie o odzywkę PLUTONIUM firmy PEAK. ktoś ją może kiedyś stosował ? jakie efekty, skutki ? jest chociaż trochę prawdy w tym co piszą w reklamie?

i w jakim sklepie w Krakowie ją można dostać ?

jadę właśnie na cyklu plutonium :)
odżywe dostaniesz w Witaboksie na ul. bałtyckiej 11 (na allegro sobie zobacz ofertę użytkownika witaboks)
powiem tak. siła mi skoczyła na pewno bardzoooooo. co do tej pompy to pierwsze 3-4 razy używałem bez SuperPumpa i SizeOn'a bo takie też jem aktualnie i powiem Ci że jeśli chodzi o pompę to jakoś szczególnie jej nie odczułem przy samym plutonium. Fajnym uczuciem jest mrowienie we wszystkich mięśniach jakieś 30minut po spożyciu. czujesz jakbyś rósł od środka (tj mięśnie) :) to jest stack kreatynowy, dosyć mocny i mnie potrafi porobić jak mam konkretny dzień, więc jeśli to jest Twój pierwszy czy drugi cykl to radzę zaczekać jeszcze trochę i pocisnąć na chociażby nawet jabłczanie kreatyny. jeśli masz więcej jakichś pytań to priv, ewentualnie tutaj. odżywkę jako tako mogę polecić śmiało bo jestem zadowolony. pozdr.

kokrys 06.10.2010 13:56

Witam,

Po ciężkiej kontuzji kolana na treningu chciałbym się wziąć coś do roboty, jednak już zawodowo nie dam rad, tylko tak rekreacyjnie żeby zrzucić troszkę tłuszczyku... W tym celu potrzebuję siłowni w okolicach / na ruczaju. Mozecie coś polecić? Najlepiej żeby był podest do ciężarów i gryfy olimpijskie bo do takich ćwiczeń się przyzwyczaiłem :-p

I czy macie może jakieś wskazówki a porpos rozruszania nóg po operacji jednego z kolan?

Arteka1906 06.10.2010 16:59

alstar na zawiłej. Najtańsza i najlepsza ( w mojej opinii) w okolicy.

wisłaWieczysta 06.10.2010 17:09

na początek najlepszy jakiś lekki truchcik (tylko nie na betonie) i lekki rozciąganko. potem możesz przejść do ćwiczeń siłowych i wzmacniających mięśnie takich jak uginanie czy prostowanie nóg na maszynach i stopniowo zwiększać ciężar. dobre są jeszcze ćwiczenia stabilizacyjne jeśli miałeś jakieś problemy z więzadłami.

kokrys 06.10.2010 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arteka1906 (Post 991673)
alstar na zawiłej. Najtańsza i najlepsza ( w mojej opinii) w okolicy.

A czy jest tam opcja ze sztangami?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisłaWieczysta
na początek najlepszy jakiś lekki truchcik (tylko nie na betonie) i lekki rozciąganko. potem możesz przejść do ćwiczeń siłowych i wzmacniających mięśnie takich jak uginanie czy prostowanie nóg na maszynach i stopniowo zwiększać ciężar. dobre są jeszcze ćwiczenia stabilizacyjne jeśli miałeś jakieś problemy z więzadłami.

Akurat bieganie odpada bo nie mam łękotek i przy jakimś truchciku może mi kolanko znów wyskoczyć bo przy samych chodzeniu nieciekawie czasem się "przesunie na chwilkę" :P

Myślałem też sam właśnie o tym żerby zaczac delikatnie na maszynach, nie więcej niż 200 kg przy wypychaniu, potem zwiększać i iść już potem robić przysiady ze sztangą na barkach (najlepszy trening mięśni karku i pleców wg mnie). Tak samo chciałbym sobie jeszcze czasem trochę kilo wyrwać. Niestety do obu tych czynności to raczej podest się przydaje :-/

Arteka1906 06.10.2010 20:58

nie bardzo wiem o jaki podest Ci chodzi, ale są dwa gryfy olimpijskie :)

kokrys 06.10.2010 21:03

Taki podest wzmacniany który jest żeby na niego można spokojnie sztangę zrzucić bez psucia podłogi :) on zazwyczaj wystaje kilka cm nad podłogę i jak do tej pory się spotkałem jest to po prostu drewno zamocowane na metalowych mocowaniach do podłogi (w takiej płytkiej dziurze wpodłodze) do amortyzacji.

Arteka1906 07.10.2010 09:38

a to nie ma :)

Lewy'88 07.10.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kokrys (Post 991678)
A czy jest tam opcja ze sztangami?

Akurat bieganie odpada bo nie mam łękotek i przy jakimś truchciku może mi kolanko znów wyskoczyć bo przy samych chodzeniu nieciekawie czasem się "przesunie na chwilkę" :P

Myślałem też sam właśnie o tym żerby zaczac delikatnie na maszynach, nie więcej niż 200 kg przy wypychaniu, potem zwiększać i iść już potem robić przysiady ze sztangą na barkach (najlepszy trening mięśni karku i pleców wg mnie). Tak samo chciałbym sobie jeszcze czasem trochę kilo wyrwać. Niestety do obu tych czynności to raczej podest się przydaje :-/

No to zdecydowanie za wcześnie na siłkę, tym bardziej że bez biegu dobrej rozgrzewki nie zrobisz, a na skakance też nie poskaczesz jak truchtać nie możesz. Słabo to widzę, jeszcze by uszło jakbyś nóg nie ćwiczył, ale długo tak nie pojedziesz. Chujowo to wygląda trochę wg. mnie jak u góry jest się dzikiem a nogi jak patyki

kokrys 09.10.2010 03:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lewy'88 (Post 991933)
No to zdecydowanie za wcześnie na siłkę, tym bardziej że bez biegu dobrej rozgrzewki nie zrobisz, a na skakance też nie poskaczesz jak truchtać nie możesz. Słabo to widzę, jeszcze by uszło jakbyś nóg nie ćwiczył, ale długo tak nie pojedziesz. Chujowo to wygląda trochę wg. mnie jak u góry jest się dzikiem a nogi jak patyki

Dziękuję za to że się o mnie martwisz :)
Akurat o nóg jak patyki to ja nie mam :P Sporo czasu trenowałem pchnięcie kulą i nogi to raczej mam jak kuń :P
Ostatnio próbowałem truchtać i powiem szczerze ze nie najgorzej to wychodziło ;) O ile po plaskim się biega ;)
A coś zacząć muszę robić bo już prawie 150 kilo mi na wadze wskakuje :P Muszę wrócić do swojej normalnej wagi ~110kg bo to już zaczyna się robić niebezpieczne dla zdrowia...
Pozdro!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl