![]() |
Cytat:
|
Jak nie Wdowczyk to jedynie jakiś trener z zagranicy, ....a, tylko nie Polak. Błagam
|
Cytat:
|
Do Wdowczyka można się przyczepić jeśli chodzi o przeszłość, ale akurat warsztat ma dobry.
Ja bym go zostawił. Zeszła runda pokazała, że jak ma się określonych piłkarzy to można grać bardzo dobrze. Liczę na wzmocnienia. |
Zawsze się zastanawiam, jak oceniacie, czy trener ma dobry warsztat? Uczestniczycie w treningach czy jak?
|
Cytat:
|
jutro ważny mecz dla DW. myślę że jak nie przegra to nic mu z głowy nie spadnie.
Popatrzy na skład realnie..szaleństwa nie ma. playmarkera nie ma. Oprócz Małego skrzydeł nie ma. Na spokojnie. Co do nie daj Boże zmian..ja osobiście liczę na MS :) Złotousty dobrze się u Nas czuł i ma parę rzeczy do udowodnienia.. |
Jakby jovic był zdrowy to na prawe skrzydło można by bartosza wstawić. Ma niezłą szybkość i dobre dośrodkowanie
|
Zwalnianie trenera bo jeden z drugim ma problem z podaniem piłki na odległość 5 metrów wydaje mi się po prostu śmieszne. To nie jest tak, że Wdowczyk czy choćby Mourinho nauczy Urygę nagle podawać z 90+% dokładnością - to są braki w wyszkoleniu, których już się nie nadrobi.
Mamy słaby materiał ludzki, karuzela trenerska jest u nas w tym momencie zupełnie niepotrzebna. |
Cytat:
Liczę że jutro choć remis wywieziemy. |
Zwalnianie trenera nie ma sensu, chociaż ja się wiele po DW w długim okresie nie spodziewam. Wydaje mi się, że trener trochę zmarnował początek sezonu. Wiele ekip zajętych pucharami, w kryzysie itd., a my do pierwszych dwóch meczów podeszliśmy, jakby to były sparingi. Eksperymenty, testy, chora selekcja. Dziwne to wszystko.
Na pewno DW jest jednak gwarantem pewnego poziomu, czego nie można powiedzieć o rożnych wynalazkach, które mogą nam się na ławkę wtoczyć. Cytat:
|
Cytat:
Poza tym, Wdowczyk prawie został selekcjonerem kadry po Smudzie. Jak dla mnie to nie trener jest teraz problemem. |
Nie ma co się czarować z Polskich trenerów Wdowiec jest jednym z lepszych.
|
Jeżeli chodzi o Polskich trenerów, to z tych co to jeszcze nie byli w Wiśle ciekaw byłbym jak sobie poradziłby Stokowiec....
|
Cytat:
|
Cytat:
rudzi są fałszywi :) |
Cytat:
Czemu nie Wdowczyk? Może by tak dać mu trochę czasu? |
Cytat:
|
Z tego co powiedział Citko, wynika że obecnie jest jeszcze wiara w DW. Dałbym mu jeszcze 2-3 kolejki.
|
Dajcie sobie spokój z Wdowczykiem. W momencie, kiedy przyszedł, Wolski i Mały osiągnęli apogeum formy. Dzisiaj Wolskiego już nie ma, a Mały nie jest tak przebojowy, choć i tak wyróżnia się na tle innych. Poza tym na razie brakuje Jovicia, czyli jednego z 4-5 najważniejszych zawodników naszego klubu. Jesteśmy obecnie słabsi, niż w poprzedniej rundzie i osiągamy adekwatne wyniki.
Warto nie zapominać również o fakcie, że po przyjściu Wdowczyka graliśmy głównie z zespołami z grupy spadkowej. Mieliśmy prawo na ich tle nieźle się prezentować. W meczach z Legią, Lechią, Zagłębiem, Cracovią, Jagiellonią czy nawet Śląskiem, szczególnie wyjazdowych, to nie my w obecnej sytuacji będziemy faworytem. Jedynym wypadkiem przy pracy w 4 pierwszych kolejkach był mecz z Arką. Zlekceważyliśmy ich i po kuriozalnych bramkach przegraliśmy. Taki pech i minimalizm przytrafi nam się jeszcze nie raz, bo w poprzednim sezonie było to zjawisko powtarzalne i często występujące. Jedyne czego nam obecnie potrzeba, to piłkarze na odpowiednim poziomie. Jeśli ich nie będzie, zagramy znowu w grupie spadkowej, na pewno już nie w takim stylu, jak w poprzednim sezonie. |
Wdowcowi to dałbym spokój do 15 kolejki.
|
nie zdziwi mnie debilizm polskiej ligi .....pewnie Urban na wylocie ...u Nas jeszcze nie byl
|
No i Mandrysz w kolejce, Hajto, Ojrzyński, Podoliński...jest w kim wybierać, kłopot bogactwa.
Weźcie się zastanówcie trochę, zanim bezmyślnie wklepiecie na klawiaturze "Wdowczyk do wyjebania" |
Cytat:
Moskal vol. 3.5? Czemu nie. |
Cytat:
|
Żeby najpierw miarodajnie ocenić trenera to trzeba mu zapewnić materiał do pracy.
Dajmy mu najpierw zawodników, piłkarzy jakich on chciałby widzieć w swojej taktyce. W Polsce z powodu naszej biedaligi utarło się niestety kompletnie bzdurne powiedzenie - taktykę należy dobrać do tego co masz. I teraz trener, który np. najlepiej czuje się w ustawieniu 4-3-3 albo 4-4-2 musi grać w systemie, którego nie czuje, bo do innego nie ma zawodników. I jest de facto rozliczany z pracy, którą na skutek ograniczeń musi wykonywać gorzej. Zatem co logiczne - ocena nigdy nie będzie wysoka. Dajmy chociaż raz trenerowi piłkarzy pod taktykę jaką chce i dopiero jak wtedy np. po 1 sezonie nie zbuduje drużyny - ze spokojnym sumieniem można go wywalić. Bo na razie to trochę tak jakby krytykować strażaka, żę źle pracuje gdy ten w ręce trzyma ogrodowego szlaufa do podlewania kwiatków. |
Nie rozumiem jednego, koleś przychodzi do Wisły wygrywa z nimi mecze, a kolejnym sezonie notuje 6 porażek z rzędu co jest nie tak? warsztat ? wypalił się czy co ?!?? Darek weź już sp...alaj
|
Uryga to parodia, 3 bramki dzisiejsze dla Śląska to jego współudział, dobrze liczę? Obawiam się, że trener Wdowczyk za bardzo docisnął im śrubę w trakcie przygotowań do sezonu bo jak można wytłumaczyć to, że snują się na boisku a rywale są od nich szybsi do piłki?
|
Mam nadzieję że Wdowczyk wykorzysta przerwę na reprezentację i jakoś ogarnie chłopaków. A do tych co chcę zwolnić Wdowczyka: Panowie spokojnie, zwalniać teraz trenera gdy marnie się dzieje w klubie to by była głupota.
|
Może na rowerze niech pojeżdżą? Kadrze Nawałki to pomagało na Euro. Darek sam nie wie co się dzieje z tym zespołem. Od kilku spotkań to samo gramy czyli nic.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl