Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Walka o utrzymanie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10483)

czaro 10.05.2022 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1583207)
ta salernitana z tego co piszesz zaczela grac super juz od 30 kolejki

Nie śledzę ligi włoskiej, ani włoskiej polityki, ale czy tam aby nie tak dawno nie kupowało się tytułów mistrzowskich?

Mixu 10.05.2022 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1583209)
Nie śledzę ligi włoskiej, ani włoskiej polityki, ale czy tam aby nie tak dawno nie kupowało się tytułów mistrzowskich?

A to nie u nas było? ;)

ciastek88 10.05.2022 14:13

Różnica między tą Saletrą czy jak się tam nazywa z Seria A a między nami jest taka , że oni zagrali ch... 18 meczów na 36 rozegranych kolejek. My zagraliśmy póki co 32 ch... mecze na 32 kolejki i łudzimy się , ze akurat w tych 2 ostatnich będzie renesans formy :)

oczywiście , że takie rzeczy się zdarzają w piłce co jest moją jedyną nadzieją ale szczęściu trzeba też pomóc. "Saletra" widocznie szczęściu wydatnie pomogła a my ciągle liczyliśmy na szczęście... a i na Terminarz oczywiście.

No chyba, że włosi mieli jeszcze lepszy terminarz od Nas to wtedy zagadka ich dobrej formy rozwiązana :)

pepe72 10.05.2022 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1583198)
no i o tym cały czas piszemy, bo Raków na 90% nie wygra tego meczu

Proponuję obstawić. LVBet daje kursy:
ZGL: 4.75
remis: 3.85
RAK: 1.82

gizmowisla 10.05.2022 15:46

No to buki poleca troche na kasie

Drozd 10.05.2022 20:25

Oczywiście, że Raków wygra żeby do ostatniej kolejki były emocje. Te pajace uważają, że drukując całą ligę w ten sposób robią ją atrakcyjniejszą. Problemy się zaczynają w pucharach kiedy kończy się reżyseria i trzeba grać w piłkę.

czaro 10.05.2022 22:33

Myślę, że Raków wygra w przedostatniej kolejce, żeby nie pozbawić się szansy na mistrzostwo, a nie dlatego, że ktoś im kazał wygrać, żeby liga była ciekawsza.

wolfy 10.05.2022 22:53

Jeżeli Raków wygra to dlatego że są dobrze poukładaną drużyną która nieprzypadkowo zdobyła drugi raz z rzędu Puchar Polski i walczy o mistrzostwo, a Zagłębie to taka sama parodia jak my. Gdzie tu spisek?

Arkadiusz.Czerepach 11.05.2022 09:58

spisek bedzie jak wygra ZL

krysztal 11.05.2022 10:01

Raków świetnie radzi sobie na wyjazdach.10 zwycięstw w delegacji poza tym nie wydaje mi się aby pękli psychicznie.bardziej kruchy w kwestii mentalnej wydaje się być lech

aNouc 11.05.2022 10:07

Przypomniał mi się dziwny wpis Jarka Królewskiego na początku jego drogi w Wiśle..

Cytat:

Absolutnie przedszkolnym pieprzeniem jest, że sport ma zwyciężać i taka narracja ma być w stosunku do Wisły Kraków.
I jeżeli taka jest mentalność u samej góry, to trochę nie dziwi mnie, że jest problem od 3 lat ze sklejeniem drużyny Wisły, by tą się się mogła utrzymać w bezpośredniej rywalizacji z Termaliką, a sami piłkarze mają pełen luz, nawet po bukkake 5:0 z Amiką czy Śląskiem.

czaro 11.05.2022 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1583237)
Raków świetnie radzi sobie na wyjazdach.10 zwycięstw w delegacji poza tym nie wydaje mi się aby pękli psychicznie.bardziej kruchy w kwestii mentalnej wydaje się być lech

I tylko my jak skała.

Dywagujemy, czy Skvarkę można wpuścić już od 1, czy dopiero od 45 minuty, żeby czuł się pewniej podając piłkę, albo jaki wpływ ma temperatura wiatru na dyspozycję strzelecką Jana Klimenta.

krysztal 11.05.2022 11:58

To są te detale...

kbr 12.05.2022 17:51

Panowie, przegrana z Radomiakiem oznacza nasz definitywny spadek. Bez względu na wyniki Lubina, Niecieczy i małe tabele. A wg mnie to jest najbardziej realny scenariusz. Mecz z Wartą będzie meczem o pietruszkę.

silver03 12.05.2022 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1583334)
Panowie, przegrana z Radomiakiem oznacza nasz definitywny spadek. Bez względu na wyniki Lubina, Niecieczy i małe tabele. A wg mnie to jest najbardziej realny scenariusz. Mecz z Wartą będzie meczem o pietruszkę.

Jakby miał spekulować to postawiłbym na remis z Radomiakiem i korzystne dla nas rozstrzygnięcia pozostałych meczów. Wtedy nastąpi zbiorowa mobilizacja wśród kibiców i dumnie stawimy się w jakieś 25-28k na stadionie. A później Wisła zrobi to co zawsze lubi robić...

_ukoL 13.05.2022 08:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1583337)
Jakby miał spekulować to postawiłbym na remis z Radomiakiem i korzystne dla nas rozstrzygnięcia pozostałych meczów. Wtedy nastąpi zbiorowa mobilizacja wśród kibiców i dumnie stawimy się w jakieś 25-28k na stadionie. A później Wisła zrobi to co zawsze lubi robić...

Czyli 0-1 po walce? :lol:

Mimo wszystko liczę, że psim swędem wygramy w Radomiu.

Oczywiście do siatki trafi Frydrych po strzale z 30 metrów i dwóch rykoszetach w 96 minucie meczu.

Pulpet 13.05.2022 19:47

0:3
0:3
0:1
To wyniki Płocka po tym jak z nami wygrali lądując cztery bramki.
Wcześniej też w pałę 0:1

My się do tej ligi nadajemy jak pięść do nosa...

Levis88 13.05.2022 20:16

Najsłabsi spadają.
Spadamy.

Elendil 13.05.2022 20:31

też nie jestem w stanie ogarnąć, jak Płock mógł nam władować 4 bramki. Jasne, grał Sadlok i Ring, zamiast Colleya i Hanuska, no ale...

Cały ten sezon pokazuje dobitnie, że do ekstraklasy się (poza aspektem kibicowskim) nie nadajemy. Całkiem możliwe, że ostatecznie potwierdzi to Radomiak.

Arkadiusz.Czerepach 14.05.2022 12:46

nieciecza - gliwice remis poki co

Elendil 14.05.2022 14:15

no to teraz BBT mogą ratować jedynie 2 porażki Śląska + nasze kiepskie wyniki.

Arkadiusz.Czerepach 14.05.2022 18:32

no i zaglebie w 95 minucie ogrywa raków

ciastek88 14.05.2022 18:33

Można temat zamknąć albo zmienić tytuł na " Wisła w 1 lidze "
Gratulacje dla TRIO. Trzeba być naprawdę utalentowanym żeby taki klub spuścić do 1 ligi ....

Arkadiusz.Czerepach 14.05.2022 18:33

zagłebie sie tym samym wlasnie utrzymało

AS82 14.05.2022 18:34

mamy łatwy terminarz, Zagłębie bedzie wszystko przegrywac :rotfl:

Książę Palownik 14.05.2022 18:35

Ciekawe czy się za rok utrzymamy w I lidze.

Z naszymi geniuszami u sterów obawiam się, że polecimy z długami do II ligi.

Robcio 14.05.2022 18:35

Od początku czułem że Lubin się nie da przegonić.
Jutro Stal - Śląsk choć w sumie nie wiem czy w ogóle jest na co jeszcze liczyć

RAF 14.05.2022 18:35

Brawo dla włodarzy Klubem. Co wyście do k.. nędzy zrobili z Wisłą Kraków.

Mixu 14.05.2022 18:37

Dzisiaj umarła nadzieja że jednak unikniemy spadku. Raków był jeszcze bardziej chujowy niż Zagłębie i cóż..żegnaj ekstraklaso. Witaj 1 ligo.

ZARZĄD. DZIĘKUJEMY.

wolfy 14.05.2022 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1583436)
Brawo dla włodarzy Klubem. Co wyście do k.. nędzy zrobili z Wisłą Kraków.

Nie wiem, geniuszu - uratowali przed bankructwem i upadkiem? Rzygam już tym odklejeniem - Wisła Kraków to aktualnie żadna marka sportowo, a piszesz jakby Bayern spadł z Bundesligi.
Wisła Kraków to kiedyś mocny klub który przez lata służył za pralnię brudnych pieniędzy gangom narkotykowym a teraz z nowymi włodarzami odbudowuje się niemal od zera.

RAF 14.05.2022 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1583443)
Nie wiem, geniuszu - uratowali przed bankructwem i upadkiem? Rzygam już tym odklejeniem - Wisła Kraków to aktualnie żadna marka sportowo, a piszesz jakby Bayern spadł z Bundesligi.

Posłuchaj geniuszu. Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, potrafię rozdzielić dwie rzeczy: uratowanie przed bankructwem i spuszczenie Klubu do 1. ligi 3 lata później. Wisła, kompetentnie zarządzana, to jest klub na środek tabeli. Sam wytykałeś błędy w zarządzaniu, wiec czego się czepiasz?

speedfashion 14.05.2022 18:44

Cytat:

Tak, uratowali. Tylko potem szeregiem niezrozumialych decyzji pchneli ja w objecia pierwszej ligi. Co to dla nas znaczy? Raczej nic dobrego.

Uczciwie byloby rozgraniczyc uratowanie Wisly od konsekwentnego pchania jej w dol. Pierwsze bylo czynem szlachetnym i godnym pochwaly. Drugie to pokaz indolencji i nieumiejetnosci wyciagania wnioskow.

Wyszlo troche na to, ze oddech przywrocili nam ratownicy, ktorzy potem nie wiedzieli, co robic (albo wiedziec nie chcieli ;-) ).

Książę Palownik 14.05.2022 18:45

Cytat:

a teraz z nowymi włodarzami odbudowuje się niemal od zera.

No raczej się nie odbudowuje.

Różnice są dwie:
1) wtedy klub prał pieniądze z przestępstw, teraz po prostu przepala legalnie nabytą kasę od kibiców/sponsorów;
2) wtedy mieliśmy od czasu do czasu intuicję w transferach, teraz zatrudniamy wyłącznie inwalidów.

wolfy 14.05.2022 18:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1583444)
Posłuchaj geniuszu. Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, potrafię rozdzielić dwie rzeczy: uratowanie przed bankructwem i spuszczenie Klubu do 1. ligi 3 lata później. Wisła, kompetentnie zarządzana, to jest klub na środek tabeli. Sam wytykałeś błędy w zarządzaniu, wiec czego się czepiasz?

Nie do końca jak widać, bo długi spłacamy do dziś. A spadek klubu bez struktur i miernego sportowo jakim od trzech lat jest Wisła Kraków - cóż, jest logiczna. Ba, de facto zrobiliśmy to samo sportowo co Korona Kielce.

Wisła Kraków znaczy dzisiaj tyle co Stal Mielec jeżeli chodzi o siłę sportową. Nic. Bujanie w obłokach i megalomania, odklejone oczekiwania to jedno ze źródeł obecnej sytuacji: zamiast robić skład na utrzymanie u nas wymyślano krakowską piłkę, Wiślackie DNA etc.

JudasPriest 14.05.2022 18:52

Ale o czym ty chłopie pierrdolisz?? Jaki mamy budżet, ile wydaliśmy ma Fazlagicia?

RAF 14.05.2022 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1583447)
Nie do końca jak widać, bo długi spłacamy do dziś. A spadek klubu bez struktur i miernego sportowo jakim od trzech lat jest Wisła Kraków - cóż, jest logiczna. Ba, de facto zrobiliśmy to samo sportowo co Korona Kielce.

Wisła Kraków znaczy dzisiaj tyle co Stal Mielec jeżeli chodzi o siłę sportową. Nic. Bujanie w obłokach i megalomania, odklejone oczekiwania to jedno ze źródeł obecnej sytuacji: zamiast robić skład na utrzymanie u nas wymyślano krakowską piłkę, Wiślackie DNA etc.

Ja nie bujam w obłokach i nie oczekuje walki o MP ani o puchary. Mam na myśli kompetentne zarządzanie Klubem, co po trzech latach bycia właścicielem nie wydaje mi się żądaniem odklejonym od rzeczywistości. Tak spłacamy długi ale jednocześnie mamy 0.5 mln euro na Fazglanicia. Dlaczego przykładowo nie sprowadziliśmy napastnika który umiałby wykończyć nasze akcje? Śledzę forum, widziałem Twoje poprzednie posty krytykujące działania zarządu wiec nie bardzo rozumiem Twoje oburzenie na mój post.

wolfy 14.05.2022 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1583449)
Ale o czym ty chłopie pierrdolisz?? Jaki mamy budżet, ile wydaliśmy ma Fazlagicia?

Budżet nie gra, muszą być jeszcze ludzie którzy są w stanie pieniądze wydać. W Wiśle nie było.

RAF - ja pisałem co robimy źle, ludzie tutaj - że taka firma jak Wisła Kraków nie może spaść. Problem w tym że to jest wielkość urojona. U nas trzeba było od zera zbudować wszystko i spłacać jednocześnie długi, a Ty reagujesz jakbyśmy byli potentatem ligowym którego trio spuściło z ligi.

MaLk 14.05.2022 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1583452)
Budżet nie gra, muszą być jeszcze ludzie którzy są w stanie pieniądze wydać. W Wiśle nie było.

Nie no, akurat wydać to oni potrafili sporo.

Może i bez sensu wydawali, ale za to ile! ;)

Najważniejsze, żeby wzięli to na klatę. Jutro przejdą od etapu sprawdzania jakie budżety mają inne kluby I-ligowe do sprawdzania jaki my możemy mieć. A potem twardy reset i za już dwa-trzy miesiące zaczniemy budować od nowa. Wagony się już grzeją.

Książę Palownik 14.05.2022 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1583452)

Sądząc po zatrudnieniu Brożka na skauta, to zarząd się broni rękami i nogami aby nikogo w Wiśle nie było, kto potrafi te pieniądze wydać. Zresztą, teraz już nie będzie pieniędzy.

JudasPriest 14.05.2022 19:01

No to więc właśnie. I za to należy zjebać trio. Nie mogą zasłaniać się czasami sarapaty itd, bo powinni byli stworzyć drużynę osiągającą wyniki mniej więcej w połowie tabeli conajmniej. Dopóki za wymagające rzeczy będą odpowiadać "legendy" to nic.sie nie.zmieni.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl