![]() |
Cytat:
Bardziej niż to, że byliśmy taktycznie i technicznie słabsi na tle jednego z obecnie najsilniejszych klubów w lidze martwi mnie to, że wyraźnie ustępowaliśmy fizycznie pod praktycznie każdym względem. A to już mniej świadczy o jakości piłkarzy, a bardziej o jakości pracy trenera w okresie przygotowawczym. |
Cytat:
|
Musimy zdać sobie sprawę na jakim etapie budowy jesteśmy - by Adrian Gula :D
Etap wygląda na taki jakby trener ledwo co przyszedł do kompletnie rozbitego spadkowicza i miał 3 dni na ustawienie ich z Rakowem. 4 strzały w tym cały 1 celny meczu vs 23/9 rakowa, który nawet nie wyszedł z największymi gwiazdami :D |
Ale wg zapowiedzi Adrianek miał być poważnym trenerem z lepszej ligi, którego chciała Legii, a Skvarka, Savić czy Hanousek mieli być gwiazdami.
|
Cytat:
Po jajeczku ważniejszy niż punkty był pretekst do wywalenia Hyballi. Żeby można było mówić o owocach i takie tam. Więc w 8 kolejnych meczach zdobyliśmy 2 punkty. 0,25 na mecz. Więc nie opowiadaj, że nie wyszło. Po prostu władza zadecydowała że wyniki są mniej istotne niż "rodzinna atmosfera" "szacunek do legend" i "nieobrażanie zawodników". Teraz jest kulturalnie, rodzinnie tylko nikomu się grać nie chce... |
Hanousek jest pozyczony tylko na szczscie.
A ze Skvarka w 11 to jest sabotaz. Fenandes bez zgrania jest lepszy od Kliementa. Po prostu nie mozna zagrac gorzej Zaczynaja sie mile wspominki nieudacznika Hyballi??? To jakies jaja. |
Cytat:
To jak to jest, że jak włącze tabele eklapy to tych porażek jest tam 11, w tym kompromitująca ze Śląskiem Wrocław... Guli należy oddać i drużynie, że chociaż jako tako grają w PP... |
Cytat:
|
Cytat:
Wiec pisz na czym się znasz a poważne tematy zostaw dużym chłopcom. |
A może klub, jak wielu kibiców chce odejścia Guli ;)? W każdym razie w tym okienku zrobił wiele, żeby się go pozbyć.
|
Cytuj cytuj. Jedyne co pisałem, że to dobry trener, którego możemy mieć niejako po znajomości. Jest wielu lepszych nawet w ekstraklasie, ale niestety mają ważne kontrakty w innych klubach. Nigdy nie byłem fanem opcji zagranicznej, bo to z reguły mniejszy lub większy kot w worku, z reguły za większe pieniądze. Patrząc na polski rynek trenerski to Brzęczek jest prawdopodobnie zaraz po Nawałce najbardziej ekskluzywnym nazwiskiem na bezrobociu. W kadrze wynikowo nie zawiódł (chociaż styl pozostawiał wiele do zyczenia), w Płocku zrobił wynik ponad stan. Stosunkowo niestary trener z dobrym warsztatem i dużym jak na polskie warunki doświadczeniem. Z minusów to zachowawczy styl gry i nieradzenie sobie z mediami (chociaż wątpię, aby w Wiśle poczuł choćby ćwierć presji tego co w kadrze). Nie jest to żadna laurka, po prostu patrzę na fakty, a Ty podchodzisz intuicyjno-emocjonalnie. Ok twoje prawo, ale przyjmij do wiadomości, że nie każdy musi podzielać Twoje zdanie.
Oczywiście, że wolałbym Papszuna, Skorzę, Fornalika czy Magierę ale to jest dla nas sci-fi. Ciekawym ruchem mógłby być Ojrzyński, na pewno taki wybór byłby Drozd aproved. |
Tylko ze z Brzeczkiem jest taki problem, że mając w kadrze naprawdę niezłych piłkarzy grali taka pyte że aż się nie chciało na to patrzyć. Ok napewno rola selekcjonera go przerosła bo moim zdaniem sobie nie poradził. W Płocku zrobił wynik ponad stan ok, ale poza tym bez osiągnięć. I sprawa kluczowa i moim zdaniem mocno toksyczna- koneksje rodzinne. A Kuba nie ma jajec żeby âjakby coâ tak jak nie miał jajec aby publicznie w wywiadzie przyznać: tak wyjebalem Hyballe za co stanowski mu cisnoł. Moim zdaniem temat Brzeczka w Wiśle lepiej jakby nie istniał dla dobra klubu i nas kibiców.
|
Gula powinien dostać bilet w jedną strone do trenczyna
|
A czego wy oczekujecie od trenera kadry, który widzi piłkarzy pare razy w roku na tydzień. Każdy uczy sie innego stylu w swoich zespołach itp. Wyniki kadry to większość motywacja zawodników, umiejętności wyniesione z klubu i jedynie co trener może zrobić to przeczytać przeciwnika.
Rozliczajmy trenerów z pracy w klubach bo w reprezentacji takiej jak nasza każdy da dupy. Każdy.... |
No nie wiem może inteligencji, jakiegoś pomysłu sporo trenerów daje radę Brzeczkowi nie szło bo miał ujowych graczy, czy sam jest ujowy ??
|
Ale jak Brzęczkowi nie szło?Przecież to byłe jedne z lepszych eliminacji.Traciliśmy bardzo mało bramek .styl był jaki był ,z takiego znany jest Brzęczek.Po nim przyszedł kolejny zagraniczny czarodziej i zjebał na całej linii a bramki naszym pakowało nawet San Marino.
|
też uważam, że Brzęczek wyniki miał bardzo dobre. Tylko oczy krwawiły od oglądania. No i Lewy płakał, że dostaje mało podań w pole karne
|
Cytat:
Pragmatyzm Brzęczka to dla nas zaleta. Zabawne jak ten temat naturalnie wyewoluował w "Kto za Adriana Gulę?". |
No tak tylko że my Brzęczka mogliśmy już mieć po zwolnieniu Hyballi a jednak wybrano inaczej i pewnie to rozwiązanie będzie forsowane.Gdzies w pazdzierniku pisałem że trzeba się będzie nad Gulą zastanowić jak po 20 kolejce będziemy w strefie spadkowej .Na razie jesteśmy nad kreską choć brak jakiejkolwiek poprawy w grze po zimowym obozie martwi.Poczekam jednak jeszcze na to co wydarzy się w lutym.Główny problem po przerwie zimowej to według mnie sprzedaż Aschrafa...
|
Cytat:
Ja nie wiem co oni myśleli ściągając Ondraszka, 21 i 19-latka. Jest też druga strona medalu - brak jakiejkolwiek poprawy gry. I nie chodzi tylko o Raków, ale też sparingi. No i chyba źle wyglądamy fizycznie... |
Sprzedaży Aschrafa nikt nie planował więc cięzko tak od razu mieć gotowego piłkarza przynajmniej na podobnym poziomie.Jeśli chodzi o sparingi to nie przywiązuję do nich wielkiej wagi bo pamiętam jak rok temu Żylina nas zgwałciła przed startem ligi a potem te pierwsze mecze za Hyballi po przerwie wyglądały naprawdę fajnie.Wstrzymał bym się jednak jeszcze z kamienowaniem przynajmniej do zakończenia meczu z łęczną
|
Te dwa najbliższe mecze nic nie zmienią w kontekście mojej oceny Guli. Jak je wygra - dobrze, to minimum, którego możemy od niego wymagać. Jak je przegra, to potwierdzi moją niską ocenę swoich umiejętności.
Jeśli jednak je wygra, to dopiero kolejne mecze, a głównie te ze średniakami ligi jak np. Śląsk, żabole, Jaga pokażą czy ten chłop po tych wszystkich miesiącach rokuje cokolwiek na przyszłość, czy nie. A jak nie wygra obu tych najbliższych meczów, to mam nadzieję, że będziemy mieli tego pana z głowy i jego decyzje już nie będą dotyczyć naszej drużyny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nic go broni - wyniki, taktyka, indywidualny wklad w rozwoj zawodnikow. NIC null. Czy widziecie tu takie posty jak: "Geniusz trenerski trenera Guli" "Gula rozpracował rywali" "Gula rozjechał przeciwnika taktycznie" "Który to raz zaskoczyliśmy ustawieniem przeciwnika" "Gula wproadził zespół na wyższy poziom taktyczny" "Wisła dzięki Guli jest groźna ze SFG" "Gula odkrył nieoszlifowany diament" itp Nic ;) |
Ciekawe co by było, gdybyśmy przegrali przed świętami z Bruk Betem. Byłoby więcej czasu, aby Gulę zwolnić i na spokojnie ściągnąć "strazaka".
|
Ciągłe rozważanie w kontekście Wisły niejakiego wujka należy uznać za jawną prowokacje.
|
Ciekawe, że im więcej mija czasu od porażki wuja jako selekcjonera w oczach praktycznie całej futbolowej Polski, tym mniej pamiętamy jego wady, a w obliczu braku efektów pracy Guli zaczynamy w Brzęczku widzieć jakieś zalety.
Nie tędy droga. |
Cytat:
|
Powtarzam.Brzęczka można było spokojnie wziąć po zwolnieniu Hyballi .Nie wierzę że odmówił by Kubie gdyby tylko był taki temat.Ja tylko przypominam że w obliczu tego czego dokonał jago zagraniczny następca jego pracy nie można oceniać jednoznacznie negatywnie.Styl gry był siermiężny ale wyniki całkiem dobre.Zazwyczaj jak przegrywał to nieznacznie-chyba tylko z Włochami różnicą dwóch bramek.Myślę że projekt Gula będzie forsowany nawet jeśli dalej będziemy balansować tuż nad kreską
|
Miedzy innymi Włosi w drugim garniturze wyjaśnili Brzeczka z jego warsztatem. I co za różnica czy przegrywał nieznacznie czy znacznie jak nie dało się tego oglądać
|
Nie wiem po co te dywagacje. Gula zostanie wyjebany tylko jeżeli pojawi się realne widmo spadku. W tym momencie cały czas jesteśmy nad kreską i dwa najbliższe mecze mogą nas umocnić na tej pozycji.
Trio nie poświęci Guli, bo byłoby to jednoznaczne z ośmieszeniem całej koncepcji i tak kulejącej "krakowskiej piłki". A jeśli chodzi o Brzęczka. Przy pierwszej sensownej okazji należy go zatrudnić, potem czym prędzej wyjebać i skończyć ten temat raz na zawsze. |
Cytat:
|
mamy od niedawna temayt o reprze , wiec skupmy się tutaj , na analizie warsztatu taktycznego i metodologii treningowej fachowca z Żyliny !
|
Cytat:
|
ty to masz wogle przerypane , bo przez ten czechosłowacki eksperyment nick masz spalony na forum na kilka lat conajmniej
|
Cytat:
Może jeszcze wpływ fazy Wenus na formę Sadloka? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl